wild one party_0296 wild one party_0293 wild one party_0300 wild one party_0310 wild one party_0315

Ας ξεκινήσουμε από την αρχή. Πάνε 8 χρόνια από τότε που πάτησα το πρώτο κουμπί για δημοσίευση άρθρου. Με μεγάλη χαρά αλλά και αγωνία. 

Η αρχική ιδέα για την δημιουργία του διαδικτυακού μου σπιτικού ήταν να διευκολύνω άλλες μαμάδες να οργανώσουν ένα όμορφο πάρτυ για τα παιδάκια τους χωρίς να το πληρώσουν μίνι βάπτιση ή να ξενυχτήσουν ψάχνοντας. Αναφέροντας τα πάντα: από πού προμηθεύτηκα τι, πως έκανα τις κατασκευές, πως βρήκα τα υλικά, συνταγές, εκτυπώσιμα, συμβουλές τα πάντα. Σκεφτόμουν ότι αφού κάθισα και τα έψαξα και τα ετοίμασα γιατί να μην το μοιραστώ και με όλους όσους μπορεί να τους φανεί χρήσιμο; Να γλιτώσουν λίγο από το ψάξιμο βρε παιδί μου. 

Έκτοτε το μπλογκ εξελίχθηκε, βραβεύτηκε, έκανε πολλές συνεργασίες, έμενε ανενεργό κατά καιρούς, αλλά πάντα επιστρέφω σε αυτό ώστε να το εμπλουτίσω με τους κατά καιρούς μαγειρικούς μου πειραματισμούς και τις σκέψεις μου και ιδέες μου. Πλέον χωρίς άγχος για νούμερα, followers, views και άλλα πολλά που κάποτε με απασχολούσαν πολύ και χωρίς λόγο αν με ρωτάτε.

Όσο για  τα πάρτυ στεναχωριέμαι που δεν έχω μοιραστεί κάποια από αυτά μαζί σας. Η αλήθεια είναι ότι με το πέρασμα των χρόνων κάπου σταμάτησα να κάνω τον ήρωα και να τα κάνω όλα μόνη μου. Πολλές φορές χρησιμοποίησα εταιρίες catering, παιδότοπους, την αγαπημένη μου Pizza Fun κλπ κλπ. Και με το τρέξιμο πολλές φορές οι φωτογραφίες ήταν ελάχιστες και κουνημένες/ή και σκοτεινές. Σκοπός όμως είναι κάπου να μαζέψω το διαθέσιμο υλικό και να αρχίσω να τους δίνω την προβολή που τους αξίζει. Κάθε πάρτυ ήταν ξεχωριστό και ιδιαίτερο. Με πολλές όμορφες αναμνήσεις. 

Όσες έτοιμες λύσεις και να δοκίμασα, ένα πράγμα δεν σταμάτησα να κάνω : χειροποίητες τούρτες. Πάντα με πολλή αγάπη, περίσσιο μεράκι και νέες ιδέες.

Το ότι δεν τις φωτογράφιζα με προσοχή είναι άλλη ιστορία 😊

Ένα από τα πιο πρόσφατα πάρτυ που διοργανώσαμε ήταν αυτό του μικρότερου μέλους της οικογένειας μας που ήρθε στη ζωή μας τόσο όμορφα και αναπάντεχα. 

Τα πρώτα λοιπόν γενέθλια της Γεωργιάννας ήταν φέτος τον Απρίλιο. Σας έχω πει ότι γεννήθηκε την ίδια ημέρα με την Πηνελόπη; 16 Μαϊου 2011 η Πηνελόπη 16 Απριλίου 2021 η Γεωργιάννα. Εκπληκτικό; Μου αρέσουν πολύ αυτές οι καρμικές ημερομηνίες προσωπικά δεν τις θεωρώ τυχαίες. Χωρίς να μπορώ να τις ερμηνεύσω φυσικά. 

Το πάρτυ των γενεθλίων λοιπόν της μικρούλας μας έγινε εκτός σπιτιού. Κοντά στην γειτονιά μας σε ένα παραλιακό μαγαζί που λέγεται Νησάκια. Το οποίο αγαπάμε πολύ. Τα φαγητά και τα ποτά μας τα ετοίμασαν εκείνοι με το δικό τους συνεργαζόμενο catering καθώς απλώς δεν είχα το κουράγιο να ρίξω τόσο πολύ μαγείρεμα.  

Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι δεν ετοίμασα και εγώ τα δικά μου. 

Έκανα καταρχήν cupacakes με αυτή την άχαστη συνταγή μου (σταθερά στις δημοφιλέστερες του μπλογκ).  

wild one party_0304 wild one party_0277

Και έκανα και μπισκοτάκια βουτύρου. Μπορείς να βρεις εδώ την συνταγή. 

wild one party_301 wild one party_0280 wild one party_0279

Το θέμα που επιλέξαμε είναι The Wild Child καθώς αυτό το κορίτσι πραγματικά γεννήθηκε με τόση πυγμή, προσωπικότητα, νεύρο και όρεξη για ζωή που μας έχει βάλει τα γυαλιά οικογενειακώς. Είναι ένας γλυκός σίφουνας γεμάτος διάθεση για ζωή και εξερεύνηση. Κάθε μέρα μας μαθαίνει και κάτι καινούργιο. Και πρώτα από όλα μας έμαθε ότι η αγάπη πολλαπλασιάζεται. Σε αυτό το πάρτυ ανακάλυψα ότι το διάσημο πλέον shein έχει μεγάλη ποικιλία από είδη πάρτυ. Από εκεί προμηθεύτηκα τα cupcake toppers, τα διακοσμητικά της τούρτας και ένα φανταστικό θεματικό outfit για την εορτάζουσα.

wild one party_3017 copyΤα δωράκια μας είχαν διάφορα καλούδια από το Jumbo ( φούσκες και μίνι fidget toys κατά απαίτηση της συνδιοργανώτριας Πηνελόπης) 
wild one party_0284

Και φυσικά είχαμε και την πινιάτα μας και μπαλόνια και φανταστικό αριθμητικό κεράκι που προμηθευτήκαμε από το αγαπημένο μας Happy Teapot. Μαζέψαμε λοιπόν τα δωράκια μας, τα μπαλόνια μας τις γιρλάντες μας και όλα αυτά που δεν έχω φωτογραφίσει και στολίσαμε τον χώρο.

wild one party_3025

Αυτή είναι η μοναδική μη κουνημένη φωτογραφία του στολισμού 😂

Την παράσταση εκτός από φυσικά την σούπερ χαριτωμένη εορτάζουσα έκλεψε η τούρτα μας. 

Και ήρθε επιτέλους η ώρα να σας δείξω τη νέα συνταγή που χρησιμοποιώ τα τελευταία χρόνια για τις τούρτες. 

Η συνταγή που ακολουθεί καταρχήν είναι φανταστική. Είναι η τέλεια λύση για την μαμά με ελάχιστο χρόνο (δηλαδή εμένα). Κάνει φανταστική βάση για τούρτα επικάλυψης. Και αυτό γιατί αν κάποιος δεν πολυθέλει την ζαχαρόπαστα η συγκεκριμένη του επιτρέπει να αφαιρεί την επικάλυψη πανεύκολα. Είναι σοκολατένια. Είναι πανεύκολη. Μπορώ να μιλώ για ώρες για την συγκεκριμένη συνταγή. 

Είναι κυπριακής καταγωγής και πρώτη φορά την είχα δει πριν κάποια χρόνια όταν είχαμε επισκεφτεί την Πάφο. Τρελάθηκα και έψαξα κατευθείαν την συνταγή. Επειδή είναι κλασική κυκλοφορεί σε πολλές εκδοχές. Την δική μου την έχω φέρει ακριβώς στα γούστα μου με τα χρόνια. 

Την έχω δοκιμάσει πάρα πολλές φορές  και τα σχόλια που λαμβάνω είναι πάντα ίδια : μμμμ πολύ νόστιμη, κορμός. 

Πάμε να δούμε την συνταγή και να ευχηθώ και από εδώ στο γλυκό μου μωράκι να τα εκατοστήσει !!! 

Τούρτα Δούκισσας & τα Πρώτα Γενέθλια της Γεωργιάννας

Ποσότητα: 1 δόση

Η πιο σοκολατένια τούρτα επικάλυψης για εντυπωσιακές τούρτες γενεθλίων
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Συνολικός χρόνος
 
Συστατικά
  • 180γρ λευκή κρυσταλλική ζάχαρη
  • 150γρ βούτυρο
  • 120γρ κακάο άγλυκο
  • 200γρ γάλα
  • 450γρ μπισκότα Μιράντα (300γρ αλεσμένα, 100γρ σε μικρά κομμάτια)
Οδηγίες
  1. Σε μία μεγάλη κατσαρόλα λιώνουμε σε μεσαία φωτιά το βούτυρο με την ζάχαρη.
  2. Αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το γάλα και το κακάο και ανακατεύουμε καλά.
  3. Περιμένουμε ένα εικοσάλεπτο να κρυώσει το μίγμα μας και προσθέτουμε τα μπισκότα (και τα αλεσμένα και τα κομμάτια) και ανακατεύουμε ώστε να έχουμε ένα ενιαίο μίγμα.
  4. Αδειάζουμε σε φόρμα την οποία έχουμε καλύψει με μεμβράνη ανάλογα με το σχήμα που έχουμε.
  5. Την βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες πριν ξεφορμάρουμε
Σημειώσεις
Για την τούρτα που βλέπετε χρησιμοποίησα 4 δόσεις της συνταγής.
Την βάση της τούρτας, ζαχαρόπαστες και χρυσό χρώμα ζαχαροπλαστικής προμηθεύτηκα από εδώ
Τα διακοσμητικά τούρτας τα προμηθεύτηκα από εδώ
Αρχική συνταγή εδώ

 

Related posts...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

2 σχόλια στο “Τούρτα Δούκισσα & τα Πρώτα Γενέθλια της Γεωργιάννας

  1. Πολύχρονη η κούκλα σου, Αθηνά!
    Και αυτή η τούρτα σου, ένα όνειρο!
    Διαλέξατε και αγαπημένο μαγαζί για τα γενέθλιά της, αν και δεν θα το φανταζόμουν ποτέ για παρτυ, καθώς είναι το στέκι μας όποτε φυσάει και πάμε εκεί για windsurfing