Η συνταγή αυτή προέκυψε μετά από τηλεφώνημα φίλης μου το οποίο έκλεισε ως εξής: έχω μόνο γαρίδες, γάλα καρύδας και νουντλς, ανέβασε μία συνταγή με αυτά, κρίμα να πετάξω τα νουντλς. Μου άρεσε πολύ ιδέα… Κάποιος να μου λέει τα υλικά και εγώ να τα μεταφράζω σε συνταγή! Τέλειο; Γι᾽αυτό λοιπόν ξεκινάω την εξής πρόσκληση- πρόκληση: δώστε μου έως τέσσερα υλικά και παμ παμ…θα δείτε μία συνταγή για αυτά. 

Πάμε λοιπόν να δούμε τη συνταγή:

Νουντλς με γαρίδες και γάλα καρύδας - Shripms & Coconut Milk Noodles and Food Challege
Σερβίρει 3
Εκτύπωση
Συστατικά
  1. 250γρ γαρίδες καθαρισμένες αποψυγμένες (χρησιμοποίησα προβρασμένες)
  2. 1 κουτί γάλα καρύδας (250 ml)
  3. 250 γρ νουντλς αυγού
  4. 2 κ.σ. ελαιόλαδο με λεμόνι
  5. αλάτι
  6. 1 κ.γ. κορνφλάουρ
Οδηγίες
  1. Σε μία μεσαίας διαμέτρου κατσαρόλα γεμίζουμε με νερό και βάζουμε σε δυνατή φωτιά να βράσει. Εν τω μεταξύ σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και σε δυνατή φωτιά σωτάρουμε τις γαρίδες μας ώστε να ροδίσουν.
  2. Σβήνουμε με το γάλα καρύδας και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
  3. Αλατίζουμε.
  4. Σε ένα ποτήρι βάζουμε λίγο ζεστό νεράκι και ανακατεύουμε το κορνφλάουρ.
  5. Περιχύνουμε στη σάλτσα μας και ανακατεύουμε ώστε να δέσει και κλείνουμε το μάτι.
  6. Όταν αρχίσει να βράζει το νερό, βάζουμε αλάτι ανάλογα με τα γούστα μας και βράζουμε τα νουντλς όση ώρα μας λέει η συσκευασία τους σε δυνατή φωτιά χωρίς καπάκι.
  7. Σουρώνουμε και τα προσθέτουμε στο τηγάνι.
  8. Ανακατεύουμε ώστε να πάει παντού η σάλτσα μας.
Σημειώσεις
  1. Εάν δεν έχουμε λάδι με λεμόνι, μπορούμε να σβήσουμε τις γαρίδες με το χυμό μισού λεμονιού ή ακόμα καλύτερα το χυμό ενός λάιμ λίγο πριν προσθέσουμε το γάλα καρύδας.
  2. Αν νηστεύουμε ή δεν τρώμε αυγό μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε νηστίσιμα noodles
Craft Cook Love https://www.craftcooklove.gr/

Πείτε μου λοιπόν.. τί τραβάει η όρεξή σας; 

Στείλτε μου λοιπόν τα δικά σας υλικά (μέχρι 4) και δείτε την επόμενη εβδομάδα να υλοποιείται συνταγή με τα δικά σας υλικά!! Ο/H  πρώτος/η κερδίζει χα χα!

Related posts...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

43 σχόλια στο “Νουντλς με γαρίδες και γάλα καρύδας – Shripms & Coconut Milk Noodles and Food Challege

  1. Τα noodles φαίνονται τρισμέγιστα (υπάρχει αυτή η λέξη άραγε;)!!!!
    Πολύ μου αρέσει η ιδέα σου για το challenge! Λοιπόν… τα υλικά της επιλογής μου είναι: κοτόπουλο, κρασί, αμύγδαλο, καρότο
    Αδημονώ να δω πώς θα τα εντάξεις σε μια συνταγή σου!! 😀
    Καλή βδομάδα να έχεις!!

  2. Μμμμμ…. ενδιαφέρον έχει..το πιστευεις οτι δεν έχω φάει ποτέ νουντλς…δεν είμαι σπίτι τώρα να δω τι έχω σε ντουλαπια ψυγείο για να σου πω υλικά.. αααα κ οι φωτο σουπερ

  3. αααααα τελειο το παιχνιδι !!!!!! τα δικα μου υλικα ειναι : αβοκαντο,γιαουρτι,καλαμποκι,αβγο…..σου βαω δυσκολα!!!!!!
    Το πιατο σου πρεπει να ειναι πολυ γευστικο!!!!!Μπραβο μπραβο!!!
    φιλια πολλα!!!!

    • Χαίρομαι που σου άρεσε Κική μου..ενδιαφέρουσα η επιλογή των υλικών σου κρίμα που σε πρόλαβε η Μυρωδία αυτήν την εβδομάδα! Κράτα τα για την εβδομάδα που μας έρχεται! Σε θέλω γρήγορη..Φιλάκια πολλά

    • Μαρία μου σε πρόλαβε αυτήν την εβδομάδα η Μυρωδία..σνιφ!! Μείνε συντονισμένη να προλάβεις στην επόμενη ανάρτηση του food challenge..Την καλησπέρα μου!

  4. Δεν έχω δοκιμάσει γάλα καρύδας σε φαγητό αλλά θα το δοκιμάσω γιατί βλέπω πως μπαίνει αντί για κρέμα γάλακτος και με χαροποιεί!! Μπράβο Αθηνά! Τα κατάφερες τέλεια με την πρόκληση!

    • Νομίζω ότι αξίζει να το δοκιμάσεις…Δίνει πλούσια γεύση χωρίς να είναι ζωικής προέλευσης..φανταστικό! Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια, Φιλιά!

    • Σε ευχαριστώ Ίρις μου για το βραβείο. Ενδιαφέρονται και τα δικά σου υλικά, σε πρόλαβε αυτήν την φορά η Μυρωδία…κράτα τα για την επόμενη φορά…θα περιμένω..σε φιλώ!!

  5. Καλέ κάτσε να ετοιμάσω μια λίστα χαχα!! Εγώ τα τρώω όλα πάντως! Υπέροχο πιάτο ελαφρύ και τέλεια παρουσιασμένο! Το γάλα όπως και η κρέμα καρύδας τα χρησιμοποιώ συχνά και σε φαγητά αλλά και σε γλυκά! Μπράβο σου Αθηνά μου!!

  6. Λίλια σε ευχαριστώ πολύ! Τα γάλα καρύδας το χρησιμοποιώ και εγώ, το λάδι τώρα έχω αρχίσει να πειραματίζομαι..Περιμένω τα υλικά σου…Σε φιλώ, καλό βράδυ!

  7. Τα αγάπησα ως κατ εξοχην μακαρονού. Το γάλα καρύδας με προβληματιζει, μήπως μου βγουν γλυκά για τα γούστα μου. Να δοκιμασω με κρεμα γαλακτος για αρχη; 🙂

    • Αριάδνη μου, δεν είναι τόσο γλυκό το γάλα καρύδας!! Δίνει απλά το άρωμα και στην γεύση είναι ουδέτερο οπότε μπορείς να το χρησιμοποιήσεις και σε γλυκές και σε αλμυρές συνταγές! Φιλιά