Κοτομπουκιές με Doritos
 
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Συνολικός χρόνος
 
Author:
Ποσότητα: 2 με 3 μερίδες
Συστατικά
  • 250γρ φιλέτο κοτόπουλο μπούτι
  • 150γρ φρέσκο γάλα
  • 16γρ παρμεζάνα σε μικρούς κύβους
  • 30γρ doritos (γεύση tex mex)
  • 30γρ δημητριακά καλαμποκιού
Οδηγίες
  1. Κόβουμε το κοτόπουλο σε μακρόστενα φιλετάκια σε μέγεθος μπουκιάς. Φροντίζουμε να είναι ίδια σε πάχος.
  2. Τα βάζουμε σε ένα μικρό μπολ, ρίχνουμε το γάλα και σκεπάζουμε με μεμβράνη.
  3. Βάζουμε στο ψυγείο για μισή ώρα.
  4. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου αντιστάσεις πάνω κάτω.
  5. Τρίβουμε στον επεξεργαστή τροφίμων την παρμεζάνα και στη συνέχεια τα δημητριακά με τα doritos
  6. Τινάζουμε τα φιλετίνια από το πολύ γάλα και τα σκεπάζουμε με το μίγμα τυριού, δημητριακών και νάτσος.
  7. Τα απλώνουμε σε ταψί που έχουμε καλύψει σε λαδόκολλα και ψήνουμε για περίπου 40 λεπτά.
  8. Σερβίρετε με την αγαπημένη σας σως.
Σημειώσεις
H συνταγή δημιουργήθηκε στα πλαίσια των Food Blog Awards 2016 του Βήμα Gourmet
Στην εκτέλεση της συνταγής χρησιμοποίησα την κουζινομηχανή Chef Sense της εταιρίας Kenwood με το εξάρτημα κόφτης/τρίφτης και το εξάρτημα μύλος αλέσεως μπαχαρικών.
Τα συγκεκριμένα σερβιρίστηκαν με έτοιμη κόκκινη σάλτσα τομάτας και βασιλικού.
Συνταγή απο Craft Cook Love at https://www.craftcooklove.gr/2017/02/oven-nuggets-doritos.html