Η Ασπασία αυτήν την εβδομάδα ζήτησε συνταγή με σοκολάτα και μαρμελάδα μύρτιλλο. Τρελαίνομαι και για τα 2 υλικά. Επίσης τρώγομαι εδώ και καιρό να κάνω scones. Και τί είναι αυτά θα μου πείτε; Είναι ψωμογλυκάκια αγγλικής προέλευσης (υπάρχουν και αλμυρά). Τρώγονται ως πρωινό αλλά και ως συνοδευτικό για τον καφέ ή το τσάι μας. Ας δούμε λοιπόν την συνταγή:

Σκόουνς με λευκή σοκολάτα & μαρμελάδα μύρτιλο
Ποσότητα 20
Εκτύπωση
Συστατικά
  1. 400γρ στραγγιστό γιαούρτι (χρησιμοποίησα 2%) σε θερμοκρασία δωματίου
  2. 1 κ.σ. baking powder
  3. 4 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  4. 1 κούπα ζάχαρη κρυσταλλική
  5. 2 κ.σ. baking powder
  6. 1/4 κ.σ. κρεμόριο (creme of tartar)
  7. 1 κ.γ. αλάτι
  8. 250 γρ παγωμένο βούτυρο σε κυβάκια
  9. 90 γρ σταγόνες λευκής σοκολάτας
Οδηγίες
  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου αντιστάσεις πάνω - κάτω.
  2. Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε το γιαούρτι με την μία κουταλιά baking powder. Αφήνουμε στην άκρη. Στο μπωλ του μίξερ μας κοσκινίζουμε το αλεύρι, τις 2 κουταλιές baking powder, το αλάτι και το κρεμόριο.
  3. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και το παγωμένο βούτυρο.
  4. Ανακατεύουμε με το εξάρτημα του γάντζου σε μεσαία ταχύτητα μέχρι να ανακατευτεί καλά το βούτυρο με τα υπόλοιπα υλικά.
  5. Προσθέτουμε στο τέλος και τις σταγόνες λευκής σοκολάτας.
  6. Συνεχίζουμε για λίγο το ανακάτεμα ώστε να πάνε σε όλο το μίγμα. Προσοχή δεν ζυμώνουμε για πολλή ώρα.
  7. Σε ένα ρηχό ταψί απλώνουμε λαδόκολλα.
  8. Αλευρώνουμε τον πάγκο μας και ρίχνουμε επάνω το μίγμα.
  9. Ζυμώνουμε ελαφριά ώστε να γίνει μία ενιαία ζύμη και με τον πλάστη μας απλώνουμε σε μία ζύμη περίπου 4 εκατοστών.
  10. Με ένα στρογγυλό οδοντωτό κουπάτ (χρησιμοποίησα αυτό διαμέτρου 6εκ.) κόβουμε τη ζύμη μας σε στρογγυλά ψωμάκια.
  11. Απλώνουμε αραιά στο ταψί μας και ψήνουμε για 20 με 25 λεπτά.
  12. Σερβίρουμε με μαρμελάδα μύρτιλο (αλλά και ό,τι άλλο βάλει ο νους μας )
Σημειώσεις
  1. Με τα υλικά αυτά θα ψήσουμε 2 ταψιά.
  2. Η αρχική συνταγή είναι από εδώ
Craft Cook Love https://www.craftcooklove.gr/
Για πείτε μου λοιπόν: εσάς τί τραβάει η όρεξη σας; Δώστε μου έως 4 υλικά και δείτε τα να γίνονται συνταγή την επόμενη εβδομάδα. Ο πρώτος που αφήσει κάποιο σχόλιο εδώ ή στη σελίδα μου στο facebook κερδίζει! Ανυπομονώ για την επόμενο! 

 

Related posts...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

47 σχόλια στο “Food Challenge: Σκόουνς με λευκή σοκολάτα & μαρμελάδα μύρτιλλο – White Chocolate Scones

  1. Καλημέρα Αθηνούλα μου!!
    Δέν έχω φτιάξει ποτέ!!
    Θά δοκιμάσω τήν συνταγή σου!!!Φαίνεται πολύ εύκολη!!
    Λατρεύω τήν μαρμελάδα μέ μύρτιλα!!
    Καλό τριήμερο!!Καλές Αποκριές!Φιλιά!

  2. Καλημέρα, Τι νόστιμα branch !!! Επίσης οι φωτογραφίες σε κάνουν να θες να το αρπάξειςαπ το πιάτο στη κυριολεξία Αθηνά… Δεν ξέρω αν με πρόλαβαν … διαλέγω κοτόπουλο, καρύδια, ρόδι, μέλι … Τα φιλιά μου!!!

    • Σε ευχαριστώ πολύ Αγγελική!! Και εγώ πρώτη φορά χρησιμοποίηση το κρεμόριο αλλά μάλλον θα το ξαναχρησιμοποιήσω!! Φιλιά πολλά και Καλή Σαρακοστή!

    • Ελένη μου σκόουνς και εγώ πρώτη φορά έφτιαξα αλλά το μύρτιλλο είναι από τα αγαπημένα μου!! Σε ευχαριστώ πολύ!! Καλή Σαρακοστή και φιλιά!!

  3. Τέλεια ιδέα, scones, λευκή σοκολάτα, μύρτιλλο, φοβερός συνδυασμός!!
    Εχει αρχίσει και μου αρέσει και η λευκή σοκολάτα με όλα αυτά που βλέπω!
    Να περνάς καλά, φιλάκια!

  4. Τι ωραία ιδέα για πρωινό!
    Εύκολη και λαχταριστή!
    Το μεγάλο πλεονέκτημα των scones είναι το γεγονός ότι ετοιμάζονται γρήγορα και ότι συνδυάζονται με πάρα πολλά υλικά, ανάλογα με τις γευστικές προτιμήσεις μας.
    Το μειονέκτημα τους μάλλον είναι ότι αν είναι ζεστά, τρώγονται χωρίς σταματημό!
    Ωραία ιδέα έδωσε το Ασπασάκι μας και την αξιοποίησες σε μια πρόταση πολύ πολύ δελεαστική!
    Φιλιά

    • Καλημέρα Ερμιόνη μου όντως τρώγονται σαν ψωμάκι ζεστά (κακό γιατί έχουν και τη ζαχαρίτσα τους και τη σοκολατίτσα τους χα χα!!) Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια πολλά φιλιά !!