Cake Λεβάντας
 
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Συνολικός χρόνος
 
Ένα φίνο κέηκ γεμάτο άρωμα μεθυστικής λεβάντας
Author:
Ποσότητα: 1 στρογγυλή φόρμα διαμ. 17εκ & ύψους 9εκ
Συστατικά
  • 90γρ γάλα
  • 2 κ.σ. (4γρ) & 1 κ.σ. (2γρ) αποξηραμένη λεβάντα
  • 60γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 100γρ ζάχαρη
  • 2 αυγά
  • 100γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 10γρ ωμά ξεφλουδισμένα και ανάλατα αμύγδαλα (περίπου 8)
  • ξύσμα από ένα μοσχολέμονο (lime)
Οδηγίες
  1. Την προηγούμενη ημέρα βάζουμε τις 2κ.σ. λεβάντας στο γάλα, σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο.
  2. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175 βαθμούς Κελσίου αντιστάσεις πάνω κάτω.
  3. Στο μούλτι χτυπάμε τα αμύγδαλα με το ξύσμα lime και την μία κουταλιά σούπας λεβάντας μέχρι να γίνουν σκόνη.
  4. Στο μίξερ χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη με το εξάρτημα φτερό.
  5. Προσθέτουμε τα αυγά και ανακατεύουμε για λίγα λεπτά ώστε να έχουμε ένα ενιαίο μίγμα.
  6. Στραγγίζουμε το γάλα από την λεβάντα, το προσθέτουμε στο μίγμα μαζί με τη φαρίνα και το μίγμα από το μούλτι και ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις με μία σπάτουλα σιλικόνης.
  7. Αδειάζουμε το μίγμα σε μία καλά λαδωμένη και αλευρωμένη φόρμα μέχρι ⅔ μέγιστο.
  8. Ψήνουμε για περίπου 40 λεπτά μέχρι το μαχαίρι να βγαίνει καθαρό από το κέντρο του cake.
  9. Αφήνουμε να κρυώσει καλά και ξεφορμάρουμε.
  10. Καλή σας απόλαυση!!
Σημειώσεις
Προσοχή η ποσότητα της συνταγής είναι για μικρή φόρμα (βλ. συνταγή για διαστάσεις), για μία μεγάλη φόρμα cake θα χρειαστεί να διπλασιάσετε ή τριπλασιάσετε τα υλικά ανάλογα με το μέγεθος της φόρμας.
Συνταγή απο Craft Cook Love at https://www.craftcooklove.gr/2018/11/lavender-cake.html