Κινόα με κάσιους και γκαράμ μασάλα ενός σκεύους
 
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Συνολικός χρόνος
 
Author:
Ποσότητα: 3 με 4 μερίδες
Συστατικά
  • ½ κούπα (97γρ) λευκή κινόα
  • 1 γλυκοπατάτα
  • 4 κρεμμυδάκια φρέσκα
  • ½ κούπα (60γρ) κάσιους ανάλατα
  • 2 κ.σ. λάδι καρύδας ή άλλο φυτικό λάδι
  • 88γρ νερό βρασμένο με ένα λιωμένο ζωμό λαχανικών
  • ½ κονσέρβα (200γρ) ψιλοκομμένα τοματάκια
  • ½ κ.γ. σκόνη σκόρδου
  • ½ κ.γ. σκόνη τζίντζερ
  • 1 κ.γ. γκαράμ μασάλα
  • αλάτι
Οδηγίες
  1. Ξεπλένουμε καλά την κινόα για να ξεπικρίσει
  2. Καθαρίζουμε την γλυκοπατάτα σε κυβάκια και το κρεμμυδάκι σε μικρές ροδέλες
  3. Σε ένα βαθύ τηγάνι με καπάκι (αν έχουμε wok ακόμα καλύτερα), ζεσταίνουμε το λάδι καρύδας
  4. Σωτάρουμε για 3 λεπτά περίπου σε δυνατή φωτιά, τις γλυκοπατάτες, το κρεμμυδάκι και τα κάσιους
  5. Χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μεσαία, προσθέτουμε την κινόα, τα μπαχαρικά, τα τοματάκια και το νερό με τον ζωμό και σιγοβράζουμε για περίπου 20 με 25 λεπτά.
Σημειώσεις
Εάν θέλουμε πιο έντονο και καυτερό αποτέλεσμα αυξάνουμε την ποσότητα του γκαράμ μασάλα στο διπλό (είστε θαρραλέοι εσείς)
Αρχική συνταγή εδώ
Συνταγή απο Craft Cook Love at https://www.craftcooklove.gr/2017/10/tandoori-cashew-quinoa.html