Μετά τις γιορτές κλασικά μας περισσεύουν πολλά γλυκά (πόσα να φάει κάποιος;). Εννοείται ότι σιχαίνομαι να πετάω ο,τιδήποτε σε φαγητό. Η συνταγή που ακολουθεί είναι μία γλυκιά ανακύκλωση των τέλειων χριστουγεννιάτικων μπισκότων που μας χάρισε η ξαδέρφη μας Χρυσούλα. Τα υλικά που ακολουθούν μπορούν να προσαρμοστούν ανάλογα με τα μπισκοτάκια που έχουμε στη διάθεσή μας. 
 
 
Christmas Leftover Salted Caramel Trifle
Σερβίρει 4
Εκτύπωση
Συστατικά
  1. 15 μπισκοτάκια
  2. 200ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  3. 1 βαζάκι (260γρ) Salted Caramel Sauce
Οδηγίες
  1. Τρίβουμε στο μούλτι τα μπισκότα ώστε να γίνουν σκόνη.
  2. Με τη ράβδο ή το μούλτι χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει σαντυγί.
  3. Μοιράζουμε στα ποτηράκια μας το τριμμένο μπισκότο.
  4. Προσθέτουμε με δύο κουτάλια την σως της αλμυρής καραμέλας και την απλώνουμε με ένα μαχαιράκι.
  5. Στο τέλος προσθέτουμε τη σαντυγί.
  6. Βάζουμε για λίγο στο ψυγείο να παγώσουν.
Σημειώσεις
  1. Ο εξοπλισμός που θα χρειαστούμε: μούλτι, ράβδος πολτοποίησης (προαιρετικά)
Craft Cook Love https://www.craftcooklove.gr/
 
 
 
 
 

 

Related posts...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

42 σχόλια στο “Ανακύκλωση Χριστουγεννιάτικων Μπισκότων – Christmas Leftover Salted Caramel Trifle

  1. Εντάξει!Να μη χάσουμε κιλό δηλαδή τώρα που πέρασαν οι γιορτές.Αυτό που έκανες με την καραμέλα …ασυγχώρητο,δεν μπορώ να της αντισταθώ.Μμμ,γλυκάκι στο άψε,σβήσε…Φιλιά!

    • Έχεις και εσύ τα δίκια σου, εγώ τα κέρασα στο γραφείο να σου πω την αλήθεια! Όπου και εκεί μου δήλωσαν ότι τέρμα δεν τρώμε άλλα γλυκά… άστα! Καραμέλα και εγώ δεν μπορώ τρελαίνομαι..Καλημέρα και φιλιά

  2. Τι ωραία ιδέα Αθηνά μου….έτσι όπως λέει και η Αλέκα να μην χάσουμε ούτε γραμμάριο απο τα κιλά μας….πάντως μου αρέσει γιατί έχεις την δυνατότητα να προτείνεις την κατάλληλη στιγμή την κατάλληλη "συνταγή"φιλάκια πολλά!

  3. τελειο το γλυκακι Αθηνα μου!! Και δυο πραγματακια ακομα..1ον τη συνταγη των μπισκοτακιων απο την ξαδερφη Χρυσουλα και 2ον απο που πηρες αυτα τα τελεια βαζακια ποτηρακια???? πολλα φιλια

    • Καλημέρα Ελπίδα, ευχαριστώ, τη συνταγή της (πραγματικά σούπερ μαγείρισσας ) ξαδέρφης θα την έχω στα υπόψη για του χρόνου. Για τα βαζάκια είναι πολύ παλιά, σπάω το κεφάλι μου και τελικά θυμήθηκα… είναι από ζαχαροπλαστείο (είχαν μους μέσα). Φιλάκια πολλά!

  4. Αααααχ μου έπεσε το σαγόνι, χιχι! Μη γελάς… άμα βλέπω καραμέλα…. δεν μπορώ!!! Εσύ τώρα λες να έχουν περισσέψει μπισκοτα σπίτι μου;; Απα πα… Ποτέ! Τα τρώμε όλα και μετά από αυτή την ανάρτηση θα κάνω reload ξανά σε ότι λείπει εννοείται!!!

  5. Τί εννοείς "πόσα να φάει κάποιος"
    Όλα φυσικά! Εμάς πάντως δεν έμεινε τίποτα!
    Παρ'όλα αυτά η ιδέα σου είναι εξαιρετική, αλλά όχι για το δικό μου σπίτι! :p
    Καλημέρα Αθηνούλα μου!

  6. Πόσο απλά μπορούν να γίνουν κάποια γλυκά τελικά! Και να μην πάνε και χαμένα μπισκοτάκια που έμειναν. Βέβαια γλυκιά μου Αθηνά, όπως έχω ξαναπεί, στη δική μου φαγανή οικογένεια σπάνια κάτι περισσεύει,χαχα Η συνταγή είναι υπέροχη και πολύ νόστιμη!

  7. ούτε κι εμένα μου αρέσει να πετάω φαγητό, οπότε λέμε ναι στην ανακύκλωση. Σκέτη κόλαση το γλυκάκι, φαίνεται πολύ λαχταριστό στις φωτογραφίες. Καλή μαγειρική και δημιουργική συνέχεια Αθηνά!

  8. Εμείς πάλι είμαστε στην αντίθετη κατηγορία. Δεν μένει γλυκό μετά τις γιορτές. Αλλά θέλω πολύ να δοκιμάσω το γλυκάκι σου. Φαίνεται πολύ γευστικό.Ο συνδιασμός μπισκότο-καραμέλα πρεπει να είναι κόλαση!!!

    • Καλό αυτό με την έννοια ότι δεν έρχεσαι στο δίλημμα να το πετάξεις ή όχι!! Θα χαρώ να ακούσω τη γνώμη σου όταν το δοκιμάσεις!! Φιλιά

    • Σε ευχαριστώ Κατερίνα μου!!Και εγώ είχα συγκλονιστεί όταν έμαθα αυτό το κολπάκι !! Απλά δεν το έχω πετύχει προς το παρόν με κρέμα γάλακτος χαμηλών λιπαρών σνιφ!