Δεν είναι κάτι μέρες που γυρνάς από τη δουλειά και θες να φας κάτι εύκολο, όχι “junk”, αλλά απλά είσαι εξαντλημένος να ανοίξεις τα κατσαρολικά σου; Σε νοιώθω απολύτως. Η Πηνελόπη έρχεται φαγωμένη από το σχολείο και ο Γιάννης τρώει συνήθως στο γραφείο επομένως σκέφτομαι πώς θα ικανοποιήσω την πείνα μου υγιεινά σε περίπτωση που δεν έχω μαγειρέψει την προηγούμενη ημέρα. Τότε λοιπόν σκαρφίζομαι αυτή τα σαλατίτσα. Συνδυάζει πράγματα που ναι μεν ακούγονται αταίριαστα αλλά στη σαλάτα δένουν πολύ νόστιμα μεταξύ τους: τις φράουλες, με την παρμεζάνα και τα μύρτιλα με την κρέμα μπαλσάμικου. Ας πάμε να δούμε τη συνταγή:

Σαλάτα με φρούτα του δάσους & παρμεζάνα
Ποσότητα 1
Εκτύπωση
Συστατικά
  1. Διάφορα μαρούλια (μαρούλι, σαλάτα, λόλα πράσινη & κόκκινη) πλυμμένα και κομμένα σε χοντρά κομμάτια
  2. Ρόκα
  3. Φράουλες
  4. Παρμεζάνα σε κομμάτι
  5. Μύρτιλα αποξηραμένα
  6. Κρουτόν
  7. Κρέμα Μπαλσάμικο Ξύδι
  8. Ελαιόλαδο σε σπρέυ
  9. Αλάτι
Οδηγίες
  1. Στις δύσκολες αυτές στιγμές πείνας δεν έχω χρόνο να πλένω μαρούλια οπότε χρησιμοποιώ έτοιμες πλυμμένες σαλατούλες ανάμικτες.
  2. Τις αδειάζω σε μπολ και κόβω τις φράουλες σε κομμάτια.
  3. Κόβω τα flakes παρμεζάνας. Για μένα ο πιο εύκολος και γρήγορος τρόπος να το κάνω αυτό είναι να κόβω το λεπτό κομμάτι από την παρμεζάνα σε πολύ πολύ λεπτά φετάκια με ένα μικρό κοφτερό μαχαίρι ( προσέχοντας βέβαια τα δακτυλάκια μου)
  4. Προσθέτω τα μύρτιλα, τα κρουτόν (και αυτά έτοιμα είμαι απαίσια το ξέρω) και αλατίζω.
  5. Ψεκάζω με σπρέυ το ελαιόλαδο και απλώνω την κρέμα μπαλσάμικο.
Σημειώσεις
  1. Η κρέμα μπαλσάμικο είναι λίγο πιο πηκτή από το κλασικό μπαλσάμικο και ταιριάζει πολύ ωραία με τις φράουλες.
Craft Cook Love https://www.craftcooklove.gr/

Related posts...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

52 σχόλια στο “Σαλάτα με φρούτα του δάσους & παρμεζάνα – Red fruit parmezan salad

  1. Δεν ήξερα καν οτι υπάρχει κρέμα μπαλσάμικο! θα το κοιτάξω όμως γιατί ο σύζυγος έχει αδυναμία επομένως η σαλάτα μπαίνει στα προσεχώς!

  2. Θρεπτικό και χορταστικό σνακ οι σαλάτες. Έχοντας μάλιστα έτοιμα τα υλικά, γλιτώνουμε χρόνο και κόπο. Γιατί μετά τη δουλειά δεν έχεις κουράγιο για παραπάνω. Την παρμεζάνα εγώ την κόβω λεπτές φέτες με το εργαλείο που ξεφλουδίζουμε τις πατάτες και τα λαχανικά. Την καλημέρα μου :))

    • Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου Ελευθερία μου!! Τί καλή ιδέα να δοκιμάσω τον αποφλοιωτή!! Θα δοκιμαστεί πάραυτα! Φιλιά και καλή εβδομάδα!!

  3. Τέτοιες σαλάτες μου φτιάχνει η φιλενάδα μου η Πόπη.Την πρώτη φορά που μου πρόσφερε κάτι ανάλογο,την κοίταξα απορημένη.
    ''Τι σαλάτα είναι αυτή;'' Έχεις δίκιο,όμως,είναι πεντανόστιμες και σίγουρα υγιεινότατες.
    Καλή εβδομάδα!

  4. Τέτοιες σαλάτες είναι απίθανες! Εγώ φτιάχνω μία με τις πρασινάδες που αναφέρεις, καραμελωμένο πορτοκάλι, καρύδια, κράνμπερις, σύκα κι άλλα καλούδια και πάντα γίνεται ανάρπαστη στα τραπεζώματα. Πολύ μού άρεσε η προσθήκη φράουλας στην δική σου εκδοχή! Και οι φωτογραφίες σου, άκρως λαχταριστές!!
    Καλή εβδομάδα να έχουμε.

    • Πώ πω Δημητρούλα μου τί ωραία σαλάτα περιέγραψες μόλις!! Έχω δοκιμάσει σχεδόν όλα τα φρούτα σε σαλάτες και είναι απίθανα!! (χμμ εκτός από κεράσια και καρπούζι χα χα!!) Σε ευχαριστώ και για τα καλά σου λόγια για τις φωτό, η γνώμη σου είναι πολύ σημαντική για μένα!! Φιλιά και καλή εβδομάδα!!

    • Κική μου καλή εβδομάδα!! Είδες παρέλειψα να πω πόσο καλό κάνουν οι φράουλες , τα μύρτιλα και η παρμεζάνα!! Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια πολλά πολλά φιλιά!

  5. Wow!!ΤΕΛΕΙΑ η σαλάτα σου Αθηνούλα μου!!!Πολύ πρωτότυπη συνταγή!!
    Μέ λατρεμένες γεύσεις!!Θά τήν δοκιμάσω!!Μού αρέσουν οι σαλάτες!
    Καλή εβδομαδα!!

  6. Οι έτοιμες σαλάτες μας έχουν σώσει σε πολλές τέτοιες δύσκολες στιγμές πείνας!
    Ο συνδυασμός υλικών είναι αγαπημένος και τόσο ανοιξιάτικος και χρωματιστός…
    Καλή εβδομάδα, φιλάκια!

    • Σε ευχαριστώ πολύ Κίκα μου!! Να είναι καλά οι άνθρωποι που κάνουν τη ζωή μας λίγο πιο εύκολη!! Βέβαια μπορεί και κάποιος μόνος του να τις κόψει και να τις συντηρήσει αλλά στη δύσκολη στιγμή…δίνουν την λύση!! Πολλά φιλιά, Καλή Εβδομάδα!!

  7. Κατ' αρχήν να σου πω ότι λατρεύω τα φρούτα στις σαλάτες και τα χρησιμοποιώ πολύ συχνά.
    Μήλα, φράουλες, σταφύλια, αχλάδια είναι συνήθως τα φρούτα που προσθέτω στα σαλατικά μου.
    Επομένως την σαλάτα σου την λάτρεψα, και ναι, θα την φτιάξω σίγουρα!
    Φιλιά Αθηνούλα, καλή βδομάδα!

  8. Έτσι ναι… Μάλιστα! Χαίρεσαι να τρως σαλάτα! Εγώ τη φτιάχνω κάπως έτσι, προσθέτω καρύδια και σύκα τα αγαπημένα μου και άλλα καλούδια και είναι μούρλια! Παρμεζάνα θα προσθέσω την επόμενη φορά σίγουρα!

    • Συμφωνώ μαζί μου και εγώ θέλω το κάτιτις μου στη σαλάτα !! Μμμ πολύ νόστιμα ακούγονται τα υλικά που βάζεις τα χρησιμοποιώ και εγώ!! Πολλά φιλιά Ίρις μου και ευχές για καλή εβδομάδα!!

  9. Φανταστική σαλάτα! Καλά, οι φράουλες δεν παίζονται στις σαλάτες. Τόσο χυμώδεις και νόστιμες μαζί με τα σποράκια τους να κριτσανίζουν στο στόμα! Απαιχτη για κάθε ενδεχόμενο!!!

    καλό μεσημέρι Αθηνά!

    • Λέω να τους δώσεις μία ευκαιρία θα εκπλαγείς!! Και εγώ παλαιότερα δεν θα το δοκίμαζα με τίποτα!! Να είναι καλά ο Jamie (Oliver) !! Φιλιά πολλά!!

  10. Μια σαλάτα -ειδικά όταν είναι έτσι πλούσια και περιποιημένη- είναι η ιδανική λύση για την περίπτωση που περιγράφεις.
    Φράουλες δεν έχω χρησιμοποιήσει ακόμα σε σαλάτα, αλλά φαίνεται καλή ιδέα οπότε θα το δοκιμάσω.
    Φιλιά

    • Είναι πολύ ενδιαφέροντα τα φρούτα στις σαλάτες! Οι φράουλες μου ταιριάζουν πολύ στις πράσινες σαλάτες! Φιλιά πολλά Καλή Εβδομάδα!!

  11. η αληθεια είναι ότι φραουλα σε σαλατα δεν εχω ξαναδοκιμασει. αλλα φυσικα παντα υπαρχει η πρωτη φορα. γενικα λατρευω τα σαλατικα, ειδικα απο αυτη την περιοδο και μετα που σε δροσιζουν και φυσικα με "αταιριαστα" υλικα! τα ετερώνυμα ελκονται Αθηνα!!!

  12. Υπέροχος συνδυασμός, φράουλες, μαρουλάκια φοβερά, γλυκά και πιο πικρά, παρμεζάνα μύρτιλα και μπαλσάμικο.
    Μου έχεις ανοίξει την όρεξη μου αρέσουν και πολύ οι σαλάτες θα με βάλεις να κάνω καμιά βόλτα στην κουζίνα!!
    Φιλάκια πολλά Αθηνά μου!!

  13. Αθηνά, φαίνεται τέλεια !! Ειδικά η προτελευταία φωτογραφία, την βλέπω και μου τρέχουν τα σάλια 🙂
    Μου αρέσουν πολύ οι σαλάτες που έχουν και φρούτα. Ευχαριστούμε για την ωραία πρόταση !!

    • Καλημέρα Άρη μου, χαίρομαι που σου άρεσαν οι φωτογραφίες !! Και εγώ στη συγκεκριμένη πεινούσα αλλά έπρεπε να προλάβω την ημέρα οπότε πέρασα δύσκολα μέχρι να την φωτογραφίσω!!