Κόκκινες Ταλιατέλες Αλφρέντο με γαρίδες
 
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Συνολικός χρόνος
 
Author:
Ποσότητα: 2 μερίδες
Συστατικά
  • 158γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • αλάτι
  • 1 κ.σ. (8γρ) σκόνη παντζαριού
  • 2 αυγά
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • 450γρ γαρίδες (χρησιμοποίησα αποφλοιωμένες και προβρασμένες)
  • 2 κ.γ. σκόνη σκόρδου
  • 1 κ.γ. καπνιστή πάπρικα
  • 2 κούπες γάλα
  • 200γρ τυρί κρέμα
Οδηγίες
  1. Στο μπολ του μίξερ βάζουμε το αλεύρι, αλάτι, σκόνη παντζαριού και τα αυγά.
  2. Με το εξάρτημα γάντζος ζυμώνουμε τόσο ώστε να ξεκολλάει η ζύμη από τα τοιχώματα του μπολ.
  3. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 20 λεπτά.
  4. Αλευρώνουμε την επιφάνεια εργασίας μας και το εξάρτημα ανοίγματος φύλλου του μίξερ.
  5. Ανοίγουμε το φύλλο σταδιακά από την σκάλα 2, στην σκάλα 5 και μετά στην σκάλα 7.
  6. Κόβουμε ορθογώνια τα κομμάτια και συνεχίζουμε για την υπόλοιπη ζύμη.
  7. Με το εξάρτημα ταλιατέλες, κόβουμε τη ζύμη σε λωρίδες.
  8. Σε μία βαθιά κατσαρόλα βράζουμε νερό.
  9. Με το που αρχίσει να βράζει, ρίχνουμε αλάτι ανάλογα με την προτίμησή σας και βράζουμε τα ζυμαρικά για 3 λεπτά.
  10. Σουρώνουμε και βάζουμε μία κουταλιά της σούπας βούτυρο ώστε να μην κολλήσουν.
  11. Σε ένα βαθύ τηγάνι λιώνουμε το υπόλοιπο βούτυρο.
  12. Σωτάρουμε τις γαρίδες, ρίχνοτας την σκόνη σκόρδου και την πάπρικα σε μεσαία προς δυνατή φωτιά.
  13. Περιχύνουμε το γάλα και το τυρί κρέμα, χαμηλώνουμε τη φωτιά, και σιγοβράζουμε να δέσει η σάλτα.
  14. Προσθέτουμε τα ζυμαρικά, ανακατεύουμε καλά και σιγοβράζουμε για άλλη 2 με 3 λεπτά.
  15. Σερβίρουμε αμέσως.
Σημειώσεις
H συνταγή δημιουργήθηκε στα πλαίσια των Food Blog Awards 2016 του Βήμα Gourmet
Στην εκτέλεση της συνταγής χρησιμοποίησα την κουζινομηχανή Chef Sense της εταιρίας Kenwood με το εξάρτημα ανοίγματος φύλλου και κόπτη ζυμαρικών.
Αρχική συνταγή εδώ
Συνταγή απο Craft Cook Love at https://www.craftcooklove.gr/2017/02/pastra-shrimps-alfredo.html