vegan chocolateDSC_0024 vegan chocolate DSC_0019 vegan chocolate 1DSC_0019 vegan chocolate DSC_0020

Πολλά πράγματα δεν είχα σκεφτεί να φτιάξω πριν ξεκινήσω το διαδικτυακό μου ταξίδι στον κόσμο των blogs. Για παράδειγμα δεν θα μπορούσα ποτέ να σκεφτώ ότι θα μπορούσα να φτιάξω την δικιά μου σοκολάτα. Από την αρχή. Δεν μπορούσε καν να μου περάσει από το μυαλό.Για μένα το πιο ευφάνταστο ήταν να λιώσω σοκολάτα και να φτιάξω ας πούμε σοκολατάκια. Μέχρι εκεί. 

Μετά είδα τον φίλο Άρη να φτιάχνει σοκολάτα από την αρχήΚαι την Mamangelic. Και εννοείται εντυπωσιάστηκα. 

Έτσι λοιπόν όταν έλαβα την φόρμα Coffee Choco Bar της αγαπημένης Silikomart έ π ρ ε π ε να δοκιμάσω να φτιάξω σοκολάτα. Από την αρχή. Και δεν μπορούσα να φανταστώ ότι θα ήταν τελικά τόσο μα τόσο εύκολο. Χρειάζεσαι ελάχιστο χρόνο. Μόνο 4 υλικά. Τί άλλο να σας πω για να σας πείσω 😉 ; Α και ξετρελάθηκε η Πηνελόπη (αν και δεν τρελαίνεται και πολύ για σοκολάτα -αν είναι δυνατόν)

Το μόνο που οφείλω να σας πω είναι ότι ενώ έχει φανταστική υφή δεν διατηρείται εκτός ψυγείου. Αν έχετε κάποιο κόλπο σχετικά με αυτό το περιμένω με αγωνία στα σχόλια!! 

Vegan Χειροποίητη Σοκολάτα

Ποσότητα: 1 μπάρα σοκολάτας

Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Συνολικός χρόνος
 
Συστατικά
  • 45γρ λάδι καρύδας
  • 30γρ ζάχαρη άχνη
  • 3 κ.σ. (23γρ) σκόνη κακάο
  • 2 κ.σ. (9γρ) γάλα σε σκόνη
Οδηγίες
  1. Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε την ζάχαρη με το κακό
  2. Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε τη σκόνη γάλα στο λάδι καρύδας σε χαμηλή θερμοκρασία
  3. Αδειάζουμε το μίγμα στο κοσκινισμένο κακάο και ζάχαρη και ανακατεύουμε πολύ καλά
  4. Περιχύνουμε το μίγμα στη φόρμα και βάζουμε στο ψυγείο για περίπου 2 ώρες
  5. Ξεφορμάρουμε και είναι έτοιμη!

 

Related posts...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

6 σχόλια στο “Χειροποίητη Σοκολάτα

  1. Μπράβο!!!!! Τι ωραία που φαίνεται !!!! και δεν είναι τόσο δύσκολη τελικά Ευχαριστώ πολύ Αθηνά για την αναφορά! Να πω μόνο πως αν βάλουμε βούτυρο κακάο αντί για καρυδας συντηρειται άνετα εκτός ψυγείου γιατί το βούτυρο κακάο έχει ισχυρότερη πικτηκη ικανότητα και μας αφήνει και έξτρα άρωμα κακάο

  2. Εντυπωσιακό, ειναι τοσο απλό τελικα!!! Είχα τις αμφιβολίες μου με την πρώτη φωτο μέχρι να καταλάβω οτι ειναι η φόρμα έτσι νόμιζα οτι θα τρώγαμε καφε!!! Τέλειο!

  3. τη λατρεια μου με τη σοκολατα τη ξέρεις, οπότε χτυπησες αδύνατο σημειο τωρα. και με τις φωτογραφίες σου αυτες…μαλλον θα τη φτιάξω σήμερα. πάει η διαιτα λεμε…