Στα πλαίσια των προϊόντων που παρέλαβα από τη Silikomart, παρέλαβα και ένα σετ χαριτωμένων πασχαλιάτικων σφραγιδών για μπισκότα, τα οποία μπορείτε να βρείτε εδώ. Ήθελα να φτιάξω μπισκότα τα οποία να μην έχουν βούτυρο και αυγά αλλά να μπορώ να χειριστώ με κουπάτ. Την έμπνευση μου την έδωσε η Μαρία με αυτή την πολύ νόστιμη συνταγή για κουλουράκια με πορτοκάλι. Επίσης έχω εντυπωσιαστεί από τη φιλενάδα μου Κίκα και την εξαιρετικές τις συνταγές για φυτικά γάλατα που θα βρείτε εδώ. Όλα αυτά συνδυάστηκαν στο κεφάλι μου και προέκυψαν τα άνωθεν μπισκοτάκια. Ας δούμε λοιπόν τη συνταγή: 
 
orange+hazelnut+cookies
Μπισκότα Λαδιού με πορτοκάλι και γάλα φουντουκιού
Ποσότητα 6
Εκτύπωση
Συστατικά
  1. 1/4 ποτήρι νερού φυτικό λάδι
  2. 1/4 ποτήρι νερού χυμό πορτοκάλι
  3. 1/4 ποτήρι νερού ζάχαρη
  4. λίγη σόδα ( στη μύτη του κ.γ.)
  5. λίγο baking powder (στη μύτη του κ.γ.)
  6. 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  7. 250γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  8. 85γρ φαρίνα (χρησιμοποίησα με γεύση πορτοκαλιού)
  9. 6 κ.σ. γάλα φουντουκιού
  10. 2 κ.γ. ζάχαρη
  11. 2 κ.γ. ζελατίνη σε σκόνη
Οδηγίες
  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς αντιστάσεις πάνω κάτω.
  2. Ανακατεύουμε σε δυνατή ταχύτητα στο μίξερ το λάδι με τη ζάχαρη και τη βανίλια.
  3. Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε τη φαρίνα με το αλεύρι.
  4. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και αρχίζουμε να προσθέτουμε εναλλάξ το χυμό πορτοκαλιού και το μίγμα αλευριού. Δεν ανακατεύουμε πολύ ίσα ίσα να ενωθούν τα υλικά. Απλώνουμε στον πάγκο μας λαδόκολλα και παίρνουμε το ζυμάρι μας και το ανοίξουμε στο πάχος που θέλουμε τα μπισκοτάκια μας.
  5. Με την σφραγίδα κόβουμε και τα βάζουμε στο ταψί μας όπου έχουμε απλώσει ένα δεύτερο κομμάτι λαδόκολλας.
  6. Τα βάζουμε στο φούρνο και τα ψήνουμε για 15 λεπτά ίσα ίσα να ροδίσουν.
  7. Σε ένα μπρίκι ζεσταίνουμε το γάλα φουντουκιού με τη ζελατίνη και τη ζάχαρη ανακατεύοντας συνεχώς. Δεν το αφήνουμε να βράσει.
  8. Αδειάζουμε προσεκτικά με το μπρίκι μας στη φόρμα μας το μίγμα και το αφήνουμε να κρυώσει. (σε αυτόν τον κρύο καιρό το άφησα να σταθεροποιηθεί σε θερμοκρασία δωματίου. Σε πιο ζεστό καιρό, θα είχα βάλει σε ένα δισκάκι την φόρμα μου και θα την είχα βάλει στο ψυγείο).
  9. Μόλις σταθεροποιηθεί το ζελέ μας αδειάζουμε τις φορμίτσες και τις ενώνουμε με τα μπισκοτάκια μας είτε με λίγο νερό, είτε με λίγη νουτέλα (όπως έκανα εγώ)
Σημειώσεις
  1. Τα συντηρούμε στο ψυγείο σε αεροστεγές τάπερ και τα καταναλώνουμε σχετικά σύντομα (μέσα σε μία με δύο ημέρες το πολύ)
Craft Cook Love https://www.craftcooklove.gr/
 
  
 

Related posts...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

75 σχόλια στο “Μπισκότα Λαδιού με Πορτοκάλι & Γάλα φουντουκιού – Orange Hazelnut Cookies

  1. καλημέρα Αθηνάκι μου!!~τι λιχουδιά είναι αυτή πάλι??>..΄γάλα φουντουκιού λες να έχει ο ΑΒ??και ζελατίνη σε σκόνη??>>…ετοιμάζω λίστα με συνταγές που θα κάνω να πάρουμε μαζί για το εξωχικό που θα έχουμε πολλούς φιλοξενούμενους!!~…ελπίζω να βρω!!~Happy Sunday!!~σμουτς!!!!

    • Καλημέρα Εύη μου έχει ναι έχει μία σειρά καινούργια με φυτικά γάλατα και έχει και φουντουκιού!! Αν βέβαια είσαι μερακλού (που είσαι) μπορείς να κάνεις τη συνταγή της Cookika που έχω το link !! Πολλά πολλά φιλιά και Καλή Κυριακή!!

  2. Εκτός από πεντανόστιμα είναι και πανέμορφα! Μπράβο Αθηνά έφερες το Πάσχα πιο κοντά! Πολύ χαριτωμένα τα σχεδιάκα και στο ζελέ γράφουν απίστευτα! Καλημέρα!

  3. Εκτός από τα ίδια τα μπισκότα με ενθουσίασε η ιδέα του ζελέ φουντουκιού, Αθηνά! Είναι από τους αγαπημένους μου ξηρούς καρπούς για την γεύση και το άρωμα του! Έχω ήδη το γάλα φουντουκιού, το βρίσκω σε μεγάλα σ/μ, οπότε θα δοκιμάσω αυτήν την πρόταση.
    Καλή Κυριακή.

    • Χα χα Λίλια και εγώ ακριβώς το ίδιο έκανα μόλις τα έφτιαξα !! Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου για την εταιρία έχω εντυπωσιαστεί!

  4. Η πιο πρωτότυπη συνταγή που έχω συναντήσει με τα πιο ιδιαίτερα υλικά!!
    Και είναι πέρα για πέρα νηστίσιμη!!!
    Μπράβο Αθηνά, όχι μόνο για την ιδέα αλλά και για την όμορφη παρουσίαση:))

    Καλή σου μέρα!!

    • Ελένη μου σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια, μου δίνουν μεγάλο κίνητρο! Οφείλω να πω ότι το ζελέ φουντουκιού δεν είναι νηστίσιμο λόγω της ζελατίνης…!! Καλή εβδομάδα εύχομαι!

  5. Τί πρωτότυπη συνταγή Αθηνά μου!!!!
    Σκέτη γλύκα τά Πασχαλινά μπισκοτάκια σου!!
    Καί σίγουρα 5νόστιμα!!Αυτές τίς θήκες σιλικόνης τίς έχω λατρέψη!!Είναι τόσο όμορφες!!Καί οι φωτό σου άπαιχτες!!
    Καλή εβδομάδα!!!Φιλιά!!

  6. Ποσο διαφορετική συνταγή. Τα υλικά η εκτέλεση κανουν αυτα τα μπισκοτα ιδανικα συτες τις μέρες. Αλλά το αποτελεσμα ειναι πολύ εντυπωσιακό!

  7. Η συνταγή σου πολύ καλή θα μπορούσα να πώ ότι είναι από τις κλασικές συνταγές που πετυχαίνουν!
    Αλλά τι να πώ για την παρουσίαση, με εξέπληξες, είναι τέλεια, μπράβο σου Αθηνά!!
    Φιλάκια πολλά!

  8. Τα μπισκότα της Μαρίας τα έφτιαξα και εγώ αλλά αυτό το από πάνω που έφτιαξες… με έστειλε!!!
    Χαραμίζεσαι.. σου στο λέω! 😉 Το γάλα φουντουκιού ούτε που το ήξερα!!
    Το έχεις πάει πολύ παραπέρα το θέμα Αθηνά μου!! :)))

  9. Καλημέρα!
    Τι όμορφη διακόσμηση που εχεις κανει στα μπισκότα σου!
    Για να δεις ποσο προχώ ειμαι… ειχα πάρει πριν ενα μήνα να δοκιμάσω γάλα αμυγδάλου (κοντοχωριανοι με τα φουντούκια χα χα)!
    Είναι κάπως βαρύ να το πιείς, αλλά σε γλυκά θα πρεπει να δίνει μοναδική γευση.

    Καλή εβδομάδα 🙂

    • Τάνια μου έχει πολύ πλάκια το από πάνω…Δίνει κάτι δροσερό και συμπληρώνει το μπισκοτάκι πορτοκαλιού!! Σε ευχαριστώ πολύ! Καλό βράδυ!

  10. Έχω μέρες να τριγυρίσω στην μπλογκογειτονιά (ξέρεις τι με απορροφούσε τόσον καιρό) και τώρα που σουλατσάρω βλέπω όλο γλυκές λιχουδιές. Μας έχετε τρελάνει εσείς οι κουζινοδημιουργοί. Όλο πειρασμοί τριγύρω μας. Τς τς τς…

    Πολύ όμορφα τα μπισκοτάκια σου. Φιλιά!

    • Ασπασία μου, welcome back!! Χαίρομαι που σου άρεσαν !! Τα συγκεκριμένα δεν έχουν και τόοοσες θερμίδες τελικά !! Σε ευχαριστώ πολύ! Φιλιά!

  11. Δεν σχολιάζω την συνταγή και τα μπισκότα. Στέκομαι στις υπέροχες φωτογραφίες!!! Τόσο όμορφες που σού έρχεται να δαγκώσεις την οθόνη!!!!
    Την καλημέρα μου & τα φιλιά μου.

  12. Αθήνα μου μεγαλουργήσες πάλι!!!δεν έχω λόγια !!!οι θήκες υπεροχες!!!τηην έχεις παει σε άλλη διάσταση τη συνταγή !!!γάλα φουντουκιου ούτε που το έχω ακούσει ,ούτε που θα το βρω εδω πάνω !συνεχισε να μας εκπλήσσεις !!!

    • Σε ευχαριστώ πολύ Μαρία μου!! Πρώτη φορά χρησιμοποίησα και εγώ το γάλα φουντουκιού!! Αν δεν έχει έτοιμο εκεί που μένεις μπορείς να φτιάξεις με το link που έχω με την εξαιρετική συνταγή της Cookika ! Φιλιά πολλά!

  13. Πανέμορφα έγιναν Αθηνά μου!!! Και το γάλα φουντουκιού πρέπει να τα απογείωσε!!! Και με τις σφραγιδούλες είναι ό,τι πρέπει για πασχαλινά δωράκια!! Γεια στα χέρια σου!!!
    Καλή εβδομάδα!!!

  14. Τι χαριτωμένα που είναι Αθηνούλα τα μπισκότα σου!
    Πολύ κομψά και ευπαρουσίαστα.
    Γάλα φουντουκιού δεν έχει τύχει να χρησιμοποιήσω… μη σου πω ότι δεν ήξερα καλά καλά ότι υπάρχει!
    Φιλιά

    • Μα ναι δεν είναι συγκλονιστικό;; το βρίσκουμε στα σούπερ μάρκετ δίπλα στο γάλα σόγιας κλπ ή μπορείς και να το φτιάξεις με τη συνταγή της Cookika που έχω το link…Την καλημέρα μου και με συγχωρείς για την τόσο καθυστερημένη απάντηση!!

    • Χαίρομαι που σου άρεσαν Κατερίνα μου!! Οφείλω να ενημερώσω ότι η φουντουκένια διακόσμηση δεν είναι νηστίσιμη λόγω της ζελατίνης..