tahini bread DSC_0084 tahini bread DSC_0111 tahini bread DSC_0100Σας το έχω ξαναπεί δεν τα πάω καλά με τα ψωμιά. Η αναμονή (αν και απαραίτητη) απαιτεί χρόνο τον οποίο δεν διαθέτω πολλές φορές. Για τον λόγο αυτό όταν ανακαλύπτω συνταγές γρήγορες και άμεσες τις δοκιμάζω αμέσως. 

Το ψωμάκι που βλέπετε το λες και κέικ. Απλά πιο άγλυκο. Και απείρως πιο θρεπτικό. Το ταχίνι αν και μπόλικο δεν αφήνει τόσo έντονη τη γεύση του. Επίσης τολμώ να πω ότι είναι τέλειο συνοδευτικό για τον πρωινό καφέ μας. Και αυτό γιατί το μοιράστηκα με τις υπόλοιπες φίλες μου στο 5ο (ναι πέμπτο!) craft party του διαδικτυακού μας περιοδικού C2. Δείτε πολλές πολλές όμορφες φωτογραφίες εδώ. Εγώ καθώς κυρίως κουτσομπόλευα και ζωγράφιζα έβγαλα ελάχιστες φωτογραφίες.

craft party vol5 DSC_0113

Δεν θα μπορούσα βέβαια να μην σταθώ στο υπέροχο banner της Έφης. Δείτε την υπέροχη δουλειά της εδώ. Η Άννα μας έδειξε την τεχνική mandala και κάθε κοπέλα ξεδίπλωσε (όπως πάντα) το μοναδικό της ταλέντο. Δείτε την δική μου προσπάθεια στην φωτό που ακολουθεί. Ευχαριστώ θερμά όλες μου τις φίλες, την Ζήνα, την Κατερίνα, την Άννα, την Μαρία, την Ευγενία, την Έφη και την Αγγελική για μία ακόμα υπέροχη Κυριακή μαζί τους. Και φυσικά το dimiourgise.gr για την χορηγία υλικών!! 

mandala

Άντε και στα επόμενα κορίτσια!! 

Aα ξέχασα και το καλύτερο. Για το ψωμάκι αυτό χρειάζεστε μόνο ένα μπλέντερ! Καλά ακούσατε, ένα μπλέντερ αρκεί. Πάμε να δούμε τη συνταγή!!!

tahini bread DSC_0070

Ψωμί με Ταχίνι

Ποσότητα: ορθογώνια φόρμα 20εκ

Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Συνολικός χρόνος
 
Συστατικά
  • 1 κούπα (222γρ) γάλα
  • 2 αυγά
  • ⅔ κούπας (205γρ) καστανή ζάχαρη (χωρίς μελάσα)
  • 1 κούπα (300γρ) ταχίνι
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 1¾ κούπας (200γρ) αλεύρι που φουσκώνει μόνο του.
Οδηγίες
  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς αντιστάσεις πάνω κάτω.
  2. Στο μπλέντερ ή επεξεργαστή τροφίμων βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι.
  3. Χτυπάμε μέχρι να έχουμε ένα ενιαίο μίγμα.
  4. Προσθέτουμε το αλεύρι και χτυπάμε λίγο μέχρι να ενσωματωθεί (στο μπλέντερ χρησιμοποιούμε την λειτουργία Pulse).
  5. Αδειάζουμε στη φόρμα μας και ψήνουμε για περίπου 40 με 50 λεπτά, μέχρι το μαχαίρι από το κέντρο να βγαίνει καθαρό.
Σημειώσεις
H συνταγή δημιουργήθηκε στα πλαίσια των Food Blog Awards 2016 του Βήμα Gourmet
Στην εκτέλεση της συνταγής χρησιμοποίησα την κουζινομηχανή Chef Sense της εταιρίας Kenwood με το εξάρτημα γυάλινο μπλέντερ Thermoresist.
Φροντίστε να λαδώσετε την φόρμα σας εφόσον δεν είναι σιλικόνης όπως η δική μου :)
Η αρχική συνταγή εδώ.

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestGoogle+

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

14 σχόλια στο “Ψωμί με Ταχίνι

  1. το ψωμακι ηταν ΑΠΙΘΑΝΟ!!!!! δεν εχω ξαναδοκιμασει κατι παρομοιο και το λατρεψα!!! οποτε κραταω τη συνταγη…

    αντε και στην επομενη μαζωξη με το καλο!

  2. Ωραίο φαίνεται Αθηνούλα!
    Μου αρέσει που ετοιμάζεται γρήγορα και είναι τόσο θρεπτικό 🙂
    Για πρωινό θα είναι ότι πρέπει! Θα ξεκινάς τη μέρα με νοστιμιά και ενέργεια!
    Σε φιλώ

  3. Εντάξει… και μου αρέσει το ταχίνι αφάνταστα! Από θερμιδούλες πως πάμε; Πολύ ευφάνταστη συνταγή Αθηνά μου. Καλή επιτυχία και πάλι στα βραβεία. Φιλάκια και καλό τριήμερο

    • Καλημέρα Χριστίνα μου και σε ευχαριστώ για τις ευχές !!! Το κέικ δεν περιέχει βούτυρο πάρα μόνο τα καλά λιπαρά από το ταχίνι! Δεν είναι διαίτης αν αυτό πάντως εννοείς χα χα ! Πολλά φιλιά κ καλό τριήμερο !