pita bread DSC_0018 pita bread DSC_0020 pita bread DSC_0027Που λέτε το χειρότερό μου σε μία ζύμη είναι το περίμενε. Τί εννοείς περίμενε; Εγώ τώρα θέλω να το φτιάξω να τελειώνουμε ! Και άντε πες να το βάλω ψυγείο οκ αλλά ειδικά εκεί στο περιμένετε να φουσκώσει… ουφ φούσκωσε ; Και τώρα τί γίνεται; Φουσκώνει; Και πόσο ακόμα; Χαχα γελάω μόνη μου.

Είμαι σίγουρη στην αναζήτηση των συνταγών μου κάπου κάποτε (μάλλον πολύ σύντομα) θα περιμένω να φουσκώσει το ζυμαράκι μου αλλά όταν ανακαλύπτω συνταγές χωρίς αναμονή απλά τρελαίνομαι!! Παλιά την έγραφα σε τεφτέρια μην την χάσω. Τώρα έχω αυτό το υπερτέλειο διαδικτυακό τεφτεράκι μου που την ποστάρω και την έχω διαθέσιμη όποτε μου ξαναχρειαστεί!! 

Έτσι έγινε και με την συνταγή αυτή για τις πίτες. Έψαχνα, δοκίμαζα αποτύγχανα!! Και εκεί που ήμουν έτοιμη να τα παρατήσω, είπα να δοκιμάσω άλλη μία συνταγή! Και να κάνω και μία μικροαλλαγή: και εγένετο φως! Πεντανόστιμες ελαστικές πιτούλες χωρίς αναμονές απλά πεντανόστιμες!! 

Είναι πραγματικά πανεύκολες! Πάμε να δούμε τη συνταγή και δείτε και την εκτέλεση και στο βιντεάκι που ακολουθεί. Και μην ξεχνάτε να με ψηφίζετε για τα Food Blog Awards του Bήμα Gourmet εδώ

 

Πίτες για Σουβλάκια

Ποσότητα: 8 πίτες

Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Συνολικός χρόνος
 
Συστατικά
  • 2 κούπες (300γρ) αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • ½ κ.γ. αλάτι
  • 50γρ βούτυρο λιωμένο
  • 185ml γάλα
  • 2 κ.γ. φυτικό λάδι
Οδηγίες
  1. Στο μίξερ με το εξάρτημα γάντζος χτυπάμε όλα τα υλικά εκτός από το λάδι.
  2. Η ζύμη μας είναι έτοιμη μόλις ξεκολλάει από τα τοιχώματα.
  3. Απλώνουμε στον πάγκο μας μία λαδόκολλα.
  4. Παίρνουμε τη ζύμη μας και την χωρίζουμε στα 2 και μετά στα 4 και στη συνέχεια στα 8.
  5. Ανοίγουμε πολύ λεπτούς κύκλους.
  6. Σε ένα τηγάνι με ελάχιστο λαδάκι τηγανίζουμε σε μεσαία φωτιά τις πίτε από 1 με 2 λεπτά την κάθε πλευρά.
  7. Είναι έτοιμες για χρήση.
Σημειώσεις
H συνταγή δημιουργήθηκε στα πλαίσια των Food Blog Awards 2016 του Βήμα Gourmet
Στην εκτέλεση της συνταγής χρησιμοποίησα την κουζινομηχανή Chef Sense της εταιρίας Kenwood
Αρχική Συνταγή εδώ

 

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestGoogle+

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

16 σχόλια στο “Χειροποίητες Πίτες για Σουβλάκια

  1. Λατρεύω τις πίτες να είναι αφράτες και να τις έχω συνοδευτικές για τις σαλάτες μου ή ακόμα και μικρες βουτιές σε σάλτσα…υπέροχη και πολύ εύκολη συνταγή Αθηνά μουσε πινάρω και καλή εβδομάδα!

  2. Πολύ καλές πίτες χωρίς να περιμένουμε να φουσκώσουν!!
    Οι φωτογραφίες σου υπέροχες, λαχταριστές όπως πάντα!!
    Καλή σου μέρα και καλή επιτυχία!

  3. Ναι, με την αναμονή κι εγώ δεν τα πάω και τόσο καλά, οπότε κάτι τέτοιες συνταγές τις φυλώ σαν θησαυρό 🙂
    Αν μη τι άλλο οι πίτες δείχνουν αφράτες και πανεύκολες οπότε θα δοκιμαστούν!
    Σε φιλώ

  4. Eντάξει..αυτές τι πίτες τις έχω βάλει στο μάτι 😉
    Κάτσε λίγο να ηρεμήσουν τα πράγματα και θα τις δοκιμάσω σίγουρα.

    Φαίνονται καταπληκτικές.
    Μπράβο.

    Καλή συνέχεια 🙂