Γεια σας!!! Τι κάνετε; Εγώ καλά. Να πω καλή χρονιά ; Έχουμε Απρίλιο πια αλλά θα την πω γιατί την χρειαζόμαστε. 

Καλή μας χρονιά λοιπόν !! 

Πότε ήταν Πρωτοχρονιά, πότε έρχεται το Πάσχα μία ανάσα δρόμος πραγματικά. Ευλογημένη που είμαστε όλοι καλά. Με τις μικροιώσεις της Γεωργιάννας μας, τις εκδρομές μας στην αγαπημένη μας Κερκυρούλα, ένα οικογενειακό πεντάρι στον ημιμαραθώνιο και την Πηνελόπη να ετοιμάζεται για το γυμνάσιο. 

Πότε έγινε αυτό;;;;; Σοκ πραγματικό. Για όλους μας ακόμα και για την ίδια.  Που μία είναι παιδί και μία οργισμένη έφηβη. Η εναλλαγή μπορεί να γίνει σε μία ώρα και δυο φορές. 

Και από την άλλη η Γεωργιάννα που έχει αρχίσει να διεκδικεί το χώρο της στο σπιτικό μας και στην οικογένεια μας δυναμικά. Ένα πραγματικό κρυαράκι με άποψη και δυναμισμό αλλά και μία γλύκα που την κάνει αξιαγάπητη και πολύ δύσκολο να την μαλώσεις. 

Τα κορίτσια μου με κρατούν πολύ απασχολημένη. Α και μην ξεχάσω και την Κλειώ. Το μικρό δαιμονικό άσπρο σκυλάκι που όσο μπόι της λείπει τόση φωνή έχει.

Να προσθέσω και δύο πολύ απαιτητικές day jobs και για μένα και για τον Γιάννη; 

Έτσι κυλάει λοιπόν ο χρόνος μας: δουλειά, παιδιά, σκυλί, λίγο νοικοκυριό (παραμελημένο τελευταία) και λίγο το άκρως απαραίτητο μαγείρεμα. 

Όλα άλλαξαν (σε σχέση με το μαγείρεμα) όταν αγόρασα το Air Fryer μου. Μου έδωσε κίνητρο να βρω τον παλιό καλό εαυτό μου. Που αναζητά συνταγές και ιδέες. Να αξιοποιήσει αυτό το viral οφείλω να ομολογήσω μηχάνημα

Έχω ήδη αρχίσει να μοιράζομαι λίγο από την μαγεία του άνωθεν μηχανήματος στα σόσιαλ του μπλογκ. Μπορείτε να αναζητήσετε ότι έχω μοιραστεί μαζί μου εδώ. 

Επίσης έψησα αυτό το υπέροχα αρωματικό κέικ το οποίο πληροί σχεδόν όλες (η καστανή ζάχαρη μου το χαλάει αλλά χαλάλι) προδιαγραφές της τρέχουσας διατροφής μου: υψηλή διατροφική αξία και χαμηλά λιπαρά.  

Α να ένας ακόμα λόγος που δεν πειραματιζόμουν: τον τελευταίο χρόνο χάρη στην πειθαρχία μου και το μαγικό χέρι της διατροφολόγου μου Γεωργίας aka  Nutrilove η ζυγαριά μου δείχνει 16 κιλά λιγότερα και τα ρούχα μου είναι στο μέγεθος αυτών που φορούσα πολύ πριν μείνω έγκυος στην Πηνελόπη.  Επομένως οι γαστρονομικοί μου πειραματισμοί ειδικά οι πιο αμαρτωλοί περιορίστηκαν στο ελάχιστο. 

Αυτά τα νέα από εμένα. Σκόρπιες σκέψεις όπως θα τις μοιραζόμουν με κάποιον πολύ δικό μου άνθρωπο. Γιατί μετά από τόσα χρόνια σας νοιώθω δικούς μου ανθρώπους. Και ξέρω ότι σας αρέσει να ακούτε τα νέα μου και αυτό με κάνει να χαμογελώ όσο γράφω. 

Πάμε να δούμε την συνταγή- είναι και νηστίσιμη δεν το είπα αυτό-  η οποία αποτελεί το τέλειο συνοδευτικό του πρωινού μας καφέ.

Το οποίο όταν το ψήνεις μοσχομυρίζει το σπίτι 🙂 

Τα λέμε σύντομα λοιπόν (τα λέω για να τα ακούω εγώ κυρίως χαχα)

Νηστίσιμο Κέικ Κανέλας με αλεύρι βρώμης

Ποσότητα: ορθογώνια φόρμα 20εκ

Νηστίσιμο κέικ χωρίς αλεύρι με καστανή ζάχαρη και υπέροχο άρωμα κανέλας
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Συνολικός χρόνος
 
Συστατικά
  • 200γρ φυτικό γάλα
  • 70γρ πουρέ μήλου
  • 85γρ αραβοσιτέλαιο
  • 220γρ νιφάδες βρώμης
  • 200γρ + 1 κ.σ. καστανή ζάχαρη
  • 7γρ baking powder
  • ½ κ.γ. αλάτι
  • 2 γρ κανέλα
Οδηγίες
  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175 βαθμούς Κελσίου αντιστάσεις πάνω κάτω
  2. Στον επεξεργαστή τροφίμων αλέθουμε τις νιφάδες βρώμης μέχρι να γίνουν σε μορφή σκόνης
  3. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά εκτός από την έξτρα καστανή ζάχαρη και την κανέλα
  4. Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε την 1 κ.σ. καστανής ζάχαρης με την κανέλα
  5. Σε μία μακρόστενη φόρμα σιλικόνης απλώνουμε το μισό μίγμα και μετά απλώνουμε στο μέσο και κατά μήκος το μισό μίγμα ζάχαρης κανέλας
  6. Συμπληρώνουμε το υπόλοιπο μίγμα και πάλι προσθέτουμε στη μέση το υπόλοιπο μίγμα ζάχαρης κανέλας
  7. Με ένα μαχαίρι και κινήσεις ζιγκ ζαγκ απλώνουμε σε όλην την επιφάνεια του κέικ το μίγμα κανέλας ζάχαρης
  8. Ψήνουμε για περίπου 55 λεπτά μέχρι να βγαίνει καθαρό το μαχαίρι σο κέντρο του κέικ
  9. Αφήνουμε να κρυώσει και ξεφορμάρουμε
Σημειώσεις
Το αραβοσιτέλαιο μπορεί να αντικατασταθεί με οποιοδήποτε άοσμο λάδι. Μπορεί και να παραληφθεί απλά το αποτέλεσμα θα είναι λιγότερο αφράτο

 

 

Related posts...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *