Η άνοιξη είναι εγώ για τα καλά. Αγνοήστε παροδικές βροχές και συννεφιές!! Το μαρτυρά η ανθισμένη φύση, οι νερατζιές που μοσχομυρίζουν, οι πασχαλιές που στολίζουν τα σπίτια μας. Είναι και η εποχή των αγαπημένων μου σπαραγγιών. Με το που είδα εγχώρια σπαράγγια στο σούπερ μάρκετ τα έβαλα στο καρότσι χωρίς δεύτερη σκέψη. Η συνταγή που ακολουθεί είναι τρελός πειραματισμός (ως συνήθως), είναι εύκολη (ως συνήθως) και γρήγορη!! Συνδυάζει τα σπαράγγια με μία αρωματική σως γιαουρτιού και λιωμένο κίτρινο τυράκι. Ένα γεύμα χωρίς περιττές θερμίδες και πολύ πολύ θρεπτικό. Πάμε να δούμε πως μπορούμε να το φτιάξουμε. 

Πίτσα με αραβική πίτα και σπαράγγια
Ποσότητα 6
Εκτύπωση
Συστατικά
  1. 24 σπαράγγια
  2. 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  3. 1 ποτήρι λευκό ξηρό κρασί
  4. 6 κ.σ. στραγγιστό γιαούρτι 2%
  5. 2 κ.γ. σχοινόπρασο (chive) αποξηραμένο
  6. 6 αραβικές πίτες (μικρές)
  7. 6 φέτες κίτρινο τυρί (χρησιμοποίησα Milner)
  8. αλάτι
Οδηγίες
  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο σε αέρα στους 160 βαθμούς.
  2. Κόβουμε το τρυφερό κομμάτι από τα σπαράγγια.
  3. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και σωτάρουμε τα σπαράγγια σε δυνατή φωτιά για 2 με 3 λεπτά αφού τα αλατίσουμε.
  4. Σβήνουμε με το κρασί και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
  5. Σε ένα μπωλ ρίχνουμε το γιαούρτι και το σχοινόπρασο και ανακατεύουμε.
  6. Προσθέτουμε και λίγο από το ζουμάκι από τα σπαράγγια (μισή κουταλιά σούπας).
  7. Απλώνουμε στο ταψί μας λαδόκολλα και απλώνουμε τις αραβικές (καλύτερα να ψήσετε μισές μισές).
  8. Βάζουμε από μία κουταλιά από τι σως γιαουρτιού στο κέντρο, από πάνω το τυρί και από 4 σπαράγγια.
  9. Ψήνουμε για 20 λεπτά, ανάλογα πόσο τραγανή θέλουμε την αραβική μας ( τα 20 λεπτά είναι αρκετά τραγανή).
Σημειώσεις
  1. Μπορούμε να αντικαταστήσουμε το ελαιόλαδο με ελαιόλαδο με λεμόνι και να δώσουμε κάτι έξτρα στη γεύση.
Craft Cook Love https://www.craftcooklove.gr/

Related posts...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

47 σχόλια στο “Πίτσα με αραβική πίτα και σπαράγγια – Asparagus Pizza

  1. Αθηνα μου αρέσουν πολυ τα σπαράγγια και η συνταγή σου! Μου θυμησες τον παππού μου που συνήθιζε να τα φτιάχνει ομελέτα και ηταν εξαιρετικα! Φιλιααα!

    • Σωτηρία μου είναι παρεξηγημένα τα κακόμοιρα τα σπαράγγια ενώ είναι πραγματικά πεντανόστιμα!! Και εγώ ομελέτα τα έφτιαχνα αλλά υπάρχουν άπειρες δυνατότητες!! Φιλιά!

  2. Αθηνά μου, σπαράγγια δεν έχω δοκιμάσει, ωστόσο και μόνο από τις φωτο μου έδωσες ιδέες για πανεύκολες και υγιεινές πιτσούλες!
    Σε ευχαριστούμε!

    φιλιά πολλά,
    Αλεξία

  3. Εχω όλα τα υλικά στο σπίτι εκτός απο το γιαούρτι, το οποιό βρίσκεται έυκολα…Πολύ ωραία ιδέα για γρήγορο και ελαφρυ πιάτο (για βραδινό το προορίζω, πάει έκλεισε λέμε). Μονο τις άκρες απο τα σπαράγγια βάζεις?

    • Τάνια μου ελπίζω να τα δοκίμασες!! Στη συγκεκριμένη συνταγή έβαλα μόνο τις κορυφές που είναι πιο τρυφερές και ψήνονται πιο εύκολα!! Αν ήταν άγρια θα τα έβαζα ολόκληρα!! Φιλιά πολλά Καλό βράδυ!

  4. Λίγες μέρες πριν είχαμε κουβέντα για τα σπαράγγια που δεν τα τρώμε συχνά! Να ένα πιάτο που σίγουρα θα μας αρέσει και είναι και γρήγορο! Μπράβο Αθηνά! Φαίνεται ωραία η πιτούλα! Καλημέρα!

  5. Εγώ πρώτα απολαμβάνω το πράσινο της θέας σου!! Τώρα μπορώ να φάω και τις υπέροχες πιτσούλες σου! Την αραβική την κάνω συχνά πίτσα, τα σπαράγγια όμως δεν τα έχω δοκιμάσει αλλά σε εμπιστεύομαι απόλυτα. Εξάλλου είναι τόσο όμορφες οι φωτογραφίες σου…

  6. Τέλεια η ιδέα της πίτας-πίτσας!!! Γρήγορη και ότι πρέπει για τα καλοκαιρία το βράδυ στο μπαλκόνι παρέα με φίλους και κρύα μπύρα! :)) Με τα σπαράγγια δεν τρελαίνομαι αλλά όλο και κάτι θα βρω να βάλω πάνω! Καλό απόγευμα Αθηνά μου

    • Μμμ πολύ ωραία η ιδέα της μπύρας! Μένει να ζεστάνει λίγο ακόμα ο καιρός και έκλεισε! Να δώσεις μία ευκαιρία στα σπαράγγια είναι πολύ νόστιμα! Και σε τόση μικρή ποσότητα δεν έχει καμία παρενέργεια!

  7. Μ' αρέσει πολύ που χρησιμοποιείς αραβική πίτα σαν βάση. Είναι πιο ελαφριά και δεν καλύπτει τη λεπτή γεύση της γέμισης!
    Η οποία έχει υπέροχα υλικά όμορφα συνδυασμένα!
    Φιλιά

  8. Τα λατρεύω τα σπαράγγια, τα μαζεύουμε στα χωράφια στη Μάνη και πάντα τα τρώμε ομελέτα. Να μια ιδέα για κάτι διαφορετικό, μπράβο Αθηνά μου και ευχαριστούμε για τη συνταγή!

  9. Έχει πέρασει τόσος καιρός που δεν έχω φάει σπαράγγια Αθηνά μου που ξέχασα τη γεύση τους…μου άρεσε πολύ η πρόταση σου και θα το ετοιμάσω σίγουρα ως ελαφρύ και θρεπτικό βραδυνο!!!

    • Μάρω μου γούστα είναι αυτά!! Τα σέβομαι καθότι είμαι πολύ πολύ ιδιότροπη! Αλλά δώσε τους μία ευκαιρία ! Ειδικά τα άγρια είναι τόσο γλυκά και φίνα στη γεύση! Φιλιά πολλά!

  10. πω! πω! Δεν τα αντέχω τα σπαράγγια! Και ειδικά το αποτέλεσμα τους όταν πηγαίνεις τουαλέτα! :p
    Ξέρω ότι κάνουν αποτοξίνωση, αλλά πραγματικά δεν τα μπορώ!

    • Μάρθα μου σε τόση μικρή ποσότητα δεν έχουν καμία παρενέργεια, εγγυημένα! Χα χα! Θα σου πω και σένα να τους δώσεις άλλη μία ευκαιρία!

  11. Φαίνεται υπέροχη η συνταγή σου Αθηνούλα μου! Εύκολη, γρήγορα και διαιτητική! Ότι πρέπει για μένα αφού εδώ και λίγες μέρες προσπαθώ να προσέχω λιγάκι παραπάνω τη διατροφή μου! Φιλάκια πολλά!!!

  12. Λοιπόν, σπαράγγια δεν έχω φάει ποτέ! Δεν έχω καν ιδέα τι γεύση έχουν, μιας και στο σπίτι μας δεν έτυχε να τα αγοράσει κανείς! Αλλά αυτή η τόσο εύκολη συνταγή σου είναι μια καλή ευκαιρία να τα δοκιμάσω, Αθηνά!
    (Οι φωτογραφίες σου μ'αρέσουν τρελά!)
    Αθηνά
    Craftaholic.gr

    • Αθηνά μου νομίζω πρέπει να τα δοκιμάσεις! Είναι απίστευτο ότι έχουμε τόση παραγωγή και την εξάγουμε σχεδόν όλη! Σκέψου ότι η συσκευασία των σπαραγγιών αν και εγχώρια, τα έγραφε στα αγγλικά όλα! Σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια!

  13. Να και μια light συνταγή που σου τρέχουν τα σάλια! Φοβερή έμπνευση Αθηνά μου! Μου αρέσουν πολύ τα σπαράγγια οπότε εννοείται ότι θα τιμήσω δεόντως την πίτσα σου!