Σούπα με μανιτάρια πλευρώτους και κάστανα
 
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Συνολικός χρόνος
 
Author:
Ποσότητα: 8 άτομα
Συστατικά
  • 500γρ πλευρώτους ψιλοκομμένο
  • 400γρ βρασμένα και καθαρισμένα κάστανα
  • 1 ποτήρι λευκό κρασί ξηρό
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • 200ml ξυνόγαλα
  • αλάτι
  • 400ml ζεστό νερό
  • 200γρ τυρί τσένταρ τριμμένο
Οδηγίες
  1. Σε μία βαθιά κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο και σωτάρουμε τα μανιτάρια σε δυνατή φωτιά.
  2. Σβήνουμε με το κρασί και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να εξατμιστεί.
  3. Προσθέτουμε το νερό, αλάτι ανάλογα με τις προτιμήσεις μας και χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μεσαία.
  4. Προσθέτουμε τα κάστανα και ανακατεύουμε.
  5. Λιώνουμε με μεταλλική ράβδο ανάμιξης ή στο μπλέντερ μας τα υλικά.
  6. Χαμηλώνουμε στο ελάχιστο τη φωτιά και προσθέτουμε το ξινόγαλα και το τυρί
  7. Ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα ενιαίο μίγμα.
  8. Αν θέλουμε πιο αραιή την σούπα μας προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό ακόμα.
Συνταγή απο Craft Cook Love at https://www.craftcooklove.gr/2015/12/christmas-meal.html