breadmachine white bread_0018 breadmachine white bread_0031 breadmachine white bread_0035 Κοιτάω όλες τις εισαγωγές στα πρόσφατα post μου και βλέπω τα ίδια και τα ίδια: πανδημία, εγκλεισμός, lockdown, κλπ, κλπ. Η αλήθεια είναι ότι δεν ζούμε εκτός της επικαιρότητας και της πραγματικότητας. Από την άλλη όμως θέλω το διαδικτυακό μου σπιτάκι να εκπέμπει μόνο χαρά γιατί η αλήθεια είναι ότι μου προκαλεί τόσα πολλά θετικά συναισθήματα και αυτά θέλω να μεταδίδω σε όποιον με διαβάζει. Να σας πω ότι χάρηκα που έκλεισαν και τα δημοτικά σχολεία; Θα σας πω ψέματα. Ότι δεν φοβάμαι; πάλι ψέματα. Αυτό όμως που σκέφτομαι συνέχεια είναι ότι ο χρόνος τρέχει. Και δεν επιστρέφει. Οπότε συνεχίζουμε. Υπό τις συνθήκες που έχουμε. Γιατί δεν μπορούμε να βάλουμε στη ζωή pause. Αυτή συνεχίζεται. Και εμείς πρέπει να την χαιρόμαστε και να την αξιοποιούμε στο μέγιστο που μπορούμε. Η δική μου στρατηγική έχει ως εξής: Προσέχω (φυσικά), συνεχίζω τη ζωή μου όσο καλύτερα μπορώ και αξιοποιώ αυτά που μου έχουν δοθεί: περισσότερος χρόνος στο σπίτι, περισσότερα μαγειρέματα και περισσότερο posting. 

Βέβαια η συνταγή που ακολουθεί δεν είναι για την περίοδο αυτή που έχουμε περισσότερο χρόνο στο σπίτι. Είναι για όλες τις εποχές. Και αυτό γιατί περιέχει την χρήση αυτού του μαγικού μηχανήματος που λέγεται αρτοπαρασκευαστής. Η αλλιώς Παρασκευάς. Έτσι το βάπτισε η κόρη μου. Ας συστηθούμε λοιπόν: παιδιά ο Παρασκευάς. Παρασκευά, τα παιδιά. 

breadmachine white bread_0010

Αυτό το μαγικό gadget ψήνει ψωμάκι ενώ εσύ απλά έχεις προσθέσει τα υλικά. Και μπορείς να τα βάλεις το βράδυ, να βάλεις χρονοδιακόπτη και να ξυπνήσεις μυρίζοντας φρεσκοψημμένο ψωμάκι. Ονειρικό; Πραγματικά είναι φανταστικό. Είχαμε ήδη πολλά χρόνια αρτοπαρασκευαστή. Αλλά λίγο οι δίαιτες, λίγο η έλλειψη διάθεσης, είχε ξεμείνει στο επάνω ντουλάπι της κουζίνας. Μέχρι που τον Μάρτιο, όταν τα ψωμιά ήταν σούπερ σούπερ hot (δεν ξέρω αν το θυμάστε), τον ξαναθυμήθηκα. Και πήγα να τον χρησιμοποιήσω και τσουπ.: ανακάλυψα ότι από την πολλή αχρηστία (και την δεκαετία που είχε περάσει) μας είχε αφήσει χρόνους. 

Για καλή μου τύχη εκείνη την εβδομάδα είχε προσφορά στο Lidl πάλι αρτοπαρασκευαστή. Και ο σούπερ άντρας του σπιτιού έτρεξε και μου τον έφερε. Και από τότε έγιναν πολλά ψωμάκια: η Πηνελόπη τον βάπτισε Παρασκευά (από το παρασκευαστής καταλαβαίνετε) και εμείς κάθε φορά που είχαμε κάτι λαδερό για μεσημεριανό, τσουπ φτιάχναμε και ένα ψωμάκι. Το ψωμάκι εμένα μου αρέσει έξτρα τραγανό. Όπως βλέπετε επάνω δεν ψήνεται τόσο όσο θα ήθελα από επάνω, αλλά πραγματικά είναι πολύ τραγανό. Η συνταγή που ακολουθεί είναι για 1 κιλό. Και εάν φοβάστε ότι δεν θα το καταναλώσετε όλο και θα το πετάξετε μην φοβού. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι να αξιποιήσετε τα περισσεύματα. Μπορείτε να ετοιμάσετε μία στράτα, ένα πρωτότυπο πρωινό, ή μπορείτε να κάνετε κρουτόν (τάζω συνταγή λίαν συντόμως). Το ψωμάκι αυτήν την εποχή διατηρείται άνετα για τρεις μέρες. Εγώ αυτή την φορά το χρησιμοποίησα εκτός των άλλων για ένα θρεπτικό πρωινό με βούτυρο κάσιους και μπανάνα (καλά και λίγο άλειμμα καραμέλας).  


 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Athena (@craftcooklove)

Επίσης αποτέλεσε την βάση για ένα από τα πολυαγαπημένα μου πρωινά ΣΚ: το αβοκάντο τόστ. Στα highlights του instagram έχω και βήμα βήμα πώς να το ετοιμάσετε. 

Δεν πιστεύω να μην ακολουθείτε το μπλογκ στο instagram έτσι; 🙂 🙂 


 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Athena (@craftcooklove)

 

Θέλω να τον δοκιμάσω και σε άλλες συνταγές εκτός από ψωμί, εάν έχετε πρόταση είναι παραπάνω από ευπρόσδεκτη.

Πάμε να δούμε την πανεύκολη συνταγή για σπιτικό, χωρίς κανένα κόπο, αφράτο ψωμάκι!

Λευκό Ψωμί με Αρτοπαρασκευαστή

Ποσότητα: 1 κιλό

Οδηγές και υλικά για το πιο αφράτο λευκό ψωμί αρτοπαρασκευαστή.
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Συνολικός χρόνος
 
Συστατικά
  • 592γρ σκληρό αλεύρι (τουλάχιστον 14% πρωτεϊνη).
  • 388γρ χλιαρό νερό
  • 8γρ ζάχαρη
  • 6γρ αλάτι
  • 8γρ μαγιά σε σκόνη
  • 14γρ ελαιόλαδο
Οδηγίες
  1. Βάζουμε όλα υλικό εκτός από το αλεύρι και την μαγιά στον κάδο του αρτοπαρασκευαστή.
  2. Από επάνω απλώνουμε το αλεύρι όσο μπορούμε ομοιόμορφα και στο τέλος απλώνουμε την μαγιά προσέχοντας να μην έρθει σε επαφή με τα υγρά από κάτω.
  3. Επιλέγουμε ως ποσότητα το 1κιλό, πόσο καλοψημμένο το θέλουμε και μετά περιμένουμε να κάνει αυτό όλη την δουλειά !!!
Σημειώσεις
Το αλεύρι που χρησιμοποιώ είναι συνήθως αυτό ή αυτό. Για το συγκεκριμένο του ποστ χρησιμοποίησα το δεύτερο αλεύρι που σας προτείνω.

 

[ssba]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

2 σχόλια στο “Λευκό Ψωμί με Αρτοπαρασκευαστή