choco banana bread_1019 choco banana bread_1016 choco banana bread_1029Δεν μπορώ να περιγράφω το πώς νοιώθω αυτές τις ημέρες. Συνήθως είμαι πολύ καλά, χαρούμενη που είμαι καλά, μαζί με την οικογένειά μου, που είναι καλά οι δικοί μου άνθρωποι. 

Ἀλλες φορές απορώ πώς άλλαξε η ζωή μας τόσο πολύ και τόσο γρήγορα.

Μόλις δε άκουσα τα νέα ότι η κυκλοφορία μας στους δρόμους πρέπει να δηλώνεται κάπου, επώνυμα, κάπως μου ήρθε ένας κόμπος στο στομάχι. 

Όχι ότι θα πήγαινα πουθενά. Εργάζομαι από το σπίτι και τις επικίνδυνες αποστολές (aka supermarket) τις έχει αναλάβει ο Γιάννης. Οπότε δεν άλλαξε κάτι ουσιαστικό. Ή μήπως όχι;

Δεν μου είναι ευχάριστο να ξέρω ότι δεν μπορώ να πάω κάπου. Και σκέφτομαι πότε θα τελειώσει όλο αυτό; Αλλά τότε συνειδητοποιώ ότι έτσι μου δίνεται μία ευκαιρία να προστατέψω τη μητέρα μου, την πεθερά μου, τη γιαγιά μας και κάπως μου φαίνεται ελαφρύτερο. Εξάλλου βρίσκομαι στη θαλπωρή του σπιτιού μου. 

Πάντως τόσο χρόνο να κάθομαι να γράφω δεν είχα ποτέ άλλωτε. Και για να ψήνω βεβαιώς βεβαίως. 

Το μπανανόψωμο που βλέπετε είναι η αξιοποίηση των φρούτων που φλέρταραν επικίνδυνα με τον κάδο. Αυτό πριν μία εβδομάδα γιατί τώρα ότι νωπό καταλώνεται άμεσα (τα καλά της καραντίνας). 

Η προσθήκη του κακάο ταιριάζει τόσο ωραία στο μπανανόψωμο. Και βγήκε τόσο ζουμερό και λαχταριστό που είπα ότι πρέπει να το μοιραστώ μαζί σας. 

Πάμε να δούμε λοιπόν τη συνταγή και όλα θα πάνε καλά σωστά;

Banana Bread Σοκολάτας

Ποσότητα: ορθογώνια φόρμα 22εκ x 10εκ

Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Συνολικός χρόνος
 
Συστατικά
  • 5 μικρές μπανάνες πολύ ώριμες (300γρ περίπου καθαρό βάρος)
  • 1 αυγό (54γρ)
  • 120γρ λευκή κρυσταλλική ζάχαρη
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 63γρ φυτικό λάδι (χρησιμοποίηση αραβοσιτέλαιο)
  • 45γρ άγλυκο κακάο
  • 150γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του.
Οδηγίες
  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 185 βαθμούς Κελσίου αντιστάσεις πάνω κάτω.
  2. Κόβουμε τις μπανάνες σε λεπτές φέτες
  3. Πολτοποιούμε
  4. Σε ένα βαθύ μπολ χτυπάμε το αυγό με τη ζάχαρη και προσθέτουμε το εκχύλισμα βανίλιας, το λάδι και το πολτό μπανάνας
  5. Κοσκινίζουμε το κακάο στο μίγμα
  6. Προσθέτουμε το αλεύρι και το ενσωματώνουμε στο μίγμα με ελαφριές κινήσεις.
  7. Απλώνουμε το μίγμα στη φόρμα μας. Αν δεν είναι σιλικόνης δεν ξεχνάμε να την λαδώσουμε.
  8. Ψήνουμε για περίπου 45 λεπτά μέχρι το μαχαίρι να βγαίνει καθαρό από το κέντρο του μπανανόψωμου.
  9. Αφήνουμε να κρυώσει για 15 λεπτά, ξεφορμάρουμε σε σχάρα και το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς

 

To πιο αφράτο banana bread σοκολάτας χωρίς μίξερ
[ssba]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ένα σχόλιο στο “Banana Bread Σοκολάτας