chestnutcoldmeatpasta_0011 chestnutcoldmeatpasta_0013 chestnutcoldmeatpasta_0018Και να που φτάσουμε στην καραντίνα no2. Νομίζω ότι το lockdown το περιμέναμε λίγο πολύ έτσι όπως πήγαιναν τα πράγματα αλλά να, το να χρειαστείς να στείλεις μήνυμα για να βγεις από το σπίτι σου, είναι λίγο βαρύ. Αυτή τη φορά το πήρα πιο βαριά από την προηγούμενη φορά. Ίσως γιατί μου ήρθε έτσι απότομο. Το περίμενα λίγο αργότερα. 

Βέβαια αυτούς που σκέφτομαι είναι τους ανθρώπους που θα σταματήσουν να εργάζονται, τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους καλλιτέχνες οι οποίοι πλήττονται περισσότερο από όλους μας. Όλοι ξέραμε ότι αυτός ο χειμώνας θα ήταν δύσκολος και γεμάτος προκλήσεις αλλά αυτά που συμβαίνουν ξεπερνούν και την πιο νοσηρή φαντασία. 

Αλλά αρκετά με αυτά. Η γωνιά αυτή είναι εδώ για να δίνει χαρά και έμπνευση για δημιουργία. Χωρίς να αγνοώ το τι γίνεται γύρω μου, θα προσπαθήσω να δω και πάλι τα θετικά της ιστορίας: ο καιρός έχει ήδη χαλάσει οπότε το σπίτι μας δεν ακούγεται και τόσο τραγικό σαν ιδέα. Έχουμε και πάλι την ευκαιρία να κάνουμε ένα ωραίο ξεκαθάρισμα στο σπίτι μας και στα πράγματά μας. Και εννοείται να έχουμε λίγο περισσότερο χρόνο για ψησίματα και μαγειρέματα. Έχω αρχίσει και πάλι να πειραματίζομαι, να ψάχνω τις σημειώσεις μου και φυσικά να μπλογκάρω. Είναι τόσο χαλαρωτικό την Κυριακή το απόγευμα να κάθομαι και να γράφω περιτριγυρισμένη από τα πιο αγαπημένα μου πρόσωπα σε όλο τον κόσμο. Η κόρη μου να παίζει, ο Γιάννης να ανάβει το τζάκι και να αναζητά το επόμενο πρότζεκτ του, είναι για μένα η απόλυτη στιγμή χαλάρωσης. 

Η μακαρονάδα που έχουμε σήμερα έχει όλα αυτά τα χαρακτηριστικά που αγαπώ στις μακαρονάδες: είναι πλούσια στη γεύση, πανεύκολη και γρήγορη στην παρασκευή και έχει λίγα υλικά. Ο τέλειος συνδυασμός. Τα αλλαντικά μπορείτε φυσικά να τα αντικαταστήσετε εγώ χρησιμοποίησα ότι είχα στο ψυγείο μου. Επίσης μπορείτε να προσθέσετε μπαχαρικά αν και θεωρώ ότι δεν χρειάζεται εάν θέλετε να γευστείτε την φίνα και γλυκιά γεύση του κάστανου. Πάμε να δούμε την συνταγή και καλή μας καραντίνα!! 

Μακαρονάδα με πουρέ κάστανο και αλλαντικά

Ποσότητα: 2 με 3 μερίδες

Μία πανεύκολη, κρεμώδης και λαχταριστή μακαρονάδα ιδανική για γρήγορα και λαχταριστά μαγειρέματα
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Συνολικός χρόνος
 
Συστατικά
  • 1 ζωμό λαχανικών
  • αλάτι
  • 150γρ μπακ μπείκον
  • 4 φέτες προσούτο
  • 200γρ έτοιμο πουρέ κάστανο
  • 200γρ κρέμα γάλακτος χαμηλών λιπαρών
  • 300γρ μακαρόνια
Οδηγίες
  1. Σε μία βαθιά κατσαρόλα, γεμίζουμε κατά ¾ νερό και βάζουμε το ζωμό λαχανικών σε δυνατή φωτιά. Κλείνουμε το καπάκι για πιο γρήγορο βρασμό.
  2. Μόλις βράσει το νερό, προσθέτουμε αλάτι ανάλογα με τα γούστα μας και τα μακαρόνια. Βράζουμε για όση ώρα αναγράφει η συσκευασία.
  3. Σε μία μεσαία μεγέθους κατσαρόλα σωτάρουμε το μπέικον που έχουμε κόψει σε λεπτές λωρίδες σε δυνατή φωτιά.
  4. Χαμηλώνουμε τη φωτιά (στη δική μου κουζίνα από 9 το χαμήλωσα στο 3) και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και τον πουρέ κάστανο. Ανακατεύουμε συνεχώς ώστε να λιώσει ο πουρές κάστανο και προσθέτουμε και το προσούτο σε χοντρά κομμάτια.
  5. Μόλις έχουμε μία ομογενή κρεμώδη σάλτσα, προσθέτουμε τα στραγγισμένα μακαρόνια στην κατσαρόλα που βράσαμε τα μακαρόνια, προσθέτουμε την σάλτσα και ανακατεύουμε.
  6. Σερβίρουμε αμέσως, πασπαλίζουμε με το αγαπημένο μας τριμμένο τυρί και απολαμβάνουμε!
Σημειώσεις
Ο πουρές κάστανου που χρησιμοποίησα είναι αυτός.

 

Related posts...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *