Κέικ Σοκολάτας
 
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Συνολικός χρόνος
 
Το απόλυτα σοκολατένιο κέικ με τα πιο απλά υλικά
Author:
Ποσότητα: μία φόρμα 24 x 24 x 9εκ
Συστατικά
  • 203γρ ζάχαρη
  • 147γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 150γρ άγλυκο κακάο (προτιμήστε ολλανδικού τύπου)
  • ½ κ.γ. αλάτι
  • 88γρ φυτικό λάδι (χρησιμοποίησα αραβοσιτέλαιο)
  • 4 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
  • 233γρ γἀλα
  • 1κ.γ. εκχύλσιμα βανίλιας
Οδηγίες
  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175 βαθμούς Κελσίου αντιστάσεις πάνω κάτω
  2. Σε ένα μπολ αφού προσθέσουμε το αλεύρι κοσκινίζουμε το κακάο και το αλάτι και ανακατεύουμε
  3. Σε ένα δεύτερο μπολ προσθέτουμε τα αυγά, το λάδι, τη ζάχαρη, τη βανίλια και το γάλα και ανακατεύουμε.
  4. Προσθέτουμε το υγρό μίγμα το κακάο με το αλεύρι και ανακατεύομε με απαλές κινήσεις ώστε να έχουμε ένα ενιαίο σχετικά ρευστό μίγμα.
  5. Αδειάζουμε στη φόρμα μας το μίγμα εάν δεν είναι σιλικόνης θα χρειαστεί να την λαδώσουμε καλά) και ψήνουμε για περίπου 50 με 60 λεπτά μέχρι το μαχαίρι να βγαίνει καθαρό από το κέντρο του κέικ.
  6. Περιμένουμε να κρυώσει πριν ξεφορμάρουμε
Συνταγή απο Craft Cook Love at https://www.craftcooklove.gr/2019/12/chocolate-cake.html