Japanese Pancakes
 
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Συνολικός χρόνος
 
Τα πιο αφράτα pancakes με σούπερ υφή και πλούσια γεύση βανίλιας !
Author:
Τύπος συνταγής: Πρωινό/ Brunch
Ποσότητα: 6 τμχ
Συστατικά
  • 500γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 960ml γάλα
  • 8κ.σ. ασπράδι αυγού (μπορείτε να το βρείτε και σκέτο στο σούπερ μάρκετ)
  • 1 κ.σ. (13γρ) ζάχαρη
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 3κ.γ. βούτυρο
Οδηγίες
  1. Στο μίξερ ανακατεύουμε το ασπράδι αυγού με την ζάχαρη μέχρι να έχουμε μία σφικτή μαρέγκα
  2. Σε ένα άλλο μπολ προσθέτουμε το γάλα και το εκχύλισμα βανίλιας
  3. Κοσκινίζουμε από πάνω το αλεύρι
  4. Ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις με μία μαρίζ (σπάτουλα σιλικόνης)
  5. Προσθέτουμε τη μαρέγκα και την ενώνουμε με το υπόλοιπο μίγμα επίσης με απαλές κινήσεις
  6. Σε ένα αντικολλητικό τηγανάκι (το δικό μου έχει διάμετρο 20εκ) ζεσταίνουμε μισή κουταλιά βούτυρο σε μεσαία προς δυνατή φωτιά.
  7. Προσθέτουμε με μία κουτάλα σούπας μίγμα τόσο ώστε να γεμίσει σε ύψος το μισό τηγάνι.
  8. Μόλις η τηγανίτα κάνει αρκετές φουσκάλες και έχει αρχίσει να πήζει και στην επιφάνεια την γυρνάμε από την άλλη μεριά για να την ψήσουμε ομοιόμορφα
  9. Συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσει το μίγμα.
  10. Σερβίρουμε με τη γαρνιτούρα της επιλογής μας.
Συνταγή απο Craft Cook Love at https://www.craftcooklove.gr/2020/03/japanese-pancakes.html