post

Κοτόπουλο με χειροποίητη γλυκόξινη σάλτσα & ρύζι

sweat and sour chicken_0474 sweat and sour chicken_0468 sweat and sour chicken_0466 sweat and sour chicken_0464Και που λέτε αποφάσισα – σας το έχω πει σε προηγούμενο επεισόδιο ότι μετά τις καλοκαιρινές διακοπές για μένα είναι περίοδος νέων αποφάσεων– να κάνω μία αξιότιμη προσπάθεια να μαγειρεύω για μένα και τον Γιάννη κατά την εργάσιμη εβδομάδα κάτι που είχα σταματήσει να κάνω εδώ και καιρό. Σε αυτό βοήθησε ότι η Πηνελόπη τρώει φέτος στο σχολείο της οπότε και ξέφυγα από το τρίπτυχο μακαρόνια- κοτομπουκιές- ψάρι.

Εμείς συνήθως καταφεύγαμε στα εστιατόρια της δουλειάς μας καθώς επέστρεφα στο σπίτι τόσο αργά που δεν είχα το κουράγιο να μαγειρέψω. Αλλά είπα ότι τί σόι μαγείρισσα είμαι εγώ που δεν θα μαγειρεύω και δε θα ετοιμάζω ταπεράκια στο έταιρό μου ήμισυ (και σε μένα εννοείται); Άσε που θα κάνω και τρελή οικονομία! 

Οπότε προσπαθώ, έχοντας μειώσει και τις απογευματινές δραστηριότητες της Πηνελόπης στο ελάχιστο, να μαγειρεύω τουλάχιστον 3 με 4 φορές μεταξύ Δευτέρας και Παρασκευής. Και έχει τελικά μεγάλη πλάκα, καταρχήν γιατί τελικά το μαγείρεμα με ξεκουράζει και επίσης η Πηνελόπη το βλέπει με μεγάλο ενδιαφέρον και προσπαθεί να συμμετέχει. Επομένως εκτός από τα φουρνίσματα και τα γλυκά απέκτησα βοηθό και στα μαγειρέματα !

Το φαγητό που βλέπετε είναι από τα πολύ αγαπημένα μου! Φυσικά (και δεν ντρέπομαι καθόλου που το λέω) χρησιμοποιούσα πάντα έτοιμη γλυκόξινη σάλτσα (αυτήν εδώ). Αυτήν την φορά είπα θα δοκιμάσω να φτιάξω δική μου  σάλτσα. Και δεν το μετάνοιωσα καθόλου! Μιλάμε ότι είναι πανεύκολο. Μην τρομάξετε από τα πολλά υλικά. Η εκτέλεση είναι τόσο απλή που λέω να την καθιερώσω εφεξής. Από γεύση έσκιζε!!

Ελπίζω να δοκιμάσετε την συνταγή μου και να σας αρέσει. Και ενώ την απολαμβάνετε, ίσως σκεφτείτε πώς μπορείτε φέτος το χειμώνα να βελτιώσετε την δική σας καθημερινότητα, τί λέτε;

Ααα και πριν πάτε εκεί τί λέτε να δείτε και το food video που σκαρώσαμε με τον Κύκνο; Είχα τρελό τρακ εκεί αλλά εντάξει ευτυχώς με έσωσε η φανταστική συνταγή 😉 

 

Κοτόπουλο με χειροποίητη γλυκόξινη σάλτσα & ρύζι

Ποσότητα: 3 με 4 μερίδες

Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Συνολικός χρόνος
 
Συστατικά
  • 1 κονσέρβα ανανά (570γρ)
  • ¾ κούπας (160γρ) καστανή ζάχαρη
  • ⅓ κούπας (72γρ) ξύδι ρυζιού
  • 3 κ.σ. (77γρ) κέτσαπ
  • 2 κ.σ. (24γρ) σόγια σως
  • 1½ κ.σ. (13γρ) κόρν φλάουρ
  • 2 κ.σ. (21γρ) νερό
  • 650γρ φιλέτο κοτόπουλο μπούτι
  • 3 κ.σ. έλαιο καρύδας
  • 4 πολύχρωμες πιπεριές (1 κόκκινη, 1 πράσινη, 1 κίτρινη, 1 πορτοκαλί)
  • 500ml νερό
  • 250ml ρύζι μακρύκοκκο
  • φρέσκο ζωμό λαχανικών (προαιρετικά)
Οδηγίες
  1. Σε ένα μικρό κατσαρολάκι, βάζουμε τον χυμό από την κονσέρβα ανανά, τη σόγια σως, την κέτσαπ, το ξύδι ρυζιού και την καστανή ζάχαρη και τα ζεσταίνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι να αρχίσει να βράζει.
  2. Σε ένα ποτήρι ανακατεύουμε το κόρν φλάουρ με το νερό και το προσθέτουμε στο μίγμα της σάλτσας.
  3. Χαμηλώνουμε την φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να αρχίζει να πήζει η σάλτσα μας για περίπου 5 λεπτά.
  4. Κόβουμε σε λεπτές λωρίδες τις πιπεριές.
  5. Κόβουμε τον ανανά σε κυβάκια και το κοτόπουλο σε μακρόστενα κομμάτια.
  6. Στο γοκ ή σε ένα φαρδύ και βαθύ τηγάνι, βάζουμε το λάδι καρύδας.
  7. Μόλις κάψει σωτάρουμε τις πιπεριές για λίγο και πρσθέτουμε το κοτόπουλο.
  8. Το σωτάρουμε μέχρι να ψηθούν καλά τα φιλετάκια.
  9. Προσθέτουμε τον ανανά και την σάλτσα και χαμηλώνουμε την φωτιά.
  10. Σιγοβράζουμε για άλλα 5 με 10 λεπτά.
  11. Εν τω μεταξύ σε ένα κατσαρολάκι με καπάκι, βράζουμε σε δυνατή φωτιά το νερό με το ζωμό λαχανικών. Αν δεν χρησιμοποιήσουμε ζωμό αλατίζουμε καλά το νερό.
  12. Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μεσαία, προσθέτουμε το ρύζι και κλείνουμε το καπάκι.
  13. Αφήνουμε για όσο χρόνο λέει η συσκευασία και μέχρι να πιει όλο το νεράκι το ρύζι.
  14. Σερβίρουμε το ρύζι και το συμπληρώνουμε με το κοτόπουλο και τη σάλτσα μας.
  15. Απολαμβάνουμε!
Σημειώσεις
Το λάδι καρύδας μπορεί να αντικατασταθεί επάξια με σισαμέλαιο.
Το ξύδι ριζιού και τη σόγια σως τα βρίσκουμε στο ράφι εξωτικής κουζίνας του σούπερ μάρκετ.
Αρχική συνταγή για την γλυκόξινη σάλτα εδώ.

 

 

post

Μαλακά Μπισκότα με oreo με φυσικό ροζ χρώμα

pink oreo cookies_0460 pink oreo cookies_0466 pink oreo cookies_0470 pink oreo cookies_0463Καταλαβαίνουμε όλοι – και κυρίως οι ετοιμαστές παιδικού κολατσιού- ότι ο προβληματισμός για το τί στο καλό να βάλουμε στο τάπερ του μικρού μας ζουζουνιού δεν είναι μία έννοια που σταματά την πρώτη εβδομάδα έναρξης της σχολικής χρονιάς. Μας απασχολεί ολόκληρη την σχολική χρονιά. Πιστέψτε με. 

Το να ψήνουμε και να φουρνίζουμε και να μαγειρεύουμε δεν είναι πάντα εφικτό ειδικά αν εργαζόμαστε. Σας νοιώθω απόλυτα. Εγώ πρώτη καταφεύγω (σε όσο πιο υγιεινά μπορεί να είναι) έτοιμα σνακ. Μπάρες δημητριακών, δημητριακά, τυράκια, γιαουρτάκια και δεν συμμαζεύεται. 

Αυτήν την χρονιά κάνω μία φιλότιμη προσπάθεια να ετοιμάζω το ΣΚ και κάτι με τα χεράκια μου για το σχολικό τάπερ. 

Όταν είδα τη συνταγή αυτή στο αγαπημένο μου Pinterest ξετρελάθηκα. Σε ποιόν δεν αρέσουν τα μαλακά μπισκότα (cookies) με oreo από πάνω; Εγώ λίγο τα ζουζούνεψα με λίγο φυσικό ροζ χρώμα (aka σκόνη παντζαριού). Η παρασκευή τους είναι (εννοείται) πανεύκολη. Το εξάρτημα φτερό του μίξερ σας θα σας ετοιμάσει μία ζύμη πολύ αφράτη (δες φωτό που ακολουθεί):

pink oreo cookies_9573

Και πόσο νόστιμα έγιναν έχω να πω. Χωρίς αυγό. Με την ελαφρά όξινη γεύση του τυριού κρέμα και την σοκολατένια των oreo. Μου άρεσαν τόσο πολύ που σκέφτομαι πολύ σοβαρά να τα κρατήσω όλα για μένα 😉 

Πάμε να δούμε την συνταγή και καλή σας απόλαυση (πάει τέλεια με ένα ποτήρι παγωμένο γάλα – το τέλειο βραδυνό comfort food). 

Μαλακά Μπισκότα με oreo με φυσικό ροζ χρώμα

Ποσότητα: 22 μπισκότα

Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Συνολικός χρόνος
 
Συστατικά
  • 120γρ τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
  • 100γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου (χρησιμοποιώ Lurpak)
  • 10τμχ (121γρ) χοντροκοπανισμένα μπισκότα τύπου oreo
  • ¾ κούπας (182γρ) λευκή κρυσταλική ζάχαρη
  • 150γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 6γρ σκόνη παντζαριού (προαιρετικά)
Οδηγίες
  1. Χτυπάμε στο μίξερ με το εξάρτημα φτερό το τυρί κρέμα με το βούτυρο ώστε να ενωθούν ως υλικά.
  2. Προσθέτουμε την ζάχαρη και την σκόνη παντζαριού και χτυπάμε πολύ καλά ώστε να έχουμε ένα ενιαίο κρεμώδες μίγμα.
  3. Προσθέτουμε σε χαμηλή ταχύτητα το αλεύρι κουταλιά κουταλιά και χτυπάμε ίσα ίσα να ενωθεί με το υπόλοιπο μίγμα.
  4. Με μία σπάτουλα σιλικόνης ανακατεύουμε στη ζύμη μας τα χοντροκοπανισμένα oreo.
  5. Σκεπάζουμε το μπολ του μίξερ με μεμβράνη τροφίμων και βάζουμε στο ψυγείο για 2 περίπου ώρες.
  6. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175 βαθμούς αντιστάσεις πάνω κάτω.
  7. Με ένα κουτάλι σερβιρίσματος παγωτού, κάνουμε τη ζύμη μπαλίτσες και τις απλώνουμε αραιά σε ρηχό ταψί που έχουμε καλύψει με λαδόκολλα.
  8. Ζουλάμε ελαφρώς την κορυφή από τις μπαλίτσες.
  9. Αφού ο φούρνος μας έχει ζεσταθεί πολύ καλά, ψήνουμε για 15 λεπτά έτσι ώστε να έχουν χρυσίσει οι άκρες και τα μπισκότα να είναι ακόμα μαλακά.
  10. Αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρώς και τα απλώνουμε σε σχάρα ώστε να κρυώσουν εντελώς
  11. Φυλάσσονται σε δροσερό μέρος σε αεροστεγές τάπερ.
Σημειώσεις
Την σκόνη παντζαριού την βρίσκουμε σε καταστήματα με βιολογικά είδη.
Αρχική συνταγή εδώ.

 

post

Ένας απολογισμός και τα Food Blog Awards 2016

Αυτό που βλέπετε είναι ένα από (τα πολλά) άρθρα μου που έχουν μείνει στα σκαριά. Είτε γιατί έμειναν ημιτελή και μετά πέρασε η εποχή της συνταγής, είτε γιατί τελικά δεν μου άρεσε κλπ κλπ. Δικά μου θέματα δηλαδή.

Η εισαγωγή που θα κάνω την θεωρώ απαραίτητη και την οφείλω σε όποιον κάνει τον κόπο και με διαβάζει, έχει γραφτεί στο newsletter (σε αγαπώ ιδιαίτερα εσένα) και γενικά σε όποιον με παρακολουθεί.

Καταρχήν: Ευχαριστώ Εύα που μου έστειλες αυτό υπέροχο mail με τα τόσο καλά λόγια και με φωτογραφικές αποδείξεις από τις υπέροχες δημιουργίες σου. Σας ευχαριστώ εσάς που μου απαντάτε στα mail των newsletters ανταποδίδοντας ευχές. Σε ευχαριστώ Μαρία που εμπιστεύτηκες εμένα για συμβουλές μαγειρικής. 

Οι λόγοι της απουσίας μου και της μη συχνότητας των άρθρων δεν είναι άλλοι από τα προβλήματα καθημερινότητας που μας ταλανίζουν όλους νομίζουν. Η προηγούμενη σεζόν ήταν μία ιδιαίτερα απαιτητική και δύσκολη για μένα σε όλα τα επίπεδα. Δοκιμάστηκα πολύ και πολλές φορές η καθημερινή κούραση και το άγχος με παρέλυαν για οτιδήποτε μπορούσε να αφορούσε κάτι πέρα από τις βασικές δουλειές του σπιτιού. Ένας άλλος λόγος ομολογώ είναι ότι με κούρασαν ιδιαίτερα οι δοκιμασίες των βραβείων και το τελικό αποτέλεσμα με όλα όσα έχουν γίνει με τον ΔΟΛ. Αυτή ήταν ψυχολογική κούραση. 

Και κάπου εκεί πριν το καλοκαίρι σκεφτόμουν για πρώτη φορά στα χρονικά ότι θα τα παρατήσω ας το αφήσω το θέμα. Και μετά ήρθε το mail της Εύας που προανέφερα. Και είπα ναι ρε φίλε αυτό είναι το νόημα του μπλογκ μου, να προσφέρω. Την συνταγή μου, τη συμβουλή μου, να μοιραστώ την εμπειρία μου. Και αυτό λοιπόν θα συνεχίσω να κάνω. Για όσο λαμβάνω mail και μηνύματα. Χωρίς φόβο και με πολύ πάθος. 

Ας συνεχίσω με την εμπειρία μου στα βραβεία και εφεξής θα είμαι πιστή σε εβδομαδιαία βάση, υπόσχομαι ότι θα το προσπαθήσω όσο δεν πάει 🙂

 Αυτήν την χρονιά είχα την ευκαιρία να συμμετέχω στα Food Blog Awards του περιοδικού Βήμα Gourmet. Και στο άρθρο αυτό θέλησα να μοιραστώ μαζί σας και να κρατήσω και για μένα όλη μου την εμπειρία και όσα αποκόμισα από την συμμετοχή μου στην διαδικασία αυτή. 

Όταν είδα το όνομα του μπλογκ μου στις υποψηφιότητες η χαρά μου όπως ήταν φυσικό ήταν πολύ μεγάλη. Αν μου έλεγες πριν δύο (ψιτ σχεδόν τρία) χρόνια που πάτησα το πρώτο κουμπί δημοσίευσης ότι το μπλογκ μου θα επιλεγόταν να διαγωνιστεί σε διαγωνισμό food blogging θα σου έλεγα ότι είσαι τουλάχιστον τρελός. 

Το αγαπώ πολύ το διαδικτυακό μου σπιτάκι και όλο αυτό που κάνω. Είναι το χόμπυ μου, το μεράκι μου, αυτό που λατρεύω να κάνω όποτε ξεκλέβω λίγο από τον ελεύθερο χρόνο μου ή τον ύπνο μου. Γράφω όταν περιμένω την Πηνελόπη στις δραστηριότητές της, όταν βλέπουμε λίγη τηλεόραση μαζί με τον Γιάννη τα βράδια, σταθερά σχεδόν κάθε Κυριακή απόγευμα (#not). 

Έγινα web developer για χάρη του blog μου, φωτογράφoς, photo editor και food stylist. Με μεγάλη όρεξη ομολογώ. Γνώρισα μία κοινότητα που ξέρει να στηρίζει, να ανταλλάζει πληροφορίες και όπου μπορείς να μιλήσεις για ότι σε απασχολεί σχετικά με το μπλόγκινγκ (και μη). 

Όταν λοιπόν ήρθε ο διαγωνισμός του Βήμα Gourmet και το διαδικτυακό μου σπιτάκι ήταν ανάμεσα στους υποψήφιους για μένα ήταν ένα είδος δικαίωσης. Ότι αυτό που κάνω έχει ανταπόκριση. Όχι βέβαια ότι δεν το είχα ξανανοιώσει. Για παράδειγμα όταν κάποιος που δεν γνωρίζω μου απαντάει στο email του newsletter. Όταν μπαίνει στον κόπο να αφήσει ένα σχόλιο στο μπλογκ μου. Όταν μία εταιρία με εμπιστεύεται με τα προϊόντα της. Αλλά τα βραβεία ήταν και ένα είδος πρόκλησης: να μπορέσω να ανταποκριθώ σε έναν διαγωνισμό κάνοντας πράγματα που δεν έχω δοκιμάσει ξανά. 

Η εμπειρία μου στα βραβεία είχε μία γλυκόπικρη γεύση. Και αυτό γιατί (όπως και πλέον σε όλες σχεδόν τις πτυχές της καθημερινότητάς μου) πήρα μία ακόμα γεύση της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης που περνάμε στην Ελλάδα μας. Κανονικά έπρεπε να γίνει μία όμορφη τελετή απονομής των βραβείων όπου όλοι οι συμμετέχοντες θα είχαμε την ευκαιρία να γιορτάσουμε και να νοιώσουμε υπερήφανοι για την δουλειά μας και τα blog μας. Αντί αυτού πήραμε ένα όμορφο συγχαρητήριο email και κάποια στιγμή κατά τη διάρκεια της διεξαγωγής του διαγωνισμού όλοι ανησυχήσαμε για το αν θα μπορέσει να ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός. Αλλά δεν το βάλαμε κάτω ούτε οι υποψήφιοι ούτε η ομάδα του περιοδικού με τους χορηγούς και τελικά η διαδικασία ολοκληρώθηκε. 

Αν και ειλικρινά στεναχωρέθηκα (κυρίως για το μέλλον του ιστορικού οργανισμού του ΔΟΛ και οπωσδήποτε για την τύχη των εργαζόμενων) δεν μπορώ να πω ότι η εμπειρία αυτή ήταν αρνητική. Και αυτό γιατί είχα την ευκαιρία να γνωρίσω ενδιαφέροντες ανθρώπους, co- bloggers, δημοσιογράφους (που μας χαρακτήρισαν συνάδελφους και μας είπαν πόσο πολύ σέβονται τους bloggers), εκπροσώπους εταιριών που μας στήριξαν και δεν έκαναν πίσω στα δύσκολα όπως και έτσι έπραξε και όλη η ομάδα των Food Blog Awards του Βήμα Gourmet. 

fbawards16 DSC_0013

Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι η έναρξη των βραβείων δεν ξεκίνησε με τις καλύτερες προϋποθέσεις!!! 

Έτσι λοιπόν είχαμε την ευκαιρία ένα πρωινό του Δεκεμβρίου να γνωριστούμε όλοι οι συντελεστές στο γεύμα που διοργάνωσε το Βήμα Gourmet στο εστιατόριο Albion. Γνωρίσαμε την κριτική επιτροπή, την ομάδα των βραβείων του περιοδικού, τους χορηγούς και φυσικά τους bloggers που συμμετείχαν στο διαγωνισμό. Είχα την ευκαιρία να γνωρίσω επιτέλους από κοντά τις αγαπημένες μου Marion ( από το blog Marion art of cooking ) , Μαρία ( από το blog cook and feed) και την Χρύσα (από το blog Myblissfood.gr ). Με την Χρύσα βγάλαμε και τις απαραίτητες selfie 😉

fbawards16 DSC_0012 fbawards16 IMG_6297

Επίσης βγάλαμε και αναμνηστικές φωτογραφίες τόσο όλοι οι υποψήφιοι της κατηγορίας μου όσο και με τους χορηγούς!

fb awards 16 IMG_6303 fbawards16 IMG_6306

Το γεύμα ήταν πραγματικά πολύ γευστικό και όλα τόσο όμορφα και προσεγμένα! Έφυγα τόσο χαρούμενη από το γεύμα. Γεμάτη ενέργεια και όρεξη για δουλειά!!

Την συνέχεια την ξέρετε και εσείς!! 17 Συνταγές και 11 βίντεο αποτέλεσαν την δική μου συνεισφορά στην όμορφη αυτή προσπάθεια!!

Έψησα ψωμιά, έφτιαξα χειροποίητα ζυμαρικά, σας έδειξα τα αγαπημένα μου γλυκά και ιδέες για σπιτικό junk food!! 

food blog awards coll sm1

 

Πολλές συνταγές, πολλές ώρες, πολύ ξενύχτι!! Αλλά και μεγάλη ευχαρίστηση!! Ειδικά όταν έβλεπα ανταπόκριση στην προσπάθειά μου, τα καλά σας λόγια έπαιρνα δύναμη και συνέχιζα!! 

Και τί καλύτερο να καταλήγω με το βραβείο της κριτική επιτροπής! Άπειρη χαρά !! Και θέλω να πω φυσικά ένα ευχαριστώ και σε εσάς. Σε εσένα που με διαβάζεις όποτε ψάχνεις μία συνταγή ή μία κατασκευή. Σε σένα που έχεις μπλογκ (ή και όχι) και δεν παραλείπεις να μου αφήνεις ένα σχόλιο που ξέρεις πόσα πολλά σημαίνει για μένα. Σε σένα που κοινοποιείς την συνταγή μου. Σε σένα που δοκιμάζεις τη συνταγή και μου στέλνεις φωτογραφίες, μηνύματα και απορίες. Και φυσικά στον Γιάννη και την κόρη μου που με στηρίζουν πάντα με όλους τους τρόπους. 

Ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου. 

post

Κεκάκια Φυστικοβούτυρου & Οδηγός επιβίωσης μαμάς Α᾽ Δημοτικού

peanut butter chocolate cupcakes_0472 peanut butter chocolate cupcakes_0476 peanut butter chocolate cupcakes_0501 peanut butter chocolate cupcakes_0480Φυσάω γρήγορα γρήγορα την σκόνη στο μπλογκοσπιτάκι μου (επιφυλάσσομαι να απολογηθώ για την μακρόχρονη απουσία μου) και έρχομαι στο προκείμενο!! Το παιδί μου σήμερα ξεκινάει σχολείο. Ε και; θα μου πείτε και καλά θα κάνετε!!!! Μα ξεκινάει το δημοτικό, το διάβασμα, την μελέτη, το σχολείο σχολείο. 

Καταλαβαίνετε από την εισαγωγή ότι η αγωνία μου έχει χτυπήσει κόκκινο. Και ας είμαι ευλογημένη τόσο ώστε το παιδί να μην αλλάζει σχολικό περιβάλλον. Και ας έχω προετοιμαστεί έχοντας όλη την λίστα σχολικών αγορασμένη, το πρόγραμμα σεταρισμένο κλπ κλπ. 
 
Η αλλαγή παραμένει αλλαγή. Για μένα ξεκινά ένα νέο κεφάλαιο: το παιδί μου θα μορφωθεί και εγώ πρέπει να έχω την δύναμη, τα χρήματα και την υπομονή να το στηρίξω. Για να φτάσει εκεί που θέλει εκείνη. Για να της προσφέρω τις καλύτερες δυνατές επιλογές. Για να αλλάξει τον κόσμο (μόνο αν το θελήσει ). 
 
Ευτυχώς έχω την σοφία να μην της έχω μεταδώσει κάτι από το όλο μου άγχος και η Πηνελόπη είναι απλά χαρούμενη και χαραλή. 
 
Σταματάω κάπου εδώ το παραλήρημα και ξεκινάω καταρχήν με την έως τώρα εμπειρία μου ελπίζοντας να φανώ χρήσιμη έστω σε έναν ακόμα εκτός από τον εαυτό μου 🙂 . Αν θέλετε και άλλα πολλά tips δείτε τις fellow bloggers που τα έχουν (πραγματικά) σκεφτεί όλα εδώ, εδώ, εδώ, εδώ και εδώ.  
 
Μα δεν τα έχουν σκεφτεί όλα;
 
Η πρώτη μεγάλη αλλαγή έγινε στο δωμάτιο της Πηνελόπης όπου με τον μπαμπά της προσπαθήσαμε να φτιάξουμε μία όμορφη γωνιά μελέτης. Το γραφείο μας είναι αυτό, η καρέκλα αυτή και τα ράφια είναι αυτά
 
fistgrader1 fistgrader DSC_0462
 
Προς το παρόν τα ράφια έχουν γεμίσει από τα αγαπημένα παιχνίδια της μικρής μου, σιγά σιγά και ύπουλα αυτά θα αφαιρούνται ώστε να μην έχουμε πολλά πράγματα να μας αποσπάνε την προσοχή. 
 
Δεν τήρησα τη σοφή συμβουλή των βετεράνων μαμάδων που μου είπαν όχι καρέκλα γραφείου με ροδάκια, επικράτησε το ροζ στο σπίτι μας θα δούμε πώς θα πάει αυτό. 
 
Και εδώ ήρθε το πρώτο σοκ! Πάει το νηπιακού χαρακτήρα δωμάτιο της μικρούλας μου. Αν θέλετε να δείτε πώς ήταν πριν η συγκεκριμένη γωνιά δείτε εδώ
 
Τέλος πάντων η χαρά του παιδιού μου ήταν τόση (συστήνεται και ενημερώνει ότι θα πάει Α᾽ Δημοτικού) που το ξεπέρασα το σοκ πολύ γρήγορα. 
 
Η φίλη Γιούλη μου συνέστησε τις έτοιμες ετικέτες τις οποίες προμηθευτήκαμε από εδώ. Πήραμε μάλιστα και μία τσαντούλα μπαλέτου με το όνομά της, την οποία δεν φωτογράφισα (συγχωρέστε μία μητέρα σε πανικό ). 
 fistgrader_0466Μία άλλη ιδέα που είχα ήταν να φτιάξω μία σφραγίδα με το όνομά της ώστε να μαρκάρω τα αντικείμενά της και τα ρούχα της. Φτιάχνονται στο πι και φι και κοστίζουν ελάχιστα, τη δική μας την προμηθευτήκαμε εδώ. Ταμπόν για όλες τις χρήσεις μπορείτε να βρείτε εδώ
 
fistgrader_0470 fistgrader_0469
Το μελάνι της φωτό πάντως δεν κάνει για κάτι άλλο εκτός από χαρτί οπότε και εμένα με βλέπω να αγοράζω άλλο από το λινκ που σας έβαλα…
 
Και για να περάσουμε στο ψητό ή μάλλον στο γλυκό, τα γλυκάκια που είδατε άνωθεν φτιάχτηκαν για το κολατσιό μας τώρα που αρχίζουμε το ¨μεγάλο σχολείο¨. Έχουν οπωσδήποτε σοκολάτα και η πονηρή μανούλα έβαλε και λίγο δυναμωτικό φυστικοβούτυρο. Το οποίο βέβαια η μικρή μου foodie αντελήφθη αμέσως και λίγο δυσαρεστήθηκε αλλά παρόλα αυτά μας περιμένουν έτοιμα στο τάπερ της (ευτυχώς). 
 
Πάμε να δούμε την συνταγή, καλή σχολική χρονιά σε όλους, κουράγιο στις μανούλες με νέα ξεκινήματα και κοριτσάκι μου εύχομαι να έχεις μία υπέροχη σχολική χρονιά και να ευχαριστηθείς την σχολική σου εμπειρία !!!
 
 
Κεκάκια Φυστικοβούτυρου με κακάο

Ποσότητα: 12 τεμάχια

Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Συνολικός χρόνος
 
Συστατικά
  • 150γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 30γρ κακάο
  • ¼ κ.γ. αλάτι
  • 150γρ καστανή ζάχαρη
  • 2 αυγά
  • 115γρ λιωμένο και ελαφρώς κρυωμένο βούτυρο
  • 125γρ φυστικοβούτυρο
  • 100γρ γάλα
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
Οδηγίες
  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.
  2. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το κακάο και το αλάτι.
  3. Στο μίξερ ανακατεύουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά με το εξάρτημα φτερό.
  4. Προσθέτουμε με μία σπάτουλα σιλικόνης με απαλές κινήσεις το μίγμα αλευριού- κακάο στα υγρά υλικά.
  5. Αδειάζουμε έως ¾ σε φόρμες σιλικόνης για μάφιν.
  6. Ψήνουμε για περίπου 25 λεπτά.
  7. Αφήνουμε να κρυώσουν για 10 λεπτά, ξεφορμάρουμε και απλώνουμε σε σχάρα ώστε να κρυώσουν εντελώς.
Σημειώσεις
Αρχική συνταγή εδώ
 
post

To πιο αφράτο ψωμί σε φόρμα

egg bread DSC_0132 egg breadDSC_0141 egg bread DSC_0152Παραμερίζω την σκόνη, τις αράχνες και τους ιστούς τους και επανέρχομαι!! Μου έλειψε πάρα πάρα πολύ το διαδικτυακό μου σπιτάκι!! Η καθημερινότητα όμως αυτήν την φορά με ρούφηξε!! 

Δεν είχα την παραμικρή ενέργεια να κάνω οτιδήποτε άλλο από τα βασικά. Όχι το έμεινα ανενεργή τόσο καιρό. Ετοιμάζω διάφορα πράγματα που ευελπιστώ να σας δείξω σύντομα. Κάναμε και το πάρτυ γενεθλίων της κορούλας μας όπου περάσαμε τέλεια (και κυρίως αρκετά πιο ξεκούραστα από άλλες φορές). Ελπίζω να σας να τα πω σύντομαι και αυτά!!! 

Ένα από τα πράγματα που δοκίμασα κατά την περίοδο της απουσίας μου είναι και αυτό το ψωμάκι που βλέπετε! Τα ψωμιά μου έμειναν προφανώς κουσούρι από τα Food Blog Awards και έκτοτε πειραματίζομαι αρκετά. Και αυτή την φορά κατάφερα να κάνω ένα σούπερ αφράτο ψωμάκι για το οποίο είμαι αρκετά περήφανη έχω να σας πω. 

Ήταν και η τέλεια αφορμή να δοκιμάσω τη φόρμα Treccia της Silikomart. Έδωσε το τέλειο σχήμα στο ψωμάκι μου. Λες και κάθησα και έπλεξα την ζύμη (not). Απλά άδειασα το μίγμα, έψησα και τσουπ! Είχα πανεύκολα το πιο κουκλίστικο ψωμάκι!! 

Πάμε να δούμε τη συνταγή και ελπίζω να μην ξανακάνουμε δύο (OMG) μήνες να τα ξαναπούμε!!! 

To πιο αφράτο ψωμί σε φόρμα !!

Ποσότητα: 1 καρβέλι

Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Συνολικός χρόνος
 
Συστατικά
  • 500γρ αλεύρι σκληρό (επιλέξτε αλεύρι για τσουρέκι)
  • 8γρ (2 κ.γ.) ζάχαρη
  • 3γρ (1κ.γ.) αλάτι
  • 7γρ (1 φακελάκι) ξηρή μαγιά
  • 3 (151γρ) αυγά
  • 64γρ (1/4 κούπας) φυτικό λάδι (χρησιμοποίησα αραβοσιτέλαιο)
  • 150γρ (2/3 κούπας) ζεστό νερό (όχι καυτό)
Οδηγίες
  1. Στο μπολ του μίξερ αδειάστε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το αλάτι, την μαγιά, το λάδι, τα δύο αυγά και το νερό.
  2. Με το εξάρτημα γάντζος του μίξερ ζυμώστε το μίγμα για περίπου πέντε λεπτά ώστε να ξεκολλάει από τα τοιχώματα.
  3. Σκεπάστε με μία πετσέτα και αφήστε το σε πολύ χλιαρό φούρνο (στους 40 βαθμούς) για περίπου μία ώρα μέχρι να διπλασιαστεί.
  4. Χτυπἠστε το αυγό και απλώστε το στο κάτω μέρος της φόρμας.
  5. Αδειάστε από πάνω το ζυμάρι με τη βοήθεια μίας μαρίζ (σπάτουλα σιλικόνης).
  6. Αφήστε το ζυμάρι στη φόρμα να φουσκώσει για άλλα περίπου τριάντα λεπτά.
  7. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 175 βαθμούς αντιστάσεις πάνω κάτω.
  8. Ψήστε για περίπου 25 με 30 λεπτά μέχρι να χρυσίσει το πάνω μέρος στην φόρμα.
  9. Αφήνετε ένα τέταρτο να κρυώσει και ξεφορμάρετε. Το πάνω μέρος του ψωμιού πρέπει να είναι μαλακό.
  10. Απλώστε σε σχάρα να κρυώσει εντελώς.
  11. Έτοιμο!
Σημειώσεις
1. Αν θέλετε μπορείτε να παραλείψετε το έξτρα αυγό στην φόρμα, απλά το ψωμάκι θα βγει λίγο πιο σκληρό όταν κρυώσει.
2. Προαιρετικά μπορείτε να προσθέσετε στο κάτω μέρος της φόρμα σουσάμι (στο δικό μου ψωμάκι έχει μαυροσούσαμο).
3. Ευχαριστώ πολύ τη Silikomart για την προσφορά του προϊόντος Treccia.
4. Αρχική συνταγή από εδώ

 

 

 

post

Πασχαλινές Ευχές και ένα πολύχρωμο ανοιξιάτικο δωράκι!!

“Φτιάξε Πανεύκολα ένα Ανοιξιάτικο Καλάθι με Μπισκότα

carrot cookies MG_8261

Χρόνια πολλά!!! Χριστός Ανέστη!! Χάθηκα το ξέρω, το ξέρω!! Η αλήθεια είναι ότι χρειαζόμουν μία ανάπαυλα από το ασταμάτητο πρόγραμμά μου, καθώς ένοιωθα να χάνω όλες μου τις δυνάμεις. Λίγο τα βραβεία, λίγο η πολλή πίεση στη δουλειά μου και οι οικογενειακές μας υποχρεώσεις, ήθελα ένα πρόγραμμα λίγο πιο λιτό: δουλειά, δραστηριότητες νηπίου, λίγο νοικοκυριό και ξεκούραση.

Έχω όμως πολλά πράγματα στα σκαριά. Και γλυκές και αλμυρές δημιούργιες. Λέω να οργανώσω επιτέλους και τους διαγωνισμούς που έχω τόσο καιρό στο μυαλό μου. 

Τέλος πάντων δεν λέω άλλα θέλω απλά να σας τα δείξω. Προς το παρόν δείτε το δωράκι μου για το Secret Bunny που για ακόμα μία φορά διοργάνωσε η αγαπημένη μου Ζήνα

 Tη συνταγή για τα μπισκότα σας την έχω ξαναδώσει εδώ, τα κουπάτ είναι από αυτή την εταιρία, τα στικ είναι αυτά, το καλάθι είναι αυτό και ο χλοοτάπητας είναι αυτός. Α και οι ζαχαρόπαστες είναι από εδώ (πράσινη και πορτοκαλί). Λυγίζετε στη μέση τον χλοοτάπητα, τοποθετείτε τα στικ με τα μπισκότα και ότι λιχουδιά θέλετε και να ένα πολύ όμορφο βρώσιμο ανοιξιάτικο δωράκι.   
carrot cookies IMG_8258

Και επειδή έχω τσακωθεί κανονικά με τη φωτογραφική μου μηχανή τον τελευταίο μήνα (αίσχος, ντροπή και άλλα τέτοια), δεν έχω καταφέρει ακόμα να φωτογραφίσω όπως τους αξίζει τα υπέροχα δωράκια που έλαβα από την γλυκιά Ευγενία με τα χρυσά χεράκια!! Δείτε όμως το βίντεο του unwrapping παρακάτω. Τις υπέροχες δημιουργίες της μπορείτε να τις βρείτε εδώ.  

Αυτά τα λίγα από εμένα και επιφυλάσσομαι για περισσότερα!!! 

post

Νηστίσιμο Burger & το Ανοιξιάτικο Τεύχος του C2

vegan burger c2 small DSC_0077 vegan burger c2 small DSC_0074 vegan burger c2 small DSC_0090 vegan burger c2 small DSC_0092Ήρθε επίσημα η άνοιξη και ημερολογιακά και μετεωρολογικά αν και τις τελευταίες μέρες μας κάνει και λίγα νερά. 

Να σας πω ότι δεν με έχει πιάσει η άνοιξη; Ψέματα θα σας πω… Θέλω μόνο ύπνο, βόλτες και καφέδες στον ήλιο. Αντ᾽αυτού έχουμε ιώσεις, δουλειά φουλ (ευτυχώς) και πρόγραμμα σε τρελούς ρυθμούς. 

Όμως όσο βλέπω το νέο μας τεύχος του C2, τόσο μου φτιάχνει την διάθεση! Χρώματα, φανταστικές ιδέες είναι και πάλι (για μένα ) τέλειο!! Ευχαριστώ όλα τα κορίτσια και χαίρομαι τόσο που ανήκω σε αυτήν την φανταστική ομάδα!!

Όσο για το burger μου; Δεν σας το δίνω αντί για αρνί γιατί πολύ απλά είναι φουλ νηστίσιμο!! Όλο από πάνω μέχρι κάτω! Εντυπωσιακό; Και εγώ το βλέπω και ακόμα δεν το πιστεύω!! Επίσης η vegan μαγιονέζα είναι φ α ν τ α σ τ ι κ ή!! Ξεφυλλίστε λοιπόν το περιοδικό μας και σας υπόσχομαι να βρείτε πολλά και ενδιαφέροντα!!  Εκεί θα βρείτε και πώς να φτιάξετε το vegan burger που βλέπετε άνωθεν. 

Χαρούμενη άνοιξη λοιπόν!! 

 

 

post

Ψωμί με μέλι

honey bread loaf DSC_0038 honey bread loaf DSC_0053 honey bread loaf DSC_0068 honey bread loaf DSC_0072 honey bread loaf DSC_0049Ένα από τα ¨κουσούρια¨ που μου άφησε ο διαγωνισμός των food blog awards του Βήμα Gourmet είναι να πειραματίζομαι με χειροποίητα ψωμιά. Και το απολαμβάνω πάρα πάρα πολύ! Είναι πραγματικά τόσο εύκολο να έχεις το δικό σου ζεστό, αφράτο ψωμάκι. Και μοσχοβολάει το σπίτι !!! Ένα από τα αγαπημένα μου πράγματα είναι να απλώνω βουτυράκι σε ζεστό ζεστό ψωμάκι, να λιώνει και να το απολαμβάνω με τον πρωινό μου καφέ. 

Όταν λοιπόν ο Αντρέας μου έστειλε τα υπέροχα προϊόντα Συλλογή Λεγάκης (δείτε τα εδώ) ήταν εύκολο να σκεφτώ τι θα φτιάξω πρώτα. Ένα ζεστό αφράτο ψωμάκι με μελάκι ερείκης για το πρωινό του Σαββατοκύριακου!! Μα δείτε τί όμορφα και πρωτότυπα καλάθια φτιάχνει ο Αντρέας:

Δεν είναι πολύ όμορφα για δωράκια τώρα το Πάσχα; Μπορείτε να κάνετε like στη σελίδα του Αντρέα εδώ και follow στο instagram εδώ και να ενημερώνεστε για όλη την γκάμα παραδοσιακών προϊόντων που προσφέρει. 

Σας προτείνω ανεπιφύλακτα λοιπόν να δοκιμάσετε να φτιάξετε το δικό σας ψωμάκι !! Δεν θέλει πολύ κόπο, λίγη υπομονή και τσουπ! Λιώνει το βουτυράκι στο φρεσκοψημένο καρβελάκι σας!! Και το μέλι αντικαθιστά τη ζάχαρη στα υλικά και το κάνει πιο θρεπτικό!! 

Πάμε λοιπόν να δούμε τη συνταγή και καλό ψήσιμο!!

Υ.Γ. Το περιοδικό μας  C2 διοργανώνει και πάλι διαγωνισμό μπείτε να δηλώσετε συμμετοχή στο link που ακολουθεί!! 


 

Ψωμί με μέλι

Ποσότητα: ένα καρβέλι

Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Συνολικός χρόνος
 
Συστατικά
  • 1½ κούπα (290γρ) ζεστό νερό (όχι καυτό)
  • 1κ.σ. (30γρ) μέλι
  • 1½ κ.γ. (6γρ) αλάτι
  • 1 φακελάκι (9γρ) ξηρή μαγιά
  • 4 κούπες (555γρ) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κ.σ. αλεύρι
Οδηγίες
  1. Στο μπολ του μίξερ ανακατεύουμε τo νερό, με την μαγιά, το αλάτι και το μέλι και αφήνουμε να λιώσει καλά η μαγιά και να αφρίσει.
  2. Προσθέτουμε το αλεύρι και ζυμώνουμε με το εξάρτημα γάντζος μέχρι να ξεκολλάει η ζύμη από τα τοιχώματα του μπολ και να έχουμε ένα αφράτο ενιαίο ζυμάρι.
  3. Το απλώνουμε σε αλευρωμένη επιφάνεια και σχηματίζουμε ένα μακρόστενο καρβέλι.
  4. Σκεπάζουμε με πετσέτα και το αφήνουμε 20 λεπτά να φουσκώσει.
  5. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου αντιστάσεις πάνω κάτω.
  6. Απλώνουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί και την μία έξτρα κουταλιά αλεύρι.
  7. Χαράζουμε διαγώνια με ένα κοφτερό μαχαίρι την επιφάνεια, απλώνουμε το υπόλοιπο έξτρα αλεύρι και ψήνουμε για 20 λεπτά μέχρι να χρυσίσει το πάνω και κάτω μέρος του ψωμιού.
  8. Αφήνουμε να κρυώσει σε μία σχάρα.
Σημειώσεις
Αν δεν έχουμε γάντζο στο μίξερ μας (ή μίξερ γενικά) ζυμώνουμε με αλευρωμένα χέρια μέχρι να γίνει η ζύμη μαλακή και ελαστική.
Ευχαριστώ θερμά την εταιρία Συλλογή Λεγάκης για την προσφορά του μελιού της συνταγής.
Αρχική συνταγή εδώ

 

post

Νηστίσιμο Παγωτό με Τσάι Μάτσα

banana matcha icecream DSC_0014 banana matcha icecream DSC_0010 banana matcha icecream DSC_0035Δεν ξέρω από πού να ξεκινήσω αυτήν την εβδομάδα… Καταρχήν να σας πω τα υπέροχα νέα που ήρθαν για το blog μου. Τα αποτελέσματα ανοικοινώθηκαν και το αγαπημένο μου διαδικτυακό σπιτάκι κέρδισε το Βραβείο Κριτικής Επιτροπής στα Food Blog Awards του Βήμα Gourmet. Θέλω να μαζέψω όλες μου τις σκέψεις και την εμπειρία μου σε χωριστό ποστ το οποίο θα ακολουθήσει (ελπίζω λίαν συντόμως!). Ευχαριστώ πάρα πολύ όλους όσους στήριξαν το blog μου με την ψήφο τους, τα σχόλιά τους και τα καλά τους λόγια!! Είμαι πραγματικά πάρα πολύ χαρούμενη και φυσικά ενθουσιασμένη!! 

Το άλλο για το οποίο είμαι πολύ ενθουσιασμένη να μοιραστώ μαζί σας είναι αυτό το υπέροχο υλικό με το οποίο πειραματίστηκα και ακούει στο όνομα γιαπωνέζικο τσάι μάτσα. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για αυτό κάντε κλικ εδώ. Ανυπομονούσα τόσο να το παραλάβω που αμέσως το φωτογράφισα στην παραλαβή του όπως βλέπετε! 

https://www.instagram.com/p/BQ5s19PBIs9/?taken-by=craftcooklove

Η πρώτη μου σκέψη αξιοποίησης είναι ένα νηστίστιμο παγωτό: κόντρα στον καιρό που μας τάραξε στην βροχή τις προηγούμενες μέρες. Τρία υλικά με απίστευτα απλή εκτέλεση και πλούσια γεύση. Α και το καλύτερο: χωρίς τύψεις καθώς τα λιπαρά είναι ελάχιστα! Η υφή είναι φανταστική και για όσους θέλουν τέλος πάντων να μπουν σε ένα πρόγραμμα διατροφής (γκου χου γκου χου δεν λέω καλέ για μένα !) είναι ό,τι πρέπει! 

Πάμε να δούμε τη συνταγή ;

Νηστίσιμο Παγωτό με Τσάι Μάτσα

Ποσότητα: 2 με 3 μερίδες

Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Συνολικός χρόνος
 
Συστατικά
  • 3 μπανάνες (470γρ) σε φετάκια κατεψυγμένες (τουλάχιστον για ένα βράδυ)
  • 2 κ.γ. (4γρ) μάτσα σκόνη (χρησιμοποίησααυτό )
  • 1 κ.σ. (16γρ) σιρόπι σφένδαμου
Οδηγίες
  1. Στον επεξεργαστή τροφίμων βάζουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα ενιαίο μίγμα.
  2. Απλώνουμε σε δοχείο κατάλληλο για κατάψυξη.
  3. Παγώνουμε για μία ώρα και σερβίρουμε.
Σημειώσεις
Αν είμαστε ανυπόμονοι μπορούμε να καταναλώσουμε αμέσως.
Ευχαριστώ θερμά την εταιρία EVitamins για την προσφορά του τσαγιού μάτσα.
Αρχική συνταγή εδώ.

 

 

 

“3
post

Κεκάκια Σοκολάτας με Φουντουκέλαιο & Διατροφή στο Σχολείο

hazelnut cupcakes DSC_0033 hazelnut cupcakes DSC_0035 hazelnut cupcakes DSC_0042 hazelnut cupcakes DSC_0040Το κολατσιό για το σχολείο είναι μία έννοια που έχουμε οι μαμάδες καθόλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς. Και όσο να κάνουμε πλάνα και μαγειρέματα και αναζήτηση νέων συνταγών, η αλήθεια είναι κάποια στιγμή ξεμένουμε από όρεξη, ιδέες και συνταγές. 

Για το λόγο αυτό τα κεκάκια αυτά είναι αφιερωμένα σε όλες τις μανούλες που πλέον έχουν φτάσει σε αδιέξοδο με το τί στο καλό να βάλουν για κολατσιό στα παιδάκια τους στο σχολείο. Είναι σοκολατένια, ελαφριά και χωρίς πολλά ζάχαρα. Το φουντουκέλαιο δίνει μία ιδιαίτερη γεύση που κατά τη γνώμη μου ισοφαρίζει την έλλειψη της πολλής ζάχαρης και φυσικά του βούτυρου. Άσε που κάνουν και φανταστικό συνοδευτικό για τον καφέ και για εμάς τις μαμάδες (δοκιμασμένο 😉 ). Πριν την συνταγή, δείτε και τη συζήτηση που κάναμε με τη Ζωή και την Χριστίνα για την διατροφή στο βρεφονηπιακό σταθμό μέσα από την δική μου εμπειρία. Ελπίζω να σας δώσω κανένα χρήσιμο τιπ. 

 

Κεκάκια Σοκολάτας με Φουντουκέλαιο

Ποσότητα: 8 κεκάκια

Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Συνολικός χρόνος
 
Συστατικά
  • 195γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 αυγό
  • 3 κ.σ. (42γρ) καστανή ζάχαρη
  • 3 κ.σ. (20γρ) φουντουκέλαιο (το βρήκα εδώ)
  • 165γρ γάλα
  • 2 κ.σ. (20γρ) άγλυκο κακάο
Οδηγίες
  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175 βαθμούς Κελσίου αντιστάσεις πάνω κάτω.
  2. Σε ένα μεγάλο βαθύ μπολ ανακατεύουμε τα αυγά με τη ζάχαρη με έναν αυγοδάρτη.
  3. Προσθέτουμε το λάδι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
  4. Ρίχνουμε το κακάο και στη συνέχεια το γάλα.
  5. Στο τέλος ρίχνουμε το αλεύρι και ομογενοποιούμε το μίγμα.
  6. Γεμίζουμε οκτώ θήκες σιλικόνης για μάφιν στα ¾.
  7. Ψἠνουμε για περίπου 15 λεπτά
Σημειώσεις
Αν δεν έχετε θήκες σιλικόνης μπορείτε να χρησιμοποίησετε μία καλά λαδωμένη θήκη για μάφιν.
Το φουντουκέλαιο μπορεί να αντικατασταθεί με άλλο φυτικό λάδι.