Στις 9 Φεβρουαρίου είχε τα γενέθλιά του ο Γιάννης μου, ο αντρούλης μου, το στεφάνι μου (μπορώ να συνεχίσω γι᾽αυτό σταματώ)

Οι τούρτες που του φτιάχνω πάντα συνδέονται άμεσα με τα ενδιαφέροντά του. (Δείτε την τούρτα που του έφτιαξα πέρυσι  εδώ). Συνήθως αυτά συνοψίζονται σε μία λέξη: gadgets. Μπορεί να είναι αθλητικά, μπορεί να είναι για το σπίτι, μπορεί να είναι ηλεκτρονικά αλλά τα gadget είναι η αδυναμία του. 

Φέτος λοιπόν το θέμα της τούρτας του ήταν το γνωστό και μη εξαιρετέο τηλέφωνο που μάλλον βάζουν ναρκωτικά πάνω στην οθόνη αφής του: το i-phone. Όπως καταλαβαίνετε έγινε μεγάλη διαδικτυακή έρευνα και τελικά κατέληξα στην βρώσιμη εκτύπωση που βρήκα εδώ. Έστειλα με email την φωτογραφία της οθόνης με τα γνωστά εικονίδια -εφαρμογές και την επόμενη ημέρα είχα την βρώσιμη φωτογραφία στα χέρια μου. Είχα φροντίσει για μαύρο φόντο στην οθόνη ώστε να ταιριάζει με την υπόλοιπη τούρτα. Επίσης αποφάσισα να πειραματιστώ και στο εσωτερικό και στο εξωτερικό της τούρτας οπότε απέφυγα την, ασφαλή για μένα, λύση της ζαχαρόπαστας και έκανα την επικάλυψη της τούρτας με χρωματιστό γλάσο. Επίσης για παντεσπάνι δοκίμασα μία παραλλαγή της συνταγής για mud cake με γέμιση κρέμας τυριού με γεύση πορτοκάλι. Ας δούμε βήμα βήμα όμως την κατασκευή της. 

Το προηγούμενο βράδυ έψησα το κέικ για το οποίο είμαι λίγο ενθουσιασμένη γιατί είμαι κλασική σοκολατολάτρης. Ας δούμε τη συνταγή:

Mud Cake 


Τα υλικά (για μία ορθογώνια φόρμα 38 x 25 x 7 εκ)

230 γρ βούτυρο  ( χρησιμοποίησα Lurpak)
2 κούπες ζάχαρη (480γρ) 
3 αυγά 
198 γρ σοκολάτα με 72% περιεκτικότητα σε κακάο
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
300 ml κρέμα γάλακτος (χρησιμοποίησα 2%)
2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις ( 470γρ)
1/2 κούπα κακάο (70γρ χρησιμοποίησα ολλανδικού τύπου)
1 κ.γ. baking powder
1 κ.γ. baking soda
1/2 κ.γ. αλάτι

όλα τα υλικά θα χρειαστεί να είναι σε θερμοκρασία δωματίου


Η εκτέλεση


Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175 βαθμούς Κελσίου αντιστάσεις πάνω κάτω. Χτυπάμε τη ζάχαρη με το βούτυρο σε δυνατή ταχύτητα για 5 λεπτά τουλάχιστον. Στο φούρνο μικροκυμάτων ή σε μπεν μαρί λιώνουμε την σοκολάτα. Κοσκινίζουμε το αλεύρι και τα υπόλοιπα υλικά σε σκόνη (μπέικιν πάουντερ, σόδα, αλάτι και κακάο) σε ένα μπωλ και τα ανακατεύουμε με ένα αυγοδάρτη. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά. Προσθέτουμε τη βανίλια και τη λιωμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά. Στη συνέχεια προσθέτουμε εναλλάξ τα υγρά με τα υλικά σε σκόνη στο μίξερ ανακατεύοντας συνεχώς σε μεσαία ταχύτητα. Λαδώνουμε καλά τη φόρμα μας και αδειάζουμε με μία μαρίζ το μίγμα. Προσπαθούμε να είναι ενιαίο και το στρώνουμε από πάνω με την μαρίζ. Ψήνουμε για 35 λεπτά. Θέλουμε το κέικ μας ζουμερό. Το αφήνουμε να κρυώσει καλά και το ξεφορμάρουμε με προσοχή. Χρησιμοποιήσα φόρμα με αποσπώμενο δακτυλίδι που βοηθάει πολύ στην περίπτωσή μας. Στη συνέχεια το σκεπάζουμε με μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο να παγώσει. Το κέικ μας θα είναι κάπως έτσι:

 

Την αρχική συνταγή την βρήκα εδώ

Στη συνέχεια έγινε η γέμιση με γεύση πορτοκάλι 

Μους πορτοκάλι με τυρί κρέμα


Τα υλικά


400γρ τυρί κρέμα ανάλατο (χρησιμοποίησα Philadelphia χαμηλών λιπαρών)
250 γρ ζάχαρη άχνη 
ξύσμα από ένα πορτοκάλι

Η εκτέλεση


Το τυρί κρέμα πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου. Τπ χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα στο μίξερ με τη ζάχαρη άχνη και το ξύσμα πορτοκαλιού για 3 λεπτά. Αδειάζουμε με μαρίζ σε ένα μπωλ, το καλύπτουμε με διαφανή μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο. 

Τέλος ετοιμάζουμε το γλάσο με γεύση βανίλια

Χρωματιστό Γλάσο βανίλια


Τα υλικά


2 κουτιά Morfat Creamy ( 500γρ)
250γρ ζάχαρη άχνη
1 1/2 κ.γ. εσάνς βανίλιας
28γρ χρώμα πάστας μαύρο 

Η εκτέλεση


Χτυπάμε τα μόρφατ στο μίξερ σε δυνατή ταχύτητα με την ζάχαρη άχνη για 3 λεπτά μέχρι να αφρατέψει το μίγμα μας. Χαμηλώνουμε σε μεσαία ταχύτητα και προσθέτουμε την βανίλια και το χρώμα. Συνεχίζουμε για 5 λεπτά ακόμα μέχρι να ανακατευτεί καλά το χρώμα. Καλύπτουμε με διαφανή μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει.  

Το τελευταίο στάδιο είναι η συναρμολόγηση. Κόβουμε το παντεσπάνι μας στα δύο με ένα πολύ κοφτερό μαχαίρι. Στη συνέχεια απλώνουμε πριν από κάθε παντεσπάνι την γέμιση πορτοκάλι. Στο τέλος απλώνουμε γεναιόδωρα με σπάτουλα το γλάσο μας. Με ένα κοπίδι κόβουμε ό,τι λευκό υπάρχει στην εκτύπωση. Μόλις τελειώσουμε το γλασάρισμα ακουμπάμε την εκτύπωση επάνω στην τούρτα και την πιέζουμε ελαφριά. Για το χαρακτηριστικό κουμπί χρησιμοποίησα ένα μαύρο καπάκι που βρήκα στην κουζίνα. Είμαστε έτοιμοι!

Ομολογώ ότι δεν είχα κάνει τούρτα που να καλύπτεται μόνο από γλάσο και με δυσκόλεψε αρκετά. Προσπάθησα να ακολουθήσω τις οδηγίες που βρήκα στο διαδίκτυο αλλά και πάλι επιδέχομαι σημαντικής βελτίωσης. Γευστικά πάντως με αποζημίωσε γιατί ήταν σαφώς καλύτερο από την ζαχαρόπαστα. 

Και του χρόνου αγάπη μου να τα χιλιάσεις!

 

 

 

 

 

 

 
 
 

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestGoogle+

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

69 σχόλια στο “i-Phone Birthday Cake

  1. Να τον χαίρεσαι Αθηνά μου κι αυτός να σε χαίρεται, τέτοια χρυσοχέρα που είσαι!!!!
    Πάντως βρε παιδί μου, πολλά emails έχει ο τύπος!!! χεχεχε
    Την καλησπέρα μου & τα φιλιά μου!

  2. Να τον χαίρεσαι!!! Πολύ ωραία η τούρτα, μου αρέσει που έφυγες από το comfort zone σου και τόλμησες καινούργια συνταγή με νέα υλικά και πολύ χρήσιμο το link από το εργαστήριο που μπορεί να κάνει βρώσιμη εκτύπωση.

  3. μπραβο Αθηνα με τις υπεροχες ιδεες σουπαντα!!!!!!φοβερη ιδεα φοβερη τουρτα…μπραβο και παλι ….στα δικα σου γεννεθλια να φτιαξεις ενα αστερι τουρτα γιατι εισαι αστεεεεεριιιιιι!!!!!!
    φιλια και καλο σ-κ-δ!!!!!!!!

    • Κική μου σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια!! Στα δικά μου γενέθλια που είναι κατακαλόκαιρο με βλέπω να κερνάω παγωτό χα χα!!Φιλιά και καλό τριήμερο!

  4. χρονια του πολλα και γεματα υγεια και χαμογελα!!! και οφειλω να ομολογησω οτι αυτο ειναι κ το μοναδικο i-phone που συμπαθω!!!! τελειο Αθηνουλα!!!

  5. Φαντάζομαι το χαμόγελο του εορτάζοντα όταν είδε την υπερπαραγωγή που έφτιαξες για χάρη του 🙂
    Μπράβο βρε Αθηνούλα! Πολύ εντυπωσιακό αποτέλεσμα!
    Και μου αρέσει γιατί όλα τα βήματα είναι απλά, οπότε θα έλεγα ότι οποιοσδήποτε μπορεί να τη φτιάξει.
    Να τον χαίρεσαι τον σύζυγο!
    Φιλιά

    • Σε ευχαριστώ πολύ Ερμιόνη!! Του άρεσε νομίζω…Χαίρομαι που σου άρεσαν οι οδηγίες μου !! Είναι πολύ σημαντικό για μένα! Ευχαριστούμε για τις ευχές! Φιλιά καλό τριήμερο !

  6. Αχχ μερικοί άντρες είναι πολύ τυχεροί!
    Να τον χαίρεσαι και να σε χαίρεται φυσικά!
    Φανταστική τούρτα!
    Καλά αυτό το μαγαζί είναι πολύ κοντά μου και δεν ήξερα ότι φτιάχνουν και εκτυπώσεις!

  7. Σε ευχαριστώ πολύ !! Και εγώ είμαι τυχερή που τον έχω εξού και η περιποίηση!! χα χα!! Ναι και είναι και πολύ ευγενικοί και εξυπηρετικοί!!