Μα μακαρόνια με κιμά θα μου πείτε;; Ναι ναι αυτά τα πανεύκολα και τόσο νόστιμα που είναι από τα λίγα φαγητά που η κόρη μου κάνει μιαμ μιαμ… Η συνταγούλα έχει περάσει από διάφορα στάδια για να φτάσει στα γευστικά μου μέτρα. Είναι ένα πανεύκολο φαγάκι που εφόσον υπάρχει ο κιμάς ξεπαγωμένος γίνεται στο πι και φι. Ας δούμε λοιπόν την δική μου εκδοχή στο κλασικό αυτό φαγάκι:

Μακαρόνια με κιμά
Σερβίρει 4
Εκτύπωση
Συστατικά
  1. 2 κ.σ. λάδι
  2. 500 γρ κιμά ανάμικτος βοδινό- χοιρινό
  3. 370 γρ τοματάκια ψιλοκομμένα (σε κονσέρβα)
  4. 2 κ.γ. εστραγκόν
  5. 1κ.γ. ρίγανη
  6. 1κ.γ. θυμάρι
  7. 1 πακέτο spaghetti (500γρ)
  8. αλάτι
  9. πιπέρι
Οδηγίες
  1. Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σωτάρουμε τον κιμά με το εστραγκόν και τη ρίγανη μέχρι να ροδίσει.
  2. Στη συνέχεια σβήνουμε με τα ψιλοκομμένα τοματάκια, ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι ανάλογα με τα γούστα μας και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
  3. Σε μία βαθιά κατσαρόλα γεμίζουμε πάνω από τη μέση με νερό και ανάβουμε το μάτι στο μέγιστο για να βράσει. Συνήθως προσθέτω και ένα φρέσκο ζωμό λαχανικών αλλά είναι προαιρετικό.
  4. Μόλις αρχίσει να βράζει ρίχνουμε αλάτι και στη συνέχεια τα μακαρόνια.
  5. Τα βυθίζουμε απαλά με μία ξύλινη κουτάλα στο νερό που βράζει και τα μαγειρεύουμε για το ελάχιστο του χρόνου που αναγράφει η συσκευασία (χρησιμοποιώ χρονόμετρο για να μην υπερβώ το χρόνο).
  6. Μόλις χτυπήσει λοιπόν το χρονόμετρο αδειάζω σε σουρωτήρι τα μακαρόνια και αμέσως μετά τα ρίχνω στο τηγάνι με τον κιμά.
  7. Ανακατεύω να ανακατευτούν καλά.
Craft Cook Love https://www.craftcooklove.gr/

Related posts...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

62 σχόλια στο “Back to basics: Μακαρόνια με κιμά – Mincemeat Spaghetti

  1. Ωραια κλ;σσικη ελληνικη συνταγη. Ποτε δεν μας απογοητευει.
    Μου κανει εντυπωση που δεν χρησιμοποιησες κρεμμυδι στη σαλτσα του κιμα. Οσο για το εστραγκον, ειναι πολυ μεγαλη αγαπη!!!
    Καλημερα Αθηνα!!!

    • Το κρεμμύδι δεν αρέσει στο ευαίσθητο στομαχάκι του άντρα μου, οπότε το έχω αφαιρέσει !!! Μα δεν είναι απλά τέλειο το εστραγκόν με κρέας ;; Πολλά φιλιά, καλό βράδυ!!

  2. Πιο κλασσική μαμαδίστικη συνταγή δεν υπάρχει. Και εμένα μου κανε εντύπωση που δεν έβαλες κρεμμυδάκι, αλλά είναι τόσο προσωπικο θέμα το φαγητό που δεν λεώ παραπάνω…. Μιαμ μιαμ, θέλεις παραπάνω?

  3. Καλημέρα Αθηνά μου.
    Είχα καιρό να περάσω και έπεσα σε αγαπημένο πιάτο!!! Σταθερή αξία τα μακαρόνια με κιμά, που δεν λείπει από κανένα σπίτι!!
    Με εστραγκόν δεν τα έχω δοκιμάσει, για την ακρίβεια ούτε το είχα φανταστεί!!
    Επίσης, μου τράβηξε και την προσοχή το ιδιαίτερο πιρούνι!!! :)**

    • Ελένη μου καλώς ήρθες και πάλι!! Ελπίζω να δοκιμάσεις την δική μου εκδοχή! Το πιρούνι και τρέχουσα σεζόν zara home. Φιλιά!!

  4. τα απλα τα αγαπαμε! και ειναι επισης και για την κορη μου το αγαπημενο φαγητο της, οπως και το παστιτσιο, λαζανια με κιμα κτλ…καταλαβες!

    τελεια η συνταγουλα!!! και αγαπημενη!!! εγω βαζω και λιγη καπνιστη παπρικα που λατρευω!

    καλη μας ορεξη Αθηνουλα!

    • Οι κόρες μας μοιράζονται γαστρονομικά γούστα!! Σε ευχαριστώ πολύ Ζίνα μου!! Λατρεύω την καπνιστή πάπρικα, πρέπει να το δοκιμάσω και αυτό!! Φιλιά!

  5. Εστραγκόν δεν έτυχε να χρησιμοποιησω ποτέ Αθηνά.. αλλά ούτε και κιμά έχω φάει χωρίς κρεμμύδι! Έχει μείνει τόσο στεροτυπα στο μυαλό μου το κρεμμύδι σε αυτο που νομίζω δεν θα τολμήσω να το κάνω χωρίς! Για τη μικρη μου όμως θα το δοκιμάσω σίγουρα, γιατί τον κιμά δεν τον έχει και σε μεγάλη εκτίμηση.. Οπότε λέω να δοκιμάσω μήπως χωρίς κρεμμύδι του δώσει μια ευκαιρία!!!! Φιλάκια πολλά ♡

    • To εστραγκόν για μένα ταιριάζει άψογα με τον κιμά!! Το κρεμμύδι δεν το συμπαθεί κανένας από την οικογένεια (πλην εμού) οπότε το παραλείπω!! Φιλιά πολλά καλό ΣΚ!!

  6. Λατρεμενο φαγητακι Αθηνα! Ποτε δε θα το βαρεθω, παντα θα μου αρεσει, παντα θα το τρωω με χαρα! Οι φωτογραφιες σου υπεροχες κ λιγουρευτικοτατες!! :-))))
    Καλη σου ημερα! Ευη

    • Όχι είναι η τριμμένη τομάτα!! Μα δεν είναι η απλούστερη όλων!! Τελικά τα απλά είναι και τα πιο νόστιμα!! Φιλιά και Καλό ΣΚ!

    • Καλά δεν χάλασε ο κόσμος αν δεν βάλεις εστραγκόν!! Εγώ το έχω ανακαλύψει τον τελευταίο ενάμισυ χρόνο και μια χαρά ήταν και πριν!! Πολλά φιλιά και καλό ΣΚ!!

  7. Όλες οι συνταγές χρειάζονται και οι εύκολες και οι δύσκολες και οι καθημερινές και οι πιο γκουρμέ!
    Καλά έκανες και την έβαλες!!
    Ούτε κι εγώ βάζω κρεμμύδι…άσε τις άλλες πιο πάνω να λένε χαχαχααχαχα

    • Συμφωνώ Πέπη μου!! Χα χα με έκανες και γέλασα!! Εμένα μου αρέσει το κρεμμύδι πάντως, το θυσίασα χάριν του ευαίσθητου στομαχιού του άντρα μου κυρίως!! Πολλά Φιλιά και Καλό ΣΚ!

  8. Εχω γράψει για το φαγάκι αυτό, ότι όσο γνωστό και αγαπημένο είναι, κανείς δεν μπορεί να πετύχει την ίδια γεύση με κάποιον άλλον, ακόμα και αν ακολουθήσει την ίδια ακριβώς συνταγή.
    Ποτέ τα μακαρόνια με κιμά που φτιάχνουμε, δεν θα είναι ίδια με της μαμάς μας, ή με της πεθεράς μας,ή με της φίλης μας ή ακόμα με κάποιας ταβέρνας που μπορεί να τα παραγγείλαμε.
    Τα μακαρόνια με κιμά είναι φαγητό που εξαρτάται από το "χέρι" του μάγειρα.
    Η συνταγή σου είναι από τις πιο εύκολες νομίζω, και δίνει σίγουρη, καθαρή νοστιμιά!
    Φιλιά, καλό απόγευμα!

  9. Εγώ δεν τα πολυσυμπαθώ η αλήθεια είναι, αλλά έχει τύχει να φάω από κάποιους και να ξετρελαθώ!Συμφωνώ με την Έλενα από πάνω!
    Αθηνά
    Craftaholic.gr

    • Αθηνά μου είμαι τόσο ιδιόρρυθμη η ίδια στο φαγητό που σε καταλαβαίνω!! Και εγώ δεν τρώω όλες τις εκδοχές, ειδικά αυτές που περιλαμβάνουν πολύ λάδι!! Γούστα είναι αυτά !!Φιλιά και καλό ΣΚ!!

  10. Αθηνά μου μου άρεσε το εστραγκόν που έβαλες, εγώ δεν το έχω χρησιμοποιήσει ποτέ, ευκαιρία είναι γιατί αγαπάμε πολύ αυτό το φαγάκι!
    Η νοστιμιά είναι μεγάλη που ρίχνεις τα μακαρόνια μέσα στον κιμά, αυτό είναι το μυστικό για απίστευτη γεύση!
    Πολλά φιλάκια!!

    • Το εστραγκόν δένει τέλεια (κατά τη γνώμη) μου με όλα τα κρεατικά!! Πρέπει να το δοκιμάσεις!! Ναι και αυτό με την προσθήκη των μακαρονιών στη σάλτσα το έμαθα στην πορεία!!Φιλιά και καλό ΣΚ Μάχη μου!!

  11. ειναι το πιατο που κανεις μα κανεις δεν λεει οχι,καποιοι μπορει να μην τρελαινονται αλλα οχι δεν λες ποτε σε μια μακαροναδα με κιμα..οι φωτογραφιες σου αθηνουλα μιλανε απο μονες τους!!!!!
    πολλα φιλια και καλο σουκου!!!!

  12. Από τα αγαπημένα φαγητά!Πολύ ωραία μαγείρεψες το κιμά, μου άρεσε η προσθήκη του εστραγκόν κάνει τη διαφορά!Μακάρι να 'χα μια μεριδούλα τώρα!
    Φιλιά!!!

  13. Πιάτο κλασικό που αγαπάμε όλοι μας, μικροί και μεγάλοι!
    Μου αρέσει πολύ που χρησιμοποιείς εστραγκόν, νομίζω κι εγώ ότι ταιριάζει πολύ όμορφα με τη γεύση του κιμά!
    Φιλιά!

  14. Μιαμ μιαμ και εγώ σαν την Πηνελόπη!!! :))) Τρελαίνομαι για μακαρόνια με κιμά!!! και ποιος δεν τρελαίνεται να μου πεις!
    Αυτό με το έστραγκον μου έκανε και μένα εντύπωση.. Πρέπει να πάρω να το δοκιμάσω με κρέας!!
    Καλό Σ/Κ Αθηνά μου!

    • Καλημέρα Ελεάνα μου !! Το εστραγκόν το χρησιμοποίησα αποξηραμένο!! Νομίζω ότι αξίζει η δοκιμή!! Πολλά φιλιά και καλό ΣΚ!!

  15. Κλασική, εύκολη και κυρίως πεντανόστιμη !!! Και εννοείται πως τα αγαπάμε όλοι στο σπίτι!!! Με εστραγκον δεν έχω δοκιμάσει ποτέ … μου έβαλες ιδέες!!! Καλή Κυριακή !!! Καλή βδομάδα!!!

  16. Από τά αγαπημένα μου πίατα Αθηνά μου!!Σήμερα είχα μακαρόνια μέ κιμά!Αρέσουν πολύ στά μικρά μας!
    Κρεμύδι τό αποφεύγω γενικά,ρίγανη βάζω στόν κιμά όταν φτιάχνω λαζάνια φούρνου!!Δίνει φοβερή γεύση!!
    Θά δοκιμάσω καί τήν δική σου συνταγή!!Καλή εβδομάδα!!Φιλιά!

  17. Ένα από τα πιο αγαπημένα πιάτα των Ελλήνων απανταχού της Υφηλίου!!!!! Αν και οι Ιταλοί λένε πως είναι δικά τους, νομίζω ότι οι Έλληνες τα αγαπούν και τα τρώνε πολύ περισσότερο! Σπάνια έχω συναντήσει άτομο που δεν του αρέσουν τα μακαρόνια με τον κιμά! Προσωπικά τα λατρεύω! Τρίβω μπόλικο τυράκι από πάνω και είναι σκέτη απόλαυση! Δεν φτιάχνω πάντα την ίδια συνταγή για τον κιμά, αλλά την διαμορφώνω αναλόγως τα κέφια προσθέτοντας και αφαιρώντας υλικά, (μπαχαρικά, αρωματικά κλπ.)! Το αποτέλεσμα είναι διαφορετικό κάθε φορά, αλλά συνήθως το ίδιο νόστιμο! Μας έφτιαξες πολύ ωραίο πιάτο και σήμερα Αθηνά!!
    Καλό μεσημέρι.

  18. Μμμ έβαλες το θυμάρι που δίνει άλλη χάρη; Έχεις καμιά συμβουλή για να μη μας πειράζει στο στομάχι; (τουλάχιστον εμένα με πειράζει πολύ ο κιμάς)
    Γεια σου Αθηνούλα!

    • Καλημέρα Χριστίνα μου!! Έχοντας τον αντρούλη μου που υποφέρει με το στομάχι του κάνω τα εξής: ελάχιστο λάδι, όχι κρεμμύδι και αρκετή ώρα μαγείρεμα της σάλτσας τομάτας..μπορείς να δοκιμάσεις και φρέσκια τριμμένη τομάτα για μία ακόμα πιο ελαφριά εκδοχή…Εμάς αυτά μας βοηθούν και γίνεται πολύ ελαφρύς ο κιμάς (που τον διαλέγω πάντα άπαχο εννοείται…) Φιλιά