Xταποδάκι με μακαρονάκι κοφτό ενός σκεύους
 
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Συνολικός χρόνος
 
Author:
Ποσότητα: 4 μερίδες
Συστατικά
  • 1 μικρό χταποδάκι (692γρ ήταν αυτό που χρησιμοποίησα) αποψυγμένο
  • ένα μπουκάλι ξηρό κόκκινο κρασί (750ml)
  • 300γρ νερό
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. σκόνη σκόρδου
  • αλάτι
  • 370γρ τοματάκια ψιλοκομμένα σε κονσέρβα
  • 1 πακέτο (500γρ) μακαρονάκια κοφτά
Οδηγίες
  1. Σε μία βαθιά κατσαρόλα αδειάζουμε το κρασί και βράζουμε σε δυνατή φωτιά ολόκληρο το χταπόδι για 10 λεπτά με ανοικτό καπάκι.
  2. Αφαιρούμε το χταπόδι, το κόβουμε σε μπουκιές και το ξαναρίχνουμε στην κατσαρόλα
  3. Προσθέτουμε τα μυρωδικά, τα τοματάκια, το νερό και τα μακαρόνια
  4. Μόλις αρχίσει να κοχλάζει, χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μεσαία και ψήνουμε για περίπου 15 λεπτά μέχρι να είναι βράζουν τα ζυμαρικά.
Συνταγή απο Craft Cook Love at https://www.craftcooklove.gr/2017/11/one-pot-octapus.html