Πάει και αυτό το Πάσχα. Σαν αστραπή! Για την οικογένειά μας ήταν μία περίοδο κυρίως ξεκούρασης και συνεύρεσης με τους αγαπημένους και κοντινούς μας ανθρώπους. Μπορεί να μείναμε εντός Αττικής αλλά περάσαμε υπέροχα. Την Κυριακή του Πάσχα το γιορτάσαμε με τους στενούς μας συγγενείς στη γιαγιά του Γιάννη. Είναι ωραία να πετριγυρίζεσαι από γέλια, χαρά και αγάπη, νομίζω ότι αυτό είναι και το νόημα της γιορτής.  Η δική μου συνεισφορά στο εορταστικό τραπέζι είναι το γλυκάκι που βλέπετε. Τραγανό μπισκότο oreo με τρεις στρώσεις μους σοκολάτας και φρέσκιες φράουλες. Ό,τι έπρεπε μετά από την βρώση βαριών κρεατικών και των παραγώγων του. Πάμε να δούμε τη συνταγή. 

 
 
Τούρτα με τριπλή μους σοκολάτας & φρέσκιες φράουλες
Σερβίρει 8
Εκτύπωση
Συστατικά
  1. 2 συσκευασίες μπισκότα oreo (308γρ)
  2. 100γρ ανάλατο βούτυρο (χρησιμοποίησα lurpak)
  3. 200γρ σκούρα σοκολάτα κουβερτούρας
  4. 1 morfat creamy (250γρ)για τη μους λευκής σοκολάτας
  5. 200γρ λευκή σοκολάτα κουβερτούρα
  6. 1/2 φακελάκι ζελατίνης σε σκόνη
  7. 400γρ κρέμα γάλακτος πλήρη λιπαράγια τη μους πραλίνας
  8. 175 γρ σοκολάτα κουβερτούρα πραλίνα
  9. 400γρ κρέμα γάλακτος πλήρη λιπαρά
  10. 2 κεσεδάκια με φράουλες (θα χρησιμοποιήσουμε περ. 20)
Οδηγίες
  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο σε αέρα στους 150 βαθμούς.
  2. Στο μούλτι κάνουμε σκόνη τα μπισκότα και λιώνουμε το βούτυρο στο φούρνο μικροκυμάτων χωρίς να κάψει (1 λεπτό στα 600watt).
  3. Ανακατεύουμε τα μπισκότα με το βούτυρο και τα απλώνουμε ισομερώς στη βάση της φόρμας μας. Ψήνουμε για 10 λεπτά και το βγάζουμε να κρυώσει.
  4. Στο φούρνο μικροκυμάτων ή σε μπεν μαρί λιώνουμε τη σοκολάτα μας.
  5. Την βάζουμε στο ψυγείο να κρυώνει μέχρι να φτιάξουμε τη σαντιγύ μας.
  6. Στο μίξερ μας χτυπάμε το μόρφατ να αφρατέψει.
  7. Με μία μαρίζ προσθέτουμε με απαλές κινήσεις το χτυπημένο μόρφατ στη σοκολάτα και ανακατεύουμε πολύ καλά.
  8. Αδειάζουμε επάνω στο μπισκότο και βάζουμε στο ψυγείο.
  9. Αμέσως μετά ετοιμάζουμε τη λευκή μους.
  10. Βάζουμε τα 100ml κρέμα γάλακτος σε ένα κατσαρολάκι μαζί με τη ζελατίνη και ανακατεύουμε καλά ώστε να λιώσει η ζελατίνη.
  11. Μόλις λιώσει προσθέτουμε τη λευκή σοκολάτα σε κομμάτια και ανακατεύουμε να λιώσει καλά η σοκολάτα.
  12. Αμέσως μετά φτιάχνουμε τη σαντιγύ μας ως εξής: Παίρνουμε την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος (300ml) την οποία έχουμε αφήσει στο ψυγείο και με τη ράβδο ανάμιξης την φτιάχνουμε εύκολα και γρήγορα . Προσοχή μην την παραπήξουμε για να είναι αφράτη.
  13. Με τη μαρίζ ενώνουμε τη σαντιγύ με τη σοκολάτα καλά και προσθέτουμε επάνω από το στρώμα σκούρας σοκολάτας.
  14. Βάζουμε στο ψυγείο και αφήνουμε μία ώρα να πήξει λίγο.
  15. Λιώνουμε τη σοκολάτα πραλίνας σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων και τη βάζουμε στο ψυγείο να κρυώνει (λόγω των υλικών της καίγεται πιο εύκολα η συγκεκριμένη σοκολάτα οπότε τη λιώνουμε σε χαμηλότερες θερμοκρασίες).
  16. Με την ράβδο ανάμιξης χτυπάμε την κρέμα γάλακτος.
  17. Την προσθέτουμε με τη μαρίζ στη σοκολάτα και ανακατεύουμε καλά.
  18. Προσθέτουμε επάνω από το στρώμα της λευκής μους και ξαναβάζουμε στο ψυγείο να παγώσει καλά. Προτιμότερο να γίνει από το προηγούμενο βράδυ.
  19. Την επόμενη μέρα λοιπόν διαλέγουμε 20 μεσαίες φράουλες από τα κεσεδάκια μας και κοιτάμε να είναι περίπου ίδιες σε σχήμα και μέγεθος. Τις προσθέτουμε επάνω από τη μους πραλίνας.
  20. Το καλύτερο είναι να παρασκευάσουμε το γλυκό μας από την προηγούμενη ημέρα ώστε να προλάβει να δέσει στο ψυγείο. Η παρασκευή είναι πανεύκολη απλά θέλει υπομονή για τις στρώσεις.
Σημειώσεις
  1. Το καλύτερο είναι να παρασκευάσουμε το γλυκό μας από την προηγούμενη ημέρα ώστε να προλάβει να δέσει στο ψυγείο.
  2. Η παρασκευή είναι πανεύκολη απλά θέλει υπομονή για τις στρώσεις.
  3. Χρησιμοποίησα ορθογώνια φόρμα 28x 7 x 19εκ
Craft Cook Love http://www.craftcooklove.gr/
Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestGoogle+

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

70 σχόλια στο “Τούρτα με Τριπλή Μους Σοκολάτας & Φράουλες

  1. χρονια πολλα χριστός ανέστη!!!! καλα η τουρτα εναι φ ο β ε ρ η!!!! και οι φραουλες παρατεταμένες σα στρατιωτάκια δίνουν μια αρμονία στο γλυκό!!! υπεροχο πανευκολο και σιγουρα πεντανόστιμο!

  2. Χρόνια Πολλά!!!!
    Έχω κάνει κάτι παρόμοιο στο παρελθόν, αλλά καμία σχέση με την δική σου υπερπαραγωγή που έχει και κολασμένη τραγανή (ελπίζω) στρώση από κάτω, για να "πατάει" καλά και από πάνω φρουτάκια για έξτρα δροσιά και βιταμίνες. Ότι πρέπει για μέτα από βαρύ γεύμα, αλλά και σκέτο δε νομίζω να δυσκολεύει.

    • Χρόνια Πολλά Τάνια μου!! Ναι τραγανή!! Οι βιταμίνες με τόση σοκολάτα και σαντιγύ είναι για ξεκάρφωμα! Φιλιά πολλά Καλό ΣΚ!

    • Καλά και εγώ τα ίδια παθαίνω…νομίζω καμιά φορά ότι μου τρέχει το σαλάκι κιόας..!! Χρόνια Πολλά Λίλια μου!! Σε ευχαριστώ πολύ και φιλιά!

  3. Μπορώ να φανταστώ την υπέροχη γεύση που είχε το γλυκάκι σου και πόσο θα τίμησαν με ευχαρίστηση οι υπόλοιποι την "γλυκιά" συνεισφορά σου!
    Και του χρόνου με υγεία, να περάσετε και πάλι όμορφα!
    Φιλιά

  4. Τέλειο ανοιξιάτικο γλυκό!!!!!
    Σοκολάτα & φράουλα, είναι από τους γευστικότερους συνδυασμούς!!!

    Χρόνια πολλά Αθηνά μου!!!
    Φιλάκια!!

    • Χρόνια Πολλά!!Και εμένα μου αρέσει η σοκολάτα με τη φράουλα ως συνδυασμός..το είδες άλλωστε! Σε ευχαριστώ πολύ! Φιλιά και καλό ΣΚ!

  5. Υπέροχη η τούρτα Αθηνούλα, απολύτως του γούστου μου!
    Ελαφριά αλλά πλούσια σε γεύση, ιδανική μετά από ένα γερό φαγοπότι.
    Χαίρομαι που περάσατε τόσο όμορφα και συμφωνώ απόλυτα ως προς το νόημα της συγκεκριμένης γιορτής!
    Χρόνια πολλά και καλά!

  6. αυτο δεν ειναι γλυκο φιλεναδα…ειναι η κολαση στο πιατο! φραουλες και ορεο και σοκολατα μους????? δηλ οχι πες μου…τι αλλο να ζητησει κανεις????

    • Σε ευχαριστώ πολύ Μάχη μου!! Πολλά χρόνια πολλά και σε σένα και σε ευχαριστούμε οικογενειακώς για τις ευχές! Φιλιά πολλά!

  7. Πανεμορφο το γλυκακι σου Αθηνα!! Πολυ δροσιστικο φαινεται..μας φερνει πιο κοντα στο καλοκαιρι!
    Χρονια Πολλα κιολας με υγεια κ χαρα για εσενα κ την οικογενεια σου!!
    Φιλακια, Ευη

  8. Χριστός Ανέστη και χρόνια πολλά Αθηνά! Και του χρόνου με υγεία!!
    Φανταστικό γλυκάκι έφτιαξες, νοστιμότατο και πολύ εμφανίσιμο!!!
    Φιλιά καλημέρας!

  9. Μμμμ!!!Φαίνεται υπέροχο και πολύ λαχταριστό αυτό το γλυκάκι!!!
    ότι πρέπει για αυτήν την εποχή!!!
    Ευχαριστούμε που μοιράστηκες μαζί μας την συνταγούλα!!!