tandoori cashew quinoa_0498 tandoori cashew quinoa_0496 tandoori cashew quinoa_0507 tandoori cashew quinoa_0503Αυτήν την εβδομάδα η συνταγή ενός σκεύους έχει γεύση εξωτική και θρεπτική. Η κινόα είναι πραγματικά ένα φανταστικό υλικό: πρόκειται για υπετροφή φυτικής προέλευσης με πολλαπλά οφέλη για τον οργανισμό μας. Δείτε εδώ για λεπτομέρειες. Μαγειρεύεται πολύ εύκολα και συν τοις άλλοις είναι και πολύ νόστιμη! 

Όσο για την εξωτική νότα στο φαγητό μας αυτό αποδίδεται σε ένα και μόνο υλικό : το γκαράμ μασάλα. Πρόκεται για ινδικής προέλευσης συνδυασμό μπαχαρικών που το άρωμά τους είναι τόσο χαρακτηριστικό που θα σας ταξιδέψει απευθείας σε μέρη εξωτικά. Δείτε εδώ για περισσότερες λεπτομέρειες. 

Εγώ το δικό μου μίγμα το προμηθεύτηκα από εδώ όπου με μεγάλη μου λύπη διαπιστώνω ότι α. δεν το διαθέτει πλέον και β. έκλεισε το κατάστημα στη Λεωφόρο Πεντέλης το οποίο με βόλευε τόσο πολύ : ( Σε κάθε περίπτωση μπορείτε να το βρείτε στα μπαχαράδικα της Ευριπίδου όσοι μένετε εντός Αθηνών και εδώ όσοι μένετε εκτός ή ακόμα και να το φτιάξετε μόνοι σας αν δείτε στο πιο πάνω λινκ που έχει τις λεπτομέρειες για την σύνθεσή του. 

tandoori cashew quinoa_9790Αυτά τα εισαγωγικά λοιπόν περί της σημερινή μας συνταγής, ας πάμε στο κυρίως και ας δούμε πώς μπορούμε εύκολα (πάντα) και απλά να φτιάξουμε το δικό μας εξωτικό ινδικό πιάτο. 

Κινόα με κάσιους και γκαράμ μασάλα ενός σκεύους

Ποσότητα: 3 με 4 μερίδες

Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Συνολικός χρόνος
 
Συστατικά
  • ½ κούπα (97γρ) λευκή κινόα
  • 1 γλυκοπατάτα
  • 4 κρεμμυδάκια φρέσκα
  • ½ κούπα (60γρ) κάσιους ανάλατα
  • 2 κ.σ. λάδι καρύδας ή άλλο φυτικό λάδι
  • 88γρ νερό βρασμένο με ένα λιωμένο ζωμό λαχανικών
  • ½ κονσέρβα (200γρ) ψιλοκομμένα τοματάκια
  • ½ κ.γ. σκόνη σκόρδου
  • ½ κ.γ. σκόνη τζίντζερ
  • 1 κ.γ. γκαράμ μασάλα
  • αλάτι
Οδηγίες
  1. Ξεπλένουμε καλά την κινόα για να ξεπικρίσει
  2. Καθαρίζουμε την γλυκοπατάτα σε κυβάκια και το κρεμμυδάκι σε μικρές ροδέλες
  3. Σε ένα βαθύ τηγάνι με καπάκι (αν έχουμε wok ακόμα καλύτερα), ζεσταίνουμε το λάδι καρύδας
  4. Σωτάρουμε για 3 λεπτά περίπου σε δυνατή φωτιά, τις γλυκοπατάτες, το κρεμμυδάκι και τα κάσιους
  5. Χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μεσαία, προσθέτουμε την κινόα, τα μπαχαρικά, τα τοματάκια και το νερό με τον ζωμό και σιγοβράζουμε για περίπου 20 με 25 λεπτά.
Σημειώσεις
Εάν θέλουμε πιο έντονο και καυτερό αποτέλεσμα αυξάνουμε την ποσότητα του γκαράμ μασάλα στο διπλό (είστε θαρραλέοι εσείς)
Αρχική συνταγή εδώ

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestGoogle+

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

4 σχόλια στο “Κινόα με κάσιους και γκαράμ μασάλα ενός σκεύους

  1. Πολυ ωραια φαινεται η συνταγη σου Αθηνά! Με πετυχες σε φαση αναζητησης ιδεων για φαγητο χωρις κρεας, μιας κ ο συζυγος δε τιμα πολυ τα κλασικα λαχανικα. Θα τη δοκιμασω και ελπιζω να του αρεσει!

  2. Kινοα δεν εχω δοκιμάσει (ακόμα..)
    Αλλα το γκάραμ μασάλα είναι απο τα αγαπημένα μου μπαχαρικά μεσα στα φαγητά
    Η ευκολία της συνταγής το κάνει ακόμα πιο ωραίο

    : )

    • Πρέπει να την δοκιμάσεις την κινόα ειδικά αν σου αρέσει το πλιγούρι!! Είναι νόστιμη και τραγανή! Δυνατό το γκαράμ μασάλα αλλά και πολύ γευστικό!! Καλό ΣΚ σου εύχομαι!!