Ψωμί με Ταχίνι
 
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Συνολικός χρόνος
 
Author:
Ποσότητα: ορθογώνια φόρμα 20εκ
Συστατικά
  • 1 κούπα (222γρ) γάλα
  • 2 αυγά
  • ⅔ κούπας (205γρ) καστανή ζάχαρη (χωρίς μελάσα)
  • 1 κούπα (300γρ) ταχίνι
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 1¾ κούπας (200γρ) αλεύρι που φουσκώνει μόνο του.
Οδηγίες
  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς αντιστάσεις πάνω κάτω.
  2. Στο μπλέντερ ή επεξεργαστή τροφίμων βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι.
  3. Χτυπάμε μέχρι να έχουμε ένα ενιαίο μίγμα.
  4. Προσθέτουμε το αλεύρι και χτυπάμε λίγο μέχρι να ενσωματωθεί (στο μπλέντερ χρησιμοποιούμε την λειτουργία Pulse).
  5. Αδειάζουμε στη φόρμα μας και ψήνουμε για περίπου 40 με 50 λεπτά, μέχρι το μαχαίρι από το κέντρο να βγαίνει καθαρό.
Σημειώσεις
H συνταγή δημιουργήθηκε στα πλαίσια των Food Blog Awards 2016 του Βήμα Gourmet
Στην εκτέλεση της συνταγής χρησιμοποίησα την κουζινομηχανή Chef Sense της εταιρίας Kenwood με το εξάρτημα γυάλινο μπλέντερ Thermoresist.
Φροντίστε να λαδώσετε την φόρμα σας εφόσον δεν είναι σιλικόνης όπως η δική μου :)
Η αρχική συνταγή εδώ.
Συνταγή απο Craft Cook Love at https://www.craftcooklove.gr/2017/02/tahini-bread.html