octapus pasta one pot_0461 octapus pasta one potoctapus pasta one pot_0466 octapus pasta one pot_0460 octapus pasta one pot_0464Καταρχήν καλό μήνα!!! Η ανάρτηση αυτή ήταν να γίνει την Δευτέρα και νοιώθω πια γραφική με την ασυνέπειά μου αλλά αυτή την φορά είχα μία πολύ όμορφη και δημιουργική δικαιολογία: Την Κυριακή που μας πέρασε κάναμε ένα μίνι Halloween πάρτυ στην μικρή μου!! Περάσαμε σούπερ. Τόσο σούπερ που δεν πρόλαβα να τραβήξω σχεδόν καμία φωτογραφία. Πάρα πολύ λίγες από τον στολισμό μας και τον οποίο σας παραθέτω:

halloween party 2017_0531 halloween party 2017_0533Τα μπαλονάκια είναι από το Craft Box και η γιγάντια κολοκύθα από το Jumbo. Είχα και πολλά άλλα στολιδάκια και ένα μπάνερ το οποίο αν και ακριβούτσικο, αποδείχθηκε ανορθόγραφο (έλεος δηλ), Και φυσικά φανταστικές σκαλισμένες κολοκύθες από τον Γιάννη που είχαν την τύχη να δουν όσοι βλέπουν μετά μανίας instagram stories (και εγώ μέσα σε αυτούς). 

halloween party 2017_0529

Αυτά ήταν και τα δωράκια-τερατάκια μας που είχαν αυτοκόλλητα, τερατομπαλίτσες και σφραγιδούλες halloween. Αντί για κολλητική ταινία χρησιμοποίησα μάτια χειροτεχνίας δεν έγιναν τέλεια;

Φτιάξαμε πολλά και ωραία που φυσικά δεν φωτογράφισα, ανάμεσα σε αυτά μαύρο ψωμί μπέργκερ (ναι ναι καλά ακούσατε κατίμαυρο), κεφτεδάκια μούμιες, σκούπες τυριού (την ιδέα έδωσε η αγαπημένη Λίλια), τις κοτομπουκιές μου με doritos. Και όταν λέω φτιάξαμε, οι καλεσμένες μαμάδες ήταν τόσο ευγενικές που κάθισαν σε σειρά και βοήθησαν όλες. Σας ευχαριστώ κορίτσια!! 

Τέλος πάντων περάσαμε υπέροχα αλλά καταλαβαίνετε πώς ήταν το σπίτι μετά την επιδρομή 8 λιλιπούτειων καλεσμένων. Είχα και το άγχος να μαζευτώ πριν αρχίσει η εργάσιμη εβδομάδα, τσουπ να σου η ασυνέπεια!

Τέλος πάντων πάμε στη συνταγή μας. Είναι σπεσιαλιτέ μαμάς. Μόνο αυτό θα σας πω. Είναι τόσο εύκολη που γίνεται σε μισή ώρα στο μπαμ μπαμ. Και φυσικά έξτρα yummy. Πάμε να ανακαλύψουμε τα μυστικά της λοιπόν !! 

Να σας πω ότι πέρασα υπέροχα αυτό τον μήνα με τις συνταγές one pot και σκέφτομαι ήδη το επόμενο αφιέρωμα. Αν έχετε καμία ιδέα ή πρόταση είναι παραπάνω από ευπρόσδεκτη. 

Επίσης ευχαριστώ πολύ για την συμμετοχή σας στο διαγωνισμό και τα τόσο όμορφα λόγια σας τα οποία μου δίνουν πάντα δύναμη. Νικήτρια είναι η BASO η οποία και θα ειδοποιηθεί μέσω email. Σου εύχομαι Βάσω μου να χαρείς το βιβλίο σου και καλά μαγειρέματα!!!

Xταποδάκι με μακαρονάκι κοφτό ενός σκεύους

Ποσότητα: 4 μερίδες

Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Συνολικός χρόνος
 
Συστατικά
  • 1 μικρό χταποδάκι (692γρ ήταν αυτό που χρησιμοποίησα) αποψυγμένο
  • ένα μπουκάλι ξηρό κόκκινο κρασί (750ml)
  • 300γρ νερό
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. σκόνη σκόρδου
  • αλάτι
  • 370γρ τοματάκια ψιλοκομμένα σε κονσέρβα
  • 1 πακέτο (500γρ) μακαρονάκια κοφτά
Οδηγίες
  1. Σε μία βαθιά κατσαρόλα αδειάζουμε το κρασί και βράζουμε σε δυνατή φωτιά ολόκληρο το χταπόδι για 10 λεπτά με ανοικτό καπάκι.
  2. Αφαιρούμε το χταπόδι, το κόβουμε σε μπουκιές και το ξαναρίχνουμε στην κατσαρόλα
  3. Προσθέτουμε τα μυρωδικά, τα τοματάκια, το νερό και τα μακαρόνια
  4. Μόλις αρχίσει να κοχλάζει, χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μεσαία και ψήνουμε για περίπου 15 λεπτά μέχρι να είναι βράζουν τα ζυμαρικά.

 

 

 

Related posts...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

2 σχόλια στο “Xταποδάκι με μακαρονάκι κοφτό ενός σκεύους

  1. λατρεμενο φαγητο που απλα το απολαμβανουμε (δυστυχώς!) σε περιοδο νηστειας! μη ρωτας γιατι!!!
    Οσο για το παρτυ; εχει πλακα τελικα να διοργανώνεις μικρά events και για ασχετες φάσεις, εκτός από γιορτες και γενέθλια! Και στο επόμενο με το καλο!