Γίγαντες με Σπανάκι
 
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Συνολικός χρόνος
 
Χορτοφαγικό πιάτο με χρώμα και υπέροχη γεύση και μία φανταστική πηγή πρωτεΐνης και σιδήρου
Author:
Ποσότητα: 4-6 μερίδες
Συστατικά
  • 500γρ φασόλια γίγανες
  • 1 κ.σ. μαγειρική σόδα
  • 350γρ κομμένο και έτοιμο πλυμμένο σπανάκι
  • 3 κρεμμυδάκια φρέσκα
  • 1 πράσο
  • ελαιόλαδο (προσωπικά λόγω διατροφής έβαλα 2 κ.σ. αλλά φυσικά μπορείτε και περισσότερο)
  • αλάτι
  • 1κ.σ. θυμάρι αποξηραμένο
  • ½ ποτήρι νερό (αν χρησιμοποιήσετε περισσότερο ελαιόλαδο από μένα μειώστε λίγο την ποσότητα του νερού)
Οδηγίες
  1. Μουλιάζουμε σε μπόλικο νερό τα φασόλια με την σόδα από το προηγούμενο βράδυ
  2. Σε μία κατσαρόλα βράζουμε τα φασόλια σε μπόλικο αλατισμένο νερό για 30 λεπτά και τα σουρώνουμε
  3. Πλένουμε και ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια και το πράσο
  4. Το προσθέτουμε στο κομμένο και πλυμένο σπανάκι
  5. Αλατίζουμε κατά προτίμηση και προσθέτουμε και θυμάρι
  6. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 βαθμούς αντιστάσεις πάνω κάτω
  7. Σε ένα βαθύ πυρέξ απλώνουμε λίγο ελαιόλαδα στο κάτω μέρος
  8. Στρώνουμε το ⅓ από το μίγμα με το σπανάκι
  9. Απλώνουμε από πάνω τα φασόλια και από πάνω πάλι σπανάκι και πάλι φασόλια
  10. Καταλήγουμε με το υπόλοιπο σπανάκι και ρίχνουμε το υπόλοιπο λάδι
  11. Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σκεπασμένο για μισή ώρα
  12. Ξεσκεπάζουμε και ρίχνουμε το νερό και ψήνουμε για άλλη μισή ώρα
Συνταγή απο Craft Cook Love at https://www.craftcooklove.gr/2023/04/%ce%b3%ce%af%ce%b3%ce%b1%ce%bd%cf%84%ce%b5%cf%82-%ce%bc%ce%b5-%cf%83%cf%80%ce%b1%ce%bd%ce%ac%ce%ba%ce%b9.html