Banana Bread Σοκολάτας
 
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Συνολικός χρόνος
 
Author:
Ποσότητα: ορθογώνια φόρμα 22εκ x 10εκ
Συστατικά
  • 5 μικρές μπανάνες πολύ ώριμες (300γρ περίπου καθαρό βάρος)
  • 1 αυγό (54γρ)
  • 120γρ λευκή κρυσταλλική ζάχαρη
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 63γρ φυτικό λάδι (χρησιμοποίηση αραβοσιτέλαιο)
  • 45γρ άγλυκο κακάο
  • 150γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του.
Οδηγίες
  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 185 βαθμούς Κελσίου αντιστάσεις πάνω κάτω.
  2. Κόβουμε τις μπανάνες σε λεπτές φέτες
  3. Πολτοποιούμε
  4. Σε ένα βαθύ μπολ χτυπάμε το αυγό με τη ζάχαρη και προσθέτουμε το εκχύλισμα βανίλιας, το λάδι και το πολτό μπανάνας
  5. Κοσκινίζουμε το κακάο στο μίγμα
  6. Προσθέτουμε το αλεύρι και το ενσωματώνουμε στο μίγμα με ελαφριές κινήσεις.
  7. Απλώνουμε το μίγμα στη φόρμα μας. Αν δεν είναι σιλικόνης δεν ξεχνάμε να την λαδώσουμε.
  8. Ψήνουμε για περίπου 45 λεπτά μέχρι το μαχαίρι να βγαίνει καθαρό από το κέντρο του μπανανόψωμου.
  9. Αφήνουμε να κρυώσει για 15 λεπτά, ξεφορμάρουμε σε σχάρα και το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς
Συνταγή απο Craft Cook Love at https://www.craftcooklove.gr/2020/03/choco-banana-bread.html