Βυθίζουμε σε βραστό νερό το κουτί με το ζαχαρούχο το οποίο πρέπει να καλύπτει το κουτί. Βράζουμε για 2½ ώρες περίπου. Αν δούμε ότι εξατμίζεται το νερό συμπληρώνουμε. Για να το χρησιμοποιήσουμε πρέπει να έχει έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
Στον επεξεργαστή τροφίμων τρίβουμε τα μπισκότα ώστε να γίνουν σκόνη.
Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε ώσπου να προκύψει μία πάστα
Σε μία φόρμα διαμέτρου 18εκ με αποσπώμενο δακτύλιο απλώνουμε την πάστα στη βάση και στα πλαϊνά φροντίζοντας να έχουμε ένα ενιαίο ύψος και πάχος.
Στο μίξερ μας χτυπάμε με το εξάρτημα αυγοδάρτης την κρέμα γάλακτος με την ζάχαρη άχνη ώστε να γίνει σαντιγί.
Απλώνουμε μία στρώση καραμέλας (το μισό κουτί) επάνω από τη βάση μπισκότου.
Κόβουμε την μπανάνα σε λεπτές ροδέλες και τις ραντίζουμε με λίγο χυμό λεμονιού.
Τις απλώνουμε στη βάση και τις καλύπτουμε με την υπόλοιπη καραμέλα.
Χωρίζουμε στα δύο την σαντιγί και τη μισή ποσότητα τη βάζουμε σε μία σακούλα ζαχαροπλαστικής ή σακούλα με ζίπερ.
Απλώνουμε την μισή σαντιγί και από πάνω σχηματίζουμε ροζέτες με την υπόλοιπο αφού κόψουμε την άκρη της σακούλας με ένα ψαλίδι.
Παγώνουμε για τουλάχιστον τρεις ώρες στο ψυγείο (καλύτερα όλο το βράδυ).
Απλώνουμε την τριμμένη σοκολάτα ή άλλη τρούφα της προτίμησής μας και σερβίρουμε