scorpionfish soup_0070 scorpionfish soup_0066 scorpionfish soup_0086 scorpionfish soup_0055

Τιιι δεύτερο ποστ σε μία εβδομάδα; Τι συμβαίνει εδώ; 😂😂😂😂

Έχω οργανωθεί θέλω να σας πω. Αναζήτησα ότι συνταγή έχω κάπου σημειωμένη, έχω σημειώσει σε ποια κάρτα μνήμης της μηχανής μου βρίσκονται οι φωτογραφίες της και μου μένει μόνο να έχω λίγο χρόνο (εδώ γελάμε 😁😜) να τις δημοσιεύσω. 

Η συγκεκριμένη είναι μία από αυτές. Αλλά σήμερα το πρωί (εννοώ το αξημέρωτο στις 6) που έκανα την παραγγελία μου στο σούπερ μάρκετ (ω ναι ούτε αυτό δεν προλαβαίνω να κάνω 🙈) σκεφτόμουν να φάμε ψάρι το ΣΚ. Και επειδή μέσα στο σπίτι να ψήσω ψάρι πολύ πολύ δύσκολα (κυρία περίεργη εδώ με μυρωδιές 💁🏻) κοίταξα την πρόγνωση του καιρού για να δω αν θα μπορέσουμε να τα ψήσουμε στην ψησταριά μας όπως κάνουμε συνήθως. Και είδα ότι έρχεται νέο κύμα κακοκαιρίας. Η Ελπίδα. Να μία χιονονιφάδα στην πρόβλεψη καιρού του Σαββάτου ❄️ . Οπότε ψήσιμο έξω γιόκ 🙅🏻‍♀️. 

Και μετά θυμήθηκα τη φανταστική αυτή σουπίτσα. Το πόσο θρεπτική και νόστιμη ήταν. Και έπρεπε οπωσδήποτε να την μοιραστώ μαζί σας (και να θυμηθώ πως να την ξαναφτιάξω και εγώ). Το ψάρι αυτό είναι λίγο ακριβό η αλήθεια είναι αυτή αλλά πραγματικά κάνει την ωραιότερη σούπα. Είναι το μοναδικό φαγητό που θα ζητήσω δεύτερο πιάτο. Είναι τόσο καλή. Ελπίζω να βρω στο ιχθυοπωλείο ευχηθείτε μου καλή τύχη! Εννοείται ότι το ψάρι μπορούμε να το αντικαταστήσουμε με όποιο άλλο θέλουμε εμείς οκ; 

Πάμε να δούμε την συνταγή βήμα βήμα και να ζεσταθούμε με την σουπίτσα μας.

Ψαρόσουπα με Σκορπίνα

Ποσότητα: 4 μερίδες

Η πιο θρεπτική και λαχταριστή ψαρόσουπα σε μία πανεύκολη συνταγή.
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Συνολικός χρόνος
 
Συστατικά
  • 3 καρότα (266γρ)
  • 3 μικρές πατάτες (περ. 338γρ)
  • 1 κόκκινος σκορπιός (περ. 700γρ) καθαρισμένος (το ζητάτε να σας το καθαρίσουν στο ιχθυοπωλείο
  • αλάτι
  • 1.κ.γ. κουρκουμάς
  • 1 φρέσκος ζωμός λαχανικών (ή κύβος)
Οδηγίες
  1. Ξεφλουδίζουμε και κόβουμε σε ροδέλες τα καρότα
  2. Το ίδιο κάνουμε και με τις πατάτες που τις κόβουμε σε μικρά κομμάτια
  3. Σε μία μεσαία βαθιά κατσαρόλα βάζουμε τα καρότα, τον ζωμό και τις πατάτες
  4. Καλύπτουμε τα λαχανικά με νερό περίπου στο μέσο της κατσαρόλας και βράζουμε σε μεσαία φωτιά για 10 λεπτά.
  5. Προσθέτουμε το ψάρι, αλάτι και τον κουρκουμά και βράζουμε για άλλα δέκα λεπτά με κλειστό καπάκι
  6. Αφαιρούμε το ψάρι και πολτοποιούμε με ραβδομπλέντερ
  7. Σουρώνουμε την σούπα για τυχόν κόκαλα που μπορεί να έχει αφήσει το ψάρι.
  8. Καθαρίζουμε την σάρκα του ψαριού και σερβίρουμε την σούπα με κομμάτια ψαριού.
  9. Καλή μας απόλαυση
Σημειώσεις
Εάν δεν έχετε ραβδομπέντερ μπορείτε να πολτοποιήσετε τα υλικά της σούπας σε μούλτι λίγη λίγη
Εάν δεν βρείτε σκορπιό μπορείτε να ζήτησετε κάποιο άλλο ψάρι αντίστοιχου μεγέθους που κάνει για σούπα 😊

 

Related posts...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *