Ψαρόσουπα με Σκορπίνα
 
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Συνολικός χρόνος
 
Η πιο θρεπτική και λαχταριστή ψαρόσουπα σε μία πανεύκολη συνταγή.
Author:
Ποσότητα: 4 μερίδες
Συστατικά
  • 3 καρότα (266γρ)
  • 3 μικρές πατάτες (περ. 338γρ)
  • 1 κόκκινος σκορπιός (περ. 700γρ) καθαρισμένος (το ζητάτε να σας το καθαρίσουν στο ιχθυοπωλείο
  • αλάτι
  • 1.κ.γ. κουρκουμάς
  • 1 φρέσκος ζωμός λαχανικών (ή κύβος)
Οδηγίες
  1. Ξεφλουδίζουμε και κόβουμε σε ροδέλες τα καρότα
  2. Το ίδιο κάνουμε και με τις πατάτες που τις κόβουμε σε μικρά κομμάτια
  3. Σε μία μεσαία βαθιά κατσαρόλα βάζουμε τα καρότα, τον ζωμό και τις πατάτες
  4. Καλύπτουμε τα λαχανικά με νερό περίπου στο μέσο της κατσαρόλας και βράζουμε σε μεσαία φωτιά για 10 λεπτά.
  5. Προσθέτουμε το ψάρι, αλάτι και τον κουρκουμά και βράζουμε για άλλα δέκα λεπτά με κλειστό καπάκι
  6. Αφαιρούμε το ψάρι και πολτοποιούμε με ραβδομπλέντερ
  7. Σουρώνουμε την σούπα για τυχόν κόκαλα που μπορεί να έχει αφήσει το ψάρι.
  8. Καθαρίζουμε την σάρκα του ψαριού και σερβίρουμε την σούπα με κομμάτια ψαριού.
  9. Καλή μας απόλαυση
Σημειώσεις
Εάν δεν έχετε ραβδομπέντερ μπορείτε να πολτοποιήσετε τα υλικά της σούπας σε μούλτι λίγη λίγη
Εάν δεν βρείτε σκορπιό μπορείτε να ζήτησετε κάποιο άλλο ψάρι αντίστοιχου μεγέθους που κάνει για σούπα 😊
Συνταγή απο Craft Cook Love at https://www.craftcooklove.gr/2022/01/%cf%88%ce%b1%cf%81%cf%8c%cf%83%ce%bf%cf%85%cf%80%ce%b1-%ce%bc%ce%b5-%cf%83%ce%ba%ce%bf%cf%81%cf%80%ce%af%ce%bd%ce%b1.html