post

Food Challenge: Σκόουνς με λευκή σοκολάτα & μαρμελάδα μύρτιλλο – White Chocolate Scones

 
 
 
 
 
 Η Ασπασία αυτήν την εβδομάδα ζήτησε συνταγή με σοκολάτα και μαρμελάδα μύρτιλλο. Τρελαίνομαι και για τα 2 υλικά. Επίσης τρώγομαι εδώ και καιρό να κάνω scones. Και τί είναι αυτά θα μου πείτε; Είναι ψωμογλυκάκια αγγλικής προέλευσης (υπάρχουν και αλμυρά). Τρώγονται ως πρωινό αλλά και ως συνοδευτικό για τον καφέ ή το τσάι μας. Ας δούμε λοιπόν την συνταγή:

Σκόουνς με λευκή σοκολάτα & μαρμελάδα μύρτιλο
Ποσότητα 20
Εκτύπωση
Συστατικά
  1. 400γρ στραγγιστό γιαούρτι (χρησιμοποίησα 2%) σε θερμοκρασία δωματίου
  2. 1 κ.σ. baking powder
  3. 4 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  4. 1 κούπα ζάχαρη κρυσταλλική
  5. 2 κ.σ. baking powder
  6. 1/4 κ.σ. κρεμόριο (creme of tartar)
  7. 1 κ.γ. αλάτι
  8. 250 γρ παγωμένο βούτυρο σε κυβάκια
  9. 90 γρ σταγόνες λευκής σοκολάτας
Οδηγίες
  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου αντιστάσεις πάνω - κάτω.
  2. Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε το γιαούρτι με την μία κουταλιά baking powder. Αφήνουμε στην άκρη. Στο μπωλ του μίξερ μας κοσκινίζουμε το αλεύρι, τις 2 κουταλιές baking powder, το αλάτι και το κρεμόριο.
  3. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και το παγωμένο βούτυρο.
  4. Ανακατεύουμε με το εξάρτημα του γάντζου σε μεσαία ταχύτητα μέχρι να ανακατευτεί καλά το βούτυρο με τα υπόλοιπα υλικά.
  5. Προσθέτουμε στο τέλος και τις σταγόνες λευκής σοκολάτας.
  6. Συνεχίζουμε για λίγο το ανακάτεμα ώστε να πάνε σε όλο το μίγμα. Προσοχή δεν ζυμώνουμε για πολλή ώρα.
  7. Σε ένα ρηχό ταψί απλώνουμε λαδόκολλα.
  8. Αλευρώνουμε τον πάγκο μας και ρίχνουμε επάνω το μίγμα.
  9. Ζυμώνουμε ελαφριά ώστε να γίνει μία ενιαία ζύμη και με τον πλάστη μας απλώνουμε σε μία ζύμη περίπου 4 εκατοστών.
  10. Με ένα στρογγυλό οδοντωτό κουπάτ (χρησιμοποίησα αυτό διαμέτρου 6εκ.) κόβουμε τη ζύμη μας σε στρογγυλά ψωμάκια.
  11. Απλώνουμε αραιά στο ταψί μας και ψήνουμε για 20 με 25 λεπτά.
  12. Σερβίρουμε με μαρμελάδα μύρτιλο (αλλά και ό,τι άλλο βάλει ο νους μας )
Σημειώσεις
  1. Με τα υλικά αυτά θα ψήσουμε 2 ταψιά.
  2. Η αρχική συνταγή είναι από εδώ
Craft Cook Love https://www.craftcooklove.gr/
Για πείτε μου λοιπόν: εσάς τί τραβάει η όρεξη σας; Δώστε μου έως 4 υλικά και δείτε τα να γίνονται συνταγή την επόμενη εβδομάδα. Ο πρώτος που αφήσει κάποιο σχόλιο εδώ ή στη σελίδα μου στο facebook κερδίζει! Ανυπομονώ για την επόμενο! 

 
post

i-Phone Birthday Cake

 

Στις 9 Φεβρουαρίου είχε τα γενέθλιά του ο Γιάννης μου, ο αντρούλης μου, το στεφάνι μου (μπορώ να συνεχίσω γι᾽αυτό σταματώ)

Οι τούρτες που του φτιάχνω πάντα συνδέονται άμεσα με τα ενδιαφέροντά του. (Δείτε την τούρτα που του έφτιαξα πέρυσι  εδώ). Συνήθως αυτά συνοψίζονται σε μία λέξη: gadgets. Μπορεί να είναι αθλητικά, μπορεί να είναι για το σπίτι, μπορεί να είναι ηλεκτρονικά αλλά τα gadget είναι η αδυναμία του. 

Φέτος λοιπόν το θέμα της τούρτας του ήταν το γνωστό και μη εξαιρετέο τηλέφωνο που μάλλον βάζουν ναρκωτικά πάνω στην οθόνη αφής του: το i-phone. Όπως καταλαβαίνετε έγινε μεγάλη διαδικτυακή έρευνα και τελικά κατέληξα στην βρώσιμη εκτύπωση που βρήκα εδώ. Έστειλα με email την φωτογραφία της οθόνης με τα γνωστά εικονίδια -εφαρμογές και την επόμενη ημέρα είχα την βρώσιμη φωτογραφία στα χέρια μου. Είχα φροντίσει για μαύρο φόντο στην οθόνη ώστε να ταιριάζει με την υπόλοιπη τούρτα. Επίσης αποφάσισα να πειραματιστώ και στο εσωτερικό και στο εξωτερικό της τούρτας οπότε απέφυγα την, ασφαλή για μένα, λύση της ζαχαρόπαστας και έκανα την επικάλυψη της τούρτας με χρωματιστό γλάσο. Επίσης για παντεσπάνι δοκίμασα μία παραλλαγή της συνταγής για mud cake με γέμιση κρέμας τυριού με γεύση πορτοκάλι. Ας δούμε βήμα βήμα όμως την κατασκευή της. 

Το προηγούμενο βράδυ έψησα το κέικ για το οποίο είμαι λίγο ενθουσιασμένη γιατί είμαι κλασική σοκολατολάτρης. Ας δούμε τη συνταγή:

Mud Cake 


Τα υλικά (για μία ορθογώνια φόρμα 38 x 25 x 7 εκ)

230 γρ βούτυρο  ( χρησιμοποίησα Lurpak)
2 κούπες ζάχαρη (480γρ) 
3 αυγά 
198 γρ σοκολάτα με 72% περιεκτικότητα σε κακάο
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
300 ml κρέμα γάλακτος (χρησιμοποίησα 2%)
2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις ( 470γρ)
1/2 κούπα κακάο (70γρ χρησιμοποίησα ολλανδικού τύπου)
1 κ.γ. baking powder
1 κ.γ. baking soda
1/2 κ.γ. αλάτι

όλα τα υλικά θα χρειαστεί να είναι σε θερμοκρασία δωματίου


Η εκτέλεση


Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175 βαθμούς Κελσίου αντιστάσεις πάνω κάτω. Χτυπάμε τη ζάχαρη με το βούτυρο σε δυνατή ταχύτητα για 5 λεπτά τουλάχιστον. Στο φούρνο μικροκυμάτων ή σε μπεν μαρί λιώνουμε την σοκολάτα. Κοσκινίζουμε το αλεύρι και τα υπόλοιπα υλικά σε σκόνη (μπέικιν πάουντερ, σόδα, αλάτι και κακάο) σε ένα μπωλ και τα ανακατεύουμε με ένα αυγοδάρτη. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά. Προσθέτουμε τη βανίλια και τη λιωμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά. Στη συνέχεια προσθέτουμε εναλλάξ τα υγρά με τα υλικά σε σκόνη στο μίξερ ανακατεύοντας συνεχώς σε μεσαία ταχύτητα. Λαδώνουμε καλά τη φόρμα μας και αδειάζουμε με μία μαρίζ το μίγμα. Προσπαθούμε να είναι ενιαίο και το στρώνουμε από πάνω με την μαρίζ. Ψήνουμε για 35 λεπτά. Θέλουμε το κέικ μας ζουμερό. Το αφήνουμε να κρυώσει καλά και το ξεφορμάρουμε με προσοχή. Χρησιμοποιήσα φόρμα με αποσπώμενο δακτυλίδι που βοηθάει πολύ στην περίπτωσή μας. Στη συνέχεια το σκεπάζουμε με μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο να παγώσει. Το κέικ μας θα είναι κάπως έτσι:

 

Την αρχική συνταγή την βρήκα εδώ

Στη συνέχεια έγινε η γέμιση με γεύση πορτοκάλι 

Μους πορτοκάλι με τυρί κρέμα


Τα υλικά


400γρ τυρί κρέμα ανάλατο (χρησιμοποίησα Philadelphia χαμηλών λιπαρών)
250 γρ ζάχαρη άχνη 
ξύσμα από ένα πορτοκάλι

Η εκτέλεση


Το τυρί κρέμα πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου. Τπ χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα στο μίξερ με τη ζάχαρη άχνη και το ξύσμα πορτοκαλιού για 3 λεπτά. Αδειάζουμε με μαρίζ σε ένα μπωλ, το καλύπτουμε με διαφανή μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο. 

Τέλος ετοιμάζουμε το γλάσο με γεύση βανίλια

Χρωματιστό Γλάσο βανίλια


Τα υλικά


2 κουτιά Morfat Creamy ( 500γρ)
250γρ ζάχαρη άχνη
1 1/2 κ.γ. εσάνς βανίλιας
28γρ χρώμα πάστας μαύρο 

Η εκτέλεση


Χτυπάμε τα μόρφατ στο μίξερ σε δυνατή ταχύτητα με την ζάχαρη άχνη για 3 λεπτά μέχρι να αφρατέψει το μίγμα μας. Χαμηλώνουμε σε μεσαία ταχύτητα και προσθέτουμε την βανίλια και το χρώμα. Συνεχίζουμε για 5 λεπτά ακόμα μέχρι να ανακατευτεί καλά το χρώμα. Καλύπτουμε με διαφανή μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει.  

Το τελευταίο στάδιο είναι η συναρμολόγηση. Κόβουμε το παντεσπάνι μας στα δύο με ένα πολύ κοφτερό μαχαίρι. Στη συνέχεια απλώνουμε πριν από κάθε παντεσπάνι την γέμιση πορτοκάλι. Στο τέλος απλώνουμε γεναιόδωρα με σπάτουλα το γλάσο μας. Με ένα κοπίδι κόβουμε ό,τι λευκό υπάρχει στην εκτύπωση. Μόλις τελειώσουμε το γλασάρισμα ακουμπάμε την εκτύπωση επάνω στην τούρτα και την πιέζουμε ελαφριά. Για το χαρακτηριστικό κουμπί χρησιμοποίησα ένα μαύρο καπάκι που βρήκα στην κουζίνα. Είμαστε έτοιμοι!

Ομολογώ ότι δεν είχα κάνει τούρτα που να καλύπτεται μόνο από γλάσο και με δυσκόλεψε αρκετά. Προσπάθησα να ακολουθήσω τις οδηγίες που βρήκα στο διαδίκτυο αλλά και πάλι επιδέχομαι σημαντικής βελτίωσης. Γευστικά πάντως με αποζημίωσε γιατί ήταν σαφώς καλύτερο από την ζαχαρόπαστα. 

Και του χρόνου αγάπη μου να τα χιλιάσεις!

 

 

 

 

 

 

 
 
 

 

post

Food Challenge – Μπιφτέκια με νιφάδες βρώμης – Burgers with Oat Flakes

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Κατερίνα  μου πρότεινε αυτή την εβδομάδα τα εξής υλικά : 
κιμά, βρώμη, ρίγανη ή θυμάρι. Ευχαριστώ Κατερίνα ήθελα πολύ να δοκιμάσω τη βρώμη σε μπιφτέκι. Η συνταγή ήταν ήδη στο μυαλό μου οπότε δεν παιδεύτηκα καθόλου. Ας την δούμε λοιπόν.
 
Μπιφτέκια με νιφάδες βρώμης
Σερβίρει 3
Εκτύπωση
Συστατικά
  1. 670γρ άπαχος χοιρινός κιμάς
  2. 70γρ νιφάδες βρώμης
  3. 1 αυγό
  4. 1 κ.γ. θυμάρι
  5. 1 κ.γ. ρίγανη
  6. 1 κ.γ. εστραγκόν
  7. 3 κ.γ. ελαιόλαδο
  8. αλάτι
  9. πιπέρι
Οδηγίες
  1. Σε ένα μεγάλο μπωλ ανακατεύουμε όλα τα υλικά.
  2. Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε να ανακατευτούν οι γεύσεις για ένα δύωρο περίπου. Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 190 βαθμούς Κελσίου αντιστάσεις πάνω κάτω.
  3. Απλώνουμε λαδόκολλα σε ένα ρηχό ταψί. Πλάθουμε 10 μεσαίου μεγέθος μπιφτέκια όχι πολύ παχιά και τα απλώνουμε στο ταψί.
  4. Ψήνουμε για περίπου 25 με 30 λεπτά.
Σημειώσεις
  1. Επειδή τα έφτιαξα την μέρα όπου είχε πολικό ψύχος άφησα το μίγμα εκτός ψυγείου. Σε καλοκαιρινή περίοδο θα το έβαζα στο ψυγείο.
Craft Cook Love https://www.craftcooklove.gr/
 
 
Αυτό ήταν το πέμπτο food challenge και πολύ μου αρέσει. Δείτε πώς ξεκίνησαν όλα εδώΓια πείτε μου λοιπόν: εσάς τί τραβάει η όρεξη σας; Δώστε μου έως 4 υλικά και δείτε τα να γίνονται συνταγή την επόμενη εβδομάδα. Ο πρώτος που αφήσει κάποιο σχόλιο εδώ ή στη σελίδα μου στο facebook κερδίζει! Ανυπομονώ για την επόμενο! 
 
post

Κοτόπουλο με γάλα καρύδας, ανανά & ρύζι – Chicken & Rice with coconut milk and pineapple

 

 
 
 
 
 

 

Κοτόπουλο με γάλα καρύδας , ανανά & ρύζι
Σερβίρει 2
Εκτύπωση
Συστατικά
  1. 400γρ φιλέτο μπούτι κοτόπουλου κομμένο σε μικρά κομμάτια
  2. 250ml γάλα καρύδας
  3. 1 σακουλάκι μακρύκοκκο ρύζι 10λεπτου βρασμού
  4. 6 ροδέλες ανανά (χρησιμοποιώ σε κονσέρβα)
  5. αλάτι
  6. 2 κ.σ. σησαμέλαιο
Οδηγίες
  1. Σε ένα βαθύ τηγάνι με καπάκι, βάζουμε το σησαμέλαιο σε δυνατή φωτιά.
  2. Μόλις κάψει το λάδι βάζουμε να σωτάρουμε τα κομμάτια κοτόπουλου.
  3. Μόλις ροδίσει το κοτόπουλο από τις δύο πλευρές, ρίχνουμε το γάλα καρύδας.
  4. Χαμηλώνουμε το μάτι σε μεσαία προς χαμηλή φωτιά και αλατίζουμε ανάλογα με τα γούστα μας ( το δοκιμάζουμε ώστε να ελέγξουμε το αλάτι).
  5. Κλείνουμε το καπάκι και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά.
  6. Βάζουμε σε μία κατσαρόλα μπόλικο νερό.
  7. Μόλις αρχίσει να βράζει ρίχνουμε αλάτι και το σακουλάκι με το ρύζι.
  8. Χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μεσαία, κλείνουμε το καπάκι και βάζουμε χρονόμετρο στα δέκα λεπτά. Κόβουμε τον ανανά σε κομμάτια.
  9. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι τα ζεσταίνουμε λίγο.
  10. Τα προσθέτουμε στο κοτόπουλο με το γάλα καρύδας στο τελευταίο πεντάλεπτο του ψησίματος. Η σάλτσα μας θα βγει νερουλή οπότε μην ανησυχείτε ότι δεν έχει ¨δέσει¨.
  11. Μόλις περάσει το δεκάλεπτο του ρυζιού αφαιρούμε από την κατσαρόλα με ένα πηρούνι το σακουλάκι και τινάζουμε να φύγουν τα νερά.
  12. Σε ένα μπωλ το τρυπάμε με προσοχή και αδειάζουμε το ρυζάκι.
  13. Σερβίρουμε σε πιάτο μαζί με το κοτόπουλο.
Σημειώσεις
  1. Για να καταλάβουμε ότι το λάδι είναι έτοιμο, βάζουμε ένα δοκιμαστικό κομμάτι κοτόπουλου και μόλις αρχίσει να αφρίζει το λαδάκι γύρω του είναι έτοιμο να ρίξουμε τα υπόλοιπα κομμάτια.
Craft Cook Love https://www.craftcooklove.gr/
 

 

post

Easy Diy Valentine Card- Guest Post

 

 

Τελευταία έχω παραμελήσει το κομμάτι craft του blog μου το παραδέχομαι!! Δεν σημαίνει ότι δεν το σκέφτομαι βέβαια. Έτσι λοιπόν προέκυψε η καρτούλα για την οποία θα βρείτε αναλυτικές οδηγίες και εκτυπώσιμο στο πανέμορφο blog της Ζήνας σε αυτό το link 

Ευχαριστώ πολύ το Ef Zin Creations και την ταλαντούχα δημιουργό του Ζήνα για την φιλοξενία!

 

 
 
 

 

post

Fudge λευκής σοκολάτας με τρία υλικά – 3 ingredient white chocolate fudge

 

 



 
 

Η σημερινή ανάρτηση αφορά ένα γλυκό κέρασμα πανεύκολο και επετειακό…αφορά αυτόν τον Άγιο τον Βαλεντίνο. Πολλά λέγονται και πολλά ακούγονται. Εγώ το βλέπω σαν (μία ακόμα) ευκαιρία εορτασμού. Αυτά σκεπτόμενη έφτιαξα τα fudge που ακολουθούν τα οποία έχουν και μία δόση ανακύκλωσης. Ας δούμε λοιπόν τη συνταγή:

Fudge λευκής σοκολάτας με τρία υλικά
Ποσότητα 40
Εκτύπωση
Συστατικά
  1. 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
  2. 400γρ λευκή σοκολάτα
  3. 2 μπαστουνάκια καραμέλας χριστουγεννιάτικα κόκκινα άσπρα
Οδηγίες
  1. Απλώνουμε λαδόκολλα σε ένα πυρέξ ανάλογα με το πάχος που θέλουμε να έχουν τα κερασματάκια μας.
  2. Σε μεσαία κατσαρόλα και μεσαία φωτιά ρίχνουμε το ζαχαρούχο και τις σοκολάτες σε κομματάκια. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν καλά οι σοκολάτες.
  3. Ρίχνουμε στο πυρέξ με το μίγμα προσέχοντας να είναι παντού το ίδιο πάχος και ισιώνοντας με την μαρίζ την επιφάνεια.
  4. Βάζουμε στο ψυγείο.
  5. Στο γουδί ή στο μούλτι σπάμε σε κομματάκια τα μπαστουνάκια.
  6. Περιμένουμε ένα δεκάλεπτο να παγώσει λίγο το μίγμα μας και μετά ρίχνουμε τα κομματάκια από τα μπαστουνάκια πάνω στην επιφάνεια των fudge.
  7. Σε ένα 2ωρο είναι έτοιμα να τα κόψουμε με ένα κοφτερό μαχαίρι ή και με κουπάτ σε σχήμα καρδούλας (λόγω της ημέρας)
Σημειώσεις
  1. Χρησιμοποίησα ένα ορθογώνιο πυρέξ 18εκ x 26εκ και τα fudge βγήκαν ύψους 2εκ.
  2. Η αρχική συνταγή είναι από το the one with all the tastes
Craft Cook Love https://www.craftcooklove.gr/
Είμαστε έτοιμοι! Πανέυκολα;

 

post

Food Challenge : Μπισκότα μελιού με Κακάο Νίμπς- Cookies with Honey & Cacao Nibs

 

 

 
 

H Ασπασία αυτήν την εβδομάδα έθεσε στη διάθεσή μου τα εξής υλικά: κακάο, μέλι, κανέλα και αυγό. Η συνταγή που προέκυψε ήταν να φτιάξω -επιτέλους- και ένα λίγο πιο υγιεινό γλυκάκι. Επίσης ήθελα να δοκιμάσω σε συνταγή τα cacao nibs που ομολογώ ότι αγνοούσα την ύπαρξή τους πριν με διαφωτίσουν η Εύη και Χρυσαυγή και τα υπέροχα blog τους The Healthy Cook & Food for Thought Έτσι λοιπόν προέκυψε η κάτωθι συνταγή:

Μπισκότα μελιού με cacao nibs
Εκτύπωση
Συστατικά
  1. 75γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου (χρησιμοποίησα Lurpak)
  2. 160γρ (μισή κούπα) μέλι
  3. 80 γρ καστανή ζάχαρη χωρίς μελάσα
  4. 1 αυγό
  5. 200γρ (μία κούπα) κοσκινισμένο αλεύρι ολικής άλεσης
  6. 1/4 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  7. 1/4 κ.γ. κανέλα σε σκόνη
  8. 1/4 αλάτι
  9. 40 γρ cacao nibs ωμά (τα βρήκα σε κατάστημα με βιολογικά είδη)
Οδηγίες
  1. Σε ένα μπρίκι ή στο φούρνο μικροκυμάτων ζεσταίνουμε ελάχιστα το μέλι να μαλακώσει.
  2. Το ρίχνουμε στο μίξερ με την ζάχαρη και το βούτυρο και χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα για 5 λεπτά. Προσθέτουμε το αυγό και συνεχίζουμε το χτύπημα άλλα 2 λεπτά.
  3. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ σε μεσαία και ρίχνουμε το αλεύρι. Ανακατεύουμε ίσα ίσα να ανακατευτούν τα υλικά.
  4. Προσθέτουμε τα κακάο νιμπς να πάνε σε όλο το μίγμα.
  5. Με μία μαρίζ αδειάζουμε το μίγμα σε απλωμένη διαφανής μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον μία ώρα ( εγώ το έκανα από το προήγουμενο βράδυ).
  6. Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 160 βαθμούς Κελσίου αντιστάσεις πάνω κάτω.
  7. Βγάζουμε το μίγμα από το ψυγείο και απλώνουμε σε ένα ρηχό ταψί λαδόκολλα.
  8. Ρίχνουμε λίγο από το αλεύρι μας στα χέρια μας και με γρήγορες κινήσεις (γιατί το μίγμα κολλάει) πλάθουμε σε μπαλάκια τα μπισκότα μας και αραδιάζουμε πολύ αραία επάνω στην λαδόκολλα. Προσοχή να έχουν απόσταση μεταξύ τους γιατί απλώνουν στο ψήσιμο!
  9. Ψήνουμε 10 με 15 λεπτά.
  10. Αφήνουμε 10 λεπτά να κρυώσουν και στην συνέχεια τα βάζουμε σε σχάρα να κρυώσουν εντελώς. Τα αποθηκεύουμε σε αεροστεγές δοχείο.
Craft Cook Love https://www.craftcooklove.gr/

Δείτε εδώ την μικρή βοηθό εν δράση:

Για πείτε μου λοιπόν: εσάς τί τραβάει η όρεξη σας; Δώστε μου έως 4 υλικά και δείτε τα υλικά σας να γίνονται συνταγή την επόμενη εβδομάδα. Ο πρώτος που αφήσει κάποιο σχόλιο εδώ ή στη σελίδα μου στο facebook κερδίζει! 

post

Εύκολα Μάφιν με Νουτέλα – Easy Nutella Cupcakes

 

 

 

 

Τα κεκάκια αυτά προέκυψαν ως συνέχεια της άμεσης κατανάλωσης της nutella που είχε ξεμείνει στην τροφοθήκη μου. Ήθελα ένα γλυκό εύκολο χωρίς πολλά υλικά. Βρήκα πολλές συνταγές στο pinterest και τελικά κατέληξα να δοκιμάσω την εξής:

 

Εύκολα Μάφιν με Νουτέλα - Easy Nutella Cupcakes
Ποσότητα 12
Εξοπλισμός: μίξερ, φόρμα 12 θέσεων για μάφιν, φούρνος μικροκυμάτων ( προαιρετικό), 12 καραμελόχαρτα
Εκτύπωση
Συστατικά
  1. 3/4 μίας συσκευασίας nutella (400γρ)
  2. 200 ml κρέμα γάλακτος (χρησιμοποίησα με 35% λιπαρά)
  3. 160 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  4. 3 αυγά
Οδηγίες
  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 185 βαθμούς Κελσίου αντιστάσεις πάνω κάτω.
  2. Βγάζουμε με προσοχή όλο το αλουμινόχαρτο από το βαζάκι με την πραλίνα φουντουκιού και τη ζεσταίνουμε για λίγο στο φούρνο μικροκυμάτων ώστε να μαλακώσει. Εναλλακτικά μπορούμε να τη ζεστάνουμε σε μπεν μαρί ( σε κατσαρολάκι πάνω σε άλλη κατσαρόλα που βράζει νερό). Προσέχουμε να μην καίει πολύ, ίσα ίσα να έχει μαλακώσει.
  3. Την ρίχνουμε στο μίξερ και προσθέτουμε τα αυγά.
  4. Ανακατεύουμε σε δυνατή ταχύτητα για 5 λεπτά να δέσουν καλά.
  5. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και προσθέτουμε εναλλάξ το αλεύρι με την κρέμα γάλακτος. Το μίγμα θα είναι αρκετά ρευστό.
  6. Βάζουμε 12 καραμελόχαρτα στις θήκες.
  7. Αδειάζουμε μέχρι 3/4 τα φορμάκια.
  8. Ψήνουμε για 25 λεπτά.
Σημειώσεις
  1. στις φωτό τα κεκάκια ψήθηκαν σε φόρμα σιλικόνης ( τα έψησα μισά σε φόρμα σιλικόνης και μισά με καραμελόχαρτα).
Craft Cook Love https://www.craftcooklove.gr/
post

Πώς να φτιάξεις ένα τιραμισού σαρλότ – Diy Tiramisu Charlotte

 

Την τουρτίτσα αυτή την έφτιαξα με πολλή αγάπη στον αγαπημένο μου νονό που γιόρταζε. Λέγεται Γιάννης αλλά με όλες τις ιώσεις που μας ταλάνιζαν οικογενειακώς τελικά καταφέραμε να βρεθούμε το προηγούμενο Σαββατοκύριακο. Η συνταγή του τιραμισού είναι από το εξαιρετικό blog της Αναστασίας, το sunday spoon. Είναι μία συνταγή που αμέσως μου κέντρισε το ενδιαφέρον και είπα να την δοκιμάσω. 

Δείτε την φανταστική της εκδοχή εδώ

Ο δικός μου στόχος ήταν να γίνει το τιραμισού αυτό τούρτα σαρλότ. Με βοήθησε πολύ η συγκεκριμένη συνταγή γιατί η κρέμα ήταν όσο σταθερή χρειάζονταν ώστε να σταθεί. Ακολούθησα λοιπόν ακριβώς τις οδηγίες της και έστησα τα υλικά σε ένα αλουμινιένο τσέρκι διαστάσεων 15 εκ πλάτος επί 1ο εκ ύψος. Οι ποσότητες έφτασαν ακριβώς. Τα σαβαγιάρ κόπηκαν σε κομμάτια με ένα πολύ κοφτερό μαχαίρι ώστε να χωρέσουν στην φόρμα και να βοηθήσουν στο κυκλικό σχήμα. Την έστησα στο τελικό σταντ που την παρουσίασα και την έβαλα με το τσέρκι στο ψυγείο όλο το βράδυ για να δέσει. Κράτησα και το μίγμα ποτού με καφέ στο ψυγείο καλυμμένο με μεμβράνη. 

Την επόμενη ημέρα, έβγαλα το μίγμα του καφέ ώστε να επανέρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Αφαίρεσα με μεγάλη προσοχή το τσέρκι και το τιραμισού ήταν κάπως έτσι:

 

Με χαρτί κουζίνας σκούπισα το ζουμάκι που είχε τρέξει από τα σαβαγιάρ. Πήρα λοιπόν τα σαβαγιάρ και αφού τα βούτηξα στιγμιαία στο μίγμα καφέ με ποτό τα έβαλα προσεκτικά γύρω γύρω από το τιραμισού. Συνολικά χρειάστηκα 1 1/2 συσκευασία σαβαγιάρ των 200 γραμμαρίων. Έδεσα με μία κορδέλα ώστε να είναι σταθερή και …έτοιμη !!

Σε ευχαριστούμε οικογενειακώς για τη συνταγή Αναστασία. Δεν έμεινε ψίχουλο!

 

 

post

Η αγάπη όλα τα νικά – Love conquers all

Αυτή είναι μία διαφορετική ανάρτηση από αυτές που συνηθίζετε να διαβάζετε στο διαδικτυακό μου σπίτι. Αφορά την αγάπη, την αλληλεγγύη, το καλό πρόσωπο του διαδικτύου. Έχουμε μάθει να συζητάμε το κακό πρόσωπο του internet που βρίσκεται φυσικά καθημερινά ανάμεσά μας. Υπάρχει όμως και το καλό πρόσωπο, η αγάπη που μπορεί να ξεφυτρώσει από παντού, από το blogging και από ομάδες ανθρώπων στο facebook (ναι ναι αυτό) που χωρίς κανείς να τους το ζητήσει να προσφέρουν απλόχερα την βοήθεια και την συμπαράστασή τους.

Αυτό συνέβη και μετά από ένα άσχημο γεγονός: για μία συνάδελφο blogger, την Μαριάννα, το 2015 την υποδέχθηκε με το σπίτι της καμμένο. Oλοσχερώς. Χάνοντας όλα τα δικά της και τα υπάρχοντα των παιδιών της. Δείτε αναλυτικά την ανάρτησή της εδώ Αμέσως η ομάδα των Μαμαδο- blogs που συμμετέχω οργανώθηκε ώστε να προσφέρει την βοήθειά της. Γυναίκες που δεν γνωρίζονται μεταξύ τους, σε κλίμα αλληλοσεβασμού και υποστήριξης βρήκαν τρόπο να βοηθήσουν την Μαριάννα και την οικογένειά της. Ενός ανθρώπου που αποπνέει θετική ενέργεια και αισιοδοξία.  Στα πλαίσια αυτά, έγινε και η αντικατάσταση των δώρων των 4 παιδιών της οικογένειας. Το τρενάκι για το αγόρι της οικογένειας βρέθηκε σχεδόν την πρώτη μέρα. Το δώρο για τις κόρες της οικογένειας ήταν ένα κουκλόσπιτο. Η αρχική σκέψη ήταν να συγκεντρωθούν χρήματα για την αγορά του. Με τον δυναμισμό και την πρωτοβουλία της Λένας του Daddy Cool και την ανθρωπιά του κυρίου Αλέξη του ηλεκτρονικού καταστήματος Sunny Side και την ευγενική του δωρέα,  το κουκλόσπιτο αντικαταστήθηκε και τα χρήματα που είχαν ήδη συγκεντρωθεί δόθηκαν στην οικογένεια ώστε να καλύψει άμεσες επείγουσες ανάγκες. Ο ιδιοκτήτης του Sunny Side δώρισε επίσης και μεγάλο κομμάτι της επίπλωσης του κουκλόσπιτου. Δείτε το:

 

 
 

Το ηλεκτρονικό κατάστημα του Sunny Side βρίσκεται στην Άνω Γλυφάδα, Βυζαντίου 8 και εκεί μπορείτε να βρείτε εξαιρετικής ποιότητας παιχνίδια, προϊόντα με οικολογική συνείδηση, κάποια βιολογικά, κάποια φιλικά προς το περιβάλλον, άλλα Εμπορίου Αλληλεγγύης, κάποια άλλα από ανακυκλώσιμες πρώτες ύλες, εκπαιδευτικά, επιμορφωτικά αλλά και κάποια από 100% φυσικά υλικα. Επίσης μπορείτε να βρείτε προϊόντα θηλασμού, βιολογικά καλλυντικά και οικολογική μόδα από 100% βαμβάκι.

 


Πραγματικά πρόκεται για καλής ποιότητας επιχειρηματίες και μπορώ να σας το πω από προσωπική μου εμπειρία μιας και έχω αγοράσει πράγματα για την Πηνελόπη από το συγκεκριμένο κατάστημα και η κοπέλα που συνάντησα εκεί ήταν ιδιαίτερα φιλική και εξυπηρετική.

Η βοήθεια προς τη Μαριάννα δεν έχει σταματήσει ακόμα. Παραλαμβάνει καθημερινά πακέτα γεμάτα πράγματα και δεν παραλείπει να μας ευχαριστεί συνέχεια. 

Κάτι τέτοια είναι που με κάνουν ακόμα μεγαλύτερο οπαδό της αγάπης. 

Ακολουθεί η λίστα με τα ιστολόγια που συμμετέχουν στην κοινοποίηση αυτής της ανάρτησης : 

1. Σαχινίδου Εύη

 

2. Λένα Γάτση
3. Μένια Κουκουγιάννη
4 . Άντζυ Χρόνη
5. Κατερίνα Δανδουλάκη Χιόνη
6. Ασπασία Κάντα
7. Ευαγγελία Παπαρίζου
8. Ελένη Καραγιαννίδου
9. Αλεξάνδρα Σαρ
10. Μomma’s daily life
11. Ευαγγελία Παπαχειμώνα
12. Μαριάννα Δίγκα Βασιλοπούλου
13. Μαρία
14. Μαρία Κουτσόμηνου
15. Χριστίνα Καβακοπούλου
16. Αθηνά Καψάσκη
17. Αναστασία
18. Μάγδα Ζήνδρου