lemon bunt cake_0229 lemon bunt cake_0250 lemon bunt cake_0264 lemon bunt cake_0269 lemon bunt cake_0274Το λεμόνι 🍋 είναι από τα αγαπημένα υλικά αυτής εδώ της διαδικτυακής γωνιάς αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Το cake αυτό ήταν κρίμα και άδικο να κάθεται στο σημειωματάριο και στην κάρτα μνήμης φωτογραφημένη και μάλιστα δις. Το έχω φτιάξει τόσες φορές που έχω τόσες παραλλαγές σε υλικά  που στις σημειώσεις μπορείτε να βρείτε και τις κατά καιρούς εναλλακτικές. Πρόσφατα έβαλα το μίγμα και στον Παρασκευά (aka αρτοπαρασκευαστή) και πραγματικά έγινε εξίσου αφράτο. Είναι το δικό μου go-to που λένε και στο χωριό μου cake λεμόνι.

Δεν είναι συνταγή δίαιτας έτσι για να εξηγούμαστε. Έχει τα αυγά του, τα βούτυρα του, τη ζάχαρη του τα όλα του. Αν αναρωτιέστε για την φόρμα η οποία είναι πραγματικά εξαιρετική είναι αυτής της εταιρείας. Στην αρχή είχα τους ενδοιασμούς μου γιατί είναι από χυτό αλουμίνιο και εγώ ως γνωστόν σε όποιον με διαβάζει προτιμώ τις πιο εύχρηστες φόρμες σιλικόνης. Αλλά εφόσον την λαδώσεις δεν έχεις κανένα πρόβλημα. Άσε που κυκλοφορούν τα σπρέι λαδιού που κάνουν τη δουλειά πολύ εύκολα και γρήγορα. Επίσης διαπίστωσα ότι ψήνεται πολύ πιο ομοιόμορφα. Και το κέικ γίνεται πραγματικό στολίδι δεν συμφωνείτε; Την δικιά μου φόρμα την αγόρασα από εδώ. 

Δοκιμάστε και εσείς το και θα με θυμηθείτε 😊😉

Cake Λεμόνι

Ποσότητα: φόρμα δια.26εκ & ύψους 9εκ

Συνταγή για το πιο αφράτου και αρωματικό κέικ λεμονιού
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Συνολικός χρόνος
 
Συστατικά
  • 500γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • ½ κ.γ. αλάτι
  • 2 κ.σ. ξύσμα λεμονιού (προσέχουμε να μην είναι κερωμένα)
  • 440γρ λευκή κρυσταλλική ζάχαρη
  • 6 αυγά
  • 250γρ βούτυρο μαλακωμένος
  • 60γρ φυσικό χυμό από λεμόνι
  • 200γρ γιαούρτι
  • λίγο φυτικό λάδι για το λάδωμα της φόρμας εφόσον δεν είναι σιλικόνης

  • Για το γλάσο
  • 150γρ ζάχαρη άχνη
  • 11γρ χυμό από λεμόνι
  • 12γρ γάλα
  • 2 κ.σ. φιλέ αμυγδάλου για την διακόσμηση
Οδηγίες
  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς Κελσίου αντιστάσεις πάνω κάτω
  2. Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, το ξύσμα και το αλάτι ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη
  3. Στο μίξερ βάζουμε το βούτυρο με την ζάχαρη και χτυπάμε με το εξάρτημα φτερό μέχρι να γίνει μία ενιαία κρέμα
  4. Προσθέτουμε τα αυγά, το γιαούρτι και το χυμό λεμόνι και ανακατεύουμε μέχρι να ενοποιηθούν τα υλικά.
  5. Αφαιρούμε τον κάδο από το μίξερ, προσθέτουμε το μίγμα του αλευριού και με μία μαρίζ (σπάτουλα σιλικόνης) και ανακατεύουμε ίσα ίσα να ενοποιηθούν τα υλικά.
  6. Προσθέτουμε το μίγμα σε καλή λαδωμένη φόρμα και ψήνουμε για μία ώρα και ένα τέταρτο περίπου.
  7. Το κέικ είναι έτοιμο όταν βγαίνει στεγνό το μαχαίρι από το κέντρο του κέικ
  8. Αφήνουμε να κρυώσει μισή ώρα πριν ξεφορμάρουμε
  9. Το τοποθετούμε σε σχάρα να κρυώσει εντελώς
  10. Για το γλάσο βάζουμε σε ένα μπολ τα υλικά και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα σχετικά πηκτό μίγμα
  11. Γλασάρουμε το κέικ αφού έχει κρυώσει εντελώς και αμέσως βάζουμε περιμετρικά το φιλέ αμυγδάλου
Σημειώσεις
Αντί για γιαούρτι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ξινόγαλο και γάλα
Αν δεν έχουμε αλεύρι που φουσκώνει μόνο του μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αλεύρι για όλες τις χρήσεις το οποίο θα ανακατέψουμε με baking powder & μαγερική σόδα
Στον αρτοπαρασκευαστή ανακατεύουμε τα υλικά πριν τα βάλουμε στο κάδο και επιλέγουμε την επιλογή cake βάρος 1,5 κιλό. Εάν δεν ψηθεί στο πρόγραμμα, ψήνουμε για λίγο ακόμα μέχρι να βγαίνει στεγνό το μαχαίρι από το κέντρο του κέικ

 

 

[ssba]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *