post

Ανοιξιάτικα Πολύχρωμα Σοκολατάκια – Spring Colorful Chocolates

 

Η έλευση της άνοιξης μας κάνει νερά όπως όλοι βλέπουμε στον γκρίζο ουρανό…Αυτό δε σημαίνει ότι πτοούμαστε από τον καιρό. Ούτε βέβαια από τις ιώσεις που συνεχίζουν ακάθεκτες. Και έριξαν αυτή την φορά και την άμοιρη μητέρα (υποφαινόμενη) με γαστρεντερίτιδα. Δεν ήθελα να δω φαγητό ούτε σε φωτογραφία.. Καταλαβαίνετε την τραγωδία μου. Ούτε να δω αυτά που είχα φτιάξει, ούτε να διαβάσω τα αγαπημένα μου μπλογκ. Ευτυχώς ανάρρωσα και μπόρεσα επιτέλους να σας δείξω όλα αυτά που σκάρωνα τις προηγούμενες ημέρες. 

Καταρχήν να σας ενημερώσω για την έναρξη μία υπέροχης συνεργασίας με την εταιρία Silikomart. Η εν λόγω εταιρία διαθέτει ευρεία γκάμα με προϊόντα για την μαγειρική και ζαχαροπλαστική. Μου έστειλαν υπέροχα εργαλεία με τα οποία μπόρεσα να φτιάξω τις ανοιξιάτικες δημιουργίες μου. Τα σοκολατάκια που ακολουθούν έγιναν με τα φορμάκια που θα βρείτε εδώ και λέγονται choco buttons . Για τη συγκεκριμένη φόρμα έχω να πω ότι ήταν πανεύκολη στη χρήση και ότι πλένεται πανεύκολα (χρειάστηκε να την πλύνω σε κάθε αλλαγή χρώματος). Ας δούμε πως μπορούμε εύκολα (ναι εύκολα ) να φτιάξουμε πολύχρωμα ανοιξιάτικα σοκολατάκια με την φόρμα σιλικόνης της Silikomart

Πολύχρωμα Σοκολατάκια
Ποσότητα 15
Εκτύπωση
Συστατικά
  1. 100γρ λευκή σοκολάτα κουβερτούρα
  2. 2 σταγόνες φυτικό λάδι
  3. 1 με 2 σταγόνες χρώμα ζαχαροπλαστικής
  4. 2 με 3 σταγόνες εσάνς πορτοκαλιού (προαιρετικό)
Οδηγίες
  1. Λιώνουμε τα 50γρ σοκολάτας στο φούρνο μικροκυμάτων ή σε μπεν μαρί. Προσέχουμε να μην κάψουμε πολύ τη σοκολάτα, ίσα ίσα να λιώσει. (στα μικροκύματα 1᾽στα 600watt αρκεί). Προσθέτουμε τα υπόλοιπα 50γρ σοκολάτας και τα λιώνουμε με μία πυράντοχη μαρίζ. Ένα κόλπο να μην κρυώνουμε πεντακόσιες ώρες την σοκολάτα είναι να αλλάξουμε μπωλ όταν λιώσουμε και δεύτερο κομμάτι σοκολάτας.
  2. Προσθέτουμε το λάδι, το χρώμα ζαχαροπλαστικής και την εσάνς και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε συνεχώς με την μαρίζ μας. Αν έχουμε θερμόμετρο μαγειρικής η θερμοκρασία πρέπει να είναι στους 28 βαθμούς. Αν όχι, η σοκολάτα θα πρέπει να είναι κρύα, ούτε καν χλιαρή.
  3. Την αδειάζουμε με ένα κουταλάκι στις φορμίτσες και πιάνουμε τις δύο άκρες και τινάζουμε στον πάγκο μας για να φύγουν τυχόν φουσκάλες. Αν παραγεμίσαμε τις φόρμες μας ένα κόλπο είναι να βάλουμε λαδόκολλα από πάνω από την φόρμα και να κάνουμε το περίγραμμα με το δάκτυλό μας ώστε να σχηματιστούν τα σχήματα της φόρμας και να μπορούμε να έχουμε ίσια ομοιόμορφα σοκολατάκια (το κόλπο είναι ιδέα του Γιάννη).
  4. Βάζουμε στο ψυγείο και μετά από μία ωρίτσα περίπου είναι έτοιμα!!
Craft Cook Love https://www.craftcooklove.gr/
 
 
post

Back to basics: Μακαρόνια με κιμά – Mincemeat Spaghetti

 

 

 
 

Μα μακαρόνια με κιμά θα μου πείτε;; Ναι ναι αυτά τα πανεύκολα και τόσο νόστιμα που είναι από τα λίγα φαγητά που η κόρη μου κάνει μιαμ μιαμ… Η συνταγούλα έχει περάσει από διάφορα στάδια για να φτάσει στα γευστικά μου μέτρα. Είναι ένα πανεύκολο φαγάκι που εφόσον υπάρχει ο κιμάς ξεπαγωμένος γίνεται στο πι και φι. Ας δούμε λοιπόν την δική μου εκδοχή στο κλασικό αυτό φαγάκι:

Μακαρόνια με κιμά
Σερβίρει 4
Εκτύπωση
Συστατικά
  1. 2 κ.σ. λάδι
  2. 500 γρ κιμά ανάμικτος βοδινό- χοιρινό
  3. 370 γρ τοματάκια ψιλοκομμένα (σε κονσέρβα)
  4. 2 κ.γ. εστραγκόν
  5. 1κ.γ. ρίγανη
  6. 1κ.γ. θυμάρι
  7. 1 πακέτο spaghetti (500γρ)
  8. αλάτι
  9. πιπέρι
Οδηγίες
  1. Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σωτάρουμε τον κιμά με το εστραγκόν και τη ρίγανη μέχρι να ροδίσει.
  2. Στη συνέχεια σβήνουμε με τα ψιλοκομμένα τοματάκια, ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι ανάλογα με τα γούστα μας και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
  3. Σε μία βαθιά κατσαρόλα γεμίζουμε πάνω από τη μέση με νερό και ανάβουμε το μάτι στο μέγιστο για να βράσει. Συνήθως προσθέτω και ένα φρέσκο ζωμό λαχανικών αλλά είναι προαιρετικό.
  4. Μόλις αρχίσει να βράζει ρίχνουμε αλάτι και στη συνέχεια τα μακαρόνια.
  5. Τα βυθίζουμε απαλά με μία ξύλινη κουτάλα στο νερό που βράζει και τα μαγειρεύουμε για το ελάχιστο του χρόνου που αναγράφει η συσκευασία (χρησιμοποιώ χρονόμετρο για να μην υπερβώ το χρόνο).
  6. Μόλις χτυπήσει λοιπόν το χρονόμετρο αδειάζω σε σουρωτήρι τα μακαρόνια και αμέσως μετά τα ρίχνω στο τηγάνι με τον κιμά.
  7. Ανακατεύω να ανακατευτούν καλά.
Craft Cook Love https://www.craftcooklove.gr/
post

Σαλάτα με φρούτα του δάσους & παρμεζάνα – Red fruit parmezan salad

 

 

 

Δεν είναι κάτι μέρες που γυρνάς από τη δουλειά και θες να φας κάτι εύκολο, όχι “junk”, αλλά απλά είσαι εξαντλημένος να ανοίξεις τα κατσαρολικά σου; Σε νοιώθω απολύτως. Η Πηνελόπη έρχεται φαγωμένη από το σχολείο και ο Γιάννης τρώει συνήθως στο γραφείο επομένως σκέφτομαι πώς θα ικανοποιήσω την πείνα μου υγιεινά σε περίπτωση που δεν έχω μαγειρέψει την προηγούμενη ημέρα. Τότε λοιπόν σκαρφίζομαι αυτή τα σαλατίτσα. Συνδυάζει πράγματα που ναι μεν ακούγονται αταίριαστα αλλά στη σαλάτα δένουν πολύ νόστιμα μεταξύ τους: τις φράουλες, με την παρμεζάνα και τα μύρτιλα με την κρέμα μπαλσάμικου. Ας πάμε να δούμε τη συνταγή:

Σαλάτα με φρούτα του δάσους & παρμεζάνα
Ποσότητα 1
Εκτύπωση
Συστατικά
  1. Διάφορα μαρούλια (μαρούλι, σαλάτα, λόλα πράσινη & κόκκινη) πλυμμένα και κομμένα σε χοντρά κομμάτια
  2. Ρόκα
  3. Φράουλες
  4. Παρμεζάνα σε κομμάτι
  5. Μύρτιλα αποξηραμένα
  6. Κρουτόν
  7. Κρέμα Μπαλσάμικο Ξύδι
  8. Ελαιόλαδο σε σπρέυ
  9. Αλάτι
Οδηγίες
  1. Στις δύσκολες αυτές στιγμές πείνας δεν έχω χρόνο να πλένω μαρούλια οπότε χρησιμοποιώ έτοιμες πλυμμένες σαλατούλες ανάμικτες.
  2. Τις αδειάζω σε μπολ και κόβω τις φράουλες σε κομμάτια.
  3. Κόβω τα flakes παρμεζάνας. Για μένα ο πιο εύκολος και γρήγορος τρόπος να το κάνω αυτό είναι να κόβω το λεπτό κομμάτι από την παρμεζάνα σε πολύ πολύ λεπτά φετάκια με ένα μικρό κοφτερό μαχαίρι ( προσέχοντας βέβαια τα δακτυλάκια μου)
  4. Προσθέτω τα μύρτιλα, τα κρουτόν (και αυτά έτοιμα είμαι απαίσια το ξέρω) και αλατίζω.
  5. Ψεκάζω με σπρέυ το ελαιόλαδο και απλώνω την κρέμα μπαλσάμικο.
Σημειώσεις
  1. Η κρέμα μπαλσάμικο είναι λίγο πιο πηκτή από το κλασικό μπαλσάμικο και ταιριάζει πολύ ωραία με τις φράουλες.
Craft Cook Love https://www.craftcooklove.gr/
post

Λίγο κίτρινο στη ζωή μας – Yello Deco & Free Printable

Η ανάρτηση που ακολουθεί είναι από αυτές που ξεκινάς και όλο λες να ολοκληρώσεις και δεν το καταφέρνεις. Αφορά την τρέχουσα χρωματική νότα του σπιτιού μας. Όλα ξεκίνησαν μετά τις γιορτές. Λίγο πολύ όλοι νοιώθουμε το σπίτι μας λίγο πιο άδειο μετά τα Χριστούγεννα. Φέτος εμένα το ξεστόλισμα μου κόστισε πολύ. Αφενός γιατί το στολισμός μας μου άρεσε πολύ, αφετέρου γιατί είχα συνηθίσει όλα αυτά τα φωτάκια και στολιδάκια. Τα ξεπέρασα γρήγορα όταν έπεσε το μάτι μου σε ένα χαλάκι στο H&M Home. Το ξέρω, το ξέρω ότι όσοι δεν έχετε στην πόλη σας το συγκεκριμένο κατάστημα μέσα σας βρίζετε. Σας νοιώθω. Έκανα τα ίδια στην “τυχερή”  τηλεφωνική εκπρόσωπο της εταιρίας όταν με επιμονή ρωτούσα πότε θα ανοίξει κατάστημα στην Αττική μετά τα εγκαίνια στη Θεσσαλονίκη. 

Τέλος πάντων, όλα ξεκίνησαν από ένα χαλάκι. Ένα εξαιρετικό με μία χρωματική λεπτομέρεια που τώρα τελευταία με ενδιαφέρει πολύ : κίτρινο. Έτσι λοιπόν με αφορμή αυτό ξεκίνησε η διακόσμηση του σπιτιού μου με μαύρο και κίτρινο. Δείτε και εσείς:

 

 
 
 

 

 

 

Τα καλύμματα στα μαξιλάρια του καναπέ είναι επίσης από το H&M Home και το IKEA.  Αυτές οι χρωματικές λεπτομέρειες είναι που μου φτιάχνουν το κέφι στις γκρίζες συννεφιασμένες μέρες που εξακολουθούμε και διανύουμε και αυτές τις ημέρες. Η άνοιξη βέβαια είναι προ των πυλών και αυτό προμηνύουν οι αμυγδαλιές και η φύση που ανθίζει γύρω μας.

Εδώ θα βρείτε το εκτυπώσιμο που έφτιαξα για το καδράκι μου. Οι λέξεις αυτές για μένα εκπροσωπούν τους στόχους μου για φέτος. 

Μία χρονιά η οποία ξεκίνησε με τον χαμό του μπαμπά μου. Αυτό ήταν κάτι που δεν δημοσιοποίησα έως τώρα γιατί απλά δεν ένοιωθα έτοιμη. 

Πλέον όμως μπορώ να πω ότι την θλίψη μου ακολούθησε η συγχώρεση και τη συγχώρεση ακολούθησε η απέραντη ευγνωμοσύνη για τα πράγματα που ήδη έχω: την υπέροχη οικογένειά μου που πάντα με προσέχει και με κανακεύει καθώς και την υπέροχη οικογένεια που έφτιαξα: τον εξαιρετικό σύζυγο και σύντροφό μου Γιάννη και τον καρπό του έρωτά μας Πηνελόπη. Οι δικοί μου άνθρωποι με γεμίζουν με χαρά και αγάπη καθημερινά! Επίσης συνειδητοποίησα πόσο πολύτιμος είναι ο χρόνος που περνώ μαζί τους και φροντίζω να απολαμβάνω κάθε λεπτό μαζί τους! 

Ελπίζω να μην σας στεναχώρησα γιατί ο σκοπός μου δεν ήταν αυτός: ήταν απλά να σας πω ότι αυτά τα κλισέ του τύπου “ζήσε την κάθε σου στιγμή σαν να είναι τελευταία” και “άδραξε την μέρα” είναι πέρα για περά αληθινά.

Και τώρα αλλάζω εντελώς το θέμα: Το πρώτο giveaway του μπλογκ μου έκλεισε και νικητής είναι η Διονυσία. Ευχαριστώ πολύ όλους όσους συμμετείχαν!!

 
Η τυχερή έχει ήδη ειδοποιηθεί μέσω email. Stay tuned γιατί έρχεται και άλλο giveaway με ένα πολύ πολύ αγαπημένο μου βιβλίο μαγειρικής. 
 
Πολλά συγχαρητήρια Διονυσία σου εύχομαι να χαρείς το βιβλίο σου !! 
post

Ριζότο με μανιτάρια πλευρώτους – Oyster Mushroom Risotto

 

 
 

 Το ριζότο είναι από τα πιο αγαπημένα μου φαγητά!! Μου αρέσει πολύ η βουτυρένια αίσθηση του ρυζιού. Οι συνδυασμοί είναι άπειρη στα υλικά και οι παραλλαγές πολλές και όλες νόστιμες. Η εκδοχή του ριζότου που ακολουθεί είναι αυτή που ταιριάζει στα δικά μου (ομολογουμένως ιδιόρρυθμα) γούστα! Μου αρέσει να κρατάει το ρύζι και ενώ μου αρέσει να χυλώνει δεν θέλω να νοιώθω ότι τρώω κάτι σε χυλό (πήρατε μία ιδέα τί σόι περίεργη είμαι στο φαγητό!). Τα μανιτάρια απλά τα λατρεύω!! Δεν θα πω τίποτα άλλο. Ακολουθεί η συνταγή που λόγω των ημερών της νηστείας αντικατέστησα το βούτυρο με μαργαρίνη και δεν πρόσθεσα στο τέλος παρμεζάνα . Συνήθως την κάνω με Lurpak και μπόλικη τριμμένη παρμεζάνα.

Ριζότο με Μανιτάρια Πλευρώτους
Σερβίρει 2
Εκτύπωση
Συστατικά
  1. 250γρ μανιτάρια πλευρώτους
  2. 1 φλυτζάνι ρύζι arborio
  3. 2 φλυτζάνια βραστό νερό
  4. ζωμός λαχανικών
  5. 3 κουταλιές σούπας μαργαρίνη
  6. 1 σκελίδα σκόρδου
  7. αλάτι
  8. πιπέρι
Οδηγίες
  1. Κόβουμε τα πλευρώτους σε κομμάτια.
  2. Σε ένα βαθύ τηγάνι σε δυνατή φωτιά βάζουμε την μία κουταλιά μαργαρίνης. Μόλις αρχίσει και λιώνει ρίχνουμε το ρύζι.
  3. Σωτάρουμε ώστε να γυαλίσει από όλες τις πλευρές το ρυζάκι.
  4. Στο βραστήρα βράζουμε την διπλάσια από το ρύζι ποσότητα νερού. Αδειάζουμε σε ένα μπωλ και προσθέτουμε το ζωμό λαχανικών. Ανακατεύουμε να λιώσει και αδειάζουμε στο ρύζι.
  5. Χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μεσαία και προσθέτουμε αλάτι δοκιμάζοντας και ανάλογα με τα γούστα μας.
  6. Ανακατεύουμε καλά κατά όλη την διάρκεια του μαγειρέματος που είναι περίπου 20 λεπτά .
  7. Σε ένα δεύτερο τηγάνι, βάζουμε την δεύτερη κουταλιά μαργαρίνη σε δυνατή φωτιά.
  8. Προσθέτουμε τα μανιτάρια το σκόρδο πολτοποιημένο, αλάτι και πιπέρι.
  9. Σωτάρουμε τα μανιτάρια ώστε να ροδίσουν και να μαλακώσουν.
  10. Στο τελευταίο πεντάλεπτο του μαγειρέματος, ρίχνουμε τα μανιτάρια στο ρύζι.
  11. Περιμένουμε να πιεί το νερό ανακατεύοντας.
  12. Στο τέλος του μαγειρέματος προσθέτουμε την τρίτη κουταλιά μαργαρίνης και ανακατεύουμε να πάει σε όλο το ρύζι.
Craft Cook Love https://www.craftcooklove.gr/
post

Food Challenge : Τηγανίτες με καλαμποκάλευρο ολικής άλεσης & σιρόπι μελάσας – Pancakes with wholegrain flour & molasses syrup

 
 

 

 

 

 

Αυτήν την εβδομάδα η Μάχη πρότεινε τα εξής υλικά: μελάσα, βούτυρο, πορτοκάλι και καλαμποκάλευρο. Να σας πω ότι τρελαίνομαι για τηγανίτες. Μας τις έφτιαχναν οι δικοί μου όταν είμασταν μικροί με τον αδερφό μου και αποτελεί για μένα την επιτομή ενός χαλαρωτικού πρωινού γεύματος. Πλέον τις φτιάχνω στην πιο αμερικάνικη εκδοχή τους τα pancakes. Και είπα γιατί όχι να μην χρησιμοποιήσω έτσι τα υλικά μου; Και εγένετο η συνταγή. Πηγή εμπνεύσεως ένα blog που πρόσφατα ανακάλυψα και μου αρέσει πολύ. Δείτε τη συνταγή εδώ . Πάμε λοιπόν να δούμε την δική μου εκδοχή: 

Τηγανίτες με καλαμποκάλευρο ολικής άλεσης & σιρόπι μελάσας
Ποσότητα 5
Εκτύπωση
Συστατικά
  1. 1/2 κούπα (135γρ) φαρίνα με γεύση πορτοκάλι
  2. 1/2 κούπα (125γρ) καλαμποκάλευρο ολικής άλεσης (το βρήκα σε κατάστημα με βιολογικά είδη)
  3. 1 κ.γ. baking powder
  4. 3 κ.σ. καστανή ζάχαρη
  5. 1/4 κ.γ. αλάτι
  6. 1 κούπα (περίπου 300ml) ξυνόγαλα
  7. 1 αυγό
  8. 1 1/2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  9. 3 κ.σ. βούτυρο
  10. 5 με 6 καρύδια χονδροκοπανισμένα στο γουδί
  11. 3 κ.σ. μελάσα (επίσης την βρήκα σε είδη με βιολογικά)
  12. χυμό και ξύσμα από ένα μικρό πορτοκάλι ( ή μισό αν είναι μεγάλο )
Οδηγίες
  1. Σε ένα μπωλ αναμιγνύουμε όλα τα υλικά σε σκόνη ( αλεύρια, ζάχαρη, μπέικιν πάουντερ, ζάχαρη αλάτι ).
  2. Προσθέτουμε το αυγό και με έναν αυγοδάρτη αναμιγνούμε το αυγό να πάει σε όλο το μίγμα μας. Προσθέτουμε το ξυνόγαλα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα ώστε να έχουμε ένα σχετικά ρευστό χυλό. Σε ένα τηγάνι 18εκ βάζουμε μισή κουταλιά γλυκού βούτυρο και περιμένουμε να λιώσει σε δυνατή φωτιά.
  3. Μόλις λιώσει (χωρίς να κάψει), προσθέτουμε με την κουτάλα της σούπας μισή κουταλιά χυλό. Κουνάμε το τηγάνι μας να πάει παντού ο χυλός και να κάνει έναν κύκλο.
  4. Χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μεσαία.
  5. Μόλις αρχίσει να ψήνεται το πλαϊνό μέρος της τηγανίτας, αναποδογυρίζουμε.
  6. Ψήνουμε για 3 λεπτά περίπου ακόμα και την βγάζουμε σε ένα πιάτο δίπλα στην κουζίνα μας. Βάζουμε άλλη μισή κουταλιά βούτυρο στο τηγάνι και το λιώνουμε εκτός της εστίας.
  7. Προσθέτουμε μίγμα και ακολουθούμε τη διαδικασία ψησίματος μέχρι να μας τελειώσει το μίγμα.
  8. Σε ένα μπρίκι, βάζουμε την μελάσα με το χυμό πορτοκάλι και το ξύσμα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η μελάσα.
  9. Περιχύνουμε την τηγανίτα μας με το σιρόπι και τα καρύδια.
Σημειώσεις
  1. Χρησιμοποίησα τηγάνι διαμέτρου 18εκ
Craft Cook Love https://www.craftcooklove.gr/

 

Με την συνταγή αυτή ολοκληρώνεται το food challenge. Ευχαριστώ όλους όσους με τίμησαν δίνοντας μου υλικά. Μου δόθηκε η ευκαιρία να δοκιμάσω νέες γεύσεις και συνδυασμούς, να επισκεφτώ περισσότερο το κατάστημα με τα βιολογικά και να ανακαλύψω νέες γεύσεις. Όποιος φυσικά έχει υλικά και αναζητά μία συνταγή με αυτά ευχαρίστως να επικοινωνήσει μαζί μου και να μου το ζητήσει. Πιστεύω ακράδαντα ότι το φαγητό μας ενώνει! 

 

post

Τούρτα Paw Patrol- Birthday Cake Paw Patrol

 

Η τούρτα που ακολουθεί έγινε με πολλή αγάπη στον Άγγελο ένα από τα πιο αγαπημένα μου ανιψάκια. Το θέμα που διάλεξε: Paw Patrol. Τί είναι αυτό πάλι θα μου πείτε; Είναι μία σειρά κινουμένων σχεδίων με πρωταγωνιστές σκυλάκια. Τα σκυλάκια αυτά βοηθάνε μία πόλη το καθένα με την ιδιότητά του. Έχουν και έναν πύργο ελέγχου, τύπου πυροσβεστικού σταθμού με τσουλήθρα. Ψάχνοντας λοιπόν στο αγαπημένο μου pinterest, βρήκα υλοποιήσεις τέτοιας τούρτας με πύργο. Και σκέφτηκα: γιατί όχι και εγώ; Έτσι λοιπόν ξεκίνησε η κατασκευή της δικής μου εκδοχής. Οι φιγούρες της σειράς δεν κυκλοφορούν στην Ελλάδα. Έως ώτου να οργανωθώ, δεν προλάβαινα να τις παραγγείλω από το internet, οπότε τη λύση έδωσε η βρώσιμη εκτύπωση που είχα χρησιμοποιήσει και στην τούρτα iphone του Γιάννη. Δείτε το link εδώ για περισσότερες πληροφορίες. Επέλεξα μία φωτογραφία που μου άρεσε με όλο το σκυλοπαρεάκι (αυτήν εδώ) και τσουπ! Έγινε εκτύπωση ζαχαρόπαστας. Η τούρτα γευστικά ήταν mud cake σοκολάτας,  συνταγή της οποίας θα βρείτε εδώ. Αυτήν την φορά αντικατέστησα την σκούρα σοκολάτα με σοκολάτα γάλακτος. Για τον πύργο έκανα τη μισή δόση και χρησιμοποίησα κουβερτούρα πραλίνας. Η γέμιση/ γλάσο ήταν αρκετά λιτή αλλά και εύγευστη ταυτόχρονα. Χτύπησα ερμόλ με ζάχαρη άχνη και εκχύλισμα βανίλιας. Η τούρτα έφτασε και περίσσεψε για 20 παιδάκια, τους γονείς τους και τους παππουδογιαγιάδες του Άγγελου. Δείτε λοιπόν τα υλικά που χρειάστηκα.

 

 
 

Για τη ζαχαρόπαστα

1 1/2 κιλό πράσινη 
200γρ κίτρινη
200γρ γκρι
200γρ γαλάζια
300γρ κόκκινη 
300γρ λευκή 

Τη ζαχαρόπαστα προμηθεύτηκα από εδώ .


Mud Cake με σοκολάτα γάλακτος

Τα υλικά (για μία ορθογώνια φόρμα 38 x 25 x 7 εκ)

230 γρ βούτυρο  ( χρησιμοποίησα Lurpak)
2 κούπες ζάχαρη (480γρ) 
3 αυγά 
198 γρ σοκολάτα κουβερτούρα γάλακτος
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
300 ml κρέμα γάλακτος (χρησιμοποίησα 2%)
2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις ( 470γρ)
1/2 κούπα κακάο (70γρ χρησιμοποίησα ολλανδικού τύπου)
1 κ.γ. baking powder
1 κ.γ. baking soda
1/2 κ.γ. αλάτι

Mud Cake με σοκολάτα πραλίνας 

Τα υλικά (για στρογγυλό τσέρκι 14 x 10εκ)

115 γρ βούτυρο  ( χρησιμοποίησα Lurpak)
1 κούπες ζάχαρη (240γρ) 
1 αυγά 
100 γρ σοκολάτα κουβερτούρας πραλίνας 
1/2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
150 ml κρέμα γάλακτος (χρησιμοποίησα 2%)
1 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις ( 235γρ)
1/4 κούπα κακάο (70γρ χρησιμοποίησα ολλανδικού τύπου)
1/2 κ.γ. baking powder
1 /2 κ.γ. baking soda
1/4 κ.γ. αλάτι

Την εκτέλεση των συνταγών θα την βρείτε εδώ 

Γλάσο για γέμιση & επικάλυψη τούρτας


Τα υλικά 


2 κουτιά ερμόλ
200γρ ζάχαρη άχνη 
2κ.η. εκχύλισμα βανίλιας

Η εκτέλεση

Στη δυνατή ταχύτητα του μίξερ χτυπάμε καλά όλα τα υλικά για περίπου 10 λεπτά να αφρατέψουν. Το βάζουμε για 30 λεπτά στο ψυγείο. Είναι έτοιμο για χρήση! 

Η βάση του πύργου είναι ρολό κουζίνας επικαλυμμένο με λευκή ζαχαρόπαστα. Καλαμάκια για σουβλάκια έπαιξαν το ρόλο στήριξης για την τσουλήθρα. Τοποθετήθηκαν κλιμακωτά γύρω από τον πύργο, εφαρμόστηκε επάνω η τσουλήθρα από ζαχαρόπαστα και κόπηκαν. Αυτό ήταν ιδέα και υλοποίηση του Γιάννη. Το σήμα του paw patrol σχεδιάστηκε σε λαδόκολλα και κόπηκε ώστε να είναι οδηγός κοπής για την ζαχαρόπαστα. O πύργος στηρίχθηκε σε ένα πλαστικό πιάτο με κάτω βάση. Δεν μπορώ να πω ότι ήταν ο σταθερότερος πύργος του σύμπαντος. Η δική μας άντεξε βέβαια και μεταφέρθηκε εκτός σπιτιού για το πάρτυ του μικρούλη μας αλλά με πολλή πολλή προσοχή! 

Χρόνια πολλά Άγγελε μου!! Να είσαι πάντα υγιής και τόοοσο καλό παιδί! 

 

 

 

post

Food Challenge: Κοτόπουλο με γλυκόξυνη σάλτσα ροδιού & κινόα – Chicken fillets with Pomegranate Sauce & Quinoa

 

 
 
 
 
 
 
 

Κοτόπουλο με γλυκόξυνη σάλτσα ροδιού & κινόα
Σερβίρει 4
Εκτύπωση
Συστατικά
  1. 3 στήθη κοτόπουλου
  2. 250γρ κινόα λευκό
  3. 250ml φυσικός χυμός ροδιού χωρίς προσθήκη ζάχαρης
  4. 3 κ.σ. κόκκινο ξύδι
  5. 2 1/2 κ.σ. μέλι
  6. 2 κ.σ. γλυκιά σόγια σως
  7. 1.κ.σ. νισεστέ (κορν φλάουρ)
  8. 2 κ.σ. φυτικό λάδι
  9. 100 γρ καρύδια
  10. αλάτι
Οδηγίες
  1. Ξεπλένουμε καλά το κινόα με κρύο νερό για να ξεπικρίσει.
  2. Στη συνέχεια βάζουμε 500γρ νερό σε μεσαίου μεγέθους κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά. Εγώ χρησιμοποίησα και φρέσκο ζωμό λαχανικών. Είναι εντελώς προαιρετικό.
  3. Όταν το νερό αρχίσει να βράζει χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μεσαία και προσθέτουμε αλάτι και το κινόα.
  4. Κλείνουμε το καπάκι και το μαγειρεύουμε για 15 λεπτά περίπου έως ώτου τραβήξει όλα τα υγρά και γίνεις διαφανές.
  5. Σε μία μικρή κατσαρόλα σε μεσαία φωτιά βάζουμε το χυμό του ροδιού, με τη σόγια σως, τη 1 1/2 κ.σ. μέλι, το ξύδι και αλάτι ανάλογα με τα γούστα μας.
  6. Σε λίγο χλιαρό νερό διαλύουμε το νισεστέ και το προσθέτουμε στη σάλτσα μας ανακατεύοντας πολύ καλά.
  7. Κόβουμε τα στήθη κοτόπουλου σε μακρόστενα λεπτά φιλετάκια.
  8. Βάζουμε το λάδι μας σε ένα βαθύ τηγάνι ή γοκ σε δυνατή φωτιά και μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε τα κομμάτια κοτόπουλου.
  9. Προσέχουμε μην καούμε γιατί το λάδι πιτσιλάει.
  10. Χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά και με μία ξύλινη σπάτουλα σωτάρουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου ώστε να ροδίσουν από όλες τις πλευρές.
  11. Σε ένα γουδί σπάμε τα καρύδια σε χοντρά κομμάτια και τα προσθέτουμε στα κοτοπουλάκια. Ανακατεύουμε καλά.
  12. Σβήνουμε με τη σάλτα ροδιού και προσθέτουμε και την μία επιπλέον κουταλιά μέλι.
  13. Χαμηλώνουμε σε μεσαία τη φωτιά και ανακατεύουμε καλά ώστε η σάλτσα να πάει παντού. Σερβίρουμε πρώτα το κινόα και το κοτόπουλο και περιχύνουμε με τη σάλτσα.
Craft Cook Love https://www.craftcooklove.gr/
 
Για πείτε μου λοιπόν: εσάς τί τραβάει η όρεξή σας: Δώστε μου έως 4 υλικά και δείτε τα να γίνονται συνταγή την επόμενη εβδομάδα. Ο πρώτο που αφήσει τα υλικά του με σχόλιο στην ανάρτηση αυτή ή στη σελίδα μου στο facebook κερδίζει! Για να δούμε τί θα έχει το μενού την επόμενη εβδομάδα!

post

Giveaway: Sweetheart Baking Happiness- Closed

w

Το πρώτο giveaway του blog είναι γεγονός. Το βιβλίο αυτό το βρήκα τυχαία σε μία βόλτα στα Public και αρχικά την προσοχή μου κέντρισε το χαρούμενο εξώφυλλό του. Ξεφυλλίζοντάς το ανακάλυψα συνταγές για πρωινό, για cupcakes καθώς και συνταγές για αλμυρά εδέσματα και ποτά. Η Πόλλυ Αντωνιάδη είναι ιδιοκτήτρια των ζαχαροπλαστείων Sweetheart Baking Happiness στο Χολαργό και την Αγία Παρασκευή. Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε εδώ. Αυτό που με εντυπωσίασε περισσότερο στο βιβλίο είναι το πόσο πρωτότυπες είναι οι συνταγές του.  Έφτιαξα τα cupcakes λεβάντας και το αλμυρό cheesecake με μπέικον και chive και μπορώ να πω ότι εντυπωσιάστηκα από τις γεύσεις! Δείτε τα δημιουργήματά μου:  

 

 

 

 

Αν θέλετε λοιπόν να γίνει δικό σας ένα αντίτυπο του βιβλίου,  ακολουθήστε τα βήματα του προγράμματος που ακολουθεί. Όσα περισσότερα συμπληρώσετε τόσες περισσότερες συμμετοχές μπορείτε να έχετε! Ο  διαγωνισμός διαρκεί έως και τις 11 Μαρτίου 2015. 

Καλή επιτυχία σε όλους!!

 
 
 
 
 
 
post

Fudge μαύρης σοκολάτας με φλωρεντίνες – 3 ingredients dark chocolate fudge

 

 

 

 

 

 

Αυτά τα άτιμα γλυκάκια έχουν γίνει η μανία μου όπως καταλαβαίνετε… Θέλω να τα δοκιμάσω σε όλες τους τις εκδοχές. Προς το παρόν έχω δοκιμάσει με νουτέλα, με λευκή σοκολάτα και τώρα δοκίμασα και με σκούρα σοκολάτα. Οι συνδυασμοί πραγματικά είναι άπειροι. Οι προσθήκη της τριμμένης φλωρεντίνας έδωσε κάτι πιο γλυκό στην αυθεντική γεύση σοκολάτας αυτών των fudge. Ας δούμε λοιπόν τη συνταγή:

 

Fudge μαύρης σοκολάτας με φλωρεντίνες
Ποσότητα 40
Εκτύπωση
Συστατικά
  1. 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα ( 397γρ)
  2. 300γρ σοκολάτα με περιεκτικότητα 70% σε κακάο
  3. 2 τετράγωνες φλωρεντίνες των 6εκ
Οδηγίες
  1. Απλώνουμε λαδόκολλα σε ένα πυρέξ ανάλογα με το πάχος που θέλουμε να έχουν τα κερασματάκια μας.
  2. Σε μεσαία κατσαρόλα και μεσαία φωτιά ρίχνουμε το ζαχαρούχο και τις σοκολάτες σε κομματάκια. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν καλά οι σοκολάτες.
  3. Ρίχνουμε στο πυρέξ το μίγμα προσέχοντας να είναι παντού το ίδιο πάχος και ισιώνοντας με την μαρίζ την επιφάνεια. Θέλει λίγο προσοχή γιατί το μίγμα γίνεται αρκετά πηκτό.
  4. Σε ένα γουδί χτυπάμε τις φιορεντίνες σε χοντροκομμένα κομμάτια.
  5. Απλώνουμε επάνω στο μίγμα και βάζουμε στο ψυγείο.
  6. Όταν παγώσει καλά (εγώ τα έκανα από το προηγούμενο βράδυ) τα κόβουμε σε κυβάκια με ένα (πολύ) κοφτερό μαχαίρι χωρίς δοντάκια.
Σημειώσεις
  1. Χρησιμοποίησα ένα ορθογώνιο πυρέξ 18εκ x 26εκ και τα fudge βγήκαν ύψους 2εκ.
Craft Cook Love https://www.craftcooklove.gr/

Μα δεν είναι απλά πανεύκολα;