lavender cake_0113 lavender cake_0135 lavender cake_0121 lavender cake_0127 lavender cake_0147

Η αγάπη μου για την λεβάντα στις συνταγές μου είναι γνωστή. Το φίνο άρωμά της σε ταξιδεύει κατά την ταπεινή μου γνώμη. Άσε που όταν το ετοιμάζεις μοσχοβολάει άνοιξη η κουζίνα σου. Συνδυάζεται επίσης υπέροχα με το μοσχολέμονο και το αμύγδαλο. Το αποτέλεσμα της συνταγής αυτής ήταν ένα ιδιαίτερο cake- τέλειο συνοδευτικό για το πρωινό καφέ.

Εάν ψάχνετε ένα ιδιαίτερο σε γεύση κέηκ μόλις βρήκατε την ιδανική συνταγή. Μία δοκιμή θα σας πείσει!

Cake Λεβάντας

Ποσότητα: 1 στρογγυλή φόρμα διαμ. 17εκ & ύψους 9εκ

Ένα φίνο κέηκ γεμάτο άρωμα μεθυστικής λεβάντας
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Συνολικός χρόνος
 
Συστατικά
  • 90γρ γάλα
  • 2 κ.σ. (4γρ) & 1 κ.σ. (2γρ) αποξηραμένη λεβάντα
  • 60γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 100γρ ζάχαρη
  • 2 αυγά
  • 100γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 10γρ ωμά ξεφλουδισμένα και ανάλατα αμύγδαλα (περίπου 8)
  • ξύσμα από ένα μοσχολέμονο (lime)
Οδηγίες
  1. Την προηγούμενη ημέρα βάζουμε τις 2κ.σ. λεβάντας στο γάλα, σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο.
  2. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175 βαθμούς Κελσίου αντιστάσεις πάνω κάτω.
  3. Στο μούλτι χτυπάμε τα αμύγδαλα με το ξύσμα lime και την μία κουταλιά σούπας λεβάντας μέχρι να γίνουν σκόνη.
  4. Στο μίξερ χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη με το εξάρτημα φτερό.
  5. Προσθέτουμε τα αυγά και ανακατεύουμε για λίγα λεπτά ώστε να έχουμε ένα ενιαίο μίγμα.
  6. Στραγγίζουμε το γάλα από την λεβάντα, το προσθέτουμε στο μίγμα μαζί με τη φαρίνα και το μίγμα από το μούλτι και ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις με μία σπάτουλα σιλικόνης.
  7. Αδειάζουμε το μίγμα σε μία καλά λαδωμένη και αλευρωμένη φόρμα μέχρι ⅔ μέγιστο.
  8. Ψήνουμε για περίπου 40 λεπτά μέχρι το μαχαίρι να βγαίνει καθαρό από το κέντρο του cake.
  9. Αφήνουμε να κρυώσει καλά και ξεφορμάρουμε.
  10. Καλή σας απόλαυση!!
Σημειώσεις
Προσοχή η ποσότητα της συνταγής είναι για μικρή φόρμα (βλ. συνταγή για διαστάσεις), για μία μεγάλη φόρμα cake θα χρειαστεί να διπλασιάσετε ή τριπλασιάσετε τα υλικά ανάλογα με το μέγεθος της φόρμας.

Αρωματικό κέηκ με λεβάντα & μοσχολέμονο

Related posts...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *