dutch baby_0155 dutch baby_0161 dutch baby_0168 dutch baby_0177 dutch baby_0171Tώρα που σας γράφω αυτό το ποστ έχει έναν καιρό άκρως φθινοπωρινό. Συννεφιά, αέρας, λίγο κρυουλάκι και μία διάθεση για χουζούρεμα κάτω από τις κουβέρτες. Κάτι πήρε το μάτι μου ότι προσεχώς ο καιρός θα γίνει και πάλι καλοκαιρινός αλλά προς το παρόν το μυαλό μου είναι στα ψησίματα και σε ιδέες για πρωινά ή ακόμα και λαχταριστές χειμωνιάτικες συνταγές.

Αυτή την συνταγή που μοιράζομαι σήμερα μαζί σας είναι από αυτές που είχαμε ανακαλύψει κατά τη διάρκεια του μεγάλου πειραματισμού στην κουζίνα μας (aka πρώτη καραντίνα). Από τότε είναι φωτογραφημένο αυτό το φανταστικό και τόσο λαχταριστό pancake. Ψήνεται στον φούρνο και είναι τόσο πανεύκολο στην παρασκευή του που πραγματικά δεν μπορεί να πάει λάθος με τίποτα. Έχει μία μαστιχωτή και λαχταριστή γεύση η οποία μπορεί να συμπληρωθεί με την γαρνιτούρα της προτίμησής σας. Προσωπικά μου αρέσει με σιρόπι σφένδαμου και φρούτα του δάσους. Στην εκδοχή που σας φωτογράφισα την δοκίμασα απλά με ζάχαρη άχνη και μπορώ να πω ότι λόγω της ζουμερής σύστασής του δεν μου φάνηκε λιγότερο πλούσιο σε γεύση από όταν το περιχύνω με το αγαπημένο μου σιρόπι σφένδαμου. 

Τα pancake είναι ιδιαίτερα αγαπητά σε αυτή την διαδικτυακή γωνία αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Και αυτό είναι μακράν το πιο πρωτότυπο. Οπότε εάν έχετε όρεξη για κάτι διαφορετικό για το πρωινό αυτού του ΣΚ η συνταγή αυτή είναι ότι πρέπει 😉

Dutch Baby Pancake

Ποσότητα: 1 pancake διαμέτρου 16εκ

Πανεύκολο pancake φούρνου
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Συνολικός χρόνος
 
Συστατικά
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • 1 αυγό
  • 220γρ γάλα
  • 70γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 20γρ λευκή κρυσταλλική ζάχαρη
  • ½ κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • ¼ κ.γ. αλάτι
  • λίγη ζάχαρη άχνη και μύρτιλλα
Οδηγίες
  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220 βαθμούς Κελσίου αντιστάσεις πάνω κάτω
  2. Σε ένα τηγάνι το οποίο μπαίνει στον φούρνο διαμέτρου 16εκ. λιώνουμε το βούτυρο και το απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια του τηγανιού με ένα πινέλο
  3. Στο μπλέντερ μας βάζουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και τα ανακατεύουμε σε ενιαίο μίγμα.
  4. Το περιχύνουμε στο τηγάνι και το ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά μέχρι να χρυσίσει η επιφάνεια του pancake.
  5. Βάζουμε την γαρνιτούρα της επιλογής μας και σερβίρουμε
Σημειώσεις
Εάν δεν διαθέτετε μπλέντερ μπορείτε να ανακατέψετε τα υλικά σε μπολ με αυγοδάρτη βάζοντας πρώτα τα αυγά με την ζάχαρη, κατόπιν τα υγρά και στο τέλος τα στερεά υλικά.
Επίσης μπορείτε να αντικαταστήσετε το τηγάνι με στρογγυλό ρηχό ταψάκι ίδιας διαμέτρου

 

 

 

 

Related posts...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

2 σχόλια στο “Dutch Baby Pancake