Νηστίσιμο κέικ χωρίς αλεύρι με καστανή ζάχαρη και υπέροχο άρωμα κανέλας
Author: Athena
Ποσότητα: ορθογώνια φόρμα 20εκ
Συστατικά
200γρ φυτικό γάλα
70γρ πουρέ μήλου
85γρ αραβοσιτέλαιο
220γρ νιφάδες βρώμης
200γρ + 1 κ.σ. καστανή ζάχαρη
7γρ baking powder
½ κ.γ. αλάτι
2 γρ κανέλα
Οδηγίες
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175 βαθμούς Κελσίου αντιστάσεις πάνω κάτω
Στον επεξεργαστή τροφίμων αλέθουμε τις νιφάδες βρώμης μέχρι να γίνουν σε μορφή σκόνης
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά εκτός από την έξτρα καστανή ζάχαρη και την κανέλα
Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε την 1 κ.σ. καστανής ζάχαρης με την κανέλα
Σε μία μακρόστενη φόρμα σιλικόνης απλώνουμε το μισό μίγμα και μετά απλώνουμε στο μέσο και κατά μήκος το μισό μίγμα ζάχαρης κανέλας
Συμπληρώνουμε το υπόλοιπο μίγμα και πάλι προσθέτουμε στη μέση το υπόλοιπο μίγμα ζάχαρης κανέλας
Με ένα μαχαίρι και κινήσεις ζιγκ ζαγκ απλώνουμε σε όλην την επιφάνεια του κέικ το μίγμα κανέλας ζάχαρης
Ψήνουμε για περίπου 55 λεπτά μέχρι να βγαίνει καθαρό το μαχαίρι σο κέντρο του κέικ
Αφήνουμε να κρυώσει και ξεφορμάρουμε
Σημειώσεις
Το αραβοσιτέλαιο μπορεί να αντικατασταθεί με οποιοδήποτε άοσμο λάδι. Μπορεί και να παραληφθεί απλά το αποτέλεσμα θα είναι λιγότερο αφράτο
Συνταγή απο Craft Cook Love at https://www.craftcooklove.gr/2023/04/%ce%bd%ce%b7%cf%83%cf%84%ce%af%cf%83%ce%b9%ce%bc%ce%bf-%ce%ba%ce%ad%ce%b9%ce%ba-%ce%ba%ce%b1%ce%bd%ce%ad%ce%bb%ce%b1%cf%82-%ce%bc%ce%b5-%ce%b1%ce%bb%ce%b5%cf%8d%cf%81%ce%b9-%ce%b2%cf%81%cf%8e%ce%bc.html