Φτάσαμε λοιπόν και στη Μεγάλη Εβδομάδα. Λίγο νωρίτερα φέτος από ότι συνήθως συμφωνείτε; 

Ελπίζω να φύγετε φέτος σε όμορφα μέρη για να γιορτάσετε αυτές τις ημέρες. Εμείς αποφασίσαμε να περάσουμε το φετινό Πάσχα μακρυά από την υπέροχη Κερκυρούλα μας που συνήθως επισκεπτόμαστε αυτές τις ημέρες. 

Ο ένας λόγος ήταν ο καιρός που με ένα δίχρονο νήπιο θα μας έκανε λίγο δύσκολη τη ζωή στις μετακινήσεις. 

Και ο δεύτερος και κυριότερος λόγος είναι ότι την Κυριακή του Πάσχα το μικρότερο μέλος της οικογενείας μας γιορτάζει τα δεύτερα του γενέθλια. Ω ναι, πέρασαν κιόλας δύο χρόνια από τότε που η Γεωργιάννα εισέβαλε στο σπιτικό μας γεμίζοντας το με περισσότερη ακόμα αγάπη. Και έτσι λοιπόν είπαμε να διοργανώσουμε ένα μικρό πάρτυ μετά τον οβελία για να το γιορτάσουμε με τις γιαγιάδες μας. 

Είμαστε λοιπόν σε πυρετώδεις προετοιμασίες για το πάρτυ της Γεωργιάννα μας. Ελπίζω να καταφέρω να τα φωτογραφίσω όλα γιατί ανυπομονώ΄πολύ να τα μοιραστώ μαζί σας. 

Ας τα αφήσουμε για λίγο αυτά και ας πάμε στο υπέροχο αυτό φαγάκι που μου έχει κλέψει την καρδιά. Ο συνδυασμός των φασολιών με το σπανάκι είναι πολύ δυνατός γευστικά τουλάχιστον για τα προσωπικά μου γούστα. 

Η συνταγή είναι της Κερκυραία κουμπάρας μου Βάσια και τη δοκίμασα πρώτη φορά την Καθαρά Δευτέρα. Και φυσικά ζήτησα συνταγή. Μου την έστειλε, εγώ την ετοίμασα την μέτρησα και την καταγράφω στο διαδικτυακό μου σπιτάκι ώστε να την έχω διαθέσιμη κάθε φορά που θα λαχταρίσω αυτοί το υπέροχο φαγάκι. Στην εκδοχή της Βάσιας έχει και τοματάκι ψιλοκομμένο το οποίο εγώ παρέλειψα γιατί το ήθελα χωρίς. 

Πάμε να μουλιάσουμε τα φασόλια και να ετοιμάσουμε αυτό το υπέροχο φαγάκι. 

Γίγαντες με Σπανάκι

Ποσότητα: 4-6 μερίδες

Χορτοφαγικό πιάτο με χρώμα και υπέροχη γεύση και μία φανταστική πηγή πρωτεΐνης και σιδήρου
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Συνολικός χρόνος
 
Συστατικά
  • 500γρ φασόλια γίγανες
  • 1 κ.σ. μαγειρική σόδα
  • 350γρ κομμένο και έτοιμο πλυμμένο σπανάκι
  • 3 κρεμμυδάκια φρέσκα
  • 1 πράσο
  • ελαιόλαδο (προσωπικά λόγω διατροφής έβαλα 2 κ.σ. αλλά φυσικά μπορείτε και περισσότερο)
  • αλάτι
  • 1κ.σ. θυμάρι αποξηραμένο
  • ½ ποτήρι νερό (αν χρησιμοποιήσετε περισσότερο ελαιόλαδο από μένα μειώστε λίγο την ποσότητα του νερού)
Οδηγίες
  1. Μουλιάζουμε σε μπόλικο νερό τα φασόλια με την σόδα από το προηγούμενο βράδυ
  2. Σε μία κατσαρόλα βράζουμε τα φασόλια σε μπόλικο αλατισμένο νερό για 30 λεπτά και τα σουρώνουμε
  3. Πλένουμε και ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια και το πράσο
  4. Το προσθέτουμε στο κομμένο και πλυμένο σπανάκι
  5. Αλατίζουμε κατά προτίμηση και προσθέτουμε και θυμάρι
  6. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 βαθμούς αντιστάσεις πάνω κάτω
  7. Σε ένα βαθύ πυρέξ απλώνουμε λίγο ελαιόλαδα στο κάτω μέρος
  8. Στρώνουμε το ⅓ από το μίγμα με το σπανάκι
  9. Απλώνουμε από πάνω τα φασόλια και από πάνω πάλι σπανάκι και πάλι φασόλια
  10. Καταλήγουμε με το υπόλοιπο σπανάκι και ρίχνουμε το υπόλοιπο λάδι
  11. Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σκεπασμένο για μισή ώρα
  12. Ξεσκεπάζουμε και ρίχνουμε το νερό και ψήνουμε για άλλη μισή ώρα

 

 

 

Related posts...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *