Πατατοσαλάτα με λαχανίδα
 
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Συνολικός χρόνος
 
Μία διαφορετική πρόταση για την νηστεία ή την χορτοφαγία όλο γεύση και ενέργεια
Author:
Ποσότητα: 4 με 6 μερίδες
Συστατικά
  • 450γρ πατάτες τύπου baby
  • 2κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. καπνιστή πάπρικα
  • αλάτι
  • 200γρ λαχανίδα
  • 60γρ ταχίνι
  • 2κ.σ. μουστάρδα
  • 2κ.σ. ξύδι
Οδηγίες
  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 185 βαθμού κελσίου αέρα.
  2. Πλένουμε καλά με μία βούρτσα τις πατάτες με το φλούδα και τις κόβουμε στα τέσσερα σε ένα βαθὐ μπολ.
  3. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, την καπνιστή πάπρικα και αλάτι όσο θέλουμε και ανακατεύουμε καλά τις πατάτες.
  4. Τις απλώνουμε σε ένα ταψάκι που έχουμε απλώσει λαδόκολλα.
  5. Ψήνουμε 20 λεπτά από τη μία πλευρά και 20 από την άλλη.
  6. Εν τω μεταξύ πλένουμε την λαχανίδα και αφαιρούμε τα κοτσάνια κρατώντας το πιο τρυφερό κομμάτι.
  7. Ενώ στραγγίζει η λαχανίδα, ετοιμάζουμε τη σως από ταχίνι ανακατεύοντας σε ένα ποτήρι το ταχίνι με την μουστάρδα, το ξύδι και επιπλέον αλάτι εφόσον επιθυμούμε.
  8. Σε ένα βαθύ μπολ απλώνουμε την λαχανίδα κομμένη σε χοντρά κομμάτια, τις πατάτες και τέλος προσθέτουμε τη σως.
  9. Καλή μας όρεξη!
Συνταγή απο Craft Cook Love at https://www.craftcooklove.gr/2019/04/kale-potato-salad.html