Η έλευση της άνοιξης μας κάνει νερά όπως όλοι βλέπουμε στον γκρίζο ουρανό…Αυτό δε σημαίνει ότι πτοούμαστε από τον καιρό. Ούτε βέβαια από τις ιώσεις που συνεχίζουν ακάθεκτες. Και έριξαν αυτή την φορά και την άμοιρη μητέρα (υποφαινόμενη) με γαστρεντερίτιδα. Δεν ήθελα να δω φαγητό ούτε σε φωτογραφία.. Καταλαβαίνετε την τραγωδία μου. Ούτε να δω αυτά που είχα φτιάξει, ούτε να διαβάσω τα αγαπημένα μου μπλογκ. Ευτυχώς ανάρρωσα και μπόρεσα επιτέλους να σας δείξω όλα αυτά που σκάρωνα τις προηγούμενες ημέρες.
Καταρχήν να σας ενημερώσω για την έναρξη μία υπέροχης συνεργασίας με την εταιρία Silikomart. Η εν λόγω εταιρία διαθέτει ευρεία γκάμα με προϊόντα για την μαγειρική και ζαχαροπλαστική. Μου έστειλαν υπέροχα εργαλεία με τα οποία μπόρεσα να φτιάξω τις ανοιξιάτικες δημιουργίες μου. Τα σοκολατάκια που ακολουθούν έγιναν με τα φορμάκια που θα βρείτε εδώ και λέγονται choco buttons . Για τη συγκεκριμένη φόρμα έχω να πω ότι ήταν πανεύκολη στη χρήση και ότι πλένεται πανεύκολα (χρειάστηκε να την πλύνω σε κάθε αλλαγή χρώματος). Ας δούμε πως μπορούμε εύκολα (ναι εύκολα ) να φτιάξουμε πολύχρωμα ανοιξιάτικα σοκολατάκια με την φόρμα σιλικόνης της Silikomart:


- 100γρ λευκή σοκολάτα κουβερτούρα
- 2 σταγόνες φυτικό λάδι
- 1 με 2 σταγόνες χρώμα ζαχαροπλαστικής
- 2 με 3 σταγόνες εσάνς πορτοκαλιού (προαιρετικό)
- Λιώνουμε τα 50γρ σοκολάτας στο φούρνο μικροκυμάτων ή σε μπεν μαρί. Προσέχουμε να μην κάψουμε πολύ τη σοκολάτα, ίσα ίσα να λιώσει. (στα μικροκύματα 1᾽στα 600watt αρκεί). Προσθέτουμε τα υπόλοιπα 50γρ σοκολάτας και τα λιώνουμε με μία πυράντοχη μαρίζ. Ένα κόλπο να μην κρυώνουμε πεντακόσιες ώρες την σοκολάτα είναι να αλλάξουμε μπωλ όταν λιώσουμε και δεύτερο κομμάτι σοκολάτας.
- Προσθέτουμε το λάδι, το χρώμα ζαχαροπλαστικής και την εσάνς και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε συνεχώς με την μαρίζ μας. Αν έχουμε θερμόμετρο μαγειρικής η θερμοκρασία πρέπει να είναι στους 28 βαθμούς. Αν όχι, η σοκολάτα θα πρέπει να είναι κρύα, ούτε καν χλιαρή.
- Την αδειάζουμε με ένα κουταλάκι στις φορμίτσες και πιάνουμε τις δύο άκρες και τινάζουμε στον πάγκο μας για να φύγουν τυχόν φουσκάλες. Αν παραγεμίσαμε τις φόρμες μας ένα κόλπο είναι να βάλουμε λαδόκολλα από πάνω από την φόρμα και να κάνουμε το περίγραμμα με το δάκτυλό μας ώστε να σχηματιστούν τα σχήματα της φόρμας και να μπορούμε να έχουμε ίσια ομοιόμορφα σοκολατάκια (το κόλπο είναι ιδέα του Γιάννη).
- Βάζουμε στο ψυγείο και μετά από μία ωρίτσα περίπου είναι έτοιμα!!