post

Food Challenge- Πεσκανδρίτσα με Ψητές Πατατούλες & Σάλτσα Σαφράν – Monkfish fillets with roasted potatoes & saffron sauce

 

 

 

 

 

 

Αυτή είναι το τρίτο food challenge και μπορώ να πω ότι μου αρέσει πολύ γιατί με βάζει σε σκέψεις και πειραματισμούς. Δείτε πώς ξεκίνησαν όλα εδώ

Αρχικά θα ήθελα να ευχαριστήσω την Αλεξάνδρα για την επιλογή των υλικών: ψάρι, σαφράν, κρασί και πατάτες. Το σαφράν ( κρόκος Κοζάνης) είναι τόσο ιδιαίτερο που αναγνωρίζεται γευστικά όπου και να το χρησιμοποιήσεις! Σκέφτηκα ένα πιάτο λίγο πιο γκουρμέ, που θα μπορούσα να το φτιάξω στον Γιάννη σε ένα ρομαντικό δείπνο. Για κρασί επέλεξα Μοσχάτο Λήμνου γιατί όποτε το έχω χρησιμοποιήσει με ο,τιδήποτε ψαρικό είναι απλά τέλειο. Τελικά το φάγαμε ένα Σάββατο μεσημέρι βέβαια αλλά δεν πειράζει…την επόμενη φορά. Πάμε λοιπόν να δούμε τη συνταγή:

Πεσκανδρίτσα με Ψητές Πατατούλες & Σάλτσα Σαφράν - Monkfish fillets with roasted potatoes & saffron sauce
Εκτύπωση
Συστατικά
  1. 4 πεσκανδρίτσες νωπές ( περίπου 1,6 kg)
  2. 6 πατατούλες μικρές
  3. 200 γρ κρέμα γάλακτος ( χρησιμοποίησα 2%)
  4. 1/2 κ.γ. μέλι
  5. 1 σκελίδα σκόρδου ολόκληρη
  6. 1/2 κ.γ. κρόκου Κοζάνης σε σκόνη ( σαφράν)
  7. 1/2 κ.γ. κόρν φλάουρ
  8. 3 με 4 κλαδάκια ρίγανη φρέσκια
  9. 1/2 κ.γ. μουστάρδα σε σκόνη
  10. αλάτι
  11. ελαιόλαδο
  12. κρασί μοσχάτο Λήμνου
Οδηγίες
  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου αέρα ( εάν δεν έχουμε 190 βαθμούς Κελσίου αντιστάσεις πάνω κάτω).
  2. Πλένουμε καλά με βούρτσα τις πατατούλες μας ώστε να φύγει όλο το χώμα.
  3. Με ένα μαχαίρι χαράζουμε τις πατάτες ώστε να έχουμε το εφέ του ακορντεόν (βλ σημειώσεις).
  4. Σε ένα ποτήρι βάζουμε 4 γεμάτες κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, την μουστάρδα σε σκόνη και το μέλι και με το μιξεράκι του καφέ χτυπάμε καλά να γίνει μία εναία σως.
  5. Λαδώνουμε ένα πυρέξ και ακουμπάμε τις πατάτες.
  6. Περιχύνουμε με την σως, αλατίζουμε βάζουμε κοντά τους τα κλαδάκια ρίγανης (εκτός από ένα που θα χρησιμοποιήσουμε στο στήσιμο του πιάτου) και ολόκληρη την σκελίδα σκόρδου.
  7. Βάζουμε και λίγο νεράκι ίσα ίσα να φτάσει μισό πόντο στο πυρέξ.
  8. Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο.
  9. Τις ψήνουμε για μία ώρα περίπου μίση ώρα σκεπασμένες και μίση ώρα χωρίς το αλουμινόχαρτο.
  10. Σε ένα κατσαρολάκι σε μεσαία φωτιά, βάζουμε την κρέμα γάλακτος, αλάτι και το σαφράν.
  11. Σε ένα ποτήρι λιώνουμε σε πολύ λίγο νερό το κορν φλάουρ και το προσθέτουμε.
  12. Ανακατεύουμε συνεχώς με μία ξύλινη κουτάλα μέχρι να γίνει μία πηχτή σάλτσα και αποσύρουμε από τη φωτιά.
  13. Με ένα κοφτερό μαχαίρι φιλετάρουμε τα ψάρια μας. Το υπόλοιπο δεν το πετάμε το κρατάμε να κάνουμε μία ωραιότατη ψαρόσουπα.
  14. Σε ένα βαθύ τηγάνι, βάζουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο και σε μεσαία προς δυνατή φωτιά σωτάρουμε τα φιλέτα μας μέχρι να ροδίσουν από τις δύο πλευρές.
  15. Σβήνουμε με το μοσχάτο λήμνου (1 ποτήρι κρασιού) και περιμένουμε να το πιεί όλο δυναμώνοντας τη φωτιά και με συνεχής επιτήρηση.
  16. Σερβίρουμε με τις πατάτες και περιχύνουμε με τη σάλτσα μας.
Σημειώσεις
  1. Για τις πατάτες ακορντεόν ένα ωραίο κόλπο για να μην κόψουμε μέχρι κάτω τις πατάτες είναι να χρησιμοποιήσουμε 2 επιφάνειες κοπής τη μία πάνω από την άλλη και να ακουμπήσουμε στην πάνω το μαχαίρι μας ώστε να μην κόψει τελείως την πατάτα. Το κόλπο το βρήκα εδώ εδώ
  2. Ζητάμε από τον ιχθυοπώλη να μας καθαρίσει τις πεσκανδρίτσες.
Craft Cook Love https://www.craftcooklove.gr/
Για πείτε μου λοιπόν: εσάς τί τραβάει η όρεξη σας; Δώστε μου έως 4 υλικά και δείτε τα υλικά σας να γίνονται συνταγή την επόμενη εβδομάδα. Ο πρώτος που αφήσει κάποιο σχόλιο εδώ ή στη σελίδα μου στο facebook κερδίζει! 

post

Αφράτα μπισκότα με πραλίνα φουντουκιού και καραμέλα – Nutella Caramel Cookies Recipe

 

 
 




 
 
 

 

Όλα ξεκίνησαν από την εκκαθάριση της τροφοθήκης μας. Ναι αυτού του ταλαίπωρου ντουλαπιού που έμοιαζε να του έχουν πετάξει άτακτα διάφορες συσκευασίες και βαζάκια τροφίμων. Επειδή πλέον έχω αποδεχτεί τον ανοργάνωτο εαυτό μου, προσπαθώ ανά διαστήματα να το τακτοποιώ ώστε να αποφεύγω να πετάω φαγητά κάτι το οποίο αφενός σιχαίνομαι και αφετέρου θεωρώ απαράδεκτο. Στα πλαίσια αυτά βρέθηκε καταχωνιασμένο ένα βαζάκι νουτέλα που είχε μόλις λήξει. Αφού έβρισα τον εαυτό μου για την τσαπατσουλιά του, είπα να τον τιμωρήσω χρεώνοντας τον υπερωρίες ψησίματος και θερμίδων ώστε να μην χρειαστεί να πεταχτεί το βαζάκι. Η πρώτη συνταγή που προέκυψε είναι αυτή των μπισκότων που ακολουθεί: 

Cookies με πραλίνα φουντουκιού, καραμέλα και φουντούκια
Ποσότητα 14
O εξοπλισμός: μίξερ, γουδί, λαδόκολλα
Εκτύπωση
Συστατικά
  1. 1/3 κούπας nutella
  2. 1 αυγό σε θερμοκρασία δωματίου
  3. 125 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  4. 1 & 3/4 κούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  5. 1 κ.σ. νισεστέ ( άμυλο καλαμποκιού)
  6. 1 κ.γ. baking soda
  7. πολύ λίγο αλάτι
  8. 80 γρ καβουρδισμένα φουντούκια
  9. 65 γρ κομματάκια καραμέλας (τα πήρα από τα Marks & Spencer)
Οδηγίες
  1. Στη δυνατή ταχύτητα του μίξερ με το εξάρτημα φτερό, χτυπάμε για 5 λεπτά το βούτυρο με τη νουτέλα που την έχουμε μαλακώσει είτε στο κατσαρολάκι είτε στο φούρνο μικροκυμάτων.
  2. Κοσκινίζουμε όλα τα υλικά σε σκόνη (αλεύρι, μπέικιν πάουντερ, αλάτι)
  3. Στο γουδί χτυπάμε τα φουντούκια να γίνουν χοντρά κομμάτια.
  4. Χαμηλώνουμε το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα και προσθέτουμε το αλεύρι, με το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.
  5. Χτυπάμε για ένα λεπτό μέχρι να ανακατευτούν τα υλικά.
  6. Κρατάμε μία κουταλιά της σούπας φουντούκια και κομματάκια καραμέλας στην άκρη.
  7. Τα υπόλοιπα τα προσθέτουμε στο μίγμα και ανακατεύουμε ώστε να πάνε σε όλα μας το μίγμα.
  8. Πλάθουμε σε χοντρά μεγάλα μπισκότα και βάζουμε από πάνω τα φουντούκια και τις καραμέλες που κρατήσαμε πριν.
  9. Τοποθετούμε σε ταψάκι που έχουμε στρώσει λαδόκολλα και βάζουμε στο ψυγείο να σταθούν τουλάχιστον 2 ώρες (εγώ τα άφησα όλο το βράδυ).
  10. Σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς αντιστάσεις πάνω κάτω ψήνουμε μέγιστο 10 λεπτά τα μπισκότα μας που τα έχουμε αραδιάσει μαζί με τις λαδόκολλες τους αραιά αραιά. Είναι σημαντικό να μην τα ψήσουμε πολύ ώστε να έχουν αυτή την αίσθηση του τραγανού απ´έξω και ζουμερού από μέσα.
Σημειώσεις
  1. Το βούτυρο μπορούμε να το μαλακώσουμε στα μικροκύματα με πολλή προσοχή για να μην κάψει. Δεν πρόσθεσα επιπλέον ζάχαρη γιατί τα ήθελα να συνοδεύουν τον καφέ μου και δεν επιθυμούσα να είναι πολύ γλυκά. Μπορούμε αν τα θέλουμε πιο γλυκά να προσθέσουμε μισή κούπα καστανή ζάχαρη. Η κούπα που χρησιμοποίησα έχει χωρητικότητα 350 ml. Εάν δεν έχουμε γουδί μπορούμε να σπάσουμε τους ξηρούς καρπούς με ένα πλάστη αφού τα έχουμε τυλίξει σε πετσέτα κουζίνας.
  2. Προσαρμογή από συνταγή που θα βρείτε εδώ
Craft Cook Love https://www.craftcooklove.gr/

post

Κέικ πορτοκάλι με καστανή ζάχαρη και αραβοσιτέλαιο – Orange Cake with demerara sugar & vegetable oil

 

Το κεκάκι αυτό είναι αυτό το γλυκό που χρειάζομαι στο πρωινό μου ενώ προσπαθώ να μαζέψω τις διατροφικές μου κραιπάλες. Το τρώω χωρίς πολλές τύψεις ενώ το έντονο άρωμα του πορτοκαλιού με ξυπνά πολύ ευχάριστα. Ας δούμε τη συνταγή:

Κέικ με πορτοκάλι, καστανή ζάχαρη & αραβοσιτέλαιο
Εκτύπωση
Συστατικά
  1. 120 γρ αραβοσιτέλαιο
  2. 200γρ καστανή ζάχαρη (χωρίς μελάσα)
  3. 3 αυγά
  4. 200ml χυμό πορτοκάλι ( και το ξύσμα τους, είναι περ. 2 πορτοκάλια)
  5. 400γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  6. 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  7. 1 κ.γ. μαγειρική σόδα
  8. 1/2 κ.γ. αλάτι
  9. τριμμένη καρύδα
Οδηγίες
  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 170 βαθμούς αντιστάσεις πάνω κάτω.
  2. Κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και το αλάτι.
  3. Βάζουμε στο μίξερ μας το αραβοσιτέλαιο και τη ζάχαρη και χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα για κανένα πεντάλεπτο.
  4. Χαμηλώνουμε στη μεσαία την ταχύτητα του μίξερ και ρίχνουμε τα αυγά και το ξύσμα από τα πορτοκάλια.
  5. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα άλλα πέντε λεπτά.
  6. Προσθέτουμε εναλλάξ το αλεύρι με τον χυμό στο μίγμα μας συνεχίζοντας το ανακάτεμα σε μεσαία ταχύτητα.
  7. Μόλις ανακατευτούν τα υλικά αδειάζουμε το μίγμα σε μία φόρμα σιλικόνης για κέικ διαμέτρου 23εκ. Εάν η φόρμα μας δεν είναι σιλικόνης δεν ξεχνάμε να την λαδώσουμε και να την αλευρώσουμε καλά.
  8. Βάζουμε το στο φούρνο και ψήνουμε για περίπου 40 λεπτά μέχρι να βγαίνει στεγνό το μαχαίρι. Περιμένουμε να στεγνώσει καλά προτού ξεφορμάρουμε.
  9. Με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβουμε την φουσκωτή πάνω πλευρά από τη φόρμα ώστε το κέικ μας να κάθεται σταθερό σε πιατέλα.
  10. Τέλος, με ένα μικρό σουρωτήρι ρίχνουμε από πάνω την τριμμένη καρύδα.
Craft Cook Love https://www.craftcooklove.gr/
post

Food Challenge – Ψητά Φιλετίνια Κοτόπουλου με πουρέ καρότου & αμύγδαλου- Grilled Chicken Filets with carrot & almond puree -Liebster Award

 
 

 

 

 

 

Αγαπητή Μυρωδία σε ευχαριστώ για τα υλικά που μου έδωσες (κοτόπουλο, κρασί, αμύγδαλο και καρότο). Η αλήθεια είναι ότι με προβλημάτισε αρκετά. Αλήθεια είναι επίσης ότι μετά τις γιορτές πρέπει να μαζευτώ λιγάκι γιατί στο τέλος θα κατρακυλήσω μέχρι την παραλία. Με αυτά σκεπτόμενη και ορμώμενη κατέληξα στην συνταγή που ακολουθεί:

Ψητά Φιλετίνια Κοτόπουλου με πουρέ καρότου & αμύγδαλου- Grilled Chicken Filets with carrot & almond puree
Σερβίρει 2
Εκτύπωση
Συστατικά
  1. 2 φιλέτα στήθος κοτόπουλου (χωρίς πέτσα)
  2. 1 κεσεδάκι στραγγιστό γιαούρτι 2 % λιπαρά ( 200γρ)
  3. 1 ποτήρι (του κρασιού) λευκό ξηρό κρασί
  4. 1 1/2 κ.γ. εστραγκόν
  5. 1 1/2 κ.γ. θυμάρι ξερό
  6. 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  7. αλάτι
  8. 300γρ καρότα (4- 5 μεσαία καρότα)
  9. 1 μικρή πατάτα
  10. 100γρ αμυγδαλόψυχα
  11. 1 κ.γ. θυμάρι
  12. 1 κ.γ. ρίγανη
  13. αλάτι
Οδηγίες
  1. Το προηγούμενο βράδυ ανακατεύουμε σε ένα πυρεξ το γιαούρτι, το κρασί, το εστραγκόν, το θυμάρι και το αλάτι.
  2. Με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβουμε σε μικρά φιλέτα το κοτόπουλό μας.
  3. Τα βουτάμε από όλες τις μεριές στη μαρινάδα μας, σκεπάζουμε με μεβράνη και βάζουμε στο ψυγείο.
  4. Την επόμενη μέρα προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς αέρα και γκρίλ (αν έχει ο φούρνος μας, αλλιώς 180 βαθμούς αντιστάσεις πάνω κάτω).
  5. Βάζουμε κάτω από το σχάρα του φούρνου ένα ταψί με νερό, αλείφουμε με λίγο λάδι τη σχάρα και εναποθέτουμε τα φιλέτα κοτόπουλου.
  6. Τα ψήνουμε για 30 λεπτά μέγιστο και τα γυρνάμε στα μισά του ψησίματος.
  7. Ξεφλουδίζουμε τα καρότα και την πατάτα και κόβουμε σε μικρά κομμάτια.
  8. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και μόλις κάψει σωτάρουμε το καρότα με την πατάτα. Καλύπτουμε ίσα ίσα με νερό, ρίχνουμε το θυμάρι, τη ρίγανη και το αλάτι, χαμηλώνουμε το μάτι και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά να μαλακώσουν.
  9. Στο τέλος ρίχνουμε την αμυγδαλόψυχα ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά.
  10. Με τη ράβδο μας ή στο μούλτι πολτοποιούμε.
Craft Cook Love https://www.craftcooklove.gr/

Για πείτε μου λοιπόν…εσάς τί τραβάει η όρεξή σας; Δώστε μου έως 4 υλικά ως σχόλιο κάτω από την ανάρτηση ή μέσω της σελίδας μου στο Facebook  και δείτε τα υλικά σας να γίνονται συνταγή την επόμενη εβδομάδα. Ο πρώτος κερδίζει γι᾽αυτό σας θέλω γρήγορους! 

 

Y.Γ. Την προηγούμενη εβδομάδα το διαδικτυακό μου σπίτι έλαβε και το πρώτο του βραβείο. Σας ευχαριστώ πολύ. Όλες τις σχετικές ανατριχιαστικές λεπτομέρειες θα τις βρείτε εδώ

post

Τούρτα Rabbids Invasion – Birthday Cake Rabbids Invasion

Η τούρτα που ακολουθεί φτιάχτηκε με πολλή αγάπη στον βαφτιστήρα μου Αλέξη για το πάρτυ των γενεθλίων του. Η παραγγελία είχε δοθεί καιρό πριν: θέλω μία τούρτα rabbids. Και τί είναι αυτά θα μου πείτε; Είναι κάτι πλασματάκια σκανδαλιάρικα, που έχουν την δική τους διάλεκτο με κραυγούλες και που έχουν ξετρελάνει αγοράκια και κοριτσάκια. Ας δούμε όμως βήμα βήμα πως έγινε η τούρτα αυτή. Μην την βλέπετε έτσι. Δεν είναι δύσκολη. Θέλει απλά χρόνο και συντονισμό κινήσεων ειδικά όταν έχεις ελάχιστο ελεύθερο χρόνο. Η αρχή έγινε με την διακόσμηση. Ναι ναι με αυτήν. Σχεδιάσα τα γράμματα με μία raddido- γραμματοσειρά και τα αντέγραψα σε λαδόκολλα. Τα έκοψα προσεκτικά με ένα ψαλίδι. Στη συνέχεια σχεδιάσα με τα γράμματα ενωμένα ένα περίγραμμα και το έκοψα και αυτό. Αυτό το βήμα μπορεί να γίνει για εσάς λίγο πιο εύκολο χρησιμοποιώντας την γραμματοσειρά που έφτιαξα εδώ. Στη συνέχεια εκτύπωσα σε Α4 έναν παγκόσμιο χάρτη αντέγραψα τις ηπείρους σε λαδόκολλα και τις έκοψα προσεκτικά. 

Το πάρτυ έγινε Σάββατο απόγευμα. Τα γράμματα και τα λοιπά διακοσμητικά φτιάχτηκαν την Τετάρτη. Την Πέμπτη έκανα τα παντεσπάνια και παράγγειλα τις ζαχαρόπαστες. Για την τούρτα αυτή παράγγειλα 1 κιλό ζαχαρόπαστα γαλάζιο , 500γρ ζαχαρόπαστα μπλε (που τελικά ήταν λίγο σκούρο γαλάζιο), 200γρ κίτρινο και 100γρ μαύρο. Χρησιμοποίησα 2 δόσεις από το γνωστό παντεσπάνι που χρησιμοποιώ σε κάθε τούρτα μου. Αναλυτική συνταγή θα βρείτε εδώ. Έψησα 1 1/2 δόση σε μία φόρμα διαμέτρου 28 εκ και 1 δόση σε τσέρκι διαμέτρου 14 εκ x 10εκ ύψος. Πολύτιμο χρόνο σε ξεφορμαρίσματα κέρδισα με μία φόρμα σιλικόνης που βρήκα εδώ. Το χρώμα ζαχαροπλαστικής αυτήν την φορά ήταν πορτοκαλί. Αφού κρύωσαν τα παντεσπάνια μου τα έβαλα στο ψυγείο την Παρασκευή νωρίς το πρωί πριν φύγω για τη δουλειά. Παρασκευή το βράδυ έφτιαξα την γέμιση της τούρτας μου που ήταν κρέμα πραλίνας. Ακολουθεί συνταγή (πανεύκολη):

Μους πραλίνας για γέμιση τούρτας 

Τα υλικά
2 κουτιά morfat creamy
1 βάζο 400γρ nutella

O εξοπλισμός
μίξερ

Η εκτέλεση 
Στο μίξερ μας χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα τα μόρφατ για να αφρατέψουν. Στην συνέχεια προσθέτουμε την πραλίνα φουντουκιού και ανακατεύουμε σε μεσαία ταχύτητα μέχρι να ανακατευτούν καλά. Προσοχή μην ανακατέψετε πολύ δυνατά ειδικά αν δεν έχει καπάκι το μίξερ γιατί αλλιώς η κουζίνα σας θα γεμίσει nutella. 

 

 

Την αφήνουμε να παγώσει στο ψυγείο για καμμία ώρα. Εν τω μεταξύ κόβουμε με ένα πολύ κοφτερό μαχαίρι να παντεσπάνια μας, αφαιρώντας τα σκληρα κομμάτια στην κορυφή, ισιώνοντας τα παντεσπάνια. Μετά κόβουμε τα διακοσμητικά μας με την ζαχαρόπαστα. Το όνομα και τις ηπείρους. Άπλωσα τη ζαχαρόπαστα και με τα χάρτινα σχέδια μας για οδηγό και ένα κοφτάκι έκοψα τα γράμματα, το περίγραμμα και τις ηπείρους. Τα άλλα κίτρινα σχήματα είναι τα ¨ψαράκια¨ της Πηνελόπης. 

 

 

 

 

Τα έβαλα σε τάπερ και τα έκλεισα με το καπάκι. Στη συνέχεια με μία σπάτουλα άπλωσα στα παντεσπάνια σε στρώσεις την γέμιση. Στο πάνω μέρος της μεγάλης τούρτας έβαλα έτοιμο γλάσο βανίλια για να γίνει πιο σκληρή η επιφάνεια και να με βοηθήσει να στρώσω την ζαχαρόπαστα. 

 

 

Τις έβαλα στο ψυγείο να παγώσουν και πήγα να πέσω εξαντλημένη για ύπνο. Το Σάββατο πρωί οι τούρτες ήταν έτοιμες και παγωμένες. Μέτρησα με μία μεζούρα τη διάμετρο και το ύψος της κάθε τούρτας. Το σύνολο αυτών ήταν η διάμετρος που θα πρέπει να έχει η ζαχαρόπαστά μας. Σε λαδόκολλα λοιπόν άνοιξα τα ¨φύλλα¨από ζαχαρόπαστα πρώτα για τη μεγάλη και μετά με την μικρή τούρτα. 

 
 

Με ένα μαχαίρι έκοψα τα περισσεύματα γέμισης γύρω γύρω από τις τούρτες μου. Με πολλή προσοχή κέντραρα τη ζαχαρόπαστα πάνω από την τούρτα μου. Στη συνέχεια με λίγο νερό κόλλησα τα διακοσμητικά της κάθε τούρτας και αφού τις έβαλα στο κουτί τις έβαλα για ένα δύωρο στο ψυγείο να παγώσουν. Είναι σημαντικό το κουτί γιατί δεν αφήνει την υγρασία να επηρεάσει το χρώμα της ζαχαρόπαστας. Χρειάστηκα δύο κουτιά 20x20x12 & 35x35x15 καθώς και μία μεγάλη επέκταση ύψους που προμηθεύτηκα από εδώ. Επίσης έντυσα με την γαλάζια ζαχαρόπαστα τη βάση της τούρτας μου

 



Στη συνέχεια έστησα την τούρτα μου. Δεν χρειάστηκα βάση στήριξης γιατί η μεγάλη τούρτα ήταν αρκετά σκληρή ως βάση. Στόλισα και τις φιγούρες rabbids που με κόπο είχα ψαχουλέψει στα σακουλάκια και ιδού το αποτέλεσμα:

 

 

 

 

 

 

Τα επιπλέον νησάκια που απέκτησε η γη μας είναι η εικαστική παρέμβαση της Πηνελόπης. Το χαμόγελο του αγοριού μου μπροστά από την τούρτα του ήταν το δικό μου δώρο. Να ζήσεις αγοράκι μου να τα χιλιάσεις!

 

post

Νουντλς με γαρίδες και γάλα καρύδας – Shripms & Coconut Milk Noodles and Food Challege

 

 

Η συνταγή αυτή προέκυψε μετά από τηλεφώνημα φίλης μου το οποίο έκλεισε ως εξής: έχω μόνο γαρίδες, γάλα καρύδας και νουντλς, ανέβασε μία συνταγή με αυτά, κρίμα να πετάξω τα νουντλς. Μου άρεσε πολύ ιδέα… Κάποιος να μου λέει τα υλικά και εγώ να τα μεταφράζω σε συνταγή! Τέλειο; Γι᾽αυτό λοιπόν ξεκινάω την εξής πρόσκληση- πρόκληση: δώστε μου έως τέσσερα υλικά και παμ παμ…θα δείτε μία συνταγή για αυτά. 

Πάμε λοιπόν να δούμε τη συνταγή:

Νουντλς με γαρίδες και γάλα καρύδας - Shripms & Coconut Milk Noodles and Food Challege
Σερβίρει 3
Εκτύπωση
Συστατικά
  1. 250γρ γαρίδες καθαρισμένες αποψυγμένες (χρησιμοποίησα προβρασμένες)
  2. 1 κουτί γάλα καρύδας (250 ml)
  3. 250 γρ νουντλς αυγού
  4. 2 κ.σ. ελαιόλαδο με λεμόνι
  5. αλάτι
  6. 1 κ.γ. κορνφλάουρ
Οδηγίες
  1. Σε μία μεσαίας διαμέτρου κατσαρόλα γεμίζουμε με νερό και βάζουμε σε δυνατή φωτιά να βράσει. Εν τω μεταξύ σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και σε δυνατή φωτιά σωτάρουμε τις γαρίδες μας ώστε να ροδίσουν.
  2. Σβήνουμε με το γάλα καρύδας και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
  3. Αλατίζουμε.
  4. Σε ένα ποτήρι βάζουμε λίγο ζεστό νεράκι και ανακατεύουμε το κορνφλάουρ.
  5. Περιχύνουμε στη σάλτσα μας και ανακατεύουμε ώστε να δέσει και κλείνουμε το μάτι.
  6. Όταν αρχίσει να βράζει το νερό, βάζουμε αλάτι ανάλογα με τα γούστα μας και βράζουμε τα νουντλς όση ώρα μας λέει η συσκευασία τους σε δυνατή φωτιά χωρίς καπάκι.
  7. Σουρώνουμε και τα προσθέτουμε στο τηγάνι.
  8. Ανακατεύουμε ώστε να πάει παντού η σάλτσα μας.
Σημειώσεις
  1. Εάν δεν έχουμε λάδι με λεμόνι, μπορούμε να σβήσουμε τις γαρίδες με το χυμό μισού λεμονιού ή ακόμα καλύτερα το χυμό ενός λάιμ λίγο πριν προσθέσουμε το γάλα καρύδας.
  2. Αν νηστεύουμε ή δεν τρώμε αυγό μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε νηστίσιμα noodles
Craft Cook Love https://www.craftcooklove.gr/

Πείτε μου λοιπόν.. τί τραβάει η όρεξή σας; 

Στείλτε μου λοιπόν τα δικά σας υλικά (μέχρι 4) και δείτε την επόμενη εβδομάδα να υλοποιείται συνταγή με τα δικά σας υλικά!! Ο/H  πρώτος/η κερδίζει χα χα!

post

Αλμυρά Μάφιν με Μοτσαρέλλα & Γαλοπούλα Φουαντρέ- Salty Muffins with Mozarella & Smocked Turkey

 

 

 

 

Ψήνουμε τα μάφιν για 25 λεπτά ώστε να ροδίσει ελαφρώς η επιφάνειά τους. Αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρώς για κανένα δεκάλεπτο. Στη συνέχεια ξεφορμάρουμε και αφήνουμε να κρυώσουν σε σχάρα. 

 



 

Σε πρόσφατη επίσκεψη μας στα ΙΚΕΑ προμηθεύτηκα αυτά τα χαριτωμένα φορμάκια για μάφινς. Η συνταγή που ακολουθεί ήταν μία γευστική αφορμή να τα δοκιμάσω. 

Αλμυρά Μάφιν με Μοτσαρέλλα & Γαλοπούλα Φουαντρέ- Salty Muffins with Mozarella & Smocked Turkey
Ποσότητα 9
Εκτύπωση
Συστατικά
  1. 195 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  2. 165 γρ (160ml) γάλα
  3. 1 κ.γ. baking powder
  4. αλάτι
  5. 60γρ τριμμένη κίτρινη μοτσαρέλλα
  6. 1 αυγό
  7. 2 φέτες καπνιστή γαλοπούλα φουαντρέ
  8. 3 κ.σ. σογιέλαιο
Οδηγίες
  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς αντιστάσεις πάνω- κάτω.
  2. Σε ένα μπωλ κοσκινίζουμε το αλεύρι με το baking powder και όσο αλάτι θέλουμε.
  3. Xτυπάμε με σύρμα το αυγό και ανακατεύουμε με το γάλα σε ένα δεύτερο μπωλ .
  4. Προσθέτουμε τα υγρά στο αλεύρι.
  5. Προσθέτουμε το τυρί με την γαλοπούλα σε μικρά κομμάτια και το λάδι και ανακατεύουμε ίσα ίσα να ανακατευτούν όλα τα υλικά.
  6. Γεμίζουμε με δύο κουτάλια τα φορμάκια στα 3/4 σε ένα ταψί φούρνου.
  7. Με ένα λαδωμένο κουταλάκι του γλυκού στρώνουμε τη γέμιση να πάει παντού ομοιόμορφα στη φόρμα μας.
  8. Ψήνουμε τα μάφιν για 25 λεπτά ώστε να ροδίσει ελαφρώς η επιφάνειά τους.
  9. Αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρώς για κανένα δεκάλεπτο.
  10. Στη συνέχεια ξεφορμάρουμε και αφήνουμε να κρυώσουν σε σχάρα.
Craft Cook Love https://www.craftcooklove.gr/

post

Ανακύκλωση Χριστουγεννιάτικων Μπισκότων – Christmas Leftover Salted Caramel Trifle

 
 
 

 

 
 
 
 
 
 

Μετά τις γιορτές κλασικά μας περισσεύουν πολλά γλυκά (πόσα να φάει κάποιος;). Εννοείται ότι σιχαίνομαι να πετάω ο,τιδήποτε σε φαγητό. Η συνταγή που ακολουθεί είναι μία γλυκιά ανακύκλωση των τέλειων χριστουγεννιάτικων μπισκότων που μας χάρισε η ξαδέρφη μας Χρυσούλα. Τα υλικά που ακολουθούν μπορούν να προσαρμοστούν ανάλογα με τα μπισκοτάκια που έχουμε στη διάθεσή μας. 
 
 
Christmas Leftover Salted Caramel Trifle
Σερβίρει 4
Εκτύπωση
Συστατικά
  1. 15 μπισκοτάκια
  2. 200ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  3. 1 βαζάκι (260γρ) Salted Caramel Sauce
Οδηγίες
  1. Τρίβουμε στο μούλτι τα μπισκότα ώστε να γίνουν σκόνη.
  2. Με τη ράβδο ή το μούλτι χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει σαντυγί.
  3. Μοιράζουμε στα ποτηράκια μας το τριμμένο μπισκότο.
  4. Προσθέτουμε με δύο κουτάλια την σως της αλμυρής καραμέλας και την απλώνουμε με ένα μαχαιράκι.
  5. Στο τέλος προσθέτουμε τη σαντυγί.
  6. Βάζουμε για λίγο στο ψυγείο να παγώσουν.
Σημειώσεις
  1. Ο εξοπλισμός που θα χρειαστούμε: μούλτι, ράβδος πολτοποίησης (προαιρετικά)
Craft Cook Love https://www.craftcooklove.gr/
 
 
 
 
 

 

post

Γράμμα από πεταλούδες – Butterfly Letter

 

Και να που η φιλεναδίτσα της Πηνελόπης, Εμμέλεια,  απέκτησε αδελφούλα. Το μόνο εύκολο ήταν το τί θα της κάναμε δώρο για τα πρώτα της γενέθλια: κάδρο με το μονόγραμμά της.

Στην αναζήτησή μου είδα διάφορα καδράκια με χαρτάκια από punch ( μικροί διακορευτές με σχέδια). Εδώ είμαστε σκέφτηκα. Είχα ένα σετ με punch που ήθελα να δοκιμάσω σε κατασκευή. Αποφάσισα λοιπόν να φτιάξω ένα γράμμα από πεταλούδες. Οι χρωματισμοί έπρεπε να ταιριάζουν με το προηγούμενο γράμμα οπότε με τη φωτογραφία ανα χείρας, άρχισα να κόβω μικρές πεταλούδες σε διάφορα πολύχρωμα χαρτόνια. 

Η κορνίζα ήταν πάλι αυτή από το ΙΚΕΑ ώστε να ταιριάζει με το “αδερφάκι’ του. Το γράμμα εκτυπώθηκε σε Α4 ώστε να έχουμε έναν οδηγό για το πού θα κολληθούν οι πεταλούδες. Με τη βοήθεια λαδόκολλας, το γράμμα οδηγός χαράκτηκε στην σελίδα Α3 ώστε να μην έχει σημάδια από μολύβι το χαρτί που κολλήσαμε τις πεταλούδες,. Με ένα πινελάκι και ακρυλική κόλλα αρχίσαμε να συναρμολογούμε το γράμμα με μικρές χάρτινες πεταλουδίτσες. 

 

Και ιδού το αποτέλεσμα. 

  
Η ανάρτηση αυτή συμμετέχει:

Mama’s ‘n’ Papa’s

post

Ορθογώνια τούρτα με stylish θέμα- Rectangular Fashion Birthday Cake

Τα γενέθλια ενός πολύ κοντινού συγγενικού μας προσώπου στάθηκε η αφορμή για την τούρτα που ακολουθεί. Στην εορτάζουσα αρέσουν πολύ τα αξεσουάρ και η μόδα ( όπως και σε μένα άλλωστε) οπότε η επιλογή θέματος ήταν εύκολη υπόθεση: γυναικεία αξεσουάρ. Στην διαδικτυακή μου έρευνα είδα αυτήν την τούρτα με την οποία ήταν έρωτας με την πρώτη ματιά. Ας δούμε όμως βήμα – βήμα πως έφτιαξα την δική μου εκδοχή της τούρτας αυτής:

 

Η γέμιση

Διάλεξα μία εύκολη μους λεμονιού με γιαούρτι.

Μους λεμονιού με γιαούρτι

Τα υλικά


1κιλό στραγγιστό γιαούρτι
1 ζαχαρούχο γάλα
ξύσμα από 2 λεμόνια

Η εκτέλεση


Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε τα υλικά μας με ένα σύρμα. Αφήνουμε να παγώσει στο ψυγείο (καλύτερα να την κάνετε από το προηγούμενο βράδυ).

Η αρχική συνταγή είναι από εδώ

Το παντεσπάνι

Χρησιμοποιώ συνήθως την συγκεκριμένη συνταγή για λευκό παντεσπάνι από το blog my home.gr. Ο λόγος που επιμένω σε αυτήν είναι ότι έχει ένα ζουμερό και ταυτόχρονα αφράτο αποτέλεσμα, χρωματίζεται εύκολα και δεν χρειάζεται (κατά τη γνώμη μου) σιρόπιασμα.

Χρωματιστό Παντεσπάνι με άρωμα βανίλιας

Τα υλικά


3/4 κούπας ανάλατο βούτυρο (225γρ)
1 3/4 κούπας ζάχαρη
4 αυγά
2/1/4 αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.γ. αλάτι
2 1/2 κ.γ. baking powder
1/2 κούπα γάλα
1/2 κούπα κρέμα γάλακτος
2 βανιλίνες ή 1 1/2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
5 ml χρώμα πάστας σε φούξια ( χρησιμοποίησα αυτό )

Όλα τα υλικά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου. Χρησιμοποίησα για την ορθογώνια τούρτα μου 2 δόσεις από την παραπάνω συνταγή σε μία φόρμα διαστάσεων 38x25x7εκ. Τις δόσεις τις έφτιαξα χωριστά γιατί δεν χώραγε στο μπωλ του μίξερ μου.

Ο εξοπλισμός

Μίξερ
Μαρίζ
μεγάλο σουρωτήρι
σύριγγα τουλάχιστον 5ml (χωρίς την βελόνα)
λαδόκολλα
ορθογώνια φόρμα ψησίματος

Η εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 170 βαθμούς Κελσίου αντιστάσεις πάνω κάτω. Βάζουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη στο μίξερ και τα χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα να ενωθούν καλά (περίπου πέντε λεπτά). Εν τω μεταξύ κοσκινίζουμε με το σουρωτήρι μας όλα τα υλικά μας σε σκόνη (αλεύρι, baking powder, αλάτι) και τα αφήνουμε στην άκρη. Σε ένα δεύτερο μπωλ αναμειγνύουμε την κρέμα γάλακτος με το γάλα.  Χαμηλώνουμε την ταχύτητα σε μεσαία και αρχίζουμε να προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά. Περιμένουμε να ενωθεί με το μίγμα το κάθε αυγό πριν προσθέσουμε το επόμενο. Προσθέτουμε το εκχύλισμα της βανίλιας. Με δύο κουτάλες αρχίζουμε και προσθέτουμε λίγο λίγο εναλλάξ τα στερεά με τα υγρά υλικά μας έως ώτου γίνουν ένα ενιαίο μίγμα. Με την σύριγγα αντλούμε από το μπουκαλάκι του χρώματος ζαχαροπλαστικής 5ml. Το προσθέτουμε στο μίγμα μας και συνεχίζουμε το ανακάτεμα άλλα τέσσερα λεπτά για να ενωθεί το χρώμα με τα υλικά μας. Καλύπτουμε με λαδόκολλα την φόρμα μας και με την μαρίζ αδειάζουμε το μίγμα στην φόρμα. Απλώνουμε να πάει παντού και προσπαθούμε να είναι ενιαίο το πάχος σε όλο το μήκος της φόρμας και τις γωνίες. Ψήνουμε 30-35 λεπτά έως ότου η οδοντογλυφίδα να βγαίνει καθαρή από το κέικ.

 

Αφήνουμε να κρυώσει καλά πριν μετακινήσουμε ή ξεφορμάρουμε. Εάν δεν είμαστε πολύ προσεκτικοί μπορούμε να πάθουμε αυτό που έπαθα εγώ :

Μόλις κρυώσουν καλά τα παντεσπάνια μας, τα κόβουμε στη μέση και αφαιρούμε ό,τι σκληρό κομμάτι έχει γύρω γύρω. Προσπαθούμε όσο μπορούμε να έχουν ὀλα το ίδιο μέγεθος. Αρχίζουμε λοιπόν να βάζουμε στρώση παντεσπάνι και γέμιση μέχρι και το τελευταίο. Βάζουμε τα πιο καλά μας παντεσπάνια ως βάση και κορυφή. Στο τέλος καλύπτουμε την τούρτα με έτοιμο γλάσο βανίλιας (χρησιμοποίησα αυτό). Ιδανικά πρώτα αφήνουμε την τούρτα να παγώσει με την γέμιση και μετά βάζουμε την επικάλυψη. Λόγω έλλειψης χρόνου έκανα τα δύο βήματα σε ένα. Το έτοιμο γλάσο βοηθά να χτιστεί μία λεία επιφάνεια που θα κάτσει η ζαχαρόπαστα. Προσοχή μην το παραχτίσουμε και χαλάσουμε το σχήμα. Αφήνουμε λοιπόν την τούρτα μας να παγώσει με το γλάσο στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες.

Επικάλυψη με ζαχαρόπαστα

Τα υλικά (για τούρτα διαστάσεων 22x11x17)


1.200γρ ζαχαρόπαστα μαύρου χρώματος
500γρ λευκής ζαχαρόπαστας
χρυσό σπρέυ ζαχαροπλαστικής

τις ζαχαρόπαστες προμηθεύτηκα από εδώ



Ο εξοπλισμός


Λαδόκολλα
Πλάστης
Κόφτης πίτσας
Στρογγυλά κουπάτ
Κόφτης για ραβιόλι ( με κυματιστή λεπίδα)




Η εκτέλεση

Σε λαδόκολλα ανοίγουμε με τον πλάστη ένα μικρό κομμάτι λευκής ζαχαρόπαστας. Κόβουμε με το μεγάλο στρογγυλό κουπάτ και μετά με το αμέσως μικρότερο ώστε να γίνει ένας κύκλος με τρύπα στην μέση. Εάν δεν έχουμε κουπάτ μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε 2 ποτήρια με μεγάλη και λίγο μικρότερη διάμετρο. Μετά με το κοφτάκι μας με τη ίσια λεπίδα κόβουμε τον κύκλο μας έτσι ώστε να σχηματιστεί ένα γράμμα “C” που να μοιάζει με το λογότυπο που θέλουμε να απεικονίσουμε. Κάνουμε ένα δεύτερο κύκλο και βάζουμε πάνω το πρώτο μας γράμμα για να βγουν ίδια. Τα πλέκουμε μεταξύ τους για να θυμίζουν το λογότυπο και τα ακουμπάμε σε λαδόκολλα. Με το σπρέυ μας χρωματίζουμε. Για το αποτέλεσμα που φαίνεται στις φωτό χρειάστηκαν τρία χέρια. Αφήνουμε πρώτα να στεγνώσει το χρώμα και μετά προσθέτουμε το επόμενο χέρι. Αφήνουμε να στεγνώσει εντελώς (θέλει περίπου μισή ώρα).

 

Σε μία μεγάλη επιφάνεια λαδόκολλας ανοίγουμε με τον πλάστη μας την μαύρη ζαχαρόπαστα σε μέγεθος που να μπορεί να χωρέσει όλες τις πλευρές της τούρτας μας. Θέλει προσοχή γιατί εάν την ακουμπήσουμε στην τούρτα μετά δεν μπορούμε να το διορθώσουμε. Οπότε μπορούμε να μετρήσουμε το μέγεθος της τούρτας μας ώστε να είμαστε σίγουροι. Βάζουμε την τούρτα στην τελική πιατέλα που θα την παρουσιάσουμε και με μεγάλη προσοχή ακουμπάμε την ζαχαρόπαστα ώστε η λαδόκολλα να είναι από πάνω. Αφαιρούμε με προσοχή την λαδόκολλα και αρχίζουμε να την απλώνουμε στην τούρτα μας. Δείτε στο βίντεο αυτό ένα εύκολο και γρήγορο τρόπο για επικάλυψη με ζαχαρόπαστα μίας ορθογώνιας τούρτας. Με τον κόφτη της πίτσας κόβουμε τα περισσεύματα της ζαχαρόπαστας στο κάτω μέρος της τούρτας. Με τον κόφτη για ραβιόλι αρχίζουμε να κάνουμε ρόμβους ώστε να έχει η τούρτα μας εφέ καπιτονέ. Βάζουμε με προσοχή στο πάνω μέρος της τούρτας το χρυσό μας λογότυπο ( προσέχουμε να έχει στεγνώσει καλά). Ανοίγουμε σε ορθογώνια κομμάτια τη λευκή ζαχαρόπαστα και την βάζουμε γύρω γύρω στην τούρτα μας καλύπτοντας όποια ατέλεια στο κάτω μέρος της τούρτας.

 

 

 

 

Για να ευχηθούμε στην εορτάζουσα έφτιαξα ένα ταμπελάκι που στήριξα σε καλαμάκι για σουβλάκι. Μπορείτε να βρείτε ένα free printable εδώ & εδώ για την δική σας τούρτα. 

Η τούρτα μας είναι έτοιμη!

 

 

Πόπη μου να τα χιλιάσεις με υγεία!