Μίνι τυροπιτάκια κουρού
 
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Συνολικός χρόνος
 
Author:
Ποσότητα: περ 65 σε μέγεθος μπουκιάς
Συστατικά
  • 215γρ ξυνόγαλο
  • 250γρ βούτυρο (χρησιμοποιώ Lurpak)
  • 500γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 10γρ (1 κ.σ.) μαγειρική σόδα
  • 190γρ φέτα
  • 190γρ τυρί κρέμα
  • 1 αυγό
Οδηγίες
  1. Στο κάδο του μίξερ βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από τα τυριά και χτυπάμε με το εξάρτημα γάντζος.
  2. Σε ένα χωριστό μπολ ανακατεύουμε τη φέτα κάνοντας της κομματάκια με ένα πιρούνι με το τυρί κρέμα.
  3. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου αντιστάσεις πάνω κάτω.
  4. Ανοίγουμε τη ζύμη μας στον πάγκο μας επάνω σε λαδόκολλα.
  5. Στη συνέχεια με ένα κουπάτ της επιλογής μας (χρησιμοποίησα ένα δαντελωτό αλλά και ένα στρογγυλό καπάκι από βάζο κάνει).
  6. Με ένα μικρό κουτάλι βάζουμε λίγη από το μίγμα τυριών.
  7. Κλείνουμε τις δύο πλευρές με λίγο νερό και στη συνέχεια με τη βοήθεια ενός πιρουνιού σφραγίζουμε τις άκρες.
  8. Απλώνουμε τα τυροπιτάκια στο ταψί μας που έχουμε καλύψει με λαδόκολλα, χτυπάμε το αυγό και το απλώνουμε επάνω στα τυροπιτάκια με ένα πινέλο ζαχαροπλαστικής.
  9. Ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά μέχρι να χρυσίσουν.
Συνταγή απο Craft Cook Love at https://www.craftcooklove.gr/2017/03/kourou-tiropitakia.html