Πρόσφατα βλέπω πολλά περιστατικά αντιγραφών και καταπάτησης πνευματικών δικαιωμάτων. Χωρίς καμία ντροπή. Είμαι αρκετά θυμωμένη με αυτό. Καταλαβαίνω ότι εκθέτεις δημόσια πράγματα στο διαδίκτυο όταν έχεις ένα blog. Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι πως ο άλλος από τον δικό σου εκπόνημα μπορεί να επωφεληθεί, αναφέροντας απλά κάπου με μικρά μικρά γραμματάκια την πηγή της ανάρτησής του. Δεν αναφέρομαι φυσικά σε αναφορές και πηγές έμπνευσης. Αναφέρομαι στην αυτολεξεί χρήση αναρτήσεων και φωτογραφικού υλικού. Υλικού που έγινε από τον δημιουργό του ίσως με κόπο, ξενύχτι, γκρίνια συζύγου και τετράχρονου κλπ κλπ. Θεωρώ ότι πρέπει να υπάρξει περισσότερος σεβασμός και ως προς τους ανθρώπους που διαχειρίζονται ιστοσελίδες και blogs και κυρίως προς τους αναγνώστες που δεν τρώνε -φυσικά- κουτόχορτο…Αρκετά σας ζάλισα αλλού ήθελα να καταλήξω: η αεικίνητη και πολυμήχανη Ζίνα από το blog EfZin Creations διοργάνωσε το Πάσχα που μας πέρασε ανταλλαγή δώρων μεταξύ bloggers. Πρόκειται για το Secret Bunny. 


Κάπως έτσι παρέλαβα τα εκπληκτικά χειροποίητα πραγματάκια που βλέπετε. Η δική μου κουνελίτσα είναι η Βάσω από το I-Messy. Το ταλέντο της δεν χρειάζεται ανάλυση το βλέπετε!! Τί να πρωτοπώ;; ότι έπαθα πλάκα με το κολιέ και το φοράω ανελλιπώς λαμβάνοντας κολακευτικά σχόλια; Ότι τα coasters δεν θα μπορούσαν να ταιριάζουν καλύτερα με το σπιτάκι μου; Έχω πάθει πλάκα!!Σε ευχαριστώ πολύ Βάσω μου για όλα και την εκπληκτική κάρτα ευχών που συμπεριέλαβες. Και του χρόνου να είμαστε καλά να το ξανακάνουμε. Ένα μεγάλο ευχαριστώ και στη διοργανώτρια Ζίνα που συντόνισε τόσα άτομα! 

 

 

Related posts...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

54 σχόλια στο “My Secret Bunny Project 2015

  1. Πάλι καλά που έβαλαν πηγή στην περίπτωσή σου Αθηνά, γιατί σε άλλους δεν μπαίνουν στον κόπο να βάλουν ούτε καν αυτό, ούτε μικρά γραμματάκια!!!
    Στο θέμα μας τώρα, το δωράκι σου υπέροχο!!! Να το χαρείς με υγεία και να είσαι καλά!!!
    Χρόνια πολλά και του χρόνου!!!
    Καλημέρα σου, φιλιά πολλά!!! 🙂

    • Στη δική μου περίπτωση όπου έχω εντοπίσει κάτι παρόμοιο δεν έχει μικρά γραμματάκια!! Μα δεν είναι τέλεια;;; Σας ευχαριστώ κορίτσια καλή εβδομάδα εύχομαι!!

  2. Ο κόσμος του δυαδυκτίου είναι ένας μεγαλόκοσμος που συμπεριλαμβάνει ότι και στην real life Αθηνά μου τα πάντα γίνονται….όσο για το εκπληκτικό δωράκι σου το βρίσκω σίκ και συνάμα απλό να τα χαρείς και να είσαι καλά…φιλάκια και καλό σ/κο!

    • Έχεις δίκιο Μαίρη μου αυτό διαπιστώνω…τον κόσμο όμως τον φτιάχνουμε εμείς!! Σε ευχαριστώ για τις ευχές σου, καλή εβδομάδα εύχομαι!!

  3. Τι όμορφα τα δωράκια σου!!! Μπράβο στην Ζήνα για την διοργάνωση!!! Όσο για τις αντιγραφές …δεν μπορώ να το καταλάβω!! επειδή ανεβάζω κάτι στο ίντερνετ σημαίνει και αυτόματα ότι μπορεί ο καθένας να το αντιγράψει και να το θεωρεί και δικό του….;;;

  4. Μπράβο στο Ζινάκι για την ιδέα του για άλλη μια φορά και στη Βάσω για το ζηλευτό της δώρο!! Πολύ μοντέρνο και διαφορετικό! Να το χαρείς Αθηνά μου. Όσο για το θέμα της κλεψιάς τι να πω? Γαιδούρες και γαιδούρια υπάρχουν παντού!

    • Χα χα Λίλια πολύ γέλασα με αυτό που έγραψες!! Απλά πρέπει να υπάρχει μεγαλύτερος σεβασμός της πνευματικής ιδιοκτησίας λέω εγώ!! Φιλιά, καλή εβδομάδα!

  5. Μεγιά σου Αθηνά μου, πολύ όμορφα και το κολιέ και τα σουβέρ, μπράβο στην Βάσω!. Όσο για τον πρόλογό σου κατανοώ και συμπάσχω. Θυμώνω κι εγώ πολύ με τέτοια περιστατικά, πολλές αναρτήσεις μας κυκλοφορούν εδώ κι εκεί και πόσες ακόμη που δεν έχουν πέσει στην αντίληψή μου…είναι τρομακτικό, αθέμιτο, ντροπιαστικό για αυτόν που το κάνει.

  6. Αυτό με την αντιγραφή κι εμένα με νευριάζει Αθηνά, δε γίνεται να δημιουργείς ολόκληρο post με αντιγραφή από άλλον και να είσαι καλυμμένος με μία απλή αναφορά..αλλά είναι από τα αρνητικά του ίντερνετ αυτό, δυστυχώς..
    όσο για τα δωράκια σου, φωνάζουν "Αθηνά"! Μπράβο στη Βάσω για την έμπνευση! Ακόμη και η συσκευασία είναι πανέμορφη! Μεγειές! 🙂

    • Μαίρη μου τα δικαιωματά μας υπάρχουν για τις αναρτήσεις μας, δεν σταματούν όταν ποστάρουμε κάτι στο μπλογκ μας αυτό νομίζω…Μα δεν μου ταιριάζουν πολύ!! Έχω ξετρελαθεί !! Φιλιά και Καλό ΣΚ!

  7. Πόσο ωραίο και σικάτο!!! Υπέροχο το δώρο σου Αθηνά, σήμερα είδα μια φίλη με ένα περίπου ίδιο και της είπα αμέσως λεγε τώρα που το πήρες… Τράβα τα βλέμματα !!!! Να το χαρείς!!!! Φιλάκια πολλά ♡

  8. Εξαιρετικό αλλά δεν περίμενα τιποτα λιγότερο από τη Βάσω!!!! Μπραβο κορίτσι!! Καλοφόρετο κοριτσάκι! Και τα coasters τελεια! Οσο για το θεμα της αντιγραφης τα λογια ειναι περιττα και ισχύει σίγουρα το ρητό για το κλέφτη και τον νοικοκύρη 😉

    • Μάρω μου έχει άπειρο ταλέντο η Βάσω…είναι τόσο καλοφτιαγμένα…Έτσι πιστεύω και εγώ ότι θα κερδίσει ο νοικοκύρης…είμαι ρομαντική!! Φιλιά!!

  9. Καταπληκτικα τα δωρα σου!!!μπραβο στην μυστικη σου αποστολεα!
    Για την αντιγραφη τι να πω τωρα; βοηθεια μας γιατι δεν θα χει σταματημο αυτο το φαινομενο

    • Ευχαριστώ Μάχη μου!! Η κουνελίτσα μου είναι πολύ ταλαντούχα!! Για το θέμα της αντιγραφής ελπίζω να μπορέσουμε να το καταπολεμήσουμε κάποια στιγμή…είπαμε είμαι ρομαντική!! Φιλιά!

  10. Υπέροχα τα δωράκια σου! Να τα χαρείς με υγεία! Όσο για την αντιγραφή συμφωνώ και συμπάσχω. Είναι δικό σου δημιούργημα, δικές σου λέξεις, δική σου έμπνευση, δική σου τέχνη! Εύχομαι να μην συμβεί ξανά σε κανέναν.

  11. Δυστυχώς οι αντιγραφές είναι μείζον θέμα στο χώρο του μπλόγκινγκ όμως αυτές οι εμπειρίες που ζούμε σε τέτοιες στιγμές αντισταθμίζουν (αν και δε λύνουν φυσικά) το πρόβλημα! Με'γεια!

    • Σε ευχαριστώ Δέσποινα! Πιστεύω ότι χρειάζεται όλοι να οχυρωνόμαστε όσο μπορούμε και να δρούμε ενάντια σε αυτό! Την καλημέρα μου!

  12. Δυστυχως Αθηνα μου οσο γραφουμε στο ιντερνετ και "εκθετουμε" τις δημιουργιες μας και δεν υπαρχει νομος προστασιας των πνευματικων δικαιωματων…δεν μπορουμε να κανουμε τιποτα. αφηνομαστε στην καθαρη ευγενεια του άλλου…δηλ αστα να πανε!!!

    Η Βασω ειναι πολλη ταλαντουχα και λατρεψα τις δημιουργιες της! τα σουπλα ειναι ανεπαναληπτα και το κολιε σου απιθανο!!!! να τα χαρεις κουκλιτσα και χαιρομαι που σε ειχαμε στην παρεα μας! Με το καλο και στο επόμενο παιχνιδι!!!!

    καλη σου μερα!

    • Καλημέρα Ζίνα μου. Νόμος φυσικά και υπάρχει και με ποινικές κυρώσεις μάλιστα! Τέλος πάντων είναι μεγάλη η κουβέντα…Ζίνα μου ευχαριστώ για ακόμα μία φορά που με συμπιέραλαβες στην τόσο όμορφη ενέργεια που αναδεικνύει το πόσο όμορφο είναι το μπλογκιγκ!! Φιλιά πολλά!

    • Τα περιστατικά που αναφέρω συνέβησαν σε fellow bloggers. Βέβαια κατά τύχη και με μία μικρή έρευνα στο google ανακάλυψα ότι χρησιμοποιούν τις φωτό μου χωρίς την άδειά μου!! Την καλημέρα μου!

  13. Δεν είχα ιδέα Αθηνά μου για την ανταλλαγή. Ξε-τρε-λά-θη-κα! Θέλω κι εγώ τέτοιο κολιέ!!! Καλοφόρετο και μπράβο σε όλα τα κορίτσια για τις δημιουργίες τους. Α, θέλω να σου πω κάτι εδώ και καιρό: "Το αγαπώ το blog σου" 🙂

  14. Η Μάρω έκανε και πάλι το θαύμα της! Είχα την τύχη να είναι η κρυφή ΑγιοΒασιλίτσα μου και ξέρω από πρώτο χέρι με πόσο μεράκι και αγάπη! Τα δώρα σου πραγματικά από τα ομορφότερα του secret bunny! Και του χρόνου Αθηνούλα. Καλοφόρετα. Φιλιά πολλά :*

    • Πραγματικά όλες οι συμμετέχουσες είναι απίστευτα ταλατούχες! Έχω ξετρελαθεί με όλα τα δωράκια της ανταλλαγής! Ευχαριστώ Δημητρούλα, φιλιά!

  15. Φανταστικά τα δώρα της Βάσως! Πραγματικά δεν έχω λόγια (τα ξέχασα από τη ζήλια μου χιχιχι)
    Σχετικά με τις αντιγραφές δυστυχώς ότι ότι μοιραζόμαστε στο Internet γίνεται δημόσιο οπότε θα υπάρχουν και αυτά!
    Το θέμα είναι να το καταλάβεις ώστε να μπορέσεις να αντιδράσεις!

    • Κατερίνα μου είναι όντως τέλεια τα δωράκια μου τα έχω καταευχαριστηθεί! Έχεις δίκιο αλλά χρειάζεται να υπάρχει σεβασμός και προστασία κατά τη γνώμη μου!

  16. Αθηνά μου πονεμένο το θέμα της αντιγραφής, το οποίο εμείς το βιώνουμε καθημερινά.
    Αυτούσιες οι συνταγές μας, κείμενα και φωτογραφίες, κυκλοφορούν σε ένα σωρό blogs και κυρίως sites στο διαδίκτυο.
    Παλιότερα τους κυνηγούσα καθημερινά, πλέον έχω απογοητευτεί τόσο πολύ, γιατί σταματάς έναν και ξεφυτρώνουν άλλοι 10.
    Το τραγικό είναι ότι όταν τους το λες, σου απαντάνε ότι σου κάνουν και χάρη, γιατί σε διαφημίζουν.
    Λες κι αν θέλαμε να διαφημιστούμε δεν μπορούσαμε μόνες μας, πρέπει με το ζόρι κάποιος να σε διαφημίσει.
    Που φυσικά μόνο διαφήμιση δεν είναι όταν σου "κλέβουν" τον κόπο σου, βάζοντας απλά το όνομα της Πηγής, κι αυτό τις περισσότερες φορές χωρίς λινκ που να οδηγεί στο blog μας.
    Και λέγοντας "κόπο" δεν εννοώ τις συνταγές, αυτές ας τις πάρουν και ας τις κάνουν ότι θέλουν.
    Εννοώ τα κείμενα και τις φωτογραφίες μας, τα πνευματικά μας δικαιώματα δηλαδή, για τα οποία υποτίθεται ότι υπάρχει ο νόμος 2121/93 που τα προστατεύει στο διαδίκτυο.
    Τεσπα, το θέμα όσο και να το αναλύουμε λύση δεν βρίσκεται, όσο εξακολουθούν να υπάρχουν κακοήθεις.
    Εσύ να χαρείς και να ευχαριστηθείς τα όμορφα δωράκια σου!
    Φιλάκια!

    • Έλενα συμφωνώ 100% !!! Πραγματικά με λυπεί το γεγονός ότι δεν σεβάστηκαν τον κόπο σου…αυτό με τη διαφήμιση το άκουσα και εγώ !! Τέλος πάντων σημασία έχει να προστατευτούμε όσο μπορούμε!! Και όσο και να επιπλέουν οι φελλοί δεν, εγώ πιστεύω ότι η σκληρή δουλειά και το μεράκι αποδίδει. Σε ευχαριστώ πολύ, φιλιά!

  17. Αθηνά μου….
    Δε μπορείς να φανταστείς πόσο χαίρομαι που σου άρεσαν!!!Ένα άγχος πάντα το έχω!
    Ευχαριστήθηκα απίστευτα για μία ακόμη φορά το παιχνίδι!Ένα μεγάλο μπράβο στη Ζήνα για το χρόνο που αφιέρωσε στην οργάνωσή του!Άντε και στα επόμενα!
    Φιλιά!

    • Βάσω μου πόσο μα πόσο τέλεια!! Σε ευχαριστώ τόσο πολύ για όλα!! Μου έφτιαξες το κέφι και εννοείται ότι το φόραγα το κολιέ μου το Πάσχα!! Φέτος έγινες η δεύτερη νονά μου…σε ευχαριστώ για όλα!