Xταποδάκι με μακαρονάκι κοφτό ενός σκεύους
Χρόνος μαγειρέματος
Συνολικός χρόνος
Author: Athena
Ποσότητα: 4 μερίδες
- 1 μικρό χταποδάκι (692γρ ήταν αυτό που χρησιμοποίησα) αποψυγμένο
- ένα μπουκάλι ξηρό κόκκινο κρασί (750ml)
- 300γρ νερό
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. σκόνη σκόρδου
- αλάτι
- 370γρ τοματάκια ψιλοκομμένα σε κονσέρβα
- 1 πακέτο (500γρ) μακαρονάκια κοφτά
- Σε μία βαθιά κατσαρόλα αδειάζουμε το κρασί και βράζουμε σε δυνατή φωτιά ολόκληρο το χταπόδι για 10 λεπτά με ανοικτό καπάκι.
- Αφαιρούμε το χταπόδι, το κόβουμε σε μπουκιές και το ξαναρίχνουμε στην κατσαρόλα
- Προσθέτουμε τα μυρωδικά, τα τοματάκια, το νερό και τα μακαρόνια
- Μόλις αρχίσει να κοχλάζει, χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μεσαία και ψήνουμε για περίπου 15 λεπτά μέχρι να είναι βράζουν τα ζυμαρικά.
Συνταγή απο Craft Cook Love at https://www.craftcooklove.gr/2017/11/one-pot-octapus.html
3.4.3177