post

Μίνι τυροπιτάκια κουρού

cheesepies curu DSC_0364 cheesepies curu DSC_0367 cheesepies curu DSC_0368 cheesepies curu DSC_0375Και αν σας πω ότι δεν είχα ξαναφτιάξει τυροπιτάκια ποτέ (μα ποτέ) μόνη μου; Μία η φυσική μου απέχθεια προς την φέτα (γενικώς), μία η ευκολία της έτοιμης λύσης, ποτέ δεν το είχα δοκιμάσει. Μέχρι που διάβασα αυτή τη συνταγή της αγαπημένης Χρυσαυγής! Καταρχήν σε νοιώθω Χρυσαυγή με τη φέτα, χαίρομαι που είμαστε πολλοί 😉 Κατά δεύτερον η ζύμη είναι πραγματικά το ευκολότερο πράγμα έβερ. Ευχαριστούμε!

Χτυπάς τα υλικά στο μίξερ και αυτό είναι ! Οκ τέτοιες συνταγές μου αρέσουν! Όταν λοιπόν δεχθήκαμε πρόσκληση για παιδικό πάρτυ (όχι και πολύ πρόσφατα τα Χριστούγεννα) ήξερα ακριβώς τί θα φτιάξω: χειροποίητα τυροπιτάκια κουρού! Και μικρούτσικα για να βολεύουν τα παιδάκια στη βρώση τους. Έκανα κάποιες αντικαταστάσεις στα υλικά, ειδικά της γέμισης και τα έφερα ακριβώς (μα ακριβώς στα γούστα μου).

Αν λοιπόν θελήσετε να φτιάξετε ένα έξτρα μεζεδάκι στα τραπεζώματά σας, τώρα ξέρετε τι! Τις αγαπώ αυτές τις συνταγές πραγματικά! Μπορεί να το λέω συνέχεια και συνέχεια αλλά είναι αλήθεια! 

 

Μίνι τυροπιτάκια κουρού

Ποσότητα: περ 65 σε μέγεθος μπουκιάς

Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Συνολικός χρόνος
 
Συστατικά
  • 215γρ ξυνόγαλο
  • 250γρ βούτυρο (χρησιμοποιώ Lurpak)
  • 500γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 10γρ (1 κ.σ.) μαγειρική σόδα
  • 190γρ φέτα
  • 190γρ τυρί κρέμα
  • 1 αυγό
Οδηγίες
  1. Στο κάδο του μίξερ βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από τα τυριά και χτυπάμε με το εξάρτημα γάντζος.
  2. Σε ένα χωριστό μπολ ανακατεύουμε τη φέτα κάνοντας της κομματάκια με ένα πιρούνι με το τυρί κρέμα.
  3. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου αντιστάσεις πάνω κάτω.
  4. Ανοίγουμε τη ζύμη μας στον πάγκο μας επάνω σε λαδόκολλα.
  5. Στη συνέχεια με ένα κουπάτ της επιλογής μας (χρησιμοποίησα ένα δαντελωτό αλλά και ένα στρογγυλό καπάκι από βάζο κάνει).
  6. Με ένα μικρό κουτάλι βάζουμε λίγη από το μίγμα τυριών.
  7. Κλείνουμε τις δύο πλευρές με λίγο νερό και στη συνέχεια με τη βοήθεια ενός πιρουνιού σφραγίζουμε τις άκρες.
  8. Απλώνουμε τα τυροπιτάκια στο ταψί μας που έχουμε καλύψει με λαδόκολλα, χτυπάμε το αυγό και το απλώνουμε επάνω στα τυροπιτάκια με ένα πινέλο ζαχαροπλαστικής.
  9. Ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά μέχρι να χρυσίσουν.

 

post

Ψωμί με Ταχίνι

tahini bread DSC_0084 tahini bread DSC_0111 tahini bread DSC_0100Σας το έχω ξαναπεί δεν τα πάω καλά με τα ψωμιά. Η αναμονή (αν και απαραίτητη) απαιτεί χρόνο τον οποίο δεν διαθέτω πολλές φορές. Για τον λόγο αυτό όταν ανακαλύπτω συνταγές γρήγορες και άμεσες τις δοκιμάζω αμέσως. 

Το ψωμάκι που βλέπετε το λες και κέικ. Απλά πιο άγλυκο. Και απείρως πιο θρεπτικό. Το ταχίνι αν και μπόλικο δεν αφήνει τόσo έντονη τη γεύση του. Επίσης τολμώ να πω ότι είναι τέλειο συνοδευτικό για τον πρωινό καφέ μας. Και αυτό γιατί το μοιράστηκα με τις υπόλοιπες φίλες μου στο 5ο (ναι πέμπτο!) craft party του διαδικτυακού μας περιοδικού C2. Δείτε πολλές πολλές όμορφες φωτογραφίες εδώ. Εγώ καθώς κυρίως κουτσομπόλευα και ζωγράφιζα έβγαλα ελάχιστες φωτογραφίες.

craft party vol5 DSC_0113

Δεν θα μπορούσα βέβαια να μην σταθώ στο υπέροχο banner της Έφης. Δείτε την υπέροχη δουλειά της εδώ. Η Άννα μας έδειξε την τεχνική mandala και κάθε κοπέλα ξεδίπλωσε (όπως πάντα) το μοναδικό της ταλέντο. Δείτε την δική μου προσπάθεια στην φωτό που ακολουθεί. Ευχαριστώ θερμά όλες μου τις φίλες, την Ζήνα, την Κατερίνα, την Άννα, την Μαρία, την Ευγενία, την Έφη και την Αγγελική για μία ακόμα υπέροχη Κυριακή μαζί τους. Και φυσικά το dimiourgise.gr για την χορηγία υλικών!! 

mandala

Άντε και στα επόμενα κορίτσια!! 

Aα ξέχασα και το καλύτερο. Για το ψωμάκι αυτό χρειάζεστε μόνο ένα μπλέντερ! Καλά ακούσατε, ένα μπλέντερ αρκεί. Πάμε να δούμε τη συνταγή!!!

tahini bread DSC_0070

Ψωμί με Ταχίνι

Ποσότητα: ορθογώνια φόρμα 20εκ

Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Συνολικός χρόνος
 
Συστατικά
  • 1 κούπα (222γρ) γάλα
  • 2 αυγά
  • ⅔ κούπας (205γρ) καστανή ζάχαρη (χωρίς μελάσα)
  • 1 κούπα (300γρ) ταχίνι
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 1¾ κούπας (200γρ) αλεύρι που φουσκώνει μόνο του.
Οδηγίες
  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς αντιστάσεις πάνω κάτω.
  2. Στο μπλέντερ ή επεξεργαστή τροφίμων βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι.
  3. Χτυπάμε μέχρι να έχουμε ένα ενιαίο μίγμα.
  4. Προσθέτουμε το αλεύρι και χτυπάμε λίγο μέχρι να ενσωματωθεί (στο μπλέντερ χρησιμοποιούμε την λειτουργία Pulse).
  5. Αδειάζουμε στη φόρμα μας και ψήνουμε για περίπου 40 με 50 λεπτά, μέχρι το μαχαίρι από το κέντρο να βγαίνει καθαρό.
Σημειώσεις
H συνταγή δημιουργήθηκε στα πλαίσια των Food Blog Awards 2016 του Βήμα Gourmet
Στην εκτέλεση της συνταγής χρησιμοποίησα την κουζινομηχανή Chef Sense της εταιρίας Kenwood με το εξάρτημα γυάλινο μπλέντερ Thermoresist.
Φροντίστε να λαδώσετε την φόρμα σας εφόσον δεν είναι σιλικόνης όπως η δική μου 🙂
Η αρχική συνταγή εδώ.

 

post

Κοτομπουκιές με Doritos

doritos chicken nuggets DSC_0068 doritos chicken nuggets DSC_0070 doritos chicken nuggets DSC_0072

doritos chicken nuggets DSC_0147Το αγαπημένο junk food της κόρης μου δεν είναι ούτε τα burger ούτε τα σουβλάκια ούτε η πίτσα. Είναι οι κοτομπουκιές με απόλυτη βεβαιότητα!! Τις λατρεύει και πάντα στα παιδικά γεύματα των ταχυφαγείων επιλέγει κοτομπουκιές. Ε ναι, πάμε καμιά φορά και σε fast food. 
 
Γενικά ενώ πιστεύω πραγματικά ότι είμαστε ότι τρώμε, δεν πιστεύω επίσης στις υπερβολές! Μία φορά στις τόσες δεν έπαθε κανείς τίποτα να φάει και λίγο junk food(λέω εγώ τώρα…)
 
Εννοείται ότι παράλληλα ψάχνω να βρω τρόπους να φτιάξω τα αγαπημένα της junk γεύματα και στο σπίτι. Και καθώς αποφεύγω να τηγανίζω πάντα εκτιμώ όταν πετυχαίνω μία συνταγή στον φούρνο χωρίς να θυσιάζω τη γεύση. 
 
Όταν λοιπόν ο πειραματισμός μου αυτός πέτυχε, το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα να κάνω είναι να την μοιραστώ μαζί σας φυσικά. 
 
Α και για την ιστορία, πέρασε και την έγκριση της μικρής μου δοκιμάστριας μας που συνήθως απορρίπτει κάθε τέτοιου είδους προσπάθειά μου!! Μάλιστα είπε ότι αυτές τις κοτομπουκιές πρέπει ( π ρ ε π ε ι ) να τις φτιάξω στο πάρτυ της!! 
 
Δείτε και εσείς λοιπόν πώς μπορείτε να φτιάξετε λαχταριστές κοτομπουκιές, τραγανές απ´έξω, τρυφερές από μέσα εύκολα κα απλά!! 
 
Το μυστικό συστατικό των doritos μην το παραλείψετε καθώς δίνει μία έξτρα φανταστική και τραγανή γεύση!! Δεν είναι και το πιο υγιεινό ομολογώ αλλά είναι πολύ νόστιμο!! 
 
Μην παραλείψετε να δείτε και το βίντεο πώς να τις φτιάξετε και να ψηφίσετε το διαδικτυακό μου σπιτάκι πατώντας σε αυτό λινκ ( επιλέγετε το blog μου, εισάγετε email και done!). 
 
 

Κοτομπουκιές με Doritos

Ποσότητα: 2 με 3 μερίδες

Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Συνολικός χρόνος
 
Συστατικά
  • 250γρ φιλέτο κοτόπουλο μπούτι
  • 150γρ φρέσκο γάλα
  • 16γρ παρμεζάνα σε μικρούς κύβους
  • 30γρ doritos (γεύση tex mex)
  • 30γρ δημητριακά καλαμποκιού
Οδηγίες
  1. Κόβουμε το κοτόπουλο σε μακρόστενα φιλετάκια σε μέγεθος μπουκιάς. Φροντίζουμε να είναι ίδια σε πάχος.
  2. Τα βάζουμε σε ένα μικρό μπολ, ρίχνουμε το γάλα και σκεπάζουμε με μεμβράνη.
  3. Βάζουμε στο ψυγείο για μισή ώρα.
  4. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου αντιστάσεις πάνω κάτω.
  5. Τρίβουμε στον επεξεργαστή τροφίμων την παρμεζάνα και στη συνέχεια τα δημητριακά με τα doritos
  6. Τινάζουμε τα φιλετίνια από το πολύ γάλα και τα σκεπάζουμε με το μίγμα τυριού, δημητριακών και νάτσος.
  7. Τα απλώνουμε σε ταψί που έχουμε καλύψει σε λαδόκολλα και ψήνουμε για περίπου 40 λεπτά.
  8. Σερβίρετε με την αγαπημένη σας σως.
Σημειώσεις
H συνταγή δημιουργήθηκε στα πλαίσια των Food Blog Awards 2016 του Βήμα Gourmet
Στην εκτέλεση της συνταγής χρησιμοποίησα την κουζινομηχανή Chef Sense της εταιρίας Kenwood με το εξάρτημα κόφτης/τρίφτης και το εξάρτημα μύλος αλέσεως μπαχαρικών.
Τα συγκεκριμένα σερβιρίστηκαν με έτοιμη κόκκινη σάλτσα τομάτας και βασιλικού.

 

post

DIY Αποκριάτικες Αξεσουάρ & Στολές και… Ξεχωρίστε !

diy costumes 1Στο δικό μας σπιτικό τα μασκαρέματα δεν περιορίζονται στην περίοδο των Αποκριών. Το ίδιο νομίζω ισχύει και για όλα τα σπίτια με λιλιπούτειους ενοίκους. Οι στολές λοιπόν σε εμάς τα βγάζουν τα χρήματά τους. Απλά δεν επαρκούν γιατί όσο και να αγαπάει η μικρή μου τις πριγκιπικές στολές της, κάποια στιγμή τις βαριέται! Και εκεί αρχίζουμε να ψάχνουμε για νέα αξεσουάρ που θα συμπληρώσουν  το παιχνίδι της, κυρίως φτερά και ραβδιά! Κάπως έτσι λοιπόν ήρθε η ιδέα να φτιάξουμε μόνες μας τις στολές της: βασικά η Πηνελόπη είναι ενθουσιασμένη με τα παπαγαλάκια οπότε ήθελε οπωσδήποτε πολύχρωμα φτερά.  Μετά μου ήρθε η ιδέα της στολής αράχνης, η οποία παρεμπιπτόντως ενθουσίασε την κόρη (ομολογώ δεν το περίμενα). Δείτε λοιπόν πώς μπορούμε όλοι να φτιάξουμε εύκολα και γρήγορα αποκριάτικα αξεσουάρ για τα μικρά μας με απλά και οικονομικά υλικά. Επίσης με απλά ρουχαλάκια δείτε πώς θα τα κάνετε ολόκληρη στολή.

 

 diy costumes 3

Στολή Μέρος Α: Πολύχρωμο πουλί

 

 

 

Υλικά:

Χαρτόνι Διαστάσεων 65εκ x 50εκ σε χρώμα της αρεσκείας μας (το μέγεθος μπορεί να διαφέρει με την ηλικία του παιδιού)

Τσόχες Διαστάσεων 30,5εκ x 30,5εκ σε διάφορα χρώματα

Μαρκαδόρο με μεσαία μύτη γραφής

Κόλλα Χειροτεχνίας

Ψαλίδι

2 ή 4 παραμάνες

Πούπουλα χειροτεχνίας στο χρώμα της αρεσκείας μας

Σύρμα πίπας 30εκ

Κολλητική Ταινία

diy costumes 2

 

Εκτέλεση:

 

Σχεδιάζουμε στο χαρτόνι τα φτερά μας φροντίζοντας να ενώνονται (tip: μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε για οδηγό άλλα φτερά που μπορεί να έχουμε).

Κόβουμε τα φτερά και για να σιγουρευτούμε ότι είναι όμοια τα διπλώνουμε στο κέντρο και τα συγκρίνουμε, κόβοντας ότι περισσεύει.

Χρησιμοποιώντας έναν οδηγό (χρησιμοποίησα ένα καπάκι, αλλά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και ένα ποτήρι) σχεδιάζουμε στο χαρτόνι με το μαρκαδόρο μας τα πούπουλα σε ένα σχήμα περίπου οβάλ που να καταλήγει σε ορθογώνιο.

Κόβουμε τα ¨πούπουλα¨ και τα τοποθετούμε κατά μήκος στο χαρτόνι έτσι ώστε να καλύψουμε την επιφάνειά του.

Μόλις σιγουρευτούμε πώς τα θέλουμε τοποθετημένα, τα κολλάμε στο χαρτόνι με κόλλα χειροτεχνίας.

Αφήνουμε να στεγνώσει η κόλλα και κόβουμε οβάλ τα πάνω πάνω πούπουλα ώστε να ακολουθούν την καμπύλη των φτερών.

Με το χαρτόνι που περίσσεψε κόβουμε ένα μακρόστενο κομμάτι και το ενώνουμε μετρώντας στο κεφάλι του παιδιού.

Κολλάμε δύο κομμάτια από την τσόχα που περίσσεψαν στο χρώμα που προτιμάμε

Προσθέτουμε από την πίσω πλευρά πούπουλα (tip: μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τα πούπουλα από κάποιο παλιό μπόα)

Για το ραβδί κολλάμε με λίγη κολλητική ταινία τα πούπουλα στην κορυφή.

Με τις παραμάνες το εφαρμόζουμε στο ρούχο του παιδιού μας.

Εμάς έγινε κανονική στολή με ένα φούξια κορμάκι και καλσόν, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα μονόχρωμο σετ ρούχων για να γίνει στολή!

diy costumes 5

diy costumes 4

diy costumes 8

Στολή Μέρος Β: Αράχνη

 

Υλικά:

Ένα λευκό χαρτόνι Α4

Μαρκαδόρος

Ένα μικρό κομμάτι μαύρη τσόχα (χρησιμοποίησα σκούρα γκρι)

6 καθαριστές πίπας 30εκ σε μαύρο χρώμα (ανάλογα με την ηλικία του παιδιού προσαρμόζουμε το μέγεθος)

Λίγη μαύρη κλωστή και βελόνα

Μαύρο σκουφί χωρίς σχέδια

Μαύρη μπλούζα (εμάς έχει και πούλιες γιατί ακόμα και ως αράχνες, παραμένουμε πριγκίπισσες 😉 )

Ψαλίδι

Κολλητική ταινία

Κόλλα χειροτεχνίας

 

Εκτέλεση:

 

Σχεδιάζουμε δύο κύκλους στο λευκό χαρτόνι (tip: χρησιμοποιήστε ένα ποτήρι για οδηγό ) με τον μαρκαδόρο. Κόβουμε με το ψαλίδι.

Κόβουμε ένα πολύ μικρό κυκλάκι στη μαύρη τσόχα. Με οδηγό το πρώτο, κόβουμε και το δεύτερο κυκλάκι.

Με την κόλλα κολλάμε τα μάτια στα λευκά κυκλάκια

Με την κολλητική ταινία τα κολλάμε στο σκουφί (μπορούμε και με την κόλλα χειροτεχνίας αλλά έτσι αχρηστεύουμε το σκουφί)

Ράβουμε το σύρμα πίπας ως εξής: περνάμε την κλωστή στα πλάγια της μπλούζας από μέσα προς τα έξω. Τσακίζουμε στην άκρη στο σύρμα να κάνει μία μικρή θηλιά και μετά το στερεώνουμε με λίγες βελονιές (επίσης για να μην αχρηστέψουμε την μπλούζα)

Για να βεβαιωθούμε ότι στην άλλη μεριά της μπλούζας θα έχει την ίδια απόσταση διπλώνουμε την μπλούζα ώστε να ράψουμε το σύρμα ακριβώς στην ίδια απόσταση με την άλλη πλευρά.

Μπορούμε να την κάνουμε στολή με ένα μαύρο καλσόν ή κολάν ή φόρμα

diy costumes 6 diy costumes 7

Το άρθρο αυτό δημοσιεύτηκε αρχικά στo Μαμαδοblogs της Δέλταmoms

post

Ντιπ με Αβοκάντο και Κόκκινη Πιπεριά

avocado dip DSC_0026 avocado dip DSC_0040 avocado dip DSC_0042 avocado dip DSC_0050

Είναι Τετάρτη. Η μέση της εβδομάδας. Δεν πάει ούτε μπροστά ούτε πίσω… Αλλά και πάλι! Η προβολή μιας ταινίας (ή έστω η προσπάθεια να δεις την μισή) σου δίνει έτσι μία ανάσα. Ότι δεν είσαι δουλειά, σπίτι, δουλειές, ύπνο και πάλι από την αρχή. Και τι καλύτερο από λίγα nachos και μία μπυρίτσα για την ταινία ε;  Και ένα κρεμώδες λαχταριστό ντιπ να τα βουτάς; Ένα ντιπ τόσο εύκολο που δεν θα χρειαστείς πάνω από πέντε λεπτά με τίποτα! 
 
Κάπως έτσι λοιπόν παίρνεις κουράγιο να βγάλεις την χειρότερη (για μένα ) ημέρα της εργάσιμης εβδομάδας. Σκέφτεσαι τον καναπέ σου, το χουχούλιασμα και το σούπερ λαχταριστό ντιπ σου με την μπυρίτσα και τα νάτσος. Α και φυσικά την ταινία μην το ξεχνάμε!! 
 
Επιστρέφεις από τη δουλειά, μαγειρεύεις (φτιάχνεις και το ντιπ), βάζεις για ύπνο από νωρίς το καλό σου το παιδάκι (εντάξει το προσπαθείς έστω) και ο καναπές σε περιμένει. Μαζί με την μπυρίτσα. Και τα νάτσος. Και το ντιπ φυσικά. Και τον αντρούλη σου συνένοχο. Ἐτσι απλά, χωρίς πολλά έξοδα και κόπο. 
 
Αν δεν σας έπεισα ακόμα, δείτε το βίντεο με την εκτέλεση της συνταγής και δείτε με τα μάτια σας το πόσο εύκολο είναι !!! 
 
 Χαρούμενη Τετάρτη λοιπόν!!!
 
 

Ντιπ με Αβοκάντο και Κόκκινη Πιπεριά
 
Συστατικά
  • 1 αβοκάντο
  • 1 μικρό lime
  • μισή κόκκινη γλυκιά πιπεριά
  • λίγο αλάτι
Οδηγίες
  1. Κόβουμε σε κομμάτια το αβοκάντο, και την πιπεριά σε κυβάκια.
  2. Στον επεξεργαστή τροφίμων βάζουμε την μισή ποσότητα της πιπεριάς και το αβοκάντο.
  3. Στίβουμε το χυμό από το lime και βάζουμε το αλάτι
  4. Χτυπάμε μέχρι να έχουμε έναν εναιίο πολτό.
  5. Βάζουμε από πάνω τα υπόλοιπα κυβάκια από την πιπεριά και σερβίρουμε!
  6. Μπορούμε να το συντηρήσουμε στο ψυγείο καλυμμένο με μία μεμβράνη για λίγες ώρες.
Σημειώσεις
H συνταγή δημιουργήθηκε στα πλαίσια των Food Blog Awards 2016 του Βήμα Gourmet
Στην εκτέλεση της συνταγής χρησιμοποίησα την κουζινομηχανή Chef Sense της εταιρίας Kenwood με το εξάρτημα κόφτης/τρίφτης.

post

Τούρτα Μπανόφι

banoffee cake DSC_0037 banoffee cake DSC_0048 banoffee cake DSC_0055 banoffee cake DSC_0059Αυτό το απλά θεϊκό γλυκό έγινε η αφορμή για την ανεπίσημη τούρτα του Γιάννη! Το αγόρι μου είχε τα γενέθλιά του και αν και σας χρωστάω την περσινή του τούρτα ( η οποία ομολογουμένως ήταν υπερπαραγωγή) είπα να σας δείξω την φετινή. Που γίνεται και χωρίς γνώσεις ζαχαροτεχνίας.

Όσο για την γεύση τι να σας πω: μπισκότο, καραμέλα, μπανάνα και αφράτη σαντιγί συνθέτουν ένα κατά την ταπεινή μου γνώμη από τους πιο λαχταριστούς γευστικούς συνδυασμούς. Το μόνο πολύπλοκο σε αυτή την συνταγή είναι το καραμελωμένο ζαχαρούχο το οποίο απαιτεί χρόνο. Αλλά μπορείτε κάλλιστα να το έχετε έτοιμο ακόμα και μία εβδομάδα πιο πριν! Εγώ έτσι το έκανα οπότε μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι δεν θα πάθει τίποτα για μία εβδομάδα κατά την χειμερινή περίοδο.

Επίσης για την ιστορία η τούρτα κεράστηκε την αμέσως επόμενη ημέρα στους αγαπημένους μας συναδέλφους καθώς αν καθόταν στο σπίτι θα την έτρωγα χαλαρά όλη μόνη μου.

Να σας θυμίσω ότι ο διαγωνισμός Food Blog Awards του Βήμα Gourmet δεν έχει λήξει ακόμα και όποιος δεν με έχει ήδη ψηφίσει μπορεί να το κάνει πατώντας σε αυτό το λινκ, επιλέγοντας το μπλογκ μου, εισάγοντας το email του και πατώντας done!! Τόσο απλά μπορείτε να μου κάνετε το πιο τέλειο δώρο!! 

Για τους οπτικούς τύπος ακολουθεί και βίντεο με την εκτέλεση της συνταγής!

Τούρτα Μπανόφι

Ποσότητα: 6 με 8 μερίδες

Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Συνολικός χρόνος
 
Συστατικά
  • 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα (397γρ)
  • 120γρ λιωμένο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 250γρ μπισκότα digestive
  • 260γρ ζάχαρη άχνη
  • 500ml κρέμα γάλακτος
  • 1 μπανάνα
  • 1 λεμόνι
  • Τριμμένη σοκολάτα ή τρούφα.
Οδηγίες
  1. Βυθίζουμε σε βραστό νερό το κουτί με το ζαχαρούχο το οποίο πρέπει να καλύπτει το κουτί. Βράζουμε για 2½ ώρες περίπου. Αν δούμε ότι εξατμίζεται το νερό συμπληρώνουμε. Για να το χρησιμοποιήσουμε πρέπει να έχει έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
  2. Στον επεξεργαστή τροφίμων τρίβουμε τα μπισκότα ώστε να γίνουν σκόνη.
  3. Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε ώσπου να προκύψει μία πάστα
  4. Σε μία φόρμα διαμέτρου 18εκ με αποσπώμενο δακτύλιο απλώνουμε την πάστα στη βάση και στα πλαϊνά φροντίζοντας να έχουμε ένα ενιαίο ύψος και πάχος.
  5. Στο μίξερ μας χτυπάμε με το εξάρτημα αυγοδάρτης την κρέμα γάλακτος με την ζάχαρη άχνη ώστε να γίνει σαντιγί.
  6. Απλώνουμε μία στρώση καραμέλας (το μισό κουτί) επάνω από τη βάση μπισκότου.
  7. Κόβουμε την μπανάνα σε λεπτές ροδέλες και τις ραντίζουμε με λίγο χυμό λεμονιού.
  8. Τις απλώνουμε στη βάση και τις καλύπτουμε με την υπόλοιπη καραμέλα.
  9. Χωρίζουμε στα δύο την σαντιγί και τη μισή ποσότητα τη βάζουμε σε μία σακούλα ζαχαροπλαστικής ή σακούλα με ζίπερ.
  10. Απλώνουμε την μισή σαντιγί και από πάνω σχηματίζουμε ροζέτες με την υπόλοιπο αφού κόψουμε την άκρη της σακούλας με ένα ψαλίδι.
  11. Παγώνουμε για τουλάχιστον τρεις ώρες στο ψυγείο (καλύτερα όλο το βράδυ).
  12. Απλώνουμε την τριμμένη σοκολάτα ή άλλη τρούφα της προτίμησής μας και σερβίρουμε
Σημειώσεις
H συνταγή δημιουργήθηκε στα πλαίσια των Food Blog Awards 2016 του Βήμα Gourmet
Στην εκτέλεση της συνταγής χρησιμοποίησα την κουζινομηχανή Chef Sense της εταιρίας Kenwood με τo εξαρτήματα αυγοδάρτη και το εξάρτημα κόφτης/τρίφτης.

 

 

post

Τρούφες του Αγίου Βαλεντίνου και μία έκπληξη από το C2

c2 valentine truffles sm DSC_0020

c2 valentine truffles sm DSC_0026

c2 valentine truffles smDSC_0125

c2 valentine truffles sm DSC_0076Αυτό που αγαπώ στο περιοδικό μας C2 είναι το πόσο καλά περνάω!!! Όσο και να πιεζόμαστε για να βγουν τα τεύχη, τα κραφτ πάρτυ που διοργανώνουμε και όλα όσα έχουμε σκεφτεί, παράλληλα περνάω φανταστικά. Νοιώθω (και είναι) η ομάδα του περιοδικού μας σαν την παρέα μου. Τα κορίτσια είναι ακριβώς στην δική μου φάση με την έννοια ότι έχουμε κατανόηση, πνεύμα ομαδικότητας και προσφοράς. 

Έτσι λοιπόν όταν στο τελευταίο μας craft party έπεσε η ιδέα ενός ένθετου τεύχους για την γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου, αμέσως όλα τα μέλη προθυμοποιήθηκαν να βοηθήσουν. Λεχώνες και μη. Και για μένα αυτό είναι το πιο ουσιώδες. Γιατί όταν κάνουμε κάτι με την καρδιά μας έχει μεγαλύτερη αξία. 

Έτσι λοιπόν σκαρώσαμε το ειδικό τεύχος που ακολουθεί. Για τους αθεράπευτα ερωτευμένους με το diy & την μαγειρική. Προσωπικά θέλω να ευχαριστήσω την Αγγελική, την Άννα, την Ζήνα, την Μάρω και κυρίως την Ελένη που αν και άρρωστη και με πυρετό και με όλους στην οικογένεια άρρωστους κατάφερε να το στήσει το περιοδικό μας και να το έχετε τώρα στις οθόνες σας. 

Και μετά από αυτήν την τεράστια εισαγωγή πάμε στο προκείμενο: Τρούφες κόκκινες, εορταστικές και φυσικά πανεύκολες. Μεθυστικές με άρωμα κονιάκ. Κάντε τις δώρο στον Βαλεντίνο μαζί με μία καρτούλα ή ένα δείπνο πριβέ. 

Και Χρόνια μας Πολλά !!! 

 

post

Κόκκινες Ταλιατέλες Αλφρέντο με γαρίδες

tagliatelli shrimps alfredo DSC_0118 tagliatelli shrimps alfredo DSC_0131 tagliatelli shrimps alfredo DSC_0085 tagliatelli shrimps alfredo DSC_0121Καμιά φορά η καθημερινότητα μας απομακρύνει από τον σύντροφό μας. Δουλειά, υποχρεώσεις, δραστηριότητες, καταλήγουμε σε μισάωρες συναντήσεις και δύο τηλεφωνήματα με τον άνθρωπό μας κάθε εργάσιμη ημέρα. Αν τύχει και κάτι το Σαββατοκύριακο, οκ καταλήγουμε να περάσει η εβδομάδα και να έχουμε συναντηθεί πολύ λίγο. Μιλάω βέβαια για την δική μου εμπειρία, αλλά κάτι μου λέει ότι δεν διαφέρει και πολύ από το μέσο εργαζόμενο ζευγάρι. 

Έτσι λοιπόν το να φτιάξουμε κάτι ιδιαίτερο για την επερχόμενη γιορτή των ερωτευμένων (ναι αυτή την εμπορική, που την έχουν σκαρφιστεί οι ανθοπώλες κλπ κλπ) δεν το βρίσκω και τόσο κακό. Είναι μία ευκαιρία να δείξουμε την αγάπη μας. Εξάλλου η αγάπη κρύβεται στα μικρά καθημερινά. Άσε που ο έρωτας περνάει από το στομάχι. Μα πόσα ακόμα να πω για να σας πείσω;

Νομίζω ότι αν δείτε τη συνταγή και το making of βιντεάκι δεν θα χρειαστείτε άλλα επιχειρημάτα!! Χειροποίητες ταλιατέλες, κόκκινες με τη βοήθεια του παντζαριού και μία λαχταριστή σάλτσα αλφρέντο με αρωματικές γαρίδες. Κρύβουν αγάπη και νοστιμιά. 

 

Κόκκινες Ταλιατέλες Αλφρέντο με γαρίδες

Ποσότητα: 2 μερίδες

Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Συνολικός χρόνος
 
Συστατικά
  • 158γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • αλάτι
  • 1 κ.σ. (8γρ) σκόνη παντζαριού
  • 2 αυγά
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • 450γρ γαρίδες (χρησιμοποίησα αποφλοιωμένες και προβρασμένες)
  • 2 κ.γ. σκόνη σκόρδου
  • 1 κ.γ. καπνιστή πάπρικα
  • 2 κούπες γάλα
  • 200γρ τυρί κρέμα
Οδηγίες
  1. Στο μπολ του μίξερ βάζουμε το αλεύρι, αλάτι, σκόνη παντζαριού και τα αυγά.
  2. Με το εξάρτημα γάντζος ζυμώνουμε τόσο ώστε να ξεκολλάει η ζύμη από τα τοιχώματα του μπολ.
  3. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 20 λεπτά.
  4. Αλευρώνουμε την επιφάνεια εργασίας μας και το εξάρτημα ανοίγματος φύλλου του μίξερ.
  5. Ανοίγουμε το φύλλο σταδιακά από την σκάλα 2, στην σκάλα 5 και μετά στην σκάλα 7.
  6. Κόβουμε ορθογώνια τα κομμάτια και συνεχίζουμε για την υπόλοιπη ζύμη.
  7. Με το εξάρτημα ταλιατέλες, κόβουμε τη ζύμη σε λωρίδες.
  8. Σε μία βαθιά κατσαρόλα βράζουμε νερό.
  9. Με το που αρχίσει να βράζει, ρίχνουμε αλάτι ανάλογα με την προτίμησή σας και βράζουμε τα ζυμαρικά για 3 λεπτά.
  10. Σουρώνουμε και βάζουμε μία κουταλιά της σούπας βούτυρο ώστε να μην κολλήσουν.
  11. Σε ένα βαθύ τηγάνι λιώνουμε το υπόλοιπο βούτυρο.
  12. Σωτάρουμε τις γαρίδες, ρίχνοτας την σκόνη σκόρδου και την πάπρικα σε μεσαία προς δυνατή φωτιά.
  13. Περιχύνουμε το γάλα και το τυρί κρέμα, χαμηλώνουμε τη φωτιά, και σιγοβράζουμε να δέσει η σάλτα.
  14. Προσθέτουμε τα ζυμαρικά, ανακατεύουμε καλά και σιγοβράζουμε για άλλη 2 με 3 λεπτά.
  15. Σερβίρουμε αμέσως.
Σημειώσεις
H συνταγή δημιουργήθηκε στα πλαίσια των Food Blog Awards 2016 του Βήμα Gourmet
Στην εκτέλεση της συνταγής χρησιμοποίησα την κουζινομηχανή Chef Sense της εταιρίας Kenwood με το εξάρτημα ανοίγματος φύλλου και κόπτη ζυμαρικών.
Αρχική συνταγή εδώ

 

post

Μίνι Λεμονόπιτες

mini lemon pie DSC_0054 mini lemon pie DSC_0067 mini lemon pie DSC_0062 mini lemon pie DSC_0069 mini lemon pie DSC_0078 mini lemon pie DSC_0058

Στα γλυκά έχω ιδιαίτερη αδυναμία, θα το έχει καταλάβει άλλωστε όποιος λίγο διαβάζει το διαδικτυακό μου σπιτάκι. Ειδικά όσα έχουν λεμόνι, καραμέλα, σοκολάτα. Η σειρά δεν είναι τυχαία. Τα γλυκά που ξινίζουν απλά ικανοποιούν τέλεια τους γευστικούς μου κάλυκες. 

Με την lemonpie έχω μία ιδιαίτερη αδυναμία το ομολογώ. Εξάλλου την έχω παρουσιάσει και στο παρελθόν. Απλά εκεί νόμιζα ότι να φτιάχνεις κρέμα λεμονιού ήταν μπελάς… λάθος. 

Ανακαλύπτοντας την κρέμα λεμονιού των μικροκυμάτων, ένας καινούργιος κόσμος ανοίχθηκε μπροστά μου! Από πολύπλοκο απλό λοιπόν. 

Φανταστείτε την αφράτη μαρέγκα να δένει με το ξυνό του λεμονιού και το αφράτου του μπισκότου. Πραγματική έκρηξη γεύσεων. Έτσι απλά και νόστιμα. 

Δοκιμάστε και εσείς λοιπόν την πίτα λεμονιού και εντυπωσιάστε! Πάμε να δούμε τη συνταγή! Και για τους οπτικούς τύπους ακολουθεί και βίντεο με τη διαδικασία!!

Και μην ξεχνάτε ότι ο διαγωνισμός των Food Blog Awards του Bήμα Gourmet τρέχει μέχρι 28 Φεβρουαρίου. Στηρίξτε το αγαπημένο μου μπλογκάκι ψηφίζοντας εδώ. Επιλέγετε το blog, εισάγετε το email σας και πατάτε done. Τόσο απλά!!! Σας ευχαριστώ πολύ πολύ !!! 

Μίνι Λεμονόπιτες

Ποσότητα: 8 τεμάχια (φόρμα διαμέτρου

Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Συνολικός χρόνος
 
Συστατικά
  • 250γρ αλεύρι
  • 125γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 2 κ.σ. (30γρ) ζάχαρη
  • 75γρ νερό
  • ασπράδια από 4 αυγά (143γρ)
  • 100γρ ζάχαρη
  • 24 κουταλιές κρέμας λεμονιού (περ. 600γρ)
Οδηγίες
  1. Στο μπολ του μίξερ ρίχνουμε το αλεύρι με τη ζάχαρη, το βούτυρο και το νερό.
  2. Ανακατεύουμε με το εξάρτημα γάντζος μέχρι να έχουμε μία ζύμη που να ξεκολλάει από τα τοιχώματα του μπολ.
  3. Σκεπάζουμε με μεβράνη και βάζουμε το ψυγείο για 20 λεπτά.
  4. Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 170 βαθμούς αντιστάσεις πάνω κάτω.
  5. Απλώνουμε στον πάγκο μας την βάση με την βοήθεια δύο οδηγών.
  6. Κόβουμε με βάση τη φόρμα μας για τάρτες (στη περίπτωση μας μίνι ταρτάκια).
  7. Απλώνουμε στην φόρμα και τρυπάμε καλά την επιφάνεια με ένα πιρούνι.
  8. Ψήνουμε για 30 λεπτά.
  9. Αφήνουμε 5 λεπτά, ξεφορμάρουμε και απλώνουμε σε σχάρα να κρυώσουν.
  10. Βάζουμε στο μπολ του μίξερ μας τα ασπράδια αυγού και χτυπάμε με το εξάρτημα αυγοδάρτης.
  11. Μόλις αρχίσει να ασπρίζει το μίγμα ρίχνουμε τη ζάχαρη σαν βροχή και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να σχηματιστούν σταθερές κορυφές στο μίγμα και να στέκεται όταν αναποδογυρίζουμε το μπολ.
  12. Συναρμολογούμε ως εξής: μπισκότο, 3 κουταλιές κρέμα λεμονιού, και μαρέγκα.
  13. Με το πίσω μέρος του κουταλιού μας κάνουμε μύτες στην μαρέγκα.
  14. Καψαλίζουμε τις άκρες με το φλόγιστο ή 10 λεπτά σε δυνατή φωτιά στο γκριλ.
Σημειώσεις
H συνταγή δημιουργήθηκε στα πλαίσια των Food Blog Awards 2016 του Βήμα Gourmet
Στην εκτέλεση της συνταγής χρησιμοποίησα την κουζινομηχανή Chef Sense της εταιρίας Kenwood με τα εξαρτήματα γάντζος και αυγοδάρτης που περιλαμβάνονται στην συσκευασία.

 

post

Κρέμα Λεμονιού

lemon curd DSC_0071 lemon curd DSC_0078 lemon curd DSC_0077

Σας φαίνεται μπελάς; Και εμένα έτσι μου φαινόταν. Αλλά τρελαίνομαι για την κρέμα λεμονιού. Μπορώ να την τρώω με το κουτάλι σαν την νουτέλα. Απλά σε μεγαλύτερη ποσότητα. 
 
Σκεφτόμουν όλο αυτό το ανακάτεμα και δώστου ανακάτεμα και να δέσουν τα υλικά και το παράταγα. Πάντα κατέφευγα στην έτοιμη λύση. Μέχρι που ανακάλυψα αυτή την συνταγή των μικροκυμάτων. 
 
Δεν χρειάζεσαι σχεδόν τίποτα: τα υλικά σου, ένα μπολ κατάλληλο για φούρνο μικροκυμάτων και 6 λεπτά από το χρόνο σου. Καλά και τον ίδιο τον φούρνο μικροκυμάτων. Ξέρω ότι πολλοί δεν είστε υπέρ αυτής της οικιακής συσκευής  Προσωπικά, μαζί με το πλυντήριο πιάτων και τη χύτρα ταχύτητας νομίζω ότι είναι οι απόλυτοι σωτήρες της εργαζόμενης νοικοκυράς. Και δικοί μου πολύτιμοι βοηθοί. 
 
Λέω λοιπόν έτσι απλά λέω, μήπως να αφήσετε τους ενδοιασμούς σας και να δοκιμάσετε την πανεύκολη αυτή κρεμούλα;; Δεν πιέζω κανέναν απλά σκεφτείτε το αφού δείτε τη συνταγή και το βιντεάκι που ακολουθούν.

Κρέμα Λεμονιού

Ποσότητα: 1 μεγάλο βαζάκι

Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Συνολικός χρόνος
 
Συστατικά
  • 115γρ λιωμένο βούτυρο
  • 225γρ ζάχαρη
  • 4 αυγά
  • 120ml χυμό λεμονιού (περίπου 4 μεσαία λεμόνια)
Οδηγίες
  1. Ανακατεύουμε τα υλικά σε ένα μπολ κατάλληλο για φούρνο μικροκυμάτων.
  2. Ζεσταίνουμε στον φούρνο μας ανά λεπτό ανακατεύοντας καλά πριν επαναλάβουμε το επόμενο.
  3. Για φούρνο 900watt χρειάστηκα 6 μονόλεπτα ψησίματα.
  4. Αδειάζουμε το μίγμα σε αποστειρωμένο βάζο
  5. Αφήνουμε να κρυώσει καλά και στη συνέχεια κλείνουμε με το καπάκι και συντηρούμε στο ψυγείο.
Σημειώσεις
Αρχική Συνταγή εδώ