doritos chicken nuggets DSC_0068 doritos chicken nuggets DSC_0070 doritos chicken nuggets DSC_0072

doritos chicken nuggets DSC_0147Το αγαπημένο junk food της κόρης μου δεν είναι ούτε τα burger ούτε τα σουβλάκια ούτε η πίτσα. Είναι οι κοτομπουκιές με απόλυτη βεβαιότητα!! Τις λατρεύει και πάντα στα παιδικά γεύματα των ταχυφαγείων επιλέγει κοτομπουκιές. Ε ναι, πάμε καμιά φορά και σε fast food. 
 
Γενικά ενώ πιστεύω πραγματικά ότι είμαστε ότι τρώμε, δεν πιστεύω επίσης στις υπερβολές! Μία φορά στις τόσες δεν έπαθε κανείς τίποτα να φάει και λίγο junk food(λέω εγώ τώρα…)
 
Εννοείται ότι παράλληλα ψάχνω να βρω τρόπους να φτιάξω τα αγαπημένα της junk γεύματα και στο σπίτι. Και καθώς αποφεύγω να τηγανίζω πάντα εκτιμώ όταν πετυχαίνω μία συνταγή στον φούρνο χωρίς να θυσιάζω τη γεύση. 
 
Όταν λοιπόν ο πειραματισμός μου αυτός πέτυχε, το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα να κάνω είναι να την μοιραστώ μαζί σας φυσικά. 
 
Α και για την ιστορία, πέρασε και την έγκριση της μικρής μου δοκιμάστριας μας που συνήθως απορρίπτει κάθε τέτοιου είδους προσπάθειά μου!! Μάλιστα είπε ότι αυτές τις κοτομπουκιές πρέπει ( π ρ ε π ε ι ) να τις φτιάξω στο πάρτυ της!! 
 
Δείτε και εσείς λοιπόν πώς μπορείτε να φτιάξετε λαχταριστές κοτομπουκιές, τραγανές απ´έξω, τρυφερές από μέσα εύκολα κα απλά!! 
 
Το μυστικό συστατικό των doritos μην το παραλείψετε καθώς δίνει μία έξτρα φανταστική και τραγανή γεύση!! Δεν είναι και το πιο υγιεινό ομολογώ αλλά είναι πολύ νόστιμο!! 
 
Μην παραλείψετε να δείτε και το βίντεο πώς να τις φτιάξετε και να ψηφίσετε το διαδικτυακό μου σπιτάκι πατώντας σε αυτό λινκ ( επιλέγετε το blog μου, εισάγετε email και done!). 
 
 

Κοτομπουκιές με Doritos

Ποσότητα: 2 με 3 μερίδες

Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Συνολικός χρόνος
 
Συστατικά
  • 250γρ φιλέτο κοτόπουλο μπούτι
  • 150γρ φρέσκο γάλα
  • 16γρ παρμεζάνα σε μικρούς κύβους
  • 30γρ doritos (γεύση tex mex)
  • 30γρ δημητριακά καλαμποκιού
Οδηγίες
  1. Κόβουμε το κοτόπουλο σε μακρόστενα φιλετάκια σε μέγεθος μπουκιάς. Φροντίζουμε να είναι ίδια σε πάχος.
  2. Τα βάζουμε σε ένα μικρό μπολ, ρίχνουμε το γάλα και σκεπάζουμε με μεμβράνη.
  3. Βάζουμε στο ψυγείο για μισή ώρα.
  4. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου αντιστάσεις πάνω κάτω.
  5. Τρίβουμε στον επεξεργαστή τροφίμων την παρμεζάνα και στη συνέχεια τα δημητριακά με τα doritos
  6. Τινάζουμε τα φιλετίνια από το πολύ γάλα και τα σκεπάζουμε με το μίγμα τυριού, δημητριακών και νάτσος.
  7. Τα απλώνουμε σε ταψί που έχουμε καλύψει σε λαδόκολλα και ψήνουμε για περίπου 40 λεπτά.
  8. Σερβίρετε με την αγαπημένη σας σως.
Σημειώσεις
H συνταγή δημιουργήθηκε στα πλαίσια των Food Blog Awards 2016 του Βήμα Gourmet
Στην εκτέλεση της συνταγής χρησιμοποίησα την κουζινομηχανή Chef Sense της εταιρίας Kenwood με το εξάρτημα κόφτης/τρίφτης και το εξάρτημα μύλος αλέσεως μπαχαρικών.
Τα συγκεκριμένα σερβιρίστηκαν με έτοιμη κόκκινη σάλτσα τομάτας και βασιλικού.

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestGoogle+

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

14 σχόλια στο “Κοτομπουκιές με Doritos

  1. Τρελένομαι για κοτομπουκιές!!! Μέχρι τώρα τις έκανα στο τηγάνι αλλά νομίζω μετά από τη συνταγή σου (και αφού πέρασε και από την έγκριση της μικρής) θα αλλάξω συνήθειες!!
    Φιλιά πολλά!!

  2. Καταπληκτικές οι κοτομπουκιές αυτές… οι μικρές τις λατρεύουν (όχι ότι εγώ τις αφήνω ήσυχες! χαχαχα)! Θα τις δοκιμάσω οπωσδήποτε κι έτσι γιατί έχουν μιαν άλλη νότα!!
    Καλό απόγευμα!

  3. Κι εμενα μου αρέσουν οι κοτομπουκιές Αθηνά.
    Ειναι ωραιο να φέρνουμε στα μέτρα μας το »junk food».
    Αυτό με τα doritos ωραία tipάκι !!

    Καλή διαγωνιστική εβδομάδα : )