post

Νιόκι με προσούτο και τυρί κρέμα

prosciutto cream gnocchiprosciutto cream gnocchi2prosciutto cream gnocchi_0611Τα καλά νέα της όλης αυτής πρωτόγνωρης για όλους μας κατάστασης είναι ότι έχουμε την ευκαιρία να τρώμε φρεσκομαγειρεμένο σπιτικό φαγητό καθημερινά. Γιατί πολύ απλά είμαστε στο σπίτι μας. 

Κάπου εδώ να σας πω ότι όποιος έχει όρεξη για σπέσιαλ πρωινά μπορεί να δει στα highlights του instagram αναλυτικά συνταγές. Η πιο πρόσφατη είναι μία από τις πιο αγαπημένες μου:


 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Athena (@craftcooklove) on

Τί γινεται όμως τις καθημερινές που οι περισσότεροι που είμαστε στο σπίτι εργαζόμαστε και από αυτό; Όπως καταλαβαίνετε χρόνος δεν υπάρχει. Οπότε οι απλές, γρήγορες συνταγές έχουν την τιμητική τους. Ειδικά όταν χρειάζονται ακριβώς τρία υλικά. 

prosciutto cream gnocchi_9002 2

Ένα εύκολο, γεμάτο γεύση φαγητό που ετοιμάζεται σε ακριβώς 10 λεπτά. Συγκλονιστικό; Πάμε να τσεκάρουμε την συνταγή βήμα βήμα και καλή μας εβδομάδα (και καλά μας κουράγια!!)

Νιόκι με προσούτο και τυρί κρέμα

Ποσότητα: 2 με 3 άτομα

Μία πανεύκολη συνταγή που χρειάζεται 10 λεπτά και μόλις τρία υλικά!!
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Συνολικός χρόνος
 
Συστατικά
  • 500γρ φρέσκα νιόκι
  • 70γρ prosciutto crudo
  • 200γρ τυρί κρέμα
Οδηγίες
  1. Σε μία μεσαία κατσαρόλα γεμίζουμε λίγο πάνω από τη μέση με νερό και βράζουμε τα νιόκι βάσει των οδηγιών της συσκευασίας (θέλουν πολύ λίγο βράσιμο).
  2. Εν τω μεταξύ κόβουμε σε λωρίδες το προσούτο
  3. Σουρώνουμε τα νιόκι και στην ίδια κατσαρόλα βάζουμε το τυρί κρέμα.
  4. Προσθέτουμε τα νιόκι και ανακατεύουμε.
  5. Προσθέτουμε το προσιούτο.
  6. Ανακατεύουμε και είμαστε έτοιμοι.

 

 

post

Banana Bread Σοκολάτας

choco banana bread_1019 choco banana bread_1016 choco banana bread_1029Δεν μπορώ να περιγράφω το πώς νοιώθω αυτές τις ημέρες. Συνήθως είμαι πολύ καλά, χαρούμενη που είμαι καλά, μαζί με την οικογένειά μου, που είναι καλά οι δικοί μου άνθρωποι. 

Ἀλλες φορές απορώ πώς άλλαξε η ζωή μας τόσο πολύ και τόσο γρήγορα.

Μόλις δε άκουσα τα νέα ότι η κυκλοφορία μας στους δρόμους πρέπει να δηλώνεται κάπου, επώνυμα, κάπως μου ήρθε ένας κόμπος στο στομάχι. 

Όχι ότι θα πήγαινα πουθενά. Εργάζομαι από το σπίτι και τις επικίνδυνες αποστολές (aka supermarket) τις έχει αναλάβει ο Γιάννης. Οπότε δεν άλλαξε κάτι ουσιαστικό. Ή μήπως όχι;

Δεν μου είναι ευχάριστο να ξέρω ότι δεν μπορώ να πάω κάπου. Και σκέφτομαι πότε θα τελειώσει όλο αυτό; Αλλά τότε συνειδητοποιώ ότι έτσι μου δίνεται μία ευκαιρία να προστατέψω τη μητέρα μου, την πεθερά μου, τη γιαγιά μας και κάπως μου φαίνεται ελαφρύτερο. Εξάλλου βρίσκομαι στη θαλπωρή του σπιτιού μου. 

Πάντως τόσο χρόνο να κάθομαι να γράφω δεν είχα ποτέ άλλωτε. Και για να ψήνω βεβαιώς βεβαίως. 

Το μπανανόψωμο που βλέπετε είναι η αξιοποίηση των φρούτων που φλέρταραν επικίνδυνα με τον κάδο. Αυτό πριν μία εβδομάδα γιατί τώρα ότι νωπό καταλώνεται άμεσα (τα καλά της καραντίνας). 

Η προσθήκη του κακάο ταιριάζει τόσο ωραία στο μπανανόψωμο. Και βγήκε τόσο ζουμερό και λαχταριστό που είπα ότι πρέπει να το μοιραστώ μαζί σας. 

Πάμε να δούμε λοιπόν τη συνταγή και όλα θα πάνε καλά σωστά;

Banana Bread Σοκολάτας

Ποσότητα: ορθογώνια φόρμα 22εκ x 10εκ

Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Συνολικός χρόνος
 
Συστατικά
  • 5 μικρές μπανάνες πολύ ώριμες (300γρ περίπου καθαρό βάρος)
  • 1 αυγό (54γρ)
  • 120γρ λευκή κρυσταλλική ζάχαρη
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 63γρ φυτικό λάδι (χρησιμοποίηση αραβοσιτέλαιο)
  • 45γρ άγλυκο κακάο
  • 150γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του.
Οδηγίες
  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 185 βαθμούς Κελσίου αντιστάσεις πάνω κάτω.
  2. Κόβουμε τις μπανάνες σε λεπτές φέτες
  3. Πολτοποιούμε
  4. Σε ένα βαθύ μπολ χτυπάμε το αυγό με τη ζάχαρη και προσθέτουμε το εκχύλισμα βανίλιας, το λάδι και το πολτό μπανάνας
  5. Κοσκινίζουμε το κακάο στο μίγμα
  6. Προσθέτουμε το αλεύρι και το ενσωματώνουμε στο μίγμα με ελαφριές κινήσεις.
  7. Απλώνουμε το μίγμα στη φόρμα μας. Αν δεν είναι σιλικόνης δεν ξεχνάμε να την λαδώσουμε.
  8. Ψήνουμε για περίπου 45 λεπτά μέχρι το μαχαίρι να βγαίνει καθαρό από το κέντρο του μπανανόψωμου.
  9. Αφήνουμε να κρυώσει για 15 λεπτά, ξεφορμάρουμε σε σχάρα και το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς

 

To πιο αφράτο banana bread σοκολάτας χωρίς μίξερ
post

Japanese Pancakes

japanese pancakes_0615 japanese pancakes_0619 japanese pancakes_0623 japanese pancakes_9473

Και ζήσαμε να το δούμε και αυτό: κατ᾽οίκον περιορισμός, φόβος για κάτι που το έχεις μόνο διαβάσει/δει και τρέμεις στην ιδέα ότι θα σου χτυπήσει την πόρτα και -κυρίως- ότι θα χτυπήσει την πόρτα σε κάποιον από τους δικούς σου ανθρώπους που βρίσκονται στις λεγόμενες ευπαθείς ομάδες. 

Καταρχήν για άλλη μία φορά η ζωή με διαψεύδει όταν έλεγα ότι για μένα προσωπικά το 2019 ήταν μία από τις χειρότερες χρονιές της ζωής μου. Που να ήξερα τι περιμένει την ανθρωπότητα. Έχω προσπαθήσει να το δω από τη θετική του πλευρά. Καταρχήν είμαι συνέχεια με το παιδί μου και τον άντρα μου που έβλεπα πολύ πολύ λιγότερο στην καθημερινότητά μας.

Δεύτερον, το ΣΚ έκανα δουλειές που ανέβαλα μήνες ολόκληρους. Έχω τελειώσει με τα πλυντήρια και είναι μόλις Κυριακή. Και φυσικά βρήκα λίγο χρόνο να γράψω στο πολυαγαπημένο μου μπλογκ. Η συνταγή αυτή κανονικά είναι για το πρωινό του Σαββατοκύριακου, που έχουμε χρόνο, δεν έχουμε πίεση να ξεκινήσουμε να πάμε στη δουλειά σωστά;

Λάθος. Τώρα με όλα αυτά που μας έχουν βρει, νομίζω ότι αξίζει να κάνουμε μία εξαίρεση και να το ετοιμάσουμε μία καθημερινή. Την ώρα που χάναμε στην κίνηση για να πάμε στη δουλειά μας. 

Δοκιμάστε να ετοιμάσετε ένα σούπερ πρωινό για εσάς και την οικογένειά σας και αναβαθμίστε την ημέρα σας. Τι λέτε;

Όσοι δεν είστε νέοι εδώ ξέρετε τη μανία που έχω με τις τηγανίτες. Ειδικά αυτές είναι σούπερ αφράτες και πραγματικά μόνο μία αρκεί να σε χορτάσει πραγματικά !!! 

Πάμε να δούμε τη συνταγή και ελπίζω να επισκέπτομαι πιο συχνά το αγαπημένο μου διαδικτυακό μου σπιτάκι!!

Japanese Pancakes

Ποσότητα: 6 τμχ

Τα πιο αφράτα pancakes με σούπερ υφή και πλούσια γεύση βανίλιας !
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Συνολικός χρόνος
 
Συστατικά
  • 500γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 960ml γάλα
  • 8κ.σ. ασπράδι αυγού (μπορείτε να το βρείτε και σκέτο στο σούπερ μάρκετ)
  • 1 κ.σ. (13γρ) ζάχαρη
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 3κ.γ. βούτυρο
Οδηγίες
  1. Στο μίξερ ανακατεύουμε το ασπράδι αυγού με την ζάχαρη μέχρι να έχουμε μία σφικτή μαρέγκα
  2. Σε ένα άλλο μπολ προσθέτουμε το γάλα και το εκχύλισμα βανίλιας
  3. Κοσκινίζουμε από πάνω το αλεύρι
  4. Ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις με μία μαρίζ (σπάτουλα σιλικόνης)
  5. Προσθέτουμε τη μαρέγκα και την ενώνουμε με το υπόλοιπο μίγμα επίσης με απαλές κινήσεις
  6. Σε ένα αντικολλητικό τηγανάκι (το δικό μου έχει διάμετρο 20εκ) ζεσταίνουμε μισή κουταλιά βούτυρο σε μεσαία προς δυνατή φωτιά.
  7. Προσθέτουμε με μία κουτάλα σούπας μίγμα τόσο ώστε να γεμίσει σε ύψος το μισό τηγάνι.
  8. Μόλις η τηγανίτα κάνει αρκετές φουσκάλες και έχει αρχίσει να πήζει και στην επιφάνεια την γυρνάμε από την άλλη μεριά για να την ψήσουμε ομοιόμορφα
  9. Συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσει το μίγμα.
  10. Σερβίρουμε με τη γαρνιτούρα της επιλογής μας.

 

 

 

Η συνταγή για εγγυημένα λαχταριστά και έξτρα αφράτα pancakes
post

Κέικ Σοκολάτας

chocolatecake_0549 chocolatecake_0577 chocolatecake_0569 chocolatecake_0574 chocolatecake_0568Ναι ναι είμαι ακόμα εδώ. Έλειψα πάρα (μα πάρα) πολύ καιρό αλλά φέτος ήταν μία χρονιά οδοστρωτήρας. Σε όλα τα επίπεδα. Με απώλειες και πληγές βαθιές, με αλλαγές ευχάριστες, με ταξίδια, με στεναχώριες με από όλα!! Αλλά μην σας μπουκώσω με τα δικά μου. Ειδικά τώρα που έχετε πήξει στο μελομακάρονο και στον κουραμπιέ (λογικό).

Πότε ήρθαν γιορτές δεν έχω καταλάβει πραγματικά. Και πότε πέρασαν έξι μήνες από τότε που έχω να ποστάρω στο μπλογκοσπιτάκι μου επίσης δεν έχω καταλάβει. 

Το επισκέπτομαι συχνά πάντως. Είπαμε ότι ένα από τα καλά του είναι ότι έχει όλες σου τις συνταγές συγκεντρωμένες. Οπότε το συμβουλεύομαι συχνά όποτε θέλω να ψήσω ή να μαγειρέψω κάποια από τις συνταγές μου. 

Σε μία τέτοια αναζήτηση λοιπόν ανακάλυψα ότι δεν έχω μία συνταγή για κλασικό κέικ σοκολάτας. Ασύλληπτο. Έπρεπε να διορθωθεί αμέσως. Η ζυγαριά και το σημειωματάριο πήραν φωτιά, ο φούρνος φούρνισε, η φωτογραφική μηχανή αποτύπωσε και ιδού. 

Το πιο ζουμερό και απόλυτα σοκολατένιο κέικ. Και ειδοποιώ έτσι όχι τόσο γλυκό. Τόσο ώστε να απολαμβάνεις την γεμάτη γεύση σοκολάτας του κακάο. Τόσο ώστε να συνοδεύει τέλεια τον πρωινό καφέ σου. 

Εάν δεν σας έπεισα με τις εικόνες και την εισαγωγή μου, τα απλά υλικά ίσως σας κάνουν να αλλάξετε γνώμη. 

Προσωπικά πάντως είμαι σούπερ χαρούμενη που πλέον μπορώ εύκολα να αναζητώ το φανταστικό αυτό κεκάκι όποτε έχω όρεξη για σοκολάτα και κέικ μαζί. 

Κέικ Σοκολάτας

Ποσότητα: μία φόρμα 24 x 24 x 9εκ

Το απόλυτα σοκολατένιο κέικ με τα πιο απλά υλικά
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Συνολικός χρόνος
 
Συστατικά
  • 203γρ ζάχαρη
  • 147γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 150γρ άγλυκο κακάο (προτιμήστε ολλανδικού τύπου)
  • ½ κ.γ. αλάτι
  • 88γρ φυτικό λάδι (χρησιμοποίησα αραβοσιτέλαιο)
  • 4 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
  • 233γρ γἀλα
  • 1κ.γ. εκχύλσιμα βανίλιας
Οδηγίες
  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175 βαθμούς Κελσίου αντιστάσεις πάνω κάτω
  2. Σε ένα μπολ αφού προσθέσουμε το αλεύρι κοσκινίζουμε το κακάο και το αλάτι και ανακατεύουμε
  3. Σε ένα δεύτερο μπολ προσθέτουμε τα αυγά, το λάδι, τη ζάχαρη, τη βανίλια και το γάλα και ανακατεύουμε.
  4. Προσθέτουμε το υγρό μίγμα το κακάο με το αλεύρι και ανακατεύομε με απαλές κινήσεις ώστε να έχουμε ένα ενιαίο σχετικά ρευστό μίγμα.
  5. Αδειάζουμε στη φόρμα μας το μίγμα εάν δεν είναι σιλικόνης θα χρειαστεί να την λαδώσουμε καλά) και ψήνουμε για περίπου 50 με 60 λεπτά μέχρι το μαχαίρι να βγαίνει καθαρό από το κέντρο του κέικ.
  6. Περιμένουμε να κρυώσει πριν ξεφορμάρουμε

Τα λέμε συντόμα και καλά ψησίματα! 

 

Λαχταριστό Κέικ Σοκολάτας Εύκολα και Απλά
post

Μπάρες Ενέργειας με Ταχίνι Σοκολάτας

choco tahini bars_0004 choco tahini bars_0012 choco tahini bars_0015 choco tahini bars_0020 choco tahini bars_0022

Καταρχήν να ευχαριστήσω ξανά για τα καλά σας λόγια και τις ευχές σας τις οποίες εκτιμώ αφάνταστα και μου δίνουν κουράγιο και δύναμη. Επίσης να σας πω ότι μου δίνουν κίνητρο να δημοσιεύσω όλα αυτά που μένουν και περιμένουν σε κάρτες μνήμης, στο σημειωματάριο με τις συνταγές μου κλπ. Τέτοια είναι αυτή η συνταγή που ακολουθεί. 

Ναι ναι το ομολογώ έχω πάθει εμμονή με το ταχίνι. Σε όλες του τις μορφές. Το ταχίνι σοκολάτας δε το θεωρώ ένα φανταστικό υλικό. Ας θυμηθούμε τα λαχταριστά μπισκότα σοκολάτας 2 υλικών. 

Οι μπάρες αυτές είναι μπουκιές ενέργειας. Έχουν ξηρούς καρπούς, βρώμη και φυσικά ταχίνι σοκολάτας που του δίνει απίστευτη γεύση. Ετοιμάζονται πανεύκολα και φυλάσσονται σε καλά κλεισμένο κουτί για μία εβδομάδα χωρίς να πάθουν το παραμικρό. 

Να πω την αμαρτία μου όταν ετοίμαζα τις φωτογραφίες πολύ τις λιγουρεύτηκα. Έχω ήδη στείλει τη συνταγή στον διατροφολόγο μου να μου τις εντάξει στην διατροφή μου (ξεκίνησα δίαιτα aka εφιάλτης της food blogger). 

Αυτά από μένα. Πάμε να ετοιμάσουμε τις μπάρες βήμα βήμα και καλή επιτυχία σε όποιον τις δοκιμάσει!! 

Μπάρες Ενέργειας με Ταχίνι Σοκολάτας

Ποσότητα: 15 περίπου μπάρες

Μπάρες ενέργειας & θρεπτικότητας με ελάχιστα υλικά και χωρίς γλουτένη !
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Συνολικός χρόνος
 
Συστατικά
  • 122γρ αποξηραμένοι χουρμάδες
  • 73γρ σιρόπι σφένδαμου
  • 158γρ ταχίνι σοκολάτας
  • 100γρ νιφάδες βρώμης
  • ½ κ.γ. αλάτι
  • 42γρ λιναρόσπορο
  • 20γρ σπόροι chia
  • 72γρ ανάλατη ψίχα αμυγδάλου
  • 1κ.γ. λάδι
Οδηγίες
  1. Προθερμαίνοτμε τον φούρνο στους 160 βαθμούς αντιστάσεις πάνω κάτω.
  2. Στον επεξεργαστή τροφίμων προσθέτουμε όλα τα υλικά πλην του λαδιού και ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν σε μία ενιαία ζύμη
  3. Λαδώνουμε ένα ταψί (αυτό που χρησιμοποίησα είναι διαστάσεων 20x24εκ) και το καλύπτουμε με λαδόκολλα ως κάτωθι
  4. Με μία σπάτουλα σιλικόνης αδειάζουμε το μίγμα επάνω στην λαδόκολλα και το απλώνουμε από άκρη σε άκρη.
  5. Καλύπτουμε με άλλο ένα κομμάτι λαδόκολλας και με το βαζάκι από το ταχίνι πατάμε σε όλο το μήκος το μίγμα ώστε να γίνει πιο συμπαγές.
  6. Ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά.
  7. Αφήνουμε 5 λεπτά να κρυώσει ελαφρώς και στη συνέχεια κόβουμε σε κομμάτια με ένα πολύ κοφτερό μαχαίρι χωρίς δοντάκια (συνήθως χρησιμοποιώ κεραμικό) .
Σημειώσεις
Το σιρόπι σφένδαμου μπορεί να αντικατασταθεί με αραιωμένο μέλι στην ίδια ποσότητα.
Προτιμήστε επεξεργαστή τροφίμων με δυνατό μοτέρ ώστε να μπορέσουν να ενωθούν σωστά τα υλικά

 

post

Πατατοσαλάτα με λαχανίδα

kale potato salad_0126 kale potato salad_0144 kale potato salad_0142

Ήρθα και πάλι όχι σαν ψέμα αλλά να μοιραστώ μαζί μου τις σκέψεις μου και τις μαγειρικές μου ανησυχίες. Είναι το μεγαλύτερο διάστημα που έχω απέχει εβερ από το πολυαγαπημένο μου διαδικτυακό σπιτάκι. Και πέραν από τους συνήθεις λόγους  (εργασιακές και οικογενειακές υποχρεώσεις) είχα και άλλους λίγο πιο δυσάρεστους: πριν λίγο καιρό έχασα την πολυαγαπημένη μου νονά μετά από (ευτυχώς για εκείνη) σύντομες νοσηλείες και ταλαιπωρίες τόσο για την ίδια όσο και για όλους μας στον στενό οικογενειακό μας κύκλο. 

Το πόσο σημαντική είναι η νονά μου σας τα έχω πει εδώ. Η αλήθεια είναι ότι μου λείπει πολύ. Και ότι προσπαθώ μέσα από την (ευτυχώς) έντονη καθημερινότητά μου να μην το σκέφτομαι συνέχεια. Είναι πολύ δύσκολο να αποχωρίζεσαι τους δικούς σου ανθρώπους όσο φυσιολογικό και να είναι στο πέρασμα των χρόνων. 

Τέλος πάντων είμαι σε μία φάση ανάρρωσης όπου για καλή μου τύχη οι (υπόλοιποι) δικοί μου άνθρωποι με βοηθούν πολύ. 

Και να που τελικά την πλήρωσε το μπλογκάκι μου όλο αυτό καθώς δεν είχα καμία όρεξη να ποστάρω. 

Δεν σημαίνει όμως ότι έχω μείνει ανενεργή. Καταρχήν με το νέο έτος ήρθε και μία νέα συνεργασία με το BioBebe καθώς εκεί θα βρείτε συνταγές μου τόσο βρεφικές όσο για λίγο μεγαλύτερα παιδάκια. Και η αλήθεια είναι ότι μου έχουν δώσει μεγάλη χαρά οι συνταγές αυτές. Με έμπνευση την ανιψιά μου την Ρενέ (8 μηνών σήμερα) και φυσικά την κόρη μου σας ετοιμάζω τις πιο baby και child συνταγές κάθε μήνα.  Μέχρι στιγμής έχω ετοιμάσει ένα πουρέ με ρέβα, πουρέ μήλου έκπληξη και πουρέ αβοκάντο μπανάνα. Και προσεχώς έρχονται και άλλες συνταγές! 

Η συνταγή που βλέπετε στις φωτό άνωθεν είναι μία που είχα δοκιμάσει πριν από λίγο καιρό που με ενθουσίασε τόσο ώστε να την φωτογραφίσω. Είναι νηστίσιμη, ελαφριά και υγιεινή. Και πραγματικά έξτρα γευστική αν με ρωτάς. Το kale (λαχανίδα) είναι λίγο σκληρό ωμό αλλά εμένα μου άρεσε πολύ. Οπότε να δεν είναι και πολύ του γούστου σας, μπορείτε να το αντικαταστήσετε με πράσινη σαλάτα. 

Εγώ πάντως σκοπεύω να την ξαναφτιάξω ως έχει καθώς μου άρεσε τόσο πολύ! Πάμε να δούμε τη συνταγή και θα προσπαθήσω για λίγη καλύτερη συνέπεια στις δημοσιεύσεις μου. 

Πατατοσαλάτα με λαχανίδα

Ποσότητα: 4 με 6 μερίδες

Μία διαφορετική πρόταση για την νηστεία ή την χορτοφαγία όλο γεύση και ενέργεια
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Συνολικός χρόνος
 
Συστατικά
  • 450γρ πατάτες τύπου baby
  • 2κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. καπνιστή πάπρικα
  • αλάτι
  • 200γρ λαχανίδα
  • 60γρ ταχίνι
  • 2κ.σ. μουστάρδα
  • 2κ.σ. ξύδι
Οδηγίες
  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 185 βαθμού κελσίου αέρα.
  2. Πλένουμε καλά με μία βούρτσα τις πατάτες με το φλούδα και τις κόβουμε στα τέσσερα σε ένα βαθὐ μπολ.
  3. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, την καπνιστή πάπρικα και αλάτι όσο θέλουμε και ανακατεύουμε καλά τις πατάτες.
  4. Τις απλώνουμε σε ένα ταψάκι που έχουμε απλώσει λαδόκολλα.
  5. Ψήνουμε 20 λεπτά από τη μία πλευρά και 20 από την άλλη.
  6. Εν τω μεταξύ πλένουμε την λαχανίδα και αφαιρούμε τα κοτσάνια κρατώντας το πιο τρυφερό κομμάτι.
  7. Ενώ στραγγίζει η λαχανίδα, ετοιμάζουμε τη σως από ταχίνι ανακατεύοντας σε ένα ποτήρι το ταχίνι με την μουστάρδα, το ξύδι και επιπλέον αλάτι εφόσον επιθυμούμε.
  8. Σε ένα βαθύ μπολ απλώνουμε την λαχανίδα κομμένη σε χοντρά κομμάτια, τις πατάτες και τέλος προσθέτουμε τη σως.
  9. Καλή μας όρεξη!

 

post

Red Velvet Cake

red velvet cake red velvet cake red velvet cake red velvet cakeΚαλό μήνα !!! Πότε ήρθε Δεκέμβριος ούτε που το κατάλαβα!!! Αστραπή μία ανάσα, καλοκαίρι και τώρα ξαφνικά…. ετοιμαζόμαστε για τις γιορτές!!! Στολίσατε το δέντρο; Εμείς ήδη από τα τέλη Νοέμβρη σας πληροφορώ νωρίτερα από κάθε άλλη φορά. Μας έπεισε η μικρότερη και πιο γλυκιά ένοικος του σπιτικού μας. Και δεν το έχω καθόλου μετανιώσει!!! Το χαζεύουμε καθημερινά με την μικρή μου. 

Τώρα που μπήκε ο Δεκέμβριος είπα να εμπλουτίσω εορταστικά και το blog μου. Και τι καλύτερη αρχή από ένα cake που για μένα σημαίνει Χριστούγεννα!!! Ένα red velvet cake. Με το συγκεκριμένο τίτλο έχω αρκετά πειραματιστεί εδώ στο μπλογκ. Στο τέλος του ποστ θα βρείτε τις παλαιότερες συνταγές red velvet. Κάπου εκεί συνειδητοποίησα ότι δεν έχω ανεβάσει ποτέ ένα κλάσικ red velvet cake. Έτσι λοιπόν σε χρόνο dt συγκέντρωσα υλικά, λάδωσα φόρμα και ετοιμαζόμουν για φούρνισμα. Αφορμή έψαχνα. 

Ελπίζω να δοκιμάσετε και εσείς αυτό το σούπερ φανταστικό αφράτο και σοκολατένιο cake. Και εύχομαι αυτός ο μήνας να είναι για όλους μας ο φανταστικότερος όλων!!! 

Red Velvet Cake

Ποσότητα: φόρμα διάμετρο 17εκ και ύψους 9εκ.

Το πιο ζουμερό και χρωματιστό κέικ όλων των εποχών!!!
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Συνολικός χρόνος
 
Συστατικά
  • 120γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 10γρ κακάο άγλυκο
  • ¼ κ.γ. αλάτι
  • 135γρ ζάχαρη
  • 2 αυγά
  • 60γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 28ml υγρό χρώμα ζαχαροπλαστικής κόκκινο (χρησιμοποίησα αυτό)
  • ½ κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 112γρ κρέμα γάλακτος
  • ½ κ.σ λευκό ξύδι

  • για το γλάσο
  • 40γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 40γρ τυρί κρέμα ανάλατο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 80γρ ζάχαρη άχνη
  • ¼ κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
Οδηγίες
  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175 βαθμούς Κελσίου αντιστάσεις πάνω κάτω.
  2. Σε ένα βαθύ μπολ ανακατατεύουμε το κακάο (κοσκινισμένο) με το αλεύρι και το αλάτι και αφήνουμε στην άκρη.
  3. Στο μίξερ με το εξάρτημα φτερό χτυπάμε τη ζάχαρη με το βούτυρο.
  4. Προσθέτουμε τα αυγά με το εκχύλισμα βανίλιας και χτυπάμε μέχρι να έχουμε ένα ενιαίο αφράτο μίγμα.
  5. Προσθέτουμε το χρώμα και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί τελείως
  6. Στο μίγμα αυτό προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και το μίγμα αλευριού και ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις με μία σπάτουλα σιλικόνης.
  7. Αδειάζουμε σε καλά λαδωμένη φόρμα το μίγμα.
  8. Ψήνουμε για 50 λεπτά μέχρι το μαχαίρι να βγαίνει καθαρό από το κέντρο του cake.
  9. Περιμένουμε να κρυώσει καλά και ξεφορμάρουμε.
  10. Για το γλάσο χτυπάμε στο μίξερ όλα τα υλικά μέχρι να έχουμε μία ενιαία κρέμα.
  11. Απλώνουμε σε κρύο cake με τη βοήθεια μίας σακούλας ζαχαροπλαστικής ή με ένα κουτάλι
Σημειώσεις
Για μία κλασική μεγάλη φόρμα cake θα χρειαστεί να τριπλασιάσετε τα υλικά

 

post

Νηστίσιμα Pancakes Σοκολάτας

choco vegan pancakes_0011 choco vegan pancakes_0028 copy choco vegan pancakes_0015 choco vegan pancakes_0033 choco vegan pancakes_0027Τα pancakes σοκολάτας πολύ καιρό ήθελα να τα δοκιμάσω. Ευκαρία δεν έβρισκα. Αγαπώ πολύ τα πλούσια και χουχουλιάρικα πρωινά αλλά για την δραστήρια και κάποιες φορές υπερδραστήρια οικογένειά μου αυτά αποτελούν μάλλον πολυτέλεια. 

Τώρα όμως που ο καιρός λίγο κρύωσε και μας τραβάει λίγο περισσότερο το σπίτι μας και δεν ξεκινάμε να τρέχουμε δεξιά και αριστερά αμέσως με το που ξυπνάμε, έχω χρόνο να ετοιμάσω ένα λαχταριστό πρωινό. 

Η εκδοχή που βλέπετε είναι και νηστίσιμη!! Γίνεται καλύτερο; Εγώ λέω πως όχι 😉 

Νηστίσιμα Pancakes Σοκολάτας

Ποσότητα: 2 pancakes

Χορτοφαγικές τηγανίτες σοκολάτας με γάλα αμυγδάλου
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Συνολικός χρόνος
 
Συστατικά
  • 168γρ γάλα αμυγδάλου σοκολάτας
  • 88γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 24γρ καστανή ζάχαρη
  • ½ κουταλιά εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 κ.γ. μαργαρίνη & 2 κύβους μαργαρίνης για το σερβίρισμα
  • σιρόπι σφένδαμου για το σερβίρισμα.
Οδηγίες
  1. Σε ένα βαθύ μπολ ανακατεύουμε το γάλα αμυγδάλου σοκολάτας με τη ζάχαρη, την βανίλια και το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του.
  2. Το μίγμα θα είναι αρκετά υδαρό.
  3. Σε ένα μικρό τηγανάκι διαμέτρου 18εκ βάζουμε μισή κουταλιά μαργαρίνης σε μεσαία φωτιά.
  4. Απλώνουμε το μισό μίγμα με μία κουτάλα σούπας.
  5. Μόλις το μίγμα κάνει πολλές φουσκάλες την γυρνάμε από την άλλη πλευρά με μία σπάτουλα.
  6. Ψήνουμε για άλλα 2 λεπτά.
  7. Συνεχίζουμε με το υπόλοιπο μίγμα.
  8. Τοποθετούμε τους κύβους μαργαρίνης επάνω στις τηγανίτες και σερβίρουμε με σιρόπι σφένδαμου.

 

Νηστίσιμες Τηγανίτες Σοκολάτας
post

Cake Λεβάντας

lavender cake_0113 lavender cake_0135 lavender cake_0121 lavender cake_0127 lavender cake_0147

Η αγάπη μου για την λεβάντα στις συνταγές μου είναι γνωστή. Το φίνο άρωμά της σε ταξιδεύει κατά την ταπεινή μου γνώμη. Άσε που όταν το ετοιμάζεις μοσχοβολάει άνοιξη η κουζίνα σου. Συνδυάζεται επίσης υπέροχα με το μοσχολέμονο και το αμύγδαλο. Το αποτέλεσμα της συνταγής αυτής ήταν ένα ιδιαίτερο cake- τέλειο συνοδευτικό για το πρωινό καφέ.

Εάν ψάχνετε ένα ιδιαίτερο σε γεύση κέηκ μόλις βρήκατε την ιδανική συνταγή. Μία δοκιμή θα σας πείσει!

Cake Λεβάντας

Ποσότητα: 1 στρογγυλή φόρμα διαμ. 17εκ & ύψους 9εκ

Ένα φίνο κέηκ γεμάτο άρωμα μεθυστικής λεβάντας
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Συνολικός χρόνος
 
Συστατικά
  • 90γρ γάλα
  • 2 κ.σ. (4γρ) & 1 κ.σ. (2γρ) αποξηραμένη λεβάντα
  • 60γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 100γρ ζάχαρη
  • 2 αυγά
  • 100γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 10γρ ωμά ξεφλουδισμένα και ανάλατα αμύγδαλα (περίπου 8)
  • ξύσμα από ένα μοσχολέμονο (lime)
Οδηγίες
  1. Την προηγούμενη ημέρα βάζουμε τις 2κ.σ. λεβάντας στο γάλα, σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο.
  2. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175 βαθμούς Κελσίου αντιστάσεις πάνω κάτω.
  3. Στο μούλτι χτυπάμε τα αμύγδαλα με το ξύσμα lime και την μία κουταλιά σούπας λεβάντας μέχρι να γίνουν σκόνη.
  4. Στο μίξερ χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη με το εξάρτημα φτερό.
  5. Προσθέτουμε τα αυγά και ανακατεύουμε για λίγα λεπτά ώστε να έχουμε ένα ενιαίο μίγμα.
  6. Στραγγίζουμε το γάλα από την λεβάντα, το προσθέτουμε στο μίγμα μαζί με τη φαρίνα και το μίγμα από το μούλτι και ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις με μία σπάτουλα σιλικόνης.
  7. Αδειάζουμε το μίγμα σε μία καλά λαδωμένη και αλευρωμένη φόρμα μέχρι ⅔ μέγιστο.
  8. Ψήνουμε για περίπου 40 λεπτά μέχρι το μαχαίρι να βγαίνει καθαρό από το κέντρο του cake.
  9. Αφήνουμε να κρυώσει καλά και ξεφορμάρουμε.
  10. Καλή σας απόλαυση!!
Σημειώσεις
Προσοχή η ποσότητα της συνταγής είναι για μικρή φόρμα (βλ. συνταγή για διαστάσεις), για μία μεγάλη φόρμα cake θα χρειαστεί να διπλασιάσετε ή τριπλασιάσετε τα υλικά ανάλογα με το μέγεθος της φόρμας.

Αρωματικό κέηκ με λεβάντα & μοσχολέμονο
post

Ρεβίθια με Πορτοκάλι

orange chicpeas_0154 orange chicpeas_0168 orange chicpeas_0161 orange chicpeas_0172 orange chicpeas_0153Οφείλω να ομολογήσω ότι δεν είχα μαγειρέψει ποτέ ρεβίθια. Το ξέρω ντροπή μου. Και εννοείται ότι μικρή ούτε τα πλησίαζα. Μέχρι που δοκίμασα φαλάφελ όταν μεγάλωσα. Τρελάθηκα. Επίσης μετά από επιμονή πολλών φίλων δοκίμασα φάβα. Και επίσης τρελάθηκα. Και αναρωτήθηκα πώς έχανα τέτοια γεύση τόσα χρόνια. Και έκτοτε πολύ μου αρέσουν τα ρεβίθια. 

Και αποφάσισα να αρχίσω επιτέλους τα μαγειρεύω και μόνη μου. Για αρχή είπα να τα συνδυάσω με αρωματικό πορτοκαλάκι. Και η αλήθεια είναι ότι βγήκαν πολύ πολύ νόστιμα. Οπότε αυτή την θεωρώ την αρχή μίας υπέροχης φιλίας με το υπέροχο αυτό υλικό. 

Αν και εσείς δεν είστε φαν των ρεβιθιών, κάντε μία δοκιμή με αυτή την απλή συνταγή και δώστε του μία ευκαιρία ακόμα. Πότε δεν ξέρετε, μπορεί και να σας αρέσουν!! 

Ρεβίθια με Πορτοκάλι

Ποσότητα: 4 με 6 μερίδες

Αρωματικά ρεβίθια με πορτοκάλι
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Συνολικός χρόνος
 
Συστατικά
  • 500γρ ρεβίθια
  • 1 κ.σ. μαγερική σόδα
  • 1 κ.σ. χοντρό αλάτι
  • 1 μεγάλο πορτοκάλι σε χυμό και ξύσμα
  • 1 φρέσκο ζωμό λαχανικών
  • 2 κ.σ. σουσάμι
Οδηγίες
  1. Σε ένα βαθύ μπολ βάζουμε τα ρεβίθια, την σόδα και το χοντρό αλάτι και νερό ίσα ίσα να τα καλύπτει.
  2. Τα αφήνουμε για ένα ολόκληρο βράδυ.
  3. Την επόμενη θα πρέπει να έχουν φουσκώσει και τραβήξει αρκετό νερό.
  4. Τα στραγγίζουμε από το νερό.
  5. Σε μία βαθιά κατσαρόλα, βράζουμε τα ρεβύθια σε μπόλικο νερό κα δυνατή φωτιά για 15 λεπτά.
  6. Χύνουμε το νερό και στην ίδια κατσαρόλα, βάζουμε το χυμό, το ξύσμα από το πορτοκάλι και το ζωμό, προσθέτουμε το ζωμό και σιγοβράζουμε για περίπου 45 με 50 λεπτά.
  7. Σερβίρουμε με λίγο σουσάμι

 

Ρεβίθια στην κατσαρόλα με πορτοκάλι