Μίνι Λεμονόπιτες
 
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Συνολικός χρόνος
 
Author:
Ποσότητα: 8 τεμάχια (φόρμα διαμέτρου
Συστατικά
  • 250γρ αλεύρι
  • 125γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 2 κ.σ. (30γρ) ζάχαρη
  • 75γρ νερό
  • ασπράδια από 4 αυγά (143γρ)
  • 100γρ ζάχαρη
  • 24 κουταλιές κρέμας λεμονιού (περ. 600γρ)
Οδηγίες
  1. Στο μπολ του μίξερ ρίχνουμε το αλεύρι με τη ζάχαρη, το βούτυρο και το νερό.
  2. Ανακατεύουμε με το εξάρτημα γάντζος μέχρι να έχουμε μία ζύμη που να ξεκολλάει από τα τοιχώματα του μπολ.
  3. Σκεπάζουμε με μεβράνη και βάζουμε το ψυγείο για 20 λεπτά.
  4. Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 170 βαθμούς αντιστάσεις πάνω κάτω.
  5. Απλώνουμε στον πάγκο μας την βάση με την βοήθεια δύο οδηγών.
  6. Κόβουμε με βάση τη φόρμα μας για τάρτες (στη περίπτωση μας μίνι ταρτάκια).
  7. Απλώνουμε στην φόρμα και τρυπάμε καλά την επιφάνεια με ένα πιρούνι.
  8. Ψήνουμε για 30 λεπτά.
  9. Αφήνουμε 5 λεπτά, ξεφορμάρουμε και απλώνουμε σε σχάρα να κρυώσουν.
  10. Βάζουμε στο μπολ του μίξερ μας τα ασπράδια αυγού και χτυπάμε με το εξάρτημα αυγοδάρτης.
  11. Μόλις αρχίσει να ασπρίζει το μίγμα ρίχνουμε τη ζάχαρη σαν βροχή και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να σχηματιστούν σταθερές κορυφές στο μίγμα και να στέκεται όταν αναποδογυρίζουμε το μπολ.
  12. Συναρμολογούμε ως εξής: μπισκότο, 3 κουταλιές κρέμα λεμονιού, και μαρέγκα.
  13. Με το πίσω μέρος του κουταλιού μας κάνουμε μύτες στην μαρέγκα.
  14. Καψαλίζουμε τις άκρες με το φλόγιστο ή 10 λεπτά σε δυνατή φωτιά στο γκριλ.
Σημειώσεις
H συνταγή δημιουργήθηκε στα πλαίσια των Food Blog Awards 2016 του Βήμα Gourmet
Στην εκτέλεση της συνταγής χρησιμοποίησα την κουζινομηχανή Chef Sense της εταιρίας Kenwood με τα εξαρτήματα γάντζος και αυγοδάρτης που περιλαμβάνονται στην συσκευασία.
Συνταγή απο Craft Cook Love at https://www.craftcooklove.gr/2017/02/mini-lemonpies.html