Ριζότο με κρόκο Κοζάνης και μανιτάρια
 
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Συνολικός χρόνος
 
Author:
Ποσότητα: 3-4 μερίδες
Συστατικά
  • 250γρ ρύζι Αrborio
  • 4 κ.σ. βούτυρο
  • 70γρ τριμμένη παρμεζάνα
  • 142γρ μανιτάρια κονσέρβας στραγγισμένα
  • 0,25γρ σκόνη κρόκος Κοζάνης
  • 500γρ νερό
  • αλάτι
Οδηγίες
  1. Βράζουμε το νερό με τον Κρόκο Κοζάνης
  2. Σε ένα φαρδύ και βαθύ τηγάνι βάζουμε 2 κ.σ. βούτυρο και σωτάρουμε το ρύζι
  3. Προσθέτουμε το νερό με τον κρόκο και αλάτι ανάλογα με τις προτιμήσεις μας
  4. Σε μεσαία φωτιά και ανακατεύοντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα με μία ξύλινη κουτάλα σιγοβράζουμε το ρύζι περίπου 20 λεπτά
  5. Σε ένα δεύτερο τηγάνι βάζουμε 1 κ.σ. βούτυρο και σωτάρουμε τα μανιτάρια αλατίζοντάς τα
  6. Τα προσθέτουμε στο ρύζι και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε
  7. Μόλις αρχίσουν τα τελειώνουν τα υγρά προσθέτουμε την τελευταία κουταλιά βούτυρου και την παρμεζάνα και ανακατεύουμε ζωηρά ώστε να χυλώσει το ριζότο μας
Συνταγή απο Craft Cook Love at https://www.craftcooklove.gr/2015/10/saffron-risotto.html